2023-05-13 261 views
二訪呢間昭和咖啡廳😻雞蛋煙肉燒汁漢堡扒($188) 份量真係超級多!漢堡扒用上和牛製作,識落有淡淡的牛肉香氣~雞蛋半生熟撈飯同埋撈汁就最啱!另外仲叫咗炸豬扒咖喱蛋包飯($218)滑蛋有濃厚嘅牛油味真係好正🥰不過飯入邊有青椒,唔鍾意嘅朋友可以比隔籬嗰個食🤣Lotus Latte ($54)甜甜地嘅味,加上咖啡香氣,好快就飲晒成杯😋.Wagyu hamburger steak was in a huge size! With egg and bacon that can fulfill anyone’s appetite 🤰🏻 I love the lotus latte with a slightly sweet touch. The hojicha latte was another must-try item.
約咗朋友喺灣仔見面,佢話帶我去香港二級歷史建築內的餐廳食lunch, 我心諗會唔會古色古香呢,點知去到原來建築物已經經過活化,已經呈現左另一種悠閑感覺Maison Meiji 日式餐廳主打日式漢堡蛋包飯,入門口已經見到一個榻榻米,裝修風格日系,但係俾人感覺好舒服、閒適我就叫咗和牛漢堡扒蛋包飯,前菜沙律和蘑菇湯有水準和牛味道濃郁,醬汁加埋蛋包飯每一口都令到味蕾走向更高嘅層次朋友就叫咗海膽吞拿魚丼飯,上桌已經係一幅美麗嘅圖畫,無論擺盤、顏色配搭都令人食慾大增,海膽超新鮮飯後叫咗兩杯餐飲,渡過左一個悠閒嘅下午Hojicha Latte Flat white

我就叫咗和牛漢堡扒蛋包飯,前菜沙律和蘑菇湯有水準

和牛味道濃郁,醬汁加埋蛋包飯每一口都令到味蕾走向更高嘅層次

飯後叫咗兩杯餐飲,渡過左一個悠閒嘅下午

Flat white
2023-04-20
  • Hojicha Latte
  • 和牛牛肉漢堡扒蛋包飯
2023-05-11 259 views
餐廳的裝潢以日式風格為主,擺設簡潔大方,用餐區域寬敞舒適,音樂好輕柔。此外,餐廳還提供了塌塌米的座位,好有特色呢😋和風辣煮花螺花螺肉質晶瑩剔透,搭配微微辣汁,令人食指大動😍😍磯煮鮑魚賣相十分精緻,鮑魚切片入口方便~ 肉質彈牙入味,冰涼口感十分舒爽,清新🥳唐揚炸雞想不到是這麼大一件的🙈 外皮金黃酥脆,一咬開肉質卻是鮮嫩多汁!非常好吃!日本海膽蟹肉三文魚籽丼飯海膽和蟹肉鮮嫩剔透,搭配上三文魚籽色彩誘人。海膽、蟹肉和三文魚籽鮮味無比,而且份量好多,完全可以跟飯配着來吃👍🏻👍🏻和牛牛肉漢堡扒蛋包飯牛肉漢堡扒肉質非常軟嫩多汁,蛋感覺熟了一些~ 但搭配上蛋包飯和牛肉醬汁,口感依然豐富😆😆

和風辣煮花螺
花螺肉質晶瑩剔透,搭配微微辣汁,令人食指大動😍😍

2041 views
2023-05-10 202 views
灣仔茂蘿街正正有一百年戰前樓宇,經活化保育後,進駐了不少餐廳,今日行經那裡有著明治風格裝潢,彷如走入明治大宅之中。芥末風味薯仔沙律薯仔口感蓬鬆帶著芥末的辣味,配合爽脆的新鮮沙律,食起來口感更豐富,更令人開胃。手做免治雞肉棒燒免治雞肉棒燒至香氣四溢、口感鮮嫩多汁,輕點日本蛋汁,更顯軟滑口感。磯煮鮑魚 磯煮鮑魚肉質濃郁、爽脆有彈性,帶有淡淡的海洋風味,非常美味。柚子胡椒酒煮大蜆大蜆粒粒飽滿,而且大蜆中都吸滿了柚子胡椒酒香,入口清甜芳香,食到們唔到口。大阪味噌煮牛筋牛筋極之軟腍,配上味噌煮成,味噌香鹹入味,鹹甜軟嫩,一食愛上。和牛三文治這和牛三文治先烘底麵包,做到外層香脆內粉嫩,入口充滿肉汁,肉味濃郁,口感極具層次。

