2019-08-18 77 views
最近發現井財街開左幾間吾同既餐廳,我就約埋友人一齊去揾好野食,最後就決定左食呢間西餐廳。我地叫左一份澳洲安格斯牛肉車打芝士漢堡同埋All Day Breakfast 配芝士烤雞。兩個餐都系會跟一杯菠蘿紅茶,而我就決定加錢叫杯美式咖啡。澳洲安格斯牛肉車打芝士漢堡:一黎到見到即刻心心眼,好正呀個賣相!食落去塊牛肉好有肉味,完全吾系劣質既牛肉,再配有小小溶左既芝士,簡直系一流,薯條仲要系熱辣辣,呢個必點!All Day Breakfast 配芝士烤雞:呢個都吾錯,芝士烤雞食落幾滑仲有小小拉絲,而個炒蛋好滑重黑松露味,整體吾錯!

澳洲安格斯牛肉車打芝士漢堡

All Day Breakfast 配芝士烤雞
2019-08-05
澳洲安格斯牛肉車打芝士漢堡
All Day Breakfast 配芝士烤雞
2019-08-18 48 views
一個優質的brunch,為妳帶來全天的好心情。今日來到屯門和女朋友吃個早午餐。先來杯跟餐的菠蘿冰紅茶,清淡但帶塊菠蘿我點的是All day breakfast配芝士烤雞,雞肉很嫩帶有我喜愛的濃厚芝士味,還有女朋友喜愛的大啡菇,當然要留給她品嚐。女朋友說她不太肚餓,所以為她點了個意大利麵,我嚐了點也很美味。環境很清靜優雅,牆上張貼著橋的美景,感覺不錯。價錢不貴,性價比不錯,值得推薦下次有機會再來一個美好的早晨!
一個優質的brunch,為妳帶來全天的好心情。
今日來到屯門和女朋友吃個早午餐。

先來杯跟餐的菠蘿冰紅茶,清淡但帶塊菠蘿

菠蘿冰紅茶

煙腩肉芝士蛋香意大利麵

下次有機會再來一個美好的早晨!
2019-08-18
$88 (Lunch)
菠蘿冰紅茶
煙腩肉芝士蛋香意大利麵
2019-08-18 26 views
平時都有係附近食開野,呢間近公路,真係孚容易miss 左,餐廳走小區中價路線。入面環境有bar show 出黎都好chill, 不過我地冇飲酒,下次可以再試下。 話係中價,但一個set dinner 有沙律有湯都係百四蚊,其實都唔太貴。 我地叫左兩個set 同埋蟹餅。一開頭已經好欣賞個南瓜湯,入面有兩件魚,提升左個湯嘅鮮味。隔離個沙律有少少酸,但我接受到嘅! 蟹餅好的式細細件,但係勁真材實料,因為食到入面係啖啖蟹肉,仲食到有蟹瞉,入面加左香料,好味! 南瓜意大利飯好creamy , 上面有四粒帶子,煎得好香,不過size 就偏細嘅,但食落真係覺得煎得岩岩好! 上面仲有塊芝士,整體個飯嘅軟硬度偏硬少少,都好正宗嘅意大利飯,同埋係好好味! 燒雞就略為遜色,燒層皮唔係好脆,肉質都唔算超彈牙,但係側邊啲薯條真係加左好多分,即炸熱辣辣,同埋係比較硬身,好正!

• 炸蟹餅
2019-08-17 35 views
趁放假既日子同老婆大人去食好西,今日留係屯門搵食,去左虹橋搵下有咩小店,老婆大人睇中呢間西餐廳,就順下佢意試呢間啦~~D set lunch唔貴,$80有埋野飲,加$10仲有埋餐湯。選擇都有唔少,有8個餐可以揀。我同老婆大人認真咁揀左牛肉漢堡配薯條同all day breakfast配芝士烤雞,我地都加左$10加餐湯,叫左菠蘿紅茶。呢間餐廳有酒吧,下次可以同兄弟黎飲返2杯。餐湯係蘑菇湯,味道不俗,好香濃既蘑菇味。菠蘿紅茶入面真係有粒菠蘿😛All day breakfast 有炒蛋、番茄、腸仔、大菇同烤雞,味道唔錯,份量都唔少,我平時食唔少都夠食。個芝士漢堡賣相不俗,老婆大人話味道都唔錯。食物質素不俗,價錢又合理,性價化高😌

