2019-06-24 66 views
行街既時候咁岩行過尼間野,見到個門面同隔離啲鋪完全唔同,因為隔離都係啲車房戈啲鋪,突然有間西餐夾係中間真係幾突出。仲要其實間野其實係係個大馬路邊,好少人行過,但見到入邊都唔少人,相信一定係勁好食,所以就去左睇門口個Menu。睇到又係雙眼發光,全日早餐都係$80蚊,仲要包野飲!係出面食應該最少都要$100以上坎唔甩,然後又要另外叫杯野飲咁,真係幾貴。咁見到咁抵就緊係狗衝啦!入到去睇左陣就同朋友叫左一人一個餐,總共叫左3個餐。澳洲安格斯牛肉車打芝士漢堡  配  香脆薯條、全日早餐  配  芝士烤雞同埋巴馬火腿班尼迪蛋  配  馬鈴薯蛋沙律。本人真係好喜歡食burger,所以一定係叫尼個咁吸引既漢堡黎食。一上台真係流晒口水,個賣相勁高質,塊安格斯牛又好厚好多汁咁。然後啲薯條係真係香脆既,個名冇呃人哈哈。個味就唔洗講啦,係完美represent到佢個名,完全冇伏。然後就係Benedict egg啦,我唔係話好好Benedict egg,但尼個真係幾好食。個蛋唔係好酸,然後個巴馬火腿又中和番個蛋既味。仲有個薯仔蛋沙律,啲薯仔係好粉感戈啲,所以個口感係唔錯既。不過成碟野最可惜都係個蛋唔係好流心。最
澳洲安格斯牛肉車打芝士漢堡  配  香脆薯條

巴馬火腿班尼迪蛋  配  馬鈴薯蛋沙律
全日早餐  配  芝士烤雞

最後就係最性價比,個全日早餐!上台戈陣黑松露味真係好香,因為係個黑松露炒蛋上面有堆黑松露,好正。然後個人黎講就覺得個大菇同塊芝士雞排就最吸引啦。個菇望落去已經係勁多汁,咬落去係真係爆汁!好西利!而個芝士雞,唔好以為佢好漏,真係完全唔會太heavy,因為個芝士唔係好重味,食落好balance。太正了。

同佢地影張大合照就食啦哈哈。
菠蘿冰紅茶

最後就係杯野飲啦,因為戈日好熱,飲杯菠蘿冰紅茶真係勁清新,仲要係免費既,真係勁開心!
2019-06-22
$80 (Lunch)
澳洲安格斯牛肉車打芝士漢堡  配  香脆薯條
巴馬火腿班尼迪蛋  配  馬鈴薯蛋沙律
全日早餐  配  芝士烤雞
菠蘿冰紅茶
2019-06-24 59 views
去睇戲前同朋友食個飯,諗起之前有個朋友話有間西餐廳係紅橋個邊就去食左。入到去裝飾都幾靚,位置都闊落,坐得好舒服。我同朋友揀左一個南瓜帆立貝意大利飯同忌廉虎蝦意大利麵既set dinner。另外再加左個泰式辣汁煙三文魚。先講下個前菜,沙律幾好食,配上黑醋酸酸地幾開胃。個湯睇得出唔係就咁罐頭貨色,係自己煲,味道好濃郁。意大利飯煮得好好,做到軟中帶硬既口感,亦唔會煮到好水,濕立立。味道唔會過重/太淡,個人黎講好中意。意大利麵個蝦幾出色,食落彈牙,唔係冰鮮無款個類。味道都係岩岩好,都幾好食。三文魚咁樣食真係第一次,有驚喜,辣汁配埋生蒜片真係幾夾,有種食泰式生蝦既感覺。