芥末風味薯仔沙律

手做免治雞肉棒燒

柚子胡椒酒煮大蜆

大阪味噌煮牛筋

和牛三文治
2023-05-10 3244 views
終於去咗我好想去嘅cafe😝事關佢啱啱開張嗰陣我同朋友摸門釘,當時試業中但未開張🤣今次終於去到,中午嚟到嗰陣已經好多人,榻榻米位置已經有客人坐住🥹✨下次早啲嚟先得,入面嘅環境就係和風Cafe,佢哋碗碟都好用心,有種復古嘅味道。和牛漢堡蛋包飯 $228和牛漢堡非常之厚身,咬落去好鬆軟,牛味都幾香而且好大份。醬汁混合了菇、牛肉粒,餸嘅份量真係好多,蛋包飯嘅精粹一定係蛋🍳蛋好香滑,而且大大份,入面包嘅飯係茄汁飯,整體都濃味!柚子酸汁漢堡扒 $188醬汁非常之好食,酸酸地好開胃,漢堡扒好大件😇我真係好鍾意佢側邊嗰啲菇,呢個餐係配白飯,所以相對健康啲,所以減緊肥嘅人都可以考慮呢個!抹茶芭菲 $98底部係紅豆,中間有好大球抹茶雪糕,上面有水果、甜栗子、蕨餅。味道都唔錯中規中矩,如果多啲唔同款式水果就更好😝佢哋可以即時安排到生日字句仲俾埋蠟燭實在太好了Ginger Peach green tea $59食到好飽,可以選擇呢個茶~帶有薑味容易入口,啱晒女仔。擺盤方面好出色,有儀式感。Lotus coffee $54平時咖啡店都未必有呢個選擇,所以試吓先,飲落去真係有焦糖餅乾嘅香氣,但係又唔會太甜,側邊

和牛漢堡蛋包飯 $228

柚子酸汁漢堡扒 $188

抹茶芭菲 $98
抹茶芭菲

Ginger Peach green tea $59

Lotus coffee $54
平時咖啡店都未必有呢個選擇,所以試吓先,飲落去真係有焦糖餅乾嘅香氣,但係又唔會太甜,側邊仲有焦糖餅乾,真係好靚。
Lotus  coffee

📍 Maison Meiji (灣仔)
Celebration
Birthday
抹茶芭菲
Lotus  coffee
  • 柚子酸汁漢堡扒
  • Lotus  latte
2023-05-09 253 views
小學就在對面以前經常來到這裏,殊不知已經變成翻新過的百年保育古蹟。這間日式餐廳非常適合打卡,裝修新淨得來又不失古典優雅。【餐湯】濃郁開胃的忌廉蕃茄湯,不會太酸十分開胃。【沙律】沙律的醬汁酸酸的,有別於一般芝麻醬,幾醒胃。【雜菇照燒汁漢堡扒】醬汁比較甜,有很多雜菇幾新鮮,配漢堡的醬汁不錯。而和牛漢堡入口即溶,好軟熟的感覺,送飯一流。而且份量都幾大。【吉列豬扒蛋包飯】十分欣賞這個半熟蛋,醬汁就有些失準有陣燒焦的味道,本身的牛腩軟腍,飯底是蕃茄汁炒飯,吉列豬扒亦比較乾身,但是味道不錯。【Chocolate】朱古力味道幾濃郁略嫌太多cream。【Hojicha Latte】焙茶味道都突出熱飲應該更佳。

【餐湯】濃郁開胃的忌廉蕃茄湯,不會太酸十分開胃。
蕃茄湯

【沙律】沙律的醬汁酸酸的,有別於一般芝麻醬,幾醒胃。
沙律

吉列豬扒蛋包飯
吉列豬扒蛋包飯

【Chocolate】朱古力味道幾濃郁略嫌太多cream。
Chocolate

【Hojicha Latte】焙茶味道都突出熱飲應該更佳。
2023-05-05
$280 (Lunch)
蕃茄湯
沙律
2023-05-08 154 views
茂羅街7號呢個地點原來而家叫m7, 政府市建局活化保育嘅項目,樓下係空地,樓上有餐廳有間好vintage嘅日本餐廳,裝修超靚!主打食蛋包飯週末都有set lunch, 有前菜沙律同湯,主食跟飯一個signature和牛蛋包飯, 一個廚師精選芝士蕃茄醬拌漢堡排set 焙茶latte嘅拉花超靚!wow簡直係藝術品!整咗隻獨角獸!熱姜桃茶,好香桃味,擺盤好靚餐湯係南瓜湯,我最鐘意嘅湯!沙律係胡麻醬同醋嘅配搭蛋包飯嘅蛋勁滑!原舊和牛,好香牛味日式咖哩有好多洋蔥,偏甜少少。飯係茄汁飯,唔係重口味嘅飯黎漢堡排果然係推介,我覺得好食過普通和牛哈哈,調味調得好好,入面有洋蔥同故椒呢度真係好靚,隨便影個角落都咁有日本風味!食完嘅時候張榻榻米先無人。。。下次要預早book呢張枱打卡!

