2023-01-21 143 views
🌕Hello我係Moon🌕呢間餐廳,相信大家都唔陌生啦!😌最高嗰幾層,樓底好高,好多日式嘅元素在內!😛今次終於去丸十寿司日本食堂食啦!🤩我就嗌咗一啲壽司同埋刺身,😝首先用嘅米粉喺北海道米, 食落去粒粒飽滿,🤣仲有好香嘅米香!😌佢哋嘅魚生都好新鮮,😜不過咁多件壽司入邊我最鍾意就係赤貝壽司!😍另外都有食佢哋嘅卷物😝, 呢個壽司睇落係咪好澎湃呢?😂紫菜包住飯,🥢然後上邊會有飯啦,吞拿魚蓉,海膽,😋同埋三文魚子, 口感豐富,😏味道好鮮甜!🫣我都好鍾意佢哋嘅小魷魚,😚爽脆,而且冇魚腥味,確實唔錯!🤪🌕最後MoonMoon都幾滿意餐廳嘅食物質素,見到佢哋嘅餐牌選擇咁多,下次食其他嘢食先!🌕
🌕Hello我係Moon🌕

我都好鍾意佢哋嘅小魷魚,😚爽脆,而且冇魚腥味,確實唔錯!🤪

2023-01-20 135 views
《丸十寿司日本食堂》喺朗豪坊都開咗好耐,但我一直未有機會去試🤭今日終於約咗幾個朋友去食啦👏🏾環境餐廳嘅樓底好高,而且空間感十足,睇落好乾淨同高級。大家除咗可以坐一般嘅4人枱之外,重可以揀坐sushi bar tim 👍🏾食物餐廳提供好多唔同類型嘅日本食物,例如:壽司🍣、串燒、熟食等等,咩都有d,重有唔少創意食物,包補人人都會啱食♥️我哋就叫咗自家製玉子燒、炙燒三文魚壽司、壽司飯、冬菇串燒等等。每樣食物嘅質素都幾有保證,水準唔差😝最重要嘅係價錢唔算太貴‼️宜家係旺角任何一間舖頭食嘢,價錢都唔平架,所以以朗豪坊嘅餐廳嚟講,性價比都算幾高🥰呢排旺角雖然開咗唔少質素幾好嘅餐廳,但呢d連鎖餐廳食物質素都好好,想食日本嘢嘅朋友,又想坐得舒服d嘅,不妨去吓《丸十寿司日本食堂》😙

食物

我哋就叫咗自家製玉子燒、炙燒三文魚壽司壽司飯、冬菇串燒等等。每樣食物嘅質素都幾有保證,水準唔差😝最重要嘅係價錢唔算太貴‼️宜家係旺角任何一間舖頭食嘢,價錢都唔平架,所以以朗豪坊嘅餐廳嚟講,性價比都算幾高🥰

2023-01-20 132 views
朗豪坊不僅有潮牌,也有好多好吃的,作為資深吃貨,那必須是走遍所有地方,嘗試不同美食。今天在旺角發現這家日料,非常高質素又抵食,真是讓人喜出望外。餐廳環境很樸實,日料的極簡風格,就讓人很舒服。食材也是很新鮮,保證優質。最讓人難忘的是新鮮生蠔,剛剛空運過來香港,配上檸檬🍋和少許調味,就端上了我的餐桌,新鮮至極,一口咬下去,瞬間靈魂都彷彿置身大海旁邊,細細嚼碎,更加鮮美。還有做成螃蟹樣子的蟹肉飯,以及精美天婦羅,讓人一試難忘

還有做成螃蟹樣子的蟹肉飯,以及精美天婦羅,讓人一試難忘
2023-01-20 86 views
我和朋友都是飯桶,最愛食飯,尤其是日本米飯,今天就專程去這間日本食堂食飯。日系木裝修加超高樓底,環境和氣氛都舒服。餐廳餐牌很厚,圖文並茂,製作精美,最後我們選了以下三樣,好味呀。魚生壽司漢堡壽司漢堡必吃,一來我喜歡食米漢堡,二來適餐廳是每日新鮮精米,精是動詞,即是餐廳有部精米機,每天的白米都是即場磨去米糠,白米新鮮,口感自然好。白米吸收了醬油,帶點鹹香,加上新鮮魚生和沙律菜,好好食。壽司新鮮壽司與日本飯是最佳拍檔,雖然相對無大特色,但質素都不錯。海鮮土瓶湯賣相好可愛又特別,海鮮配料都相當豐富,海鮮湯底更是清甜。
日系木裝修加超高樓底,環境和氣氛都舒服。