2019-06-23 43 views
小妹很喜歡吃西餐,這天來到了這間幾有口碑的西餐廳。看了看餐牌,有10個SET DINNER可供選擇,都是非常吸引的菜式!意大利飯、意大我利麵、烤雞、黑毛豬胺、安格斯牛肉眼、法式羊架,一應俱全,價錢合理,就入左去啦!一入內,已經聽到很柔和的音樂,室內燈光和佈置都好有情調,感覺高雅和舒服!除了平日吃飯外,帶另一半/朋友/家人來慶祝都好適合和大方!我選了BEEF CHEEK RISITTO SET,加配了PARMA HAM。不一會,已經送上了!巴馬火腿是出產意大利等火腿,經醃漬風乾。味道鹹鹹的,配沙律、湯或意大利飯吃都一流!用具十分精緻,配襯好靚!急不住相機食先啦!SALAD 是用黑醋混和,酸酸的很開胃。小妹最怕吃SALAD 太乾,這裡沒有這個問題,而且沙律菜也很豐富和新鮮!是日餐湯是PUMPKIN SOUP,很喜歡它口感綿密,帶有細細的南瓜蓉,很足料,非常好飲!十分驚喜呢!還有鱈魚粒!正!主菜到!紅酒牛頰肉意大利飯!好鍾意芝士成片成片,而不是落粉。牛肉既份量都有一半,好真材實料!意大利飯口感很好,每粒米都好均勻,醬汁味道濃郁,食到唔停口呢!放眼見鄰近至少兩枱食客都點左生蠔。生蠔看來十分肥美
小妹很喜歡吃西餐,
這天來到了這間幾有口碑的西餐廳。
看了看餐牌,有10個SET DINNER可供選擇,
都是非常吸引的菜式!
意大利飯、意大我利麵、烤雞、黑毛豬胺、
安格斯牛肉眼、法式羊架,一應俱全,
價錢合理,就入左去啦!

一入內,已經聽到很柔和的音樂,
室內燈光和佈置都好有情調,
感覺高雅和舒服!
除了平日吃飯外,帶另一半/朋友/家人來慶祝都好適合和大方!

我選了BEEF CHEEK RISITTO SET,
加配了PARMA HAM。
不一會,已經送上了!
巴馬火腿是出產意大利等火腿,經醃漬風乾。
味道鹹鹹的,配沙律、湯或意大利飯吃都一流!
Parma Ham

用具十分精緻,配襯好靚!
急不住相機食先啦!
Hake Fish Pumpkin Soup & Smoked Ham Mesclun Salad

SALAD 是用黑醋混和,酸酸的很開胃。
小妹最怕吃SALAD 太乾,
這裡沒有這個問題,而且沙律菜也很豐富和新鮮!

是日餐湯是PUMPKIN SOUP,
很喜歡它口感綿密,帶有細細的南瓜蓉,
很足料,非常好飲!
十分驚喜呢!
還有鱈魚粒!正!
Hake Fish Pumpkin Soup

主菜到!紅酒牛頰肉意大利飯!
好鍾意芝士成片成片,而不是落粉。
牛肉既份量都有一半,好真材實料!
意大利飯口感很好,每粒米都好均勻,
醬汁味道濃郁,食到唔停口呢!
Beef Cheek Risotto with Red Wine Sauce

放眼見鄰近至少兩枱食客都點左生蠔。
生蠔看來十分肥美新鮮,非常吸引!
我都好想食,但係太飽叫唔到,
唯有留待下次再食!

設有吧枱,有不少酒類可供選擇,
有不同的 WINE,WHITE WINE,ROSE WINE同BEER 呢!
也有SPECIAL DRINK!

整體來說,這是一間情調和美食兼備的餐廳,
在小區難得一見!
值得推介!
2019-06-21
$138 (Dinner)
Parma Ham
Hake Fish Pumpkin Soup
2019-06-22 46 views
今日,同家人去屯門區探親戚,親戚又未返到,所以我地就去附近嘅餐廳MARKA HOUSE食lunch!我個人認為MARKA HOUSE好有情調,好適合情侶黎撐枱腳,如果唔望條屯門公路,呢度嘅裝修風格同decoration同中環嘅扒房、西餐廳一啲分別都無,反之仲平好多添,呢度一個lunch set都只係$80,加配飲品都只係加$10!我地點左:1. All day breakfast, crispy fish fillet2. Egg Benedict with smoked salmon, egg potato salad 3. 菠蘿冰紅茶(2杯)菠蘿冰紅茶:紅茶濃郁又滲透着菠蘿嘅果香!而且紅茶仲有一塊大大塊嘅菠蘿,正可以做飯前果👍🏻夠冰鎮,解暑一流All day breakfast, crispy fish filletFish fillet: 新鮮炸,好脆口!淋系上面個sauce同個魚好夾烤菇:好驚喜!因為切落去仲好多汁,唔係烤到乾晒炒蛋:炒得岩岩好,一啲都唔老,好滑!Egg Benedict with smoked salmon, egg potato salad 如果有煮野食同睇

我地點左:
3. 菠蘿冰紅茶(2杯)

菠蘿冰紅茶:

烤菇:好驚喜!因為切落去仲好多汁,唔係烤到乾晒
炒蛋:炒得岩岩好,一啲都唔老,好滑!