呢間餐廳有酒吧,下次可以同兄弟黎飲返2杯。

餐湯係蘑菇湯,味道不俗,好香濃既蘑菇味。

菠蘿紅茶入面真係有粒菠蘿😛

個芝士漢堡賣相不俗,老婆大人話味道都唔錯。

食物質素不俗,價錢又合理,性價化高😌
2019-08-17
Type of Meal
Lunch
2019-08-17 24 views
而家香港小店愈黎愈少,所以要支持一下小店。屯門虹橋都有唔少小店,今日同老公帶埋阿b去explore下有咩好食既餐廳。兜左個圈睇中左呢間西餐廳。呢間西餐廳有set lunch,有8個餐可以揀。我同老公就分別叫左漢堡包同all day breakfast。雖然間餐廳細細,但唔會好迫咁。仲有半室外既位置。加$10可以加餐湯,係我喜歡既蘑菇湯。好香濃既蘑菇味到主菜既時候,牛肉漢堡配薯條。個漢堡都幾大個,牛肉厚身。薯條係粗身薯條All day breakfast 好特別係配芝士烤雞。最欣賞個黑松露炒蛋,好香滑又濃郁既蛋味。個蘑菇都好juicy, 相比漢堡,我更喜歡all day breakfast 😛。食到好飽飽每個人都唔駛$100蚊🤪。可以翻食。

雖然間餐廳細細,但唔會好迫咁。

仲有半室外既位置。

加$10可以加餐湯,係我喜歡既蘑菇湯。好香濃既蘑菇味

食到好飽飽每個人都唔駛$100蚊🤪。
可以翻食。
2019-08-17
Type of Meal
Lunch
2019-08-16 22 views
屯門虹橋不嬲好多美食,但我一直都冇發現到呢間隱世西餐廳!前幾日同男友咁啱行典過,見到門面裝修得幾靚,決定入去試下🤪🤪閒日嚟講都算幾多人~ 我諗應該係屯門區都有啲名氣🤭我地嗌咗兩樣主食、一款前菜:蕃茄羅勒鱈魚意大利飯🐟、蒜片羅勒辣腸虎蝦意大利麵🦐、巴馬火腿🐖。首先上咗daily soup同salad🥗,野菌忌廉湯夠香濃,好快就飲晒👍🏻之後就上咗巴馬火腿🤤勁中意食,但如果配埋哈蜜瓜就更加perfect ! Waiter 服務值得一讚,一見我地食完嘢就會收碟,唔洗埋到成枱都係碗碟😆終於到介紹主菜,意大利飯認真不錯,男朋友大讚,因為好多餐廳嘅意大利飯都煮得太冧,但呢到煮得啱啱好,飯粒食落係有口感😛另外意大利麵都有咬口,配搭和質感都不錯,不過食到最尾有少少辣🌶唔食得辣嘅朋友要注意啦~
2019-08-16 10 views
屯門想食西餐嘅好選擇平時屋企唔煮飯,想買外賣都會嚟紅橋買小菜。最近見到開咗呢間西餐,今晚一於嚟試吓,環境幾寧靜。平日晚上都坐滿三分二,唔知係咪住附近既客呢。嗌左兩個set dinner 跟餐湯同沙津南瓜好好味啊😋😋😋沙津醋比較多,夠酸好開胃!蕃茄虎蝦意大利飯鍾意食蕃茄嘅朋友一定要試吓滿滿嘅蕃茄蓉,微辣意大利飯係正宗少少硬嘅口感西班牙黑毛豬肉質唔錯,連配菜薯條都好好味!另外仲叫咗小食,呢份單骨雞翼辣得來又好惹味!正👍🏻👍🏻
屯門想食西餐嘅好選擇
平時屋企唔煮飯,想買外賣都會嚟紅橋買小菜。

嗌左兩個set dinner 跟餐湯同沙津
南瓜好好味啊😋😋😋
沙津醋比較多,夠酸好開胃!

蕃茄虎蝦意大利飯
鍾意食蕃茄嘅朋友一定要試吓
滿滿嘅蕃茄蓉,微辣
意大利飯係正宗少少硬嘅口感

西班牙黑毛豬
肉質唔錯,連配菜薯條都好好味!