魚生壽司漢堡

壽司

海鮮土瓶湯
賣相好可愛又特別,海鮮配料都相當豐富,海鮮湯底更是清甜。
我自己好鍾意食日本野, 今日咁岩去開旺角自己一個LUNCH 就想食好D, 就簡左呢間係朗豪坊12樓既丸十。一個人選擇其實都好多, 呢間餐廳價位唔算好高, 食物精緻份量唔係大大碟個D。主食我要左個鮪魚盛合 $208, 有6件小卷 6件壽司,總共有12件, 飯量都算多 一個人食哂都飽左7成。我自己好鍾意食吞拿魚蓉,好香! 鮪魚油脂唔重, 食幾多件都唔會好濟!另外點左串燒拼盤 雞之盛宴, 有5串, 餐廳用日本南部雞$128, 串燒燒得好香口, 又其是雞翼, 雞皮好脆, 肉質JUICY!!!!  另外脆軟骨都正, 只係需要小小鹽調味, 真正雞有雞味!

好香! 鮪魚油脂唔重, 食幾多件都唔會好濟!

2023-01-04
$350 (Lunch)
2023-01-20 99 views
係旺角的日本餐廳,壽司料理,居酒屋多如天上繁星,但每一次想食得舒適,食得開心就會選擇位於朗豪坊12樓的丸十壽司日本食堂,餐廳以日式傳統設計,有部分吧枱位置可見師傅制作壽司刺身等。餐廳餐牌選擇非常多,除了傳統壽司刺身串燒外,還有一些較為特別的食物,如三文魚牛油果壽司漢堡,以日本米造成漢堡,夾著三文魚,牛油果,生菜等,入口即溶,感覺非常新鮮,三文魚配牛油果伴食出奇的好味,兩種食材口感均軟嫩。鐵板燒地雞皮脆肉嫩,雞肉嫩滑而且肉汁豐富,配白飯一流。日本岩手縣生蠔,調味簡單,鮮甜美味。

2023-01-19
$250 (Dinner)
2023-01-14 137 views
丸十寿司日本食堂位於朗豪坊12樓,設有玻璃廚窗,讓客人可以看到師傅的製作過程😎呢度係一間主打日本精米餐廳平時食壽司主要睇魚生是否新鮮,但這餐廳連米的新鮮度亦有考究。精米機一日兩次現場精米。日本人相信,白米一經打磨成,水份、香氣及味道就會漸漸流失,「現磨現吃」就最能保持米香。即日打磨的米,會用來做壽司、丼飯,甚至米漢堡,至於磨出來的米糠,因含豐富營養及纖維,亦會加入飲品中,實行100% 食盡日本靚米。大廚只取最時令的魚鮮賣相超吸引,造型和味道勻合乎期待,如果你係對米飯有要求,一定要嚟試試,包你有驚喜👍🏻

呢度係一間主打日本精米餐廳

大廚只取最時令的魚鮮
2022-12-31 289 views
除夕夜過嚟食,叫咗一個sushi set 同埋丼飯,個sushi set 好快就妮咗但係個丼飯就等咗20分鐘都未有。於是揮手叫waiter過妮想問下可唔可以快d, 有幾個waiter係我地面前經過冇理我地,好明顯係扮睇我地唔到 終於有個waiter本身話等陣番妮serve我地最後都冇咗回事! 間餐廳唔係話好full都唔知點解叫個waiter咁難…食物又超級普通,唔怪之得朗豪坊間間餐廳都排隊,係得佢冇乜人本身好鍾意食丸十,但係今次真係好失望。