如果有煮野食同睇開master chef嘅朋友都知道水波蛋好難煮,佢又做得好出色!

2019-06-22 593 views
住在屯門的朋友都知道,這區的高質素西餐廳不多,多數以小店為主, 街頭小食更是到處都是, 所以當朋友知道虹橋附近開了一間西餐廳,決定要相約一同去試試!餐廳位處於大馬路旁邊,下巴士後穿過天橋,便到達餐廳,所以地理位置都非常顯眼和方便。一踏入餐廳,友善的waiter十分快捷地安排我們入座,餐廳樓底高,環境舒服,適合不論是三五知己, 或是一大班人前來聚會!晚市以set dinner為主,另配有小食及各種飲品和啤酒選擇, set dinner選擇種類也頗多,樣樣都想試試,最後我跟朋友決定試兩個主菜,分別是菠菜忌廉雞肉巴馬火腿意大利麵以及西班牙伊比利亞黑毛豬鞍,另外,點了小食一個香烤蟹餅!落單後不久,waiter很快便送上主餐配上的沙律及鱈魚南瓜湯, 南瓜湯味道做得非常出色,質地香濃軟滑,湯內還配上魚,更帶出鮮味,真的想多喝一碗。香烤蟹餅更是不吃不可,必定要推介,一切開蟹餅時,濃郁蟹味立刻撲鼻而來,每件蟹餅都塞滿了蟹肉,十分足料。菠菜意大利麵人亦是誠意之作 ,菠菜汁並不是一般餐廳用很多芡造成的醬汁,這個波菜汁一點都不油膩,剛好沾上每條意大利麵;而意大利麵則似是手工造的感覺,軟硬度適中。西班牙豬鞍份

西班牙豬鞍份量很多,肉質鮮嫩多汁,不算韌,配上薯條也是新鮮熱辣炸起,非常滿足。
2019-06-20
$150 (Dinner)
2019-06-20 92 views
朋友想同我撐枱腳,於是帶左我入屯門紅橋附近食午餐,餐廳以灰藍及黑色設計,望落沉實有格調,而前面是張大大的酒吧台,有多種紅白酒和礦泉水,店員安排我們坐低,睇過餐牌後,我要了份巴馬火腿班尼迪蛋配馬鈴薯蛋沙律,飲波蘿冰紅茶,朋友就要紐西蘭鱈魚車打芝士漢堡配薯條,同樣飲波蘿冰紅茶。波蘿冰很快便送上,飲落好清新,紅茶的味道唔會蓋過波蘿既味道,跟住過了不久,朋友的鱈魚車打芝士漢堡便放到我們的面前,芝士還在半溶的狀態下,加上沙律醬及厚身的炸鱈魚柳,賣相相當吸引,朋友切開小小鱈魚柳,一些熱蒸氣散發在空氣間,看見厚厚的鮮嫩魚肉,朋友吃了一口,說味道鮮甜,啖啖肉,唔似平時食到的普通魚柳,哩塊好新鮮,而個包食落仲好脆口,好味,薯條方面,有些香草碎伴隨係當中,望落唔會甘單調。到我的班尼迪蛋出場了,顏色鮮美吸引,輕輕切開,蛋汁巳爆出來,食落非常Juicy,蛋白嫩滑,配埋Parma ham、生菜及鬆餅底食,咸咸地又幾好味。沙律方面有薯仔同蛋混合埋沙律醬,薯仔咬落軟硬適中,而沙律份量雖然唔系好多,但配埋兩件班尼迪蛋食,食完都好飽了。埋單計每人都唔洗$90,都算經濟。
埋單計每人都唔洗$90,都算經濟。
波蘿冰紅茶
2019-06-18
$90 (Lunch)
波蘿冰紅茶
在屯門醫院探病後, 走到附近較多餐廳的虹橋解決當晚的晚飯。心血來潮想食意粉, 走過Marka House, 研究了一會餐牌, 感覺都不錯, 決定試一試!餐牌相對簡單, 左邊有$138跟$238套餐任君選擇, 右邊則是drink menu~跟男友相量後, 每人點一個Set Dinner, 再另加一個小食share鱈魚南瓜湯《跟餐》※ 推薦指數: 4/5鱈魚南瓜湯真的有鱈魚的!!!南瓜湯夠綿夠滑, 南瓜味濃但沒有草腥味, 加上鱈魚肉, 不錯呢~煙蜜火腿沙律《跟餐》※ 推薦指數: 4/5煙蜜火腿食得出其質素真的不差, 不會過乾而且有肉香~沙律新鮮而且種類多, 值得一讚, 但沙律汁就酸了點~Parma Ham《$70》※ 推薦指數: 5/5小學堂: 煙肉風乾時間愈長, 咸度會愈低, 肉味提升, 所以價錢都愈貴。而只值$70的一大盤Parma Ham, 就做到不會過咸, 充滿肉香, 整片放入口都不過份SET: 香草蕃茄蟹肉意大利麵《$138》※ 推薦指數: 5/5終於到我最想食的意粉啦香草蕃茄蟹肉意大利麵用的是闊條麵, 蕃茄汁是新鮮蕃茄的味道, 而不是茄膏~而蟹肉真的是超多, 啖啖都有大量的蟹肉
在屯門醫院探病後, 走到附近較多餐廳的虹橋解決當晚的晚飯。

