2018-11-07
今日同男友去左觀塘既Mela食西班牙菜,因為平時多數食開中餐同西餐,今次想轉下食西班牙菜,加上見網上d人話呢間好好食,所以就來這裏吃一下這裏的佈置同裝飾多以橙,紅為主,裝修簡潔整齊,環境舒適~我地當日叫左意粉,pizza, 乳豬,甜品和飲品\(^o^)/Hand-made Spaghetti with Tiger Prawns大虎蝦,車厘茄,香草,濃蝦汁,手制意大利粉~這個係師傅手製做出來的意大利粉,意粉好煙煙un un,食到好香蛋香味,正呀,佢同出面d意粉真係好唔同,手製果然係手製,係唔同d既意粉入面有4隻大虎蝦,蝦肉新鮮又彈牙,加埋d香草,車厘茄,龍蝦汁撈埋意粉一齊食,好香濃蝦味,正,Black Truffle Mushroom Pizza森林野菌,黑松露,溫泉蛋,忌廉披薩呢個pizza好特別,材料用左磨菇,黑松露同溫泉蛋去整,出面d pizza好少會放埋溫泉蛋~Wow.....拉起都見到有好多芝士絲,正呀食到好香蛋香同松露味,佢個餅底都好脆口,好好食Roasted Suckling Pig in Spanish Style with Black Truffle Sauce西班牙式
這裏的佈置同裝飾多以橙,紅為主,
裝修簡潔整齊,環境舒適~
我地當日叫左意粉,pizza, 乳豬,甜品和飲品
\(^o^)/
大虎蝦,車厘茄,香草,濃蝦汁,手制意大利粉~
大虎蝦,車厘茄,香草,濃蝦汁
手製意大利粉
意粉入面有4隻大虎蝦,
蝦肉新鮮又彈牙,
加埋d香草,車厘茄,龍蝦汁撈埋意粉一齊食,好香濃蝦味,正,
Black Truffle Mushroom Pizza
森林野菌,黑松露,溫泉蛋,忌廉披薩
森林野菌,黑松露,溫泉蛋,忌廉,披薩
Wow.....拉起都見到有好多芝士絲,正呀
食到好香蛋香同松露味,
佢個餅底都好脆口,
好好食
西班牙式烤焗乳豬配黑松露汁,蘋果醬
烤焗乳豬,外層好脆,肉質都好嫩,點埋黑松露汁,完全冇得輸,如果鐘意酸酸地的朋友可點蘋果醬吃喔
溫馨提示,這個需時30分鐘
西班牙式烤焗乳豬配黑松露汁,蘋果醬
Black Vanilla Souffle with Caramel Sauce
焗雲尼拿梳乎厘配蕉糖汁
這個未食都聞到好香蛋香味,金黃色的梳乎厘,面頭散滿糖霜,內裏好鬆軟,食到好香雲尼拿和蛋香味,再點埋蕉糖汁,簡直好味到震
溫馨提示,這個製作需時,約15-20分鐘
焗雲尼拿梳乎厘配焦糖汁
Honey Apple Cider Vinegar
這個是沒有酒精成份的,
蘋果醋的味道
酸酸地,少少氣咁,飲完好開胃
Honey Apple Cider Vinegar
店內既服務員好好人,我地唔知食咩好,佢都好用心咁介紹食物比我地,非常貼心,謝謝妳
是日消費$768,下次會再來\(^o^)/