食物又超級普通,唔怪之得朗豪坊間間餐廳都排隊,係得佢冇乜人
本身好鍾意食丸十,但係今次真係好失望。
2022-11-23 719 views
平日工作辛苦,下班後要吃好一點獎勵自己。即興去朗豪坊吃晚餐,行過丸十,看到不用等位就直接入去丸十海鮮丼 $298海鮮丼很豐富,有三文魚、油甘魚、蟹肉、牡丹蝦、三文魚子、海膽等。海鮮都很新鮮肥美,略嫌海膽不夠甜,但也鮮味十足丸十刺身小盛 $168甜蝦比平時大隻,蝦頭有羔。帆立貝很鮮甜,油甘魚和拖羅魚味香濃雞之盛宴 $128五種不同煮法的雞肉串燒,雞皮、手羽先、大葱雞肉串、免治雞肉棒、雞軟骨。雞肉燒得香脆,尤其是雞皮,香而不膩人均消費$400,雖然食物品質佳,但CP值不高

丸十海鮮丼 $298
丸十海鮮丼

丸十刺身小盛 $168

雞之盛宴 $128
雞之盛宴

人均消費$400,雖然食物品質佳,但CP值不高
2022-11-04 529 views
Mschichi- 日本精米飯堂丸十寿司日本食堂地址: 旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓13號舖電話: 31880978味道⭐️⭐️⭐️⭐️價錢 ⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今日自己一個happy Friday老公約咗朋友去打波自己一個人梗係食啲happy啲又清淡啲嘅嘢啦去做facial之前食咗呢間位於facial同一個位置嘅日本餐廳, 自己一個人就簡單啲叫咗一款五味既菜🤣🤣🌈一葉舟(五品) $278 一味菜都有五種嘢食㗎 ,呢個係佢嘅夏日精選菜單。一個餸菜上面已經有齊 ❤️吞拿魚蓉❤️蟹膏蟹肉❤️三文魚粒❤️帶子粒❤️油甘魚❤️我就鐘意食蟹肉蟹膏!因為既有絲絲分明嘅蟹肉, 有香噴噴軟綿綿嘅蟹膏😍😍原來依個餐仲有埋柚子醋沙律、麵豉湯、醃漬牛蒡! 丸十亦都使用左日本精米 🍚🌾 平時食日本嘢可能淨係會留意魚生係咪新鮮。 店主特登買入咗精米機可以一日兩次現場精米。保留白米嘅水氣,香氣, 最新鮮嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻店舖會用即日磨成嘅精米做米製品, 包括壽司壽司飯米漢堡。 最驚訝係原來店員講俾我哋聽, 佢哋磨出嚟嘅米糠會加入飲品, 令到飲品製成豐富營養同埋纖維嘅特別飲料😍🍸🍹🥂之前好想食佢嗰個手鞠波波壽司,
Mschichi- 日本精米飯堂

回頭率 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

今日自己一個happy Friday老公約咗朋友去打波
自己一個人梗係食啲happy啲又清淡啲嘅嘢啦

🌈一葉舟(五品) $278
原來依個餐仲有埋柚子醋沙律、麵豉湯、醃漬牛蒡!

之前好想食佢嗰個手鞠波波壽司,不過要星期一至四六點之後仙遊唯有下次再嚟試過啦。佢仲有一啲雞串燒同埋海鮮串燒都好吸引! 下次帶多啲人嚟就可以試埋佢其他嘢。 佢嘅菜單有平有貴都好適合一大班朋友嚟食又得, 兩個人嚟靜靜地傾偈食都好唔錯 🥰🥰

2022-10-29 451 views
📍#丸十寿司日本食堂 人均消費: HKD196一直都好想食丸十 個手鞠波波壽司,點知原來只係星期一至四6點後先有🥲地方都好舒適,餐廳選擇多,但價位相對偏高⭐️一舟葉(三品) $178最終揀咗一舟葉,即係自己包嘅壽司飯,分別有角切三文魚,蟹肉蟹膏同吞拿魚蓉!三文魚同吞拿魚蓉都ok,不過蟹肉蟹膏幾Surprise,肉同膏都好香好正!個餐有湯,沙律同前菜,價位都ok!餐廳主打「當店精米」,精米即係將米處理成口感軟熟嘅過程,當店即係將過程係餐廳進行!我認為個飯食落去的確口感幾好幾香 👌🏻我食個餐性價比都算唔錯,餐牌價錢有平有貴,丼飯係正常價位,壽司刺身類都偏高,但整體算唔錯,下次要真係試下壽司刺身