鱈魚南瓜湯《跟餐》※ 推薦指數: 4/5

鱈魚南瓜湯真的有鱈魚的!!!

煙蜜火腿沙律《跟餐》※ 推薦指數: 4/5

煙蜜火腿食得出其質素真的不差, 不會過乾而且有肉香~

沙律新鮮而且種類多, 值得一讚, 但沙律汁就酸了點~

Parma Ham《$70》※ 推薦指數: 5/5

終於到我最想食的意粉啦

而蟹肉真的是超多, 啖啖都有大量的蟹肉, 超正

USDA Prime Angus Ribeye Steak (10oz)《$238》※ 推薦指數: 5/5

食過後發現價錢真的很合理!
肉眼扒夠大塊, 肉邊帶有少量油脂, 連肉一啖放入口真的超滿足!
重點是整塊扒都沒有根, 不會太生同時肉保持鬆軟, 又是食得出其質素有多高~

未食前, 覺得以此地段來計, 價錢相對較貴。食完後, 發現真是超值, 不但煮得好, 用的食材都很好!
2019-06-14 97 views
陪朋友食飯,愛吃西餐的朋友選了這間。呢間有好多SET選,頭盤好快就黎左,有南瓜湯及蝦沙律,南瓜湯應該係好南瓜蓉BLEND既,真材實料,飲到好濃既南瓜味。沙律加左SAUCE,有D酸,呢隻係開胃既酸,GOOD!朋友主菜選了蕃茄RISOTTO,有鱈魚。咩都想試D既我試左,蕃茄SAUCE一向好開胃,唔會膩,好味道。魚都係肉質唔錯既魚來的。食肉既我就選了另一款SET,有3隻羊架,羊架既肉質鮮,唔羶,VERY GOOD!薯條新鮮即炸,唔油。飲品我加左杯特飲,係蘋果熱情果梳打,梳打係罐裝既,好有汽!呢杯飲品唔會好甜,係夏日之選。呢度既格調以黑白為主,好簡單,有幾個掛畫,成個感覺好好!店員服務態度好,有笑容,GOOD!
2019-06-14
2018-12-18 2305 views
之前經過屯門虹橋,見到附近開左好多餐廳,而當中有一間較特別,食法國菜既餐廳,名叫<MARKA HOUSE>。睇返網上介紹,原來餐廳既大廚年紀輕輕,已經係Amigo當廚16年,所以入廚經驗十分豐富!一入到餐廳,就聽到柔和既背景音樂,襯托著餐廳充滿歐美式既裝飾格調,令人感受到浪漫既氣氛,難怪餐廳既客人都係一對對情侶💑今次,我同男友二人點了餐廳招牌菜- 意法烤釀芝士黃春雞($350),跟黑松露野菌意大利飯($120)。首先上菜的意大利飯,一來到已經聞到香濃既黑松露味!而飯上除了有黑松露外,亦另外放了幾片芝士碎,賣相吸引!而飯既味道亦沒令人失望,粒粒意大利飯都好有咬口,飯汁好味而不膩,唔夠五分鐘就比我地食到一乾二淨接下來就到重頭戲意法烤釀芝士黃春雞了,淨係聽個名都知道呢道菜唔簡單,餐廳首先會端上原隻法國黃油春雞,然後係食客面前在雞中間切開一刀,就會見到雞肚內既白汁磨菇意粉,之後廚師會拎出新鮮特製既Raclette半溶芝士,用刀刮出來,蓋在黃油春雞同意粉上,然後食客便可以慢慢享用了!對於我呢個芝士控而言,呢種食法非常新鮮有趣,亦係我第一次嘗試Raclette芝士,味道比一般食到的