另外仲叫咗小食,呢份單骨雞翼
辣得來又好惹味!正👍🏻👍🏻

2019-08-11 37 views
有朋友由深圳黎香港玩,佢就先到屯門行下街,咁我就專程入到屯門陪佢,有朋友遠道而來,當然要請佢食餐好既。我就帶左佢去食西餐。呢間餐廳既午餐都幾抵食,一份午餐加埋野飲都係80蚊,連埋餐湯都係90蚊,一百蚊唔洗就食到高質既西餐,唔錯!入面有個bar枱。飲品方面,午餐係包菠蘿冰紅茶或者係汽水,我地就揀左菠蘿冰紅茶,喺酷熱天氣警告底下飲一口冰凍既菠蘿冰紅茶真係可以消暑。午餐方面,我就點左煙三文魚班尼迪蛋配馬鈴薯蛋沙律,班尼迪蛋係我既至愛,我好鐘意試唔同地方既班尼迪蛋,呢度既班尼迪蛋整到岩岩好,好流心,而且佢既價錢算幾抵,平時食閒閒地都要過百蚊。朋友就叫左香草虎蝦意大利麵,入面有好多蝦,夠哂足料,擺盤亦都好靚!
入面有個bar枱。
要食到一間優質的餐廳,有時其實真的好講緣份,作為屯門長大屯門蒲的街坊之一,紅橋除了是每天放工必經之地,紅橋也是昔日中學時代來放飯的好地方,但往往愈熟悉的地理位置,就愈會忽略左一些發掘新發現的意慾。這次就機緣巧合來與舊同學聚舊,發現了一間位於紅橋天橋右手邊的低調高質西餐廳。進店後整個裝修感覺,身處於一個寧靜簡潔的酒吧空間,在情調氣氛之中燈光也足夠通明。Set Dinner Menu 清晰易選,主要分兩種Main Course:$138 & $238沒太多花巧圖片或單價價錢之下,兩個選擇困難的人也格外容易決定了。先來的是餐湯沙律,野菌忌廉湯、蟹肉胡麻沙律餐湯濃郁磨菇味香滑,足料碎磨菇美味非常,沙律新鮮開胃,蟹肉上加上蟹籽並不馬虎。前菜特別推介加配: 香烤蟹餅(六件)剛剛吃完個蟹肉沙律,繼續吃熱食炸香的蟹肉,香烤蟹餅好味程度有點意外,外脆內暖,蟹肉用料足夠,既香口又有口感,是吃主菜前幾滿意的一個小食,松露忌廉雞肉意大利麵喜出望外的意大利麵,如圖所見,忌廉汁比想像中Juicy吸引,雞肉入味彈牙,松露味分佈剛好,面層加上芝士片及香草,性價比合格值得一嗜。美國極佳級安格斯牛肉眼USDA Prime

要食到一間優質的餐廳,
有時其實真的好講緣份,
作為屯門長大屯門蒲的街坊之一,
紅橋除了是每天放工必經之地,
紅橋也是昔日中學時代來放飯的好地方,
但往往愈熟悉的地理位置,
就愈會忽略左一些發掘新發現的意慾。
這次就機緣巧合來與舊同學聚舊,
發現了一間位於紅橋天橋右手邊的低調高質西餐廳。

進店後整個裝修感覺,
身處於一個寧靜簡潔的酒吧空間,
在情調氣氛之中燈光也足夠通明。

Set Dinner Menu 清晰易選,
主要分兩種Main Course:$138 & $238
沒太多花巧圖片或單價價錢之下,
兩個選擇困難的人也格外容易決定了。

先來的是餐湯沙律,
野菌忌廉湯、蟹肉胡麻沙律
餐湯濃郁磨菇味香滑,足料碎磨菇美味非常,
沙律新鮮開胃,蟹肉上加上蟹籽並不馬虎。

前菜特別推介加配: 香烤蟹餅(六件)
剛剛吃完個蟹肉沙律,
繼續吃熱食炸香的蟹肉,
香烤蟹餅好味程度有點意外,
外脆內暖,蟹肉用料足夠,
既香口又有口感,是吃主菜前幾滿意的一個小食,

松露忌廉雞肉意大利麵
喜出望外的意大利麵,
如圖所見,忌廉汁比想像中Juicy吸引,
雞肉入味彈牙,松露味分佈剛好,
面層加上芝士片及香草,
性價比合格值得一嗜。

美國極佳級安格斯牛肉眼
USDA Prime Angus Ribrye Steak
講到高質的Prime Steak,
七成至八成熟是常識,
上檯時油身肥美又厚身鬆軟的肉眼扒,
令人急不及待為它切件,
伴上洋蔥汁及粗身條狀薯條,
價錢合理,飽肚好滿足。

