2020-11-15 217 views
此店名字很特別,主顏色也很鮮明突出,「Meet A Pot」也轉譯得全神。港式火鍋配料應有䀆有。沙嗲湯底味道還可以,不稠不稀;麻辣湯底以紅油為主,夠辣不太麻。象拔蚌不錯,當然新鮮。手切本地肥牛帶點冰味,肉味欠奉;手切安格斯肥牛反而還好。羊肉片雖帶點膻味,但麻辣湯煮后還能搭配上。豬潤新鮮沒腥味。港式的邪惡炸午餐肉當然不能缺少。5人光顧,點餐如下:Asahi 1杯一送一原條加拿大象拔蚌秘製麻辣鍋拼秘製牛湯沙嗲鍋炸午餐肉嫩滑牛骨髓桂花蚌頂級新鮮手切本地肥牛(大)羊肉片豬潤䶢淡水鱔片即炸響玲自家製潮汕魚皮餃青荀 x2淮山鮮豆腐炸魚皮皇帝菜油麥菜Asahi Tower一送一蓮藕片手打墨魚滑頂級手切安格斯肥牛(大)醬油費 x5加一後,合共HK$3,677.3。
5人光顧,點餐如下:
Asahi 1杯一送一
原條加拿大象拔蚌
秘製麻辣鍋拼秘製牛湯沙嗲鍋
炸午餐肉
嫩滑牛骨髓
桂花蚌
頂級新鮮手切本地肥牛(大)
羊肉片
油麥菜
Asahi Tower一送一
蓮藕片
手打墨魚滑
頂級手切安格斯肥牛(大)
醬油費 x5
加一後,合共HK$3,677.3。
2020-10-29
$735.4 (Dinner)
2020-11-10 821 views
邊爐控又出動啦😛 今次黎到尖沙咀呢間高質火鍋黃店💛有日式刺身又有得打邊爐😋所以都忍唔住叫左個刺身🙈🥢五色刺身拼盤 ($369)瀨戶內海蠔, 金目鯛, 醬油漬旗魚腩, 池魚, 吞拿魚 各4塊最正係個乾杯蠔😍 配埋三文魚籽同醬油食 鮮甜又肥美 好滿足🥰 魚生都係厚切好新鮮 劍魚腩係醬魚漬所以唔洗沾豉油已經好夠味 鮮甜又唔油膩🥢椰子花甲蟹鍋 ($189)椰子 蟹 花甲 菇 粟米 蘿蔔一齊煲有香濃既椰子味 好鮮甜好足料😋🥢頂級手切安格斯肥牛(小) ($239)估唔到細份既份量都唔少 牛既油脂分布平均 而且牛味濃郁 肉質軟腍 好好食😍🥢本地澳洲黑豚肉(小) ($239)每一塊攤番開都幾大塊 肥瘦適中 唔會鞋口 好香肉味好食😋🥢爆汁四寶丸 ($109)芝士鮮蝦丸, 酒心雞肉丸, 流沙墨魚丸, 爆汁梅菜豬肉丸🥰每款都有唔同既驚喜🤩 粒粒都爆汁最中意係雞肉丸 入面好多酒又唔會過濃😍黑魚丸同蝦丸都好彈牙!! 豬肉丸入面有d梅菜 幾特別🥢自家製黑松露帶子湯包拼蟹皇包 ($109+$10)係menu見到個時已經好期待🤣黑松露帶子包咬開勁香黑松露味 入面仲有半粒帶子 真材實料😍蟹皇包更加驚艷😍 入面有蟹膏同蟹
邊爐控又出動啦😛
今次黎到尖沙咀呢間高質火鍋黃店💛
有日式刺身又有得打邊爐😋
所以都忍唔住叫左個刺身🙈