接下來就到重頭戲意法烤釀芝士黃春雞了,淨係聽個名都知道呢道菜唔簡單,餐廳首先會端上原隻法國黃油春雞,然後係食客面前在雞中間切開一刀,就會見到雞肚內既白汁磨菇意粉,之後廚師會拎出新鮮特製既Raclette半溶芝士,用刀刮出來,蓋在黃油春雞同意粉上,然後食客便可以慢慢享用了!對於我呢個芝士控而言,呢種食法非常新鮮有趣,亦係我第一次嘗試Raclette芝士,味道比一般食到的芝士較濃郁,有獨特既發酵味,但感覺不會過咸過膩,加上半溶特製,特別creamy,口感一流!另外,我亦欣賞餐廳細心地把黃油春雞去骨,雞肉既肉質多汁嫩滑,再配合半溶芝士同意粉一齊食,整碟菜非常豐富,正!!!
原本還想試試餐廳既甜品,但想不到芝士黃春雞的份量比想像中豐富,唯有下次先食甜品!今餐完全感受到廚師既誠意之作,大家一定要黎試試!保證不會令你後悔

2018-12-13
$300 (Dinner)
  • 意法烤釀芝士黃春雞
2018-11-02 1713 views
><呢日嚟到屯門新墟做嘢好多地方滿哂人 要排隊等位唯獨呢間 仲有剩餘嘅位置揭開午市餐牌 價錢屬於中上位後尾先知原來夜晚係做法國菜fine dining煙三文魚蟹籽香草蕃茄天使麵($60)都等咗一陣先有嘢食擺碟真係好靚 煙三文魚同蟹籽嘅擺法就係花之戀冇咗中間嘅沙律醬😂蕃茄醬汁啱啱好 掛到喺天使麵到份量係正常嘅 普通人都夠飽想靜靜哋食個飯其實都唔錯><><><><><><><><><><><><><><><Marka House屯門井財街19號嘉熙大廈地下B2及B3號舖
呢日嚟到屯門新墟做嘢
好多地方滿哂人 要排隊等位
唯獨呢間 仲有剩餘嘅位置

揭開午市餐牌 價錢屬於中上位
後尾先知原來夜晚係做法國菜fine dining
煙三文魚蟹籽香草蕃茄天使麵
煙三文魚蟹籽香草蕃茄天使麵($60)
都等咗一陣先有嘢食