另外餐價只需要加$25,
就可以選擇各款special drinks 無酒精飲品,
下次再來會試試梳打特飲。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
$240 (Dinner)
  • 美國極佳級安格斯牛肉眼
2019-07-28 70 views
前幾日入屯門虹橋,撞正天陰陰灰暗暗,到食晏時間入左間西餐廳,午餐牌一口價$80,有八款選擇,加埋餐湯都係$90,午餐包菠蘿冰紅茶或汽水,菠蘿冰紅茶咁有特色,識揀當然揀佢,一飲就超兒時feel,罐頭菠蘿汁+紅茶,冰冰涼涼,香香甜甜好好味,啱哂夏天降熱解渴🍹是日餐湯,Show me (粟米)煙肉湯,新鮮粟米打蓉,香滑兼飽肚,呢間All day breakfast 都有兩款,雞&魚,要左芝士烤雞,烤雞扒上滿佈芝士,肉質鮮嫩,芝士夠多味夠濃,加上大烤菇、香滑炒蛋、肥脆香腸、新鮮室溫菜、烤蕃茄,超豐富👍🏼香草蕃茄虎蝦意大利麵,蕃茄味濃郁,虎蝦彈牙,最鍾意啲闊條麵,咬度適中,吸收晒蝦及番茄嘅精華,條條都咁好味👍🏼

2019-07-25 32 views
星期日訓到晏一晏~ 今日就決定同屋企人係屯門搵下brunch黎食上網見到呢間又近我地 環境又好似ok 二話不說就走左過黎啦門面幾classic幾靚lunch menu都好靚完全係my style全部lunch set都係$80 加個湯都係$90咋 西式早餐黎講都算係咁每個set都會包番一杯野飲~ 菠蘿冰紅茶估唔到一啲都唔甜 而且 菠蘿加冰紅茶出奇地match澳洲安格斯牛肉車打芝士漢堡 配香脆薯條牛肉唔會熟曬 大約七八成到 配料好足 薯條更加係岩岩炸起全日早餐配芝士烤雞呢個all day breakfast 性價比超高~ 平時出面食一個都要百幾蚊 而且呢個仲有芝士炸雞添 巴馬火腿班尼迪蛋 配馬鈴薯蛋沙律parma ham 加egg benedict 係我既all time favourite~整得好食既小店真係唔多 但呢到既muffin底真係well prepare之餘最緊要係呢到既egg benedict 真係流心既 好難得!估唔到平時行過完全無留意既小店 啲野竟然係咁高質我諗之後一定會黎多好多好多次
上網見到呢間又近我地 環境又好似ok 二話不說就走左過黎啦