有間好vintage嘅日本餐廳,裝修超靚!主打食蛋包飯

週末都有set lunch, 有前菜沙律同湯,主食跟飯

熱姜桃茶,好香桃味,擺盤好靚
餐湯係南瓜湯,我最鐘意嘅湯!沙律係胡麻醬同醋嘅配搭

蛋包飯嘅蛋勁滑!原舊和牛,好香牛味
日式咖哩有好多洋蔥,偏甜少少。飯係茄汁飯,唔係重口味嘅飯黎

呢度真係好靚,隨便影個角落都咁有日本風味!

舊同事一直推介 - Maison Meiji 這間餐廳給我,說這裏的蛋包飯質素高,奈何要在短短一小時食飯時間內,由辦公室到灣仔(來回加用餐),實在是不可能,所以,唯有星期六前來試試。其實餐廳的位置挺就腳,就在茂蘿街7號(M7),即英皇集團中心敍對面。Maison Meiji的設計非常特別,感覺懷舊寧靜,踏入店內,就像進入了日本明治維新時期一樣,令人忘卻城市的嘈雜紛擾,讓心神可以完全放鬆。蛋包飯是店內的人氣菜,價錢由HK$168 起,而午市套餐跟配湯及沙律。蕃茄湯及沙律餐湯是蕃茄湯,湯底濃稠適中,蕃茄甜香突出,加入忌廉除了令外觀變得更好,亦能令湯質變得更細滑,入口還有陣陣奶油香;沙律菜爽脆清新,味道酸酸的,吃後令人胃口大開。和牛牛肉漢堡蛋白飯原以為蛋包飯除了雞蛋和牛肉漢堡,沒想到還有大量牛肉粒粒,牛肉粒粒應該是和牛肉,口感非常軟淋,而且煮得很入味,而和牛牛肉漢堡入口軟滑,細嚼時既有肉香,又有香草味;蛋包飯內是蕃茄汁,而飯內加了洋蔥及青椒等配料,令層次感頓時豐富,配上滑捊捊的雞蛋,讚!雞蛋煙肉漢堡扒同樣是漢堡扒及雞蛋,但感覺與蛋包飯的不一樣,蕃茄飯換上了白飯,而蛋包則變了大陽蛋,不過,漢堡
蕃茄湯及沙律
和牛牛肉漢堡蛋白飯
雞蛋煙肉漢堡扒
同樣是漢堡扒及雞蛋,但感覺與蛋包飯的不一樣,蕃茄飯換上了白飯,而蛋包則變了大陽蛋,不過,漢堡扒味道真心不錯,肉質柔滑不鬆散,配上鹹香煙肉,以及流心蛋汁,整個配搭都非常好,唯一缺點是白飯份量較少,若配上滿滿一碗白飯就perfect了。
Iced Matcha Latte & Iced Hojicha Latte
這裏的飲品賣相非常精細,不論是抹茶或培茶拿鐵上,都加了一層厚厚的忌廉,口感豐盈幼滑,入口有醇茶香,令茶味提升,而半融化的忌廉,與牛奶味混在一起,令整杯拿鐵的味道更濃郁。
甜品時間,店內除了有招牌草莓蛋糕,還有哈蜜瓜蛋糕,哈蜜瓜味道清新香甜,蛋糕軟熟,一口latte, 一口蛋糕,感覺超幸福。
2023-05-06
2023-05-06 129 views
喺灣仔舊區,好少會發掘到一啲高質素嘅日本餐廳,今次就係一個市區重建局活化嘅地方搵到一間嘅高質日本餐廳 Maison Meiji 👍👍👍🤩和牛牛肉漢堡扒蛋包飯和牛牛肉的豐富肉汁和蛋的細膩口感與米飯的口感相互融合,仲有牛腩,豐富的口感😘😘套餐配有一份湯和沙拉,南瓜湯健康,沙拉爽口清新😍😍,襯托出牛肉漢堡扒的美味🤤🤤🤤🤩日本海膽和吞拿魚腩免治吞拿魚丼飯新鮮的海膽鮮甜和吞拿魚腩和免治吞拿魚的鮮嫩口感相得益彰😄😄冇腥味😎😎,味噌汁和漬物則為整道菜餚增添了深度的味道😍😍😍🤩JASMINE 冰滴咖啡以茉莉花茶為基礎的咖啡,非常特別,我都係第一次試😝😝這種咖啡具有淡雅、清新的花香,口感醇和,帶有淡淡的茶香👍👍👍🤩冰滴咖啡用冰塊冷卻,使得它更加清新、爽口。咖啡味稍濃,令人耳目一新的飲品🥰🥰🥰Maison Meiji (灣仔)灣仔茂蘿街7號1樓A室

