2008-10-17
病病地,冇乜胃口,就同朋友去呢間食,清下腸胃都好。我本來叫左有心丸上海麵+個西湯-->椰汁粟米薯仔湯,但到左櫃檯出左黎變左餃子,由於櫃檯同收銀個位都幾近,收銀哥哥即刻話唔好意思打錯左,櫃檯哥哥都話「我幫你換丫」,但我諗既然都未食過,餃子就餃子啦~可能個天想我今晚食餃子呢﹗呵呵~當然,呢個收銀哥哥真係要小心d,若然係d麻煩客就大鑊喇....我先飲下個湯,mmm....都好有椰子味,薯粒都好多,粟米都好爽口,加4蚊就有咁大碗湯都幾抵,跟住夾隻餃子食,都真係幾多餡,d餡其實有d辣辣地,應該係胡椒粉,入面d餡有菜啦、有d做到好似肉粒0既野啦,總之入口好爽脆架﹗餃子皮都軟硬適中wo~唔會一咬就爛哂,幾好,22蚊有三隻餃,唔算多又唔係少咁啦﹗最鍾意係d上海麵都爽滑,如果一般0既粉麵舖通常都浸到淋哂,呢度好好食呀﹗仲有,伴住有幾塊生菜,真係好鬼健康呢﹗我最後先飲哂個湯,但竟然一d都唔覺滯,好過食白粥咁寡啦~朋友食左咖哩唔記得咩咩咩飯+同我一樣0既湯,佢飲完個湯,d飯食左一半就飽左lu(不過後來發覺飽係個假象,應該係因為先飲左湯霸住個胃d位,所以食唔哂d飯,如果坐多陣應該可以食哂)總括黎講,呢
總括黎講,呢度環境又幾舒服,可以再黎試其他野,尤其係d甜品。