估唔到一啲都唔甜 而且 菠蘿加冰紅茶出奇地match

澳洲安格斯牛肉車打芝士漢堡 配香脆薯條
牛肉唔會熟曬 大約七八成到 配料好足 薯條更加係岩岩炸起

全日早餐配芝士烤雞
呢個all day breakfast 性價比超高~
平時出面食一個都要百幾蚊 而且呢個仲有芝士炸雞添

巴馬火腿班尼迪蛋 配馬鈴薯蛋沙律

估唔到平時行過完全無留意既小店 啲野竟然係咁高質
我諗之後一定會黎多好多好多次
2019-07-25 50 views
在屯門一個很少到的地方探朋友,坐巴士到了紅橋站下車(原來因為有一條行人天橋有紅色的關係所以這一個車站就叫虹橋站)。朋友介紹我到這間西餐廳吃午餐,我要了一個漢堡餐,食材是澳洲安格斯牛肉、車打士芝士及薯條($80),仲已經包埋一杯菠蘿紅茶,我另外加十蚊追加一份餐湯。先到的是菠蘿紅茶,在這麼熱的天氣下,飲一口冰涼的菠蘿紅茶,真爽!再來就是餐湯,份量不是很多,但是喝進口能夠感覺到粟米的質感,猜是自己做的,不是外面買回來開水弄的。主菜漢堡上枱啦,份量也不是很大,但是賣相也挺吸引,因為材料都是滿滿的,薯條應該是自己即切條炸,連皮做是我最喜歡的做法👍,漢堡裡面的蕃茄蓉很飽滿多汁,厚厚的芝士及牛肉,下去口感非常滿足呢!
2019-07-18 53 views
餐牌選擇不算多,但樣樣睇落都好吸引好想點😆泰式辣煙三文魚($70)好特別嘅appetiser 😋煙三文魚夾住香蒜片,再配埋泰式醬,辣辣地刺激味蕾之餘仲好開胃😆特別推介加呢個小食🤤晚餐跟湯,沙律粟米湯唔似平時罐頭果款,似真材實料!全因有口感😋沙律中間有隻大蝦,正!而且用醋而唔係一般沙律醬,味道酸酸地較清新,又比沙律醬冇咁肥,較健康😆松露忌廉雞肉意大利飯($138)Risotto 口感較硬身,充滿松露香味,加上芝士好夾!菇菌又可以中和當中嘅膩,配埋一塊塊雞肉,好食!蜜糖青芥抹虎蝦意大利麵($138)大蝦爽口,配搭蜜糖芥抹醬好特別🤤水泥牆上都掛上黑白相,非常有格調!店鋪檯與檯唔逼狹👍🏽------------------------------總結味道:✨✨✨✨推薦:✨✨✨✨✨回頭:✨✨✨✨性價比:✨✨✨✨(滿分為5✨)
餐牌選擇不算多,但樣樣睇落都好吸引好想點😆
泰式辣煙三文魚
泰式辣煙三文魚($70)
晚餐跟湯,沙律
粟米湯唔似平時罐頭果款,似真材實料!全因有口感😋
松露忌廉雞肉意大利飯
松露忌廉雞肉意大利飯($138)
蜜糖青芥抹虎蝦意大利麵
蜜糖青芥抹虎蝦意大利麵($138)
大蝦爽口,配搭蜜糖芥抹醬好特別🤤
水泥牆上都掛上黑白相,非常有格調!
店鋪檯與檯唔逼狹👍🏽
總結
味道:✨✨✨✨
推薦:✨✨✨✨✨
回頭:✨✨✨✨
性價比:✨✨✨✨
(滿分為5✨)
2019-07-18 41 views
平時都比較少去屯門呢一邊,但係今日約咗朋友就去呢度食個brunch啦!可能嚟到門面雖然冇乜特別,但係入邊裝修得都幾簡約乾淨,掛住左好多美國風景、建築嘅海報,睇落都幾靚,整體來講都坐得幾舒服。-Lunch Menu有八款款式選擇,全部都係$80 ,加多$10就可以配餐湯,我哋今日但只係叫咗兩個set lunch同埋飲品。-菠蘿冰紅茶: 冰紅茶甜度適中,加上一小片菠蘿,味道不錯。-All day breakfast, crispy fish fillet:一睇個賣相就覺得好靚,令人心情都好起來!炒蛋加上黑松露一齊煮,每一啖都有濃厚嘅黑松露味道。沙律菜十分新鮮,再加上黑醋,配搭得宜。仲有炸魚柳,雖然個外皮有少少硬,但係熱辣辣都幾脆口好食,唯一嘅遺憾就係啲沙律醬擺咗喺魚柳上面,如果可以另上就更加好啦。-菠菜忌廉雞肉巴拿馬火腿意大利麵: 意大利麵配埋菠菜忌廉汁,每一啖都好creamy,不過菠菜味就唔太突出。火腿油脂豐富。睇顏色估計佢唔係太高年份嘅火腿,所以唔會太濃味。不過咁樣先夾,因為菠菜汁比較清新,唔會俾火腿搶哂味。除咗火腿,配料仲有雞肉同蘑菇,雞肉嫩滑,蘑菇爽口👍🏻
菠蘿冰紅茶:

冰紅茶甜度適中,加上一小片菠蘿,味道不錯。

一睇個賣相就覺得好靚,令人心情都好起來!
菠菜忌廉雞肉巴拿馬火腿意大利麵:
2019-07-16 28 views
今日難得day off約左friend睇Toy Story4,朋友帶左我去屯門間凱都戲院睇,睇完之後就揾野食醫肚。揾下揾下去左景峰嗰頭嘅Marka House,好彩有行快2步,遲少少就要等位喇!餐廳裝潢都幾簡約,用黑白色做主調。有酒飲!正!我地每人叫左個套餐share鱈魚南瓜湯,湯好濃郁同幾鮮甜,鱈魚完全冇雪味。煙蜜火腿沙律,火腿鹹鹹地,沙律菜好refreshing!香脆辣雞翼,炸到外脆內嫩,單骨最啱我地喱啲懶人食。紅酒牛頰肉意大利飯,牛頰肉幾嫩口,牛味都幾濃。意大利飯每粒都好飽滿,軟硬啱啱好!面頭仲有啲芝士好野味。西班牙伊比利亞黑毛豬鞍,有2大舊,每舊都有成寸厚,咬落好juice。薯條即炸脆卜卜,勁好食!

餐廳裝潢都幾簡約,用黑白色做主調。

有酒飲!正!

我地每人叫左個套餐share

鱈魚南瓜湯,湯好濃郁同幾鮮甜,鱈魚完全冇雪味。

煙蜜火腿沙律,火腿鹹鹹地,沙律菜好refreshing!

香脆辣雞翼,炸到外脆內嫩,單骨最啱我地喱啲懶人食。