🤩和牛牛肉漢堡扒蛋包飯

🤩日本海膽和吞拿魚腩免治吞拿魚丼飯

🤩JASMINE 冰滴咖啡

🤩冰滴咖啡

Maison Meiji (灣仔)
2023-05-02 116 views
這天我跟朋友去了銅鑼灣逛街,然後步行前往一家位於灣仔(近銅鑼灣)的日式餐廳,享受了一頓美味的午餐。餐廳環境非常高雅,甫進餐廳會看到日式榻榻米。這些座位不是只供拍照的佈景,客人真的可以在這些位置用餐!不過,這類座位久坐其實不是很舒服,加上我們這天逛街逛得有點累,所以我們選擇了別的位置。這天,我跟朋友都點了主食及飲品,但我們分享著品嚐。我點的是和牛牛肉漢堡扒蛋包飯。漢堡味道不過不失,質地偏向柔軟。炒雞蛋非常嫩滑,而咖喱味道則是濃郁香甜的,咖喱裡頭配搭了一些燉肉,肉質非常軟嫩,肉類吸收了豐富的咖喱汁,真的很美味!整體來說,這道菜非常美味!朋友點的午餐是五色刺身井飯,刺身包括牡丹蝦、油甘魚、赤身、蜜柑鯛和帶子,看起來非常漂亮。刺身份量很多,魚片及海鮮亦很鮮美。飲品分別是Lotus Latte 及 抹茶Latte。兩杯飲品的外觀、味道都很出色。我認為抹茶Latte 入口茶味濃郁,不甜膩,亦不苦澀,所以比較起來抹茶Latte 更驚艷。總結,這是一頓使我很滿意的午餐!

總結,這是一頓使我很滿意的午餐!
2023-05-02 99 views
假期同老公去咗間新餐廳🥰Maison Meiji❤️簡約而現代的洋食屋設計好吸引。以木質傢俱和柔和的照明營造出一個舒適、溫馨的氛圍。仲有榻榻米座位可以感受到日式文化的氛圍。Maison Meiji 菜單融合日式和西式口味。有招牌蛋包飯、漢堡、丼飯,仲有不少特色菜式,福岡明太子意粉、銀鱈魚西京燒、龍蝦燴意大利飯等。周末亦有午市套餐選擇。⭐️ 和牛牛肉漢堡扒蛋包飯 午市套餐💲228份量非常豐富!有和牛漢堡同牛肉塊,再加上蛋包飯。醬汁味道好濃郁。手打漢堡扒口感鬆軟濕潤,鎖住了肉汁。炒蛋包住軟糯燴米飯,入面有香香的青椒味道~⭐️ 芝士蕃茄拌醬漢堡扒 午市套餐💲188漢堡扒上面有層燒香咗嘅芝士,好鹹香。漢堡扒好大塊。蕃茄拌醬增加漢堡扒濕潤度,入口酸酸甜甜,好開胃。醬汁拌米飯食都好好味。⭐️ 玄米茶 💲59用精緻透明水壼泡好的玄米茶,口味好濃郁,少少苦澀。用小杯子細酌,不錯不錯。⭐️ Iced Matcha Latte 💲64上層的奶泡好順滑,抺茶味道好香。拌勻一齊飲,感覺似被泡泡包圍,好有幸福感😚📍Maison Meiji 灣仔茂蘿街7號1樓A室