想靜靜哋食個飯其實都唔錯
Marka House
屯門井財街19號嘉熙大廈地下B2及B3號舖
2018-10-07 1654 views
係facebook 睇到d 人話呢間餐廳好食,琴日就專登黎食下。我地2點幾入到去,坐左吾夠5分鐘,木口木面既侍應就走過黎同我地講,叫我地快d 落單,依家last order,只可食到3點半. 好,咁我地9秒9快d 落單,費事人地難做啦,佢可能趕住收工。落完單,我問木口木面侍應:有冇latte?木口木面侍應:menu 有就有,冇就冇,入面寫咩你咪落咩如果我係大排擋或者茶餐廳,侍應咁講,我理解。但睇呢間餐廳既裝修,環境,同價位都係行中高西餐路線,侍應咁既口吻,真係令我有d 驚訝😓煙三文魚蟹籽意大利麵 $60呢個菜式其實都幾好味,特別係d 醬汁。但問題係d 意大利麵硬身左少少,煮得吾夠耐。露絲瑪莉法國燒雞配香草牛油焗新薯 (半只隻)$100呢碟野真係令我大開眼界,原來半只燒雞指既係2只雞脾😵其實件雞脾肉質都幾嫩滑既,但問題係,皮,煎得吾夠香脆。肉,冇味,同水煮白切雞冇咩分別一d 味都冇,唯有叫木口木面侍應比個黑椒碎我先勉強食哂佢,否則成$100一碟,浪費錢。另外既香草薯仔,炸得吾夠耐,有d 生生地硬硬地建議旁邊加返d 醬汁,咁樣起碼有d 醬可以沾下。呢杯咖啡真係不得了,冇咩咖啡味,得苦澀味,

落完單,我問木口木面侍應:有冇latte?
木口木面侍應:menu 有就有,冇就冇,入面寫咩你咪落咩

煙三文魚蟹籽意大利麵 $60

露絲瑪莉法國燒雞配香草牛油焗新薯 (半只隻)$100

呢碟野真係令我大開眼界,原來半只燒雞指既係2只雞脾😵
另外既香草薯仔,炸得吾夠耐,有d 生生地硬硬地
建議旁邊加返d 醬汁,咁樣起碼有d 醬可以沾下。

呢杯咖啡真係不得了,冇咩咖啡味,得苦澀味,又冇奶香味,好似飲咁咖啡味既水
可能係我平時飲慣咖啡,要求高左啦,咁比我男朋友飲下,結果都係難飲
講真,茶餐廳既咖啡都好味d.....

orange & passion fruit soda, 成餐落黎,得呢杯係最好味。 淡淡百香果既清香味,甜度岩岩好,呢個值得一讚👍

論環境,舒服既沙發加上背景音樂,的確都幾舒適既。論食物,可能係我期待太高,所以覺得同實際有落差,但d 食物味道真係好普通。論服務,可能我地撞吾岩時間,撞正佢地趕住收工既時間。論價錢,以lunch 黎計,頗貴,$175 兩個set,餐飲仲要加錢,冇餐湯冇餐包.總結,吾會回頭
2018-10-06
$88 (Lunch)
2018-09-10 1485 views
最近真係忙到有氣冇定抖.....遲左成個月, 終於搵到個星期日約2個姊妹去食個LUNCH喇Book枱嘅時候我地唔記得左講低會有蛋糕,當我地拎個蛋糕去餐廳嘅時候,店員話會收$100切餅費,咁我地都話ok嘅⋯但隔多左陣,店員佢地雪櫃冇位左幫唔到我地雪個蛋糕,但留意到佢check都冇check到就咁同我地講喇⋯⋯咁都冇辦法啦惟有放係枱上面個幾鐘, 等我地食完之後再算, 但如果雪都幫唔到我地雪, 我地又覺得切餅費唔抵比, 所以就寧願搭的士帶去朋友屋企食喇. 咁呢樣野我地冇講低又唔怪得哂餐廳嘅, 只係見唔到店員冇幫我睇過就咁講姐為左樣樣都有得試D, 我地分別都叫左唔同嘅野, 我就叫左個澳洲安格斯牛肉雙層車打芝士漢堡, 佢配埋有個扭扭薯條. 個漢堡包有先用牛油焗好, 令到個包好有香味, 配上洋蔥粒同新鮮蕃茄蓉, 食落去覺得車打芝士味好濃, 但配上同樣濃味嘅漢堡扒, 連我重口味開都覺得有D鹹, 所以個漢堡扒我覺得可以輕輕減D調味就PERFECT喇. 整體呢個價錢我覺得水準唔錯嘅.朋友I 叫左個Deluxe English Breakfast, 因為menu 果度無寫到炒蛋係有黑松露醬係面, 但可惜朋