📍#丸十寿司日本食堂

人均消費: HKD196

地方都好舒適,餐廳選擇多,但價位相對偏高

⭐️一舟葉(三品) $178

2022-10-29
$196 (Lunch)
2022-10-26 337 views
真的真的好难吃!没有雷点的难吃,3个人点了好几样,都很难吃,寿喜锅上台也不给碗,价格不算便宜,但是吃的都很差,特地下了openrice 为了给他们差评,无法理解为什么这么难吃会有好评!
今日朋友帶我黎呢間試吓夏天新作❤️❤️❤️果然真係又幾清新好好食😋•首先叫咗個一葉舟,我哋就豐富d,叫咗五品~入面有幾款,有三文魚、吞拿魚、帶子、油甘魚、蟹肉蟹膏!我就鐘意食蟹肉蟹膏,雖然好邢惡,不過蟹膏充斥着成個口腔嘅感覺真係好正!!!☺️•另外我哋都叫咗手鞠壽司,入面總共有九款既,一啖食哂,正~•食完壽司唔夠喉,我就叫咗個雞之盛宴,係串燒啦!!!🥰🥰🥰🥰飲品我哋就叫咗蜜桃可爾必思、柚子可爾必思,甜度適中~整體來講餐廳嘅食物質素都好高,呢間都會必翻食~
今日朋友帶我黎呢間試吓夏天新作❤️❤️❤️
果然真係又幾清新好好食😋

首先叫咗個一葉舟,我哋就豐富d,叫咗五品~

另外我哋都叫咗手鞠壽司,入面總共有九款既,一啖食哂,正~

食完壽司唔夠喉,我就叫咗個雞之盛宴,係串燒啦!!!🥰🥰🥰🥰
飲品我哋就叫咗蜜桃可爾必思、柚子可爾必思,甜度適中~
整體來講餐廳嘅食物質素都好高,呢間都會必翻食~
2022-09-13 373 views
成日都經過依間餐廳,今日試吓佢哋嘅夏天新作❤️❤️❤️一葉舟,我哋叫咗五品🫰🏻🫰🏻有吞拿魚、蟹肉蟹膏、帶子、油甘魚、三文魚可以配埋紫菜當手卷食,真係好正啊!😊😊😊😊😊😊😊😊手鞠壽司,總共有九款🫰🏻🫰🏻🫰🏻🫰🏻🫰🏻有帶子、蝦、墨魚、吞拿魚、燒蝦❤️❤️❤️❤️❤️❤️雞之盛宴🤭🤭🤭🤭每一樣串燒都燒得恰到好處 ,唔會太乾,有水準🫰🏻🫰🏻🫰🏻🫰🏻🫰🏻🫰🏻
成日都經過依間餐廳,今日試吓佢哋嘅夏天新作❤️❤️❤️

一葉舟,我哋叫咗五品🫰🏻🫰🏻
有吞拿魚、蟹肉蟹膏、帶子、油甘魚、三文魚
可以配埋紫菜當手卷食,真係好正啊!😊😊😊😊😊😊😊😊

手鞠壽司,總共有九款🫰🏻🫰🏻🫰🏻🫰🏻🫰🏻
有帶子、蝦、墨魚、吞拿魚、燒蝦❤️❤️❤️❤️❤️❤️

2022-09-04 462 views
第一次食呢間👀 感覺不過不失咁..兩個人叫左炸軟殼蟹漢堡 盛合壽司燒雞泡魚乾 燒左口魚壽司 同埋加州卷壽司全部味道都正正常常嘅😚😚😚炸軟殼蟹漢堡幾特別 熱辣辣 係飯堡黎嘅🫢然後入面包左沙律醬同埋菜解膩🤔係想象中嘅味道 不過就無咩驚喜🫡盛合壽司有八舊壽司 最好食嘅係海膽壽司🥳🥳真係好甜 正!可以單叫呢個!🫶🏾😆😆😆燒左口魚壽司幾正 入口油脂感幾勁😏不過有啲筋 而所有壽司啲飯都比較散 一夾就散🍣
第一次食呢間👀 感覺不過不失咁..
兩個人叫左炸軟殼蟹漢堡 盛合壽司
燒雞泡魚乾 燒左口魚壽司 同埋加州卷壽司