🥢五色刺身拼盤 ($369)
五色刺身拼盤

🥢椰子花甲蟹鍋 ($189)
椰子 蟹 花甲 菇 粟米 蘿蔔一齊煲
有香濃既椰子味 好鮮甜好足料😋
椰子花甲蟹鍋

🥢頂級手切安格斯肥牛(小) ($239)
頂級手切安格斯肥牛

🥢本地澳洲黑豚肉(小) ($239)
每一塊攤番開都幾大塊 肥瘦適中 唔會鞋口 好香肉味好食😋
本地澳洲黑豚肉

🥢爆汁四寶丸 ($109)
芝士鮮蝦丸, 酒心雞肉丸, 流沙墨魚丸, 爆汁梅菜豬肉丸🥰
每款都有唔同既驚喜🤩 粒粒都爆汁
最中意係雞肉丸 入面好多酒又唔會過濃😍
黑魚丸同蝦丸都好彈牙!! 豬肉丸入面有d梅菜 幾特別
爆汁四寶丸

🥢自家製黑松露帶子湯包拼蟹皇包 ($109+$10)
係menu見到個時已經好期待🤣
黑松露帶子包咬開勁香黑松露味 入面仲有半粒帶子 真材實料😍
蟹皇包更加驚艷😍 入面有蟹膏同蟹肉 仲有啲切左粒既菇 好香 蟹控必食♥️ 提提唔好淥太耐 如果唔係好易穿😂 啲蟹肉流走晒就好心痛啦😭
自家製黑松露帶子湯包拼蟹皇包

🥢蔬菜拼盤 ($69)
入面有娃娃菜 生菜 白菜仔 西洋菜 油麥菜🥬
可以一次過食幾款唔同既菜 全部都好新鮮好甜
———
🍹白桃烏龍 ($32)
🍹荔枝烏龍 ($32)
好重荔枝味 但又唔會係好假既糖水味 幾好飲
🍦日本雪糕 ($19)
好重奶味 好軟滑 好好食😋 不過都幾大杯 所以我地淨係叫左一個share食😛

雖然之前因為店內一張壁畫受到爭議 但係店主已作出道歉同拆除壁畫 又係黃店 食物又高質 冇理由唔支持啊?
———
💰$1597 (含醬油費)
頂級手切安格斯肥牛
自家製黑松露帶子湯包拼蟹皇包
  • 乾杯!蠔
2020-11-07 346 views
整個夏天都未曾打邊爐,趁天氣漸涼是時候開始打 邊爐了😁今日來到尖沙咀「煲底海鮮火鍋料理」,由於疫情關係,餐廳做足清潔防疫,坐下來也放心脫口罩。鮮茄魚湯海鮮鍋超鮮甜的湯底,餐廳負責人威哥特意介紹我們先喝湯再打邊爐,湯底有一整隻水蟹、蠔、鮮蝦、花甲等海鮮,再加上鮮蕃茄,鮮甜爆發,果然了得。🍇五色刺身拼盤:火鍋店能有這般新鮮的魚生實在難得,五款不同時令的魚生,鮮甜美味。🥓爆汁和牛丸:進食時要小心牛丸的油汁爆開燙傷嘴巴。🥟自家製三寶餃:港式餃子,飽滿但不會死實,而且餃子裏有很多蔬菜,非常健康。🍖頂級新鮮手切本地肥牛:牛肉脂肪分布均勻,本地牛牛肉味比較重,加上均勻的脂肪,柔軟有咬口。野生竹笙:原隻厚肉竹笙,超爽滑脆口,竹笙吸取湯汁後,健康美味集於一身百花釀魚肚:魚肚清爽,百花膠彈牙鮮甜。熱情蘋果蘇打芒果柚沙冰
整個夏天都未曾打邊爐,趁天氣漸涼是時候開始打 邊爐了😁

