2024-03-28
之前行街路過銅鑼灣已經被餐廳地道嘅越南裝修吸引到,掛滿燈籠好吸晴,上星期終於得閒過嚟食吓🇻🇳 晚市套餐 $248前菜 - 酸甜柑桔汁無骨鳳爪多咗柑桔汁🍊成個感覺唔同咗,偏重咗酸同甜夠哂開胃🤤小食 - 招牌小墨魚春配自製檬粉小墨魚春新鮮彈牙,食落夠哂煙靭🦑輕量主菜 - 生牛雜錦湯河越南必食Pho!湯底好濃郁,肥牛好香,牛丸同扎肉都好出色,河粉吸哂湯汁,配上香料同醬汁,同埋成個feel好似去左越南食咁🇻🇳甜品 - 越南烏龍茶果凍茶味香,果凍滑溜,個汁少少酸,搭配好特別~飲品 - 特濃煉奶滴漏咖啡越南signature☕️ 極度濃郁嘅咖啡香配上香甜煉奶,有種好獨特嘅層次,苦中帶香,配埋煉奶飲相當易入口~自選小食拼盤 $120粉包炸兩、柑桔汁雞翼、豬肉卷、甘蔗豬串 (+$28)· 粉包炸兩皮薄餡脆,出色· 柑桔汁雞翼無搶到個味,淋上汁之後雞翼仲好脆口· 豬肉卷炸得啱啱好,入面有好多唔同配料,層次豐富· 甘蔗豬串啖啖肉,少許甘蔗甜搭配上豬肉🍗越南百分百蔗汁配鹹柑桔 $42Made in Vietnam嘅清甜配上鹹柑桔,成個感覺好清爽~金枕頭榴槤芭菲配荔枝雪糕 $98榴槤蓉好重手!香而不膩,配上荔枝
晚市套餐 $248
前菜 - 酸甜柑桔汁無骨鳳爪
多咗柑桔汁🍊成個感覺唔同咗,偏重咗酸同甜夠哂開胃🤤
小食 - 招牌小墨魚春配自製檬粉
小墨魚春新鮮彈牙,食落夠哂煙靭🦑
輕量主菜 - 生牛雜錦湯河
甜品 - 越南烏龍茶果凍
茶味香,果凍滑溜,個汁少少酸,搭配好特別~
飲品 - 特濃煉奶滴漏咖啡
自選小食拼盤 $120
粉包炸兩、柑桔汁雞翼、豬肉卷、甘蔗豬串 (+$28)
· 粉包炸兩皮薄餡脆,出色
· 柑桔汁雞翼無搶到個味,淋上汁之後雞翼仲好脆口
· 豬肉卷炸得啱啱好,入面有好多唔同配料,層次豐富
· 甘蔗豬串啖啖肉,少許甘蔗甜搭配上豬肉🍗
越南百分百蔗汁配鹹柑桔 $42
金枕頭榴槤芭菲配荔枝雪糕 $98
榴槤蓉好重手!香而不膩,配上荔枝雪糕好清香,仲有寒天同埋班蘭蒟蒻,大推🍨
餐廳仲有好多款 甜品,下次再嚟試吓~