⭐️ 和牛牛肉漢堡扒蛋包飯 午市套餐💲228

⭐️ 芝士蕃茄拌醬漢堡扒 午市套餐💲188

⭐️ 玄米茶 💲59

⭐️ Iced Matcha Latte 💲64

📍Maison Meiji
1K
2023-05-01 2484 views
茂蘿街7號,前稱為動漫機地,是上世紀二十年代建成的唐樓,現列為香港二級歷史建築。五月一日就到這個充滿文青氣息的小眾景點半日遊!📍位置:近灣仔地鐵站A3出口,大約七分鐘步程。🏠環境:彩繪玻璃門,走進室內就看到兩個大榻榻米座位,右邊則是吧台,再轉入另一間房是紅磚屋內的西餐廳,另設一個獨立包廂,對面是居酒屋區,整體設計很復古,仿似走進明治時代的喫茶室!🤵🏻服務:人手點單,收取加一。🍽️午市:提供套餐,送餐湯和沙律🥗。🥣是日餐湯是🍅蕃茄湯,質地稠糊,帶點酸酸甜甜,很開胃;🥗沙律爽口清新。🥢Wagyu Hamburg🥩 Steak Yuzu Ponzu $188柚子酸汁漢堡扒配白飯🍛這款定食的畫龍點睛之處是醬汁👍,因為帶出柚子味道酸酸,清新自然🤩,跟漢堡很配合,吃起來不會感到油膩😚,漢堡排厚身多汁,肉味濃,配白飯很棒😋!🥢Sea Urchin Tuna Donburi $288日本海膽、吞拿魚腩、免治吞拿魚丼飯👍份量十足,有兩份前菜和麵豉湯,尤其是海膽、魚籽和吞拿魚蓉,海膽和魚籽新鮮😍,魚蓉加了洋蔥🧅,打得很稠糊,再配白飯是很飽肚!前菜是很特別,其中一份是魚漬物,第一次吃感覺很獨特😏!🍵Hojic

📍位置:近灣仔地鐵站A3出口,大約七分鐘步程。
🏠環境:彩繪玻璃門,
走進室內就看到兩個大榻榻米座位,
右邊則是吧台
再轉入另一間房是紅磚屋內的西餐廳
,另設一個獨立包廂
🤵🏻服務:人手點單,收取加一。
🍽️午市:
提供套餐,送餐湯和沙律🥗。
🥣是日餐湯是🍅蕃茄湯,質地稠糊,帶點酸酸甜甜,很開胃;
🥗沙律爽口清新。
柚子酸汁漢堡扒配白飯🍛
柚子酸汁漢堡扒配白飯
漢堡排厚身多汁,肉味濃,配白飯很棒😋!
🥢Sea Urchin Tuna Donburi $288
日本海膽、吞拿魚腩、免治吞拿魚丼飯
前菜是很特別,其中一份是魚漬物,第一次吃感覺很獨特😏!
Hojicha Latte Hot
🍵Hojicha Latte Hot $54
👍選用優質焙茶粉和明治牌牛奶🥛,一喝就知道是用高質貨品,是特別好喝😚!
Jasmine Drip Coffee
☕️Jasmine Drip Coffee $69
茉莉茶冰滴咖啡☕️
🥰果酸味很突出,順喉不苦澀,🥳樽和杯身都很精緻!
2023-05-01
$330 (Lunch)
Hojicha Latte Hot
Jasmine Drip Coffee
  • Hojicha Latte
2023-04-27 1758 views
上年食過呢間充滿復古風嘅日式西餐已經好鍾意佢地嘅環境!一踏入門口感覺好似進入左另一個時空一樣,整個環境好休閒舒服吉列蝦蛋包飯日式蛋包飯配上自家特製和牛肉汁,令味道更濃郁.蛋包飯上嘅蛋奄列滑溜又帶蛋香,底下配以經典蕃茄炒飯底,酸酸甜甜開胃又惹味.自家製和牛肉汁內帶住粒粒和牛粒,充滿濃郁肉香又唔會膩,配搭蛋包飯味道好夾.巨型吉列蝦超驚喜!蝦肉鮮而且質感結實彈牙.雞蛋煙肉漢堡扒厚厚嘅和牛肉漢堡juicy又充滿牛脂香氣.同樣配搭自家特製和牛肉汁,令肉香更突出.配上太陽蛋,流心蛋黃汁滲入漢堡扒後令漢堡扒質感更香滑又多左重蛋香.同時配上充滿煙燻香嘅煙肉鹹香惹味.櫻 SAKURA櫻花 l 茉莉花茶 l 梳打充滿日式風嘅特製飲品,以櫻花為主題.飲品呈櫻花粉色,內裏加上櫻花充滿少女感.味道帶住茉莉花清香,加上梳打後相當清爽.焙茶充滿陣陣焙煎香氣,茶底清澈唔混濁,相當解膩.
櫻 SAKURA
櫻花 l 茉莉花茶 l 梳打
焙茶
充滿陣陣焙煎香氣,茶底清澈唔混濁,相當解膩.
  • 雞蛋煙肉漢堡扒
2023-04-19 143 views
近日工作太忙碌,想去一間的餐廳吃個餐放鬆一下之前見雜誌說坐落在灣仔鬧市一座古老的建築內開了一間新的餐廳,聽聞幾舒服,今天便慕名而來一入餐廳果然沒有令人失望,裝修雅致,有日式的擺設,播放着悠揚的音樂,予人一種寧靜休閒的感覺😍餐廳原來有多種不同的食品,中午午餐有可以配牛、炸雞、炸蝦的蛋包飯,又有其他日式食品,例如刺身、串燒定食等等。坐得舒服,又有各種日式的食品的餐廳在灣仔實屬罕有👍🏻午餐還包了餐湯和沙律,餐湯是蘑菇湯非常高質,好濃味,沙律亦新鮮!我叫了吉列蛋包飯,蛋弄得不錯,流心蛋混在飯中很開胃,炸蝦💯,大隻到不得了👍🏻金黃香脆,侍應還貼心地奉上刀义,讓我切蝦。咖喱汁不辣,多汁夠惹味Iced Matcha Latte 是我首選,造型已令我心心眼❤️抹茶撲鼻,味道調得剛剛好不會太甜,舒服環境 + 美味食物= 悠閑放鬆的一個下午