鮮茄魚湯海鮮鍋
🥓爆汁和牛丸:進食時要小心牛丸的油汁爆開燙傷嘴巴。
百花釀魚肚:魚肚清爽,百花膠彈牙鮮甜。
熱情蘋果蘇打
五色刺身拼盆
野生竹笙
  • 自家製三寶餃
2020-11-07 284 views
秋風起🍂最岩打邊爐今次揀左間特色湯底餐廳推介指數有5粒星🌟🌟🌟🌟🌟因為材料好新鮮好新鮮好新鮮🥘椰子花甲蟹鍋白雪雪嘅濃郁椰子香味加埋花甲+蟹+粟米+紅蘿蔔一齊煲既香且甜一開始已經忍唔住飲左兩碗湯睇開小編嘅post都知小編好怕出去食完飯好口渴一渴就知有味精呢個湯飲完一啲都唔口渴證明正材實料👍🏻🥘五色刺身拼盤呢個刺身拼盤好surprise用左肥美嘅上瀨戶內海蠔+飛魚籽+自家醬汁係滑入喉嚨為呢餐美食揭開序幕其他刺身係厚切新鮮!鮮甜!爽口!🥘手切本地肥牛打邊爐點少得肥牛呢今次揀左本地手切肥牛估唔到咁大碟 份量仲咁多厚薄適中 肥瘦均勻職員教落😌記得左右左右五下就好喇果然肉質軟腍嫩滑👍🏻🥘本地澳洲黑豚肉呢隻黑豚肉未食都知係好靚脂肪分佈有紋路係厚切加埋濃郁湯底更特顯佢嘅濃香肉味🥘自家製黑松露湯包+蟹王包真係要溫馨提示「小心燙口」一咬落去黑松露味就湧出黎入面仲有半粒帶子真係真材實料😍兩款湯包皮都好薄記得5mins就好拎上黎食喇蟹王包入面嘅餡就好似有d蟹肉蟹膏咁兩者比較我偏好蟹王包多d🥘爆汁四寶丸呢隻四寶丸真係粒粒出色 啖啖驚喜豬肉。牛肉。蝦。墨魚餡料:流沙醉雞/梅菜豬肉/芝士…唔話你知邊粒入面有咩等你自
秋風起🍂最岩打邊爐

用左肥美嘅上瀨戶內海蠔+飛魚籽+自家醬汁
係滑入喉嚨
為呢餐美食揭開序幕
其他刺身係厚切
新鮮!鮮甜!爽口!
手切本地肥牛

加埋濃郁湯底
更特顯佢嘅濃香肉味
自家製黑松露湯包+蟹王包

🥘自家製黑松露湯包+蟹王包
真係要溫馨提示「小心燙口」
一咬落去黑松露味就湧出黎
蟹王包入面嘅餡就好似有d蟹肉蟹膏咁
兩者比較我偏好蟹王包多d

🥘爆汁四寶丸
呢隻四寶丸真係粒粒出色 啖啖驚喜
豬肉。牛肉。蝦。墨魚
餡料:流沙醉雞/梅菜豬肉/芝士…
唔話你知邊粒入面有咩

手切本地肥牛
自家製黑松露湯包+蟹王包
椒鹽雞軟骨
挪威鰲蝦
尖沙咀樓上海鮮火鍋店,餐廳環境闊落,設卡位,午市套餐定價親民,見餐牌有供應海鮮魚生丼,款款都是足料爆丼🤩丼飯價錢由$79-$349,套餐包括海鮮味噌湯1碗,加$8可配特飲🍹二人各自點了一個丼飯套餐🥢套餐的味增湯海鮮味非常濃,喝得出用足料海鮮淆製😍「海膽魚子爆丼」有齊馬糞及加拿大2款海膽,魚子大大粒多得滿瀉,份量足,每啖飯都充滿配料👅「拖羅蓉太陽丼」以蔥粒和拖羅蓉圍邊,刺穿中間的流心蛋撈飯,味道美味😋丼飯使用日本米赤醋飯,可以不用蘸豉油而突出刺身鮮味,上桌以為飯碗size不大,但吃完就覺得爆丼份量並不惹少😆加$8配的「荔荔荔」荔枝特飲和「白桃烏龍」🍑大杯也夠甜,味道很好,見餐牌尚有其他午市小菜套餐,$78有醉蝦/乳鴿/鮑魚吃,價錢抵,下次可以再試☺️