為左樣樣都有得試D, 我地分別都叫左唔同嘅野,

朋友I 叫左個Deluxe English Breakfast, 因為menu 果度無寫到炒蛋係有黑松露醬係面, 但可惜朋友I係唔食黑松露嘅, 雖然面只有少少, 但有D油已經滲左落去, 所以對於黑松露極之抗拒嘅朋友I少少都食唔到喇.
建議餐廳如果可以係餐牌上寫埋個english breakfast, 就可以避免到呢d問題喇, 因為我所知黑松露唔係個個都歡喜, 身邊都有好幾個朋友係唔鐘意黑松露味. 不過當然比我就一d都唔介意啦, 佢再多d黑松露我更開心添啊

而朋友J就叫左個黑松露雞肉意大利飯, 好夠黑松露香味(可能因為加埋朋友I 唔要嘅黑松露落去), 睇得出佢覺得唔夠喉添啊

雖然係有少少唔開心嘅事發生, 但整體以屯門嘅CAFE黎講, 呢間餐廳做出黎嘅質素算係中上嘅, 而且價錢唔貴, 係物有所值嘅.
2018-09-02
2018-08-31 1276 views
第一次黎感覺真係好正,舖仔細細但好舒服,食物有質素,每道菜都非常美味,連配菜都非常好吃生蠔-新鮮美味鵝肝-配多士超正羊架-嫩滑唔騷啡菇-好香牛油味,正蝦餅-又香又野味價錢雖略貴,但咁既質素係物有所值的,會再幫襯,令人太回味喇

生蠔-新鮮美味
鵝肝-配多士超正
羊架-嫩滑唔騷
啡菇-好香牛油味,正
蝦餅-又香又野味
價錢雖略貴,但咁既質素係物有所值的,會再幫襯,令人太回味喇
生蠔
鵝肝多士
羊架
蝦餅
啡菇
白酒
2018-08-30
$700 (Dinner)
生蠔
鵝肝多士
羊架
蝦餅
啡菇
白酒
2018-08-23 944 views
同朋友簡單起屯門食餐西餐而家愈黎愈少小店起屯門朋友聽人講呢間唔錯, 所以我地去試下我地都喜歡杯中物, 所以隨意叫左兩杯white wine 先由於兩個人食, 所以唔係叫左好多野食我地叫左碟松露虎蝦闊條面, 食落好香松露味, 份量唔多不過都夠之後叫左碟意法烤釀無骨法國黃春雞配克萊特芝士其實朋友專登黎係想試下呢一款果然好正, 好香芝士外層嘅雞皮好脆而且肉又嫩口黎到真係要試一試

同朋友簡單起屯門食餐西餐
而家愈黎愈少小店起屯門
朋友聽人講呢間唔錯, 所以我地去試下

由於兩個人食, 所以唔係叫左好多野食
我地叫左碟松露虎蝦闊條面,

食落好香松露味, 份量唔多不過都夠
之後叫左碟意法烤釀無骨法國黃春雞配克萊特芝士

其實朋友專登黎係想試下呢一款
果然好正, 好香芝士
外層嘅雞皮好脆而且肉又嫩口
黎到真係要試一試
2018-08-03
2018-08-18 600 views
係屯門難得出色既西餐小店呢到餐牌既選擇唔多 但可以講 每樣都好食(圖中每樣食物都是double份量 因為我地一大班人食 所以double 上)首先 講最出色既 - 意大利飯呢到意大利飯都有好幾款 其中 我覺得最好食既 係「牛肝菌意大利飯」 超濃郁牛肝菌味 個汗做得很出色!而意大利飯既飯質是很重要的 呢到做到軟硬適中 是encore 次選!第二 意大利粉呢個辣肉腸同卡邦尼意大利面又係好好味 咸味適中 粉條軟硬剛剛好 都是encore必選 第三推薦既 係餐前小食既蟹餅 入面堅有好多蟹肉!仲有炸得好香!一人食一粒係唔夠喉架其他都好好食 不能盡錄 所以價錢都唔平 平均都百幾二百個main course ,同埋 製作需時 但味道有呢個質素 絕對值得
係屯門難得出色既西餐小店
呢到餐牌既選擇唔多 但可以講 每樣都好食