舒服環境 + 美味食物= 悠閑放鬆的一個下午

這天到灣仔約朋友食飯,行到去茂蘿街7號,途經見有一組頗有歷史嘅建築物。原來是屬於市建局保育活化項目,內裏有翻新部份同時保留建築原貌,甚有特色。🌟入面仲有兩三層小型展覽、工作坊等場地。我哋專程去一樓找到評價不俗嘅特色餐廳 Maison Meiji。餐廳裝修充滿日本明治風格,結合喫茶cafe、和洋料理和日本燒酎酒吧餐廳,坊間少有。推開門就見到榻榻米座位區,相當注目,同時有好幾個打卡位切勿錯過📷和洋料理則以蛋包飯為著名菜式。和牛牛肉漢堡扒蛋包飯 (包括沙律、餐湯$228)餐湯:香濃幼滑嘅蘑菇湯,好香好滑有洋蔥和忌廉嘅香氣~😋沙律菜新鮮爽脆,而且整碗都喺冰凍,酸酸地嘅沙律醋汁加上紫洋蔥味道好醒胃。漢堡扒免治肉嫩滑又軟熟,配上炒香洋蔥和牛肉粒,有好濃郁嘅牛肉醬汁味道。超大份量蛋包飯,色澤明艶,蛋香濃滑,不是那種要用好多油去炒出的滑蛋。蛋包住嘅飯都有茄醬肉汁,非常美味。👍🏻😋Chocolate朋友勁讚可可味非常香濃,雖然係凍飲但冇大量冰粒。而且加咗cream 突顯幼滑。😋😋👍🏻Hojicha Latte我則揀了焙茶latte,有茶香又有甘香嘅咖啡底,可謂雙重享受😎。同樣面層嘅忌廉令整杯latte

入面仲有兩三層小型展覽、工作坊等場地。

和洋料理則以蛋包飯為著名菜式。
和牛漢堡蛋包飯
和牛牛肉漢堡扒蛋包飯 (包括沙律、餐湯$228)
餐湯:香濃幼滑嘅蘑菇湯,好香好滑有洋蔥和忌廉嘅香氣~😋

Hojicha Latte
我則揀了焙茶latte,有茶香又有甘香嘅咖啡底,可謂雙重享受😎。同樣面層嘅忌廉令整杯latte 更香濃甜美。
和牛漢堡(壽喜燒汁)
廚師精選和牛牛肉漢堡套餐🍔
共有四款口味😋
揀了燒汁,即壽喜燒汁濃縮版本,配白飯已經經很夾。和牛漢堡煎得好香,肉很嫩而且有肉汁,非常好吃!😋🌟

餐廳座位好舒服,環境幽雅適合與三五知己傾計飲咖啡。
Tea
和牛漢堡蛋包飯
Hojicha Latte
和牛漢堡(壽喜燒汁)