2020-11-01 296 views
一次過滿足晒三個願望嘅樓上火鍋湯底好飲 邊爐好打 刺身又好高質🤤.(刺身🍣)打頭陣嘅刺身拼盤 試晒貴價嘅白身魚新鮮又厚切 冰鎮鮑魚甜到難以置信🥺.(湯底🍲)之後就到 竹笙花膠冬瓜盅鍋🐥店員推介嘅打卡必備湯底 好睇又好吃影完相就會專業咁將雞肉同冬瓜解體平時食雞煲邊爐 通常都好鹹好味精今次最正就係有埋個燉湯 雞肉嫩滑😍大大嚿冬瓜夠清爽 食完都冇罪惡感!.(肉類🐣🐮🐷)除咗湯底嘅原隻雞肉食極都食唔晒🤪仲有手切安格斯肥牛 本地澳洲黑豚肉兩款肉類都好推薦 真厚切 肉味又濃同時脂肪嘅脈絡都好靚 完全唔靭❄️肥牛呈半溶狀態 亦保留到牛肉嘅咬口黑豚肉嘅質地會再緊緻同分明一啲😘.(餃類 & 丸類🥟)鮮打墨魚丸 海蝦丸 自家製三寶餃🦑餛飩餃同韭菜餃 係爆餡得嚟 皮又薄不過餃類同丸類嘅調味就稍微鹹咗啲.即炸響鈴仲有魚皮吸晒湯汁嘅精華而蔬菜拼盤有五款菜 份量十足🥬朱古力OREO沙冰 鹹甜味都有助解膩.(懶人包🌟)整體最推薦嘅係火鍋湯底同肉類😚唔洗成日都係食放題肥牛 食到厭晒呢度可以放慢腳步 享受下靚肉靚湯🙂
一次過滿足晒三個願望嘅樓上火鍋
店員推介嘅打卡必備湯底 好睇又好吃
影完相就會專業咁將雞肉同冬瓜解體
平時食雞煲邊爐 通常都好鹹好味精
今次最正就係有埋個燉湯 雞肉嫩滑😍
大大嚿冬瓜夠清爽 食完都冇罪惡感!
(肉類🐣🐮🐷)
除咗湯底嘅原隻雞肉食極都食唔晒🤪
仲有手切安格斯肥牛 本地澳洲黑豚肉
兩款肉類都好推薦 真厚切 肉味又濃
同時脂肪嘅脈絡都好靚 完全唔靭❄️
肥牛呈半溶狀態 亦保留到牛肉嘅咬口
黑豚肉嘅質地會再緊緻同分明一啲😘
(餃類 & 丸類🥟)
鮮打墨魚丸 海蝦丸 自家製三寶餃🦑
唔洗成日都係食放題肥牛 食到厭晒
呢度可以放慢腳步 享受下靚肉靚湯🙂
2020-10-29
2020-10-29 206 views
最近天氣轉涼,最適合當然是吃火鍋!原來除了火鍋外,午市還提供刺身丼飯,賣相吸引,下次要來嘗嘗。環境寬敞,坐得舒適。乾杯!蠔 ($128)用上瀨戶內海蠔,蠔肉飽滿,口感滑溜,配上自家製酸汁,味道酸酸的,相當開胃。炸午餐肉 ($69)炸至外脆內軟,再浸湯汁,一口咬下能嘗到介乎脆和軟之間的口感。鹹蛋炸魚皮 ($129)外表金黃,入口帶有濃濃的鹹蛋香,起沙甘香,薄脆鬆化。頂級新鮮手切本地肥牛(小) ($269)吃火鍋絕不能沒有肥牛,今次選擇了新鮮又矜貴的本地手切肥牛。厚薄適中,色澤紅潤,油花比例平均,肉質軟腍嫩滑。爆汁和牛丸拼松露墨魚滑 ($109)爆汁和牛丸口感彈牙,細滑潤爽,咬開有香滑油花。以彈牙的松露墨魚滑包裹著澎湃的流心芝士餡料,一咬即爆漿。

環境寬敞,坐得舒適。

乾杯!蠔 ($128)

炸午餐肉 ($69)

鹹蛋炸魚皮 ($129)
外表金黃,入口帶有濃濃的鹹蛋香,起沙甘香,薄脆鬆化。

頂級新鮮手切本地肥牛(小) ($269)

爆汁和牛丸拼松露墨魚滑 ($109)

爆汁和牛丸口感彈牙,細滑潤爽,咬開有香滑油花。

以彈牙的松露墨魚滑包裹著澎湃的流心芝士餡料,一咬即爆漿。
2020-10-26 181 views
#伊勢龍神丼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#海膽親子爆丼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️自從上次食完龍蝦,發現未夠喉,決定今個星期要繼續再戰過,今次選擇去 @meetatpot ,除咗火鍋之外,佢哋新出左日本丼飯系列,真係集合晒香港人嘅願望呀!💪🏻⭕️龍蝦即叫即整好新鮮⭕️海膽好新鮮一啲都唔腥⭕️丼裏面嘅飯並唔係普通嘅飯,而係粒粒豉油嘅飯好正⭕️店舖環境大,仲可以book房,啱晒一家大細或者開party嘅人⭕️佢哋嘅麵豉湯好足料好多蘿蔔⭕️佢跟餐仲會有一杯抹茶送⭕️而且價錢非常合宜並冇因為係尖沙嘴區加價
#伊勢龍神丼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
#海膽親子爆丼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭕️龍蝦即叫即整好新鮮
⭕️海膽好新鮮一啲都唔腥
⭕️丼裏面嘅飯並唔係普通嘅飯,而係粒粒豉油嘅飯好正
⭕️佢哋嘅麵豉湯好足料好多蘿蔔
⭕️佢跟餐仲會有一杯抹茶送
⭕️而且價錢非常合宜並冇因為係尖沙嘴區加價
2020-10-23 323 views
#lifeforfood_尖沙咀好耐無打邊爐 呢排涼涼地最啱😎 揀左呢間好黃嘅黃店試試💛我地唔係好食得辣 於是揀左呢個. 竹笙花膠冬瓜盅鍋😊 . $199個鍋賣相好靚 冬瓜盅上面仲有雞同粉絲 店員會俾你打完卡之後幫你切好隻雞 服務非常好 烚下烚下之前飲啖湯先 好有驚喜🤩🤩超鮮甜嘅雞湯好養生🥰竹笙好好食好爽口 冬瓜仲好綿 可惜花膠唔多 但個雞都幾滑可以就咁食或者淥下再食 幾新鮮 個湯真係幾好飲🤤 我地每人飲左兩碗😂. 五色刺身拼盤 . $369最最最推介係乾杯!蠔🦪😆😆雖然各款刺身都係厚切同好新鮮 但最正都係呢個蠔 超鮮甜 一啖食埋入面嘅三文魚子同醬油 口感好豐富好回味呀🤤🤤🤤 呢個有得單叫 正💛. 爆汁四寶丸 . $109入面包左蝦 墨魚 雞肉 豬肉 就咁望好似無乜特別咁 其實食落係有流沙 醉雞 梅菜豬肉 咬落好爆汁 真係小心燙口😂 個丸咬落落都幾彈牙略嫌厚左少少 但個餡同汁真心無得輸 最鍾意流沙同醉雞. 頂級手切安格斯肥牛(小) . $239肥牛脂肪分佈分明 賣相好靚 切得薄身 咬落唔鞋唔韌正常發揮 不過未去到入口即溶 但整體ok 份量兩個人已經好夠. 椒鹽粟米 . $59超好食好香
#lifeforfood_尖沙咀

. 頂級手切安格斯肥牛(小) . $239

. 椒鹽粟米 . $59
超好食好香口惹味 好夠椒鹽好正🤤 好想食多幾舊😆😆

. 冰火魷魚(辣) . $99
呢個前菜黎 幾開胃 落左尖椒都唔會好辣 仲好惹味 好正 魷魚好爽口 份量都幾多

. 自家製黑松露帶子湯包 . $109
加$10拼左蟹王湯包 黑松露個個好重黑松露味 蟹王都係 個皮好薄 但薄得濟就好易穿 同埋湯包入面嘅餡就似蓉多d 我自己麻麻呢個口感 不過個味係唔錯

. 娃娃菜 . $39
整到好靚呀盆娃娃菜好新鮮 兩個人份量好夠

. 巨峰提子&白桃冰沙 . $48 each
好好飲兩杯都唔會太甜 夠凍 冰沙又唔會脹肚 一路打邊爐一路飲正🤩

食到超飽 先知仲有雪糕+$18就有啦 但係真係食唔落😫下次一定食

小結: 呢間黃店之前有被批過用手足做牆身壁畫為人血饅頭 但事後已經換哂 老闆亦道左歉 而且睇佢地ig都真係幾黃 而且食物真心高質 staff嘅態度亦好好 值得大家支持 撐黃色經濟圈 💛💛

推介: 🌟🌟🌟🌟+0.5🌟(最高5星)
2020-10-21 211 views
今餐其實係朋友生日飯,餐廳係佢自己揀,佢話食過一次都唔錯,價錢方面都ok我地2:30 先到,餐廳依個時段冇人咁制,餐廳主要用黃色為主,都幾舒適,裝修就一般食物方面朋友叫左柸生啤,買一送一拖羅丼飯:賣相唔錯朋友話幾新鮮好食醉雞菜飯: $78又幾抵,配菜都算多,覺得幾好食炸牛腩:牛腩OK但我覺得佢炸得麻麻哋炸豆腐:豆腐太乾身,外層都麻麻整體來講算唔錯,下次可以試吓晚市打邊爐呢度服務態度好好,好少平價餐廳有咁好嘅服務
今餐其實係朋友生日飯,餐廳係佢自己揀,
佢話食過一次都唔錯,價錢方面都ok

我地2:30 先到,餐廳依個時段冇人咁制,
餐廳主要用黃色為主,都幾舒適,裝修就一般
食物方面

朋友叫左柸生啤,買一送一

拖羅丼飯:賣相唔錯朋友話幾新鮮好食
醉雞菜飯: $78又幾抵,配菜都算多,覺得幾好食
炸牛腩:牛腩OK但我覺得佢炸得麻麻哋
炸豆腐:豆腐太乾身,外層都麻麻

整體來講算唔錯,下次可以試吓晚市打邊爐
呢度服務態度好好,好少平價餐廳有咁好嘅服務
古法花香醉雞
拖羅蓉丼飯
炸牛腩,炸豆腐
古法花香醉雞
拖羅蓉丼飯
炸牛腩,炸豆腐
2020-09-06 1292 views
見到朋友IG story見到朋友IG story 嘅刺身飯好吸引,所以先知道呢度原來午餐有刺身丼食!聽個名都知佢值得食!裝修有特色,成間都係黃色,好有香港feel。午市刺身飯真係好正,有海膽同原隻龍蝦,不過第一次泥,抱住一個試下嘅心態,所以嗌個普通嘅三文魚丼,有火炙三文魚,醬油三文魚同三文魚籽,睇相都知佢係幾咁澎湃!真心唔知點食,因為一夾啲三文魚籽就跌曬落泥,要小心翼翼咁食!用料新鮮,唔洗一百有咁嘅質素真心抵。下次泥要試原隻龍蝦刺身!

下次泥要試原隻龍蝦刺身
2020-09-06
$89 (Lunch)
2020-08-29 1311 views
限聚令放寬,第一日就即刻嚟食火鍋!今次試醉雞湯底,要咗半隻雞,雞有雞味,醉雞湯底好好味,又唔會太重藥材口味👍🏻👍🏻叫咗刺身食,有刺身赤鯥、一大版海膽,新鮮抵食,價錢平過好多日本餐廳,但係質素比佢哋還好!安格斯牛超好食,鳳尾蝦好有特色,黑松露墨魚滑超讚,仲有第一次食豬黃喉,原來超爽口,好正!呢間餐廳清酒選擇好多,平時鍾意飲開sake嘅我,覺得認真唔錯,價錢唔貴!店舖環境闊落,卡位夠晒大,privacy 又高,又唔會食到成身一陣味👍🏻👍🏻
限聚令放寬,第一日就即刻嚟食火鍋

安格斯牛
豚肉片
鳳尾蝦
黑松露墨魚滑
豆卜
赤鯥刺身
2020-08-28
$550 (Dinner)
安格斯牛
豚肉片
鳳尾蝦
黑松露墨魚滑
豆卜
赤鯥刺身
2020-08-23 875 views
抗疫期間日日都煮飯,唔好話我,連小朋友都話想出去食下打邊爐。之前朋友介紹過呢間打邊爐,未有機會食就停咗晚市,而家出咗火鍋外賣套餐,係屋企都可以食靚料邊爐😋今次order左 $599 2 人餐外賣,肥牛、黑豚肉、手打四寶丸、自家製三寶餃......再叫埋海鮮🦀🦐拼盤,d海鮮好新鮮,鮑魚仲郁郁下架😌蝦同蟹唔算好大隻,但d肉好實好甜🍅蕃茄薯仔牛粒鍋,個湯好濃好好味,湯都比我地飲哂,最重要係唔洗劏唔洗,好飽好滿足呀個湯底用保鮮紙包得非常好,好細心,完全唔怕打瀉,配齊豐富醬油醬料,仲有自家製嘅涼茶,外賣都可以好高質煲底除咗有火鍋之外,最新推出刺身丼🦞醉物午餐,下次一定要試

係屋企都可以食靚料邊爐😋

煲底除咗有火鍋之外,最新推出刺身丼🦞醉物午餐,下次一定要試
TakeAway
2020-08-23 630 views
🍚 開飯啦! 😋 你今晚食乜?我吾要煮飯啦! 我要打邊爐!😎 $599 2 人餐 外賣, 加$150要花膠雞湯, 再加$ 要埋2 人 海鮮 🦀🦐 set. 勁多花膠放滿全碟, 放埋落雞湯, 黏口的,唔係 cheap 野。 蟹多膏, 鮑魚送到黎仲郁的, 小姐仔就話d 蜆好甜好好味。 雞湯夠濃, 有半隻雞, 湯入邊仲有幾粒金華火腿,係粒唔係絲, 非常重料。 肥牛都正。 四寶丸新鮮彈牙。 係魚皮加響鈴有少少淋左。 正! 像極了愛情 😍😍 #黃店#狠狠地懲罰佢#外賣
🍚 開飯啦! 😋
你今晚食乜?我吾要煮飯啦! 我要打邊爐!
😎

蟹多膏, 鮑魚送到黎仲郁的, 小姐仔就話d 蜆好甜好好味。

肥牛都正。 四寶丸新鮮彈牙。

係魚皮加響鈴有少少淋左。

正! 像極了愛情 😍😍

#黃店
#狠狠地懲罰佢
#外賣
2020-08-17 556 views
見倒舖名已知好黃,入到去仲黃🤣,沙化係黃色,紙巾都係黃色。🤚☝️新店,人唔多,裝修幾好,夠空間,坐得舒服,好乾淨,係音樂大聲咗啲。set lunch 好多選擇,有湯飯,養生系列同魚生,價錢都合理。我要咗個醉乳鴿78蚊,跟餐有湯,汽水同菜飯,湯係養生湯,啲雞腳好淋,應該煲咗好耐好認真💪,菜飯啲菜就黃咗啲,不過味道ok, 乳鴿上碟都幾靚,有青瓜同木耳,鴿嘅肉質都唔錯,酒味好濃,有少少over, 汔水嘅飲管係紙,夠環保👍

2020-08-17
$78 (Lunch)