2020-06-02
同家姐係元朗行完街,想食埋野先返屋企,見到好多朋友介紹呢間日本野,所以一於黎試下啦! 想食下壽司 飲下酒!呢間岩曬心意!睇下我地叫左咩食先~(和風刺身沙律$52 )開始食個沙律先 酸酸地既汁配埋新鮮既沙律菜仲有魚生 正~有章魚 三文魚 魷魚幾款跟住就開始食魚生啦!!叫左以下幾款:大池魚刺身薄刺$168 第一次食呢種魚 仲配埋一種特別既醬汁 好新鮮既味道好清新!三文魚刺身$40 好新鮮 厚薄岩岩好!我一定會點wasabi 食~赤蝦刺身$78 好新鮮蝦味,仲有蝦膏!又大隻 好鮮味!帶子壽司$50 有時配埋壽司飯又會更突顯魚生既香味,呢個帶子就係啦~帶子切得好好 好鮮味!仲有叫左一個卷物:牛油果軟殼蟹壽司$98軟殼蟹好大舊又炸得香脆!不過牛油果有小小生,整體都好食既!清酒方面我地叫左一枝叫夜遊既酒($130)個名好靚,酒如其名 一樣咁靚,好好飲~溫和清香,入口軟滑帶勁 感受到米甘之香!仲有好多其他清酒選擇!叫左個小食配酒,呢個燒雞泡魚干 配埋沙律醬 好好食,好香口 不會太硬!成餐好滿足 店員又好禮貌,環境又唔坐,最緊要地方就腳 近yoho mall,下次再黎食!
想食下壽司 飲下酒!
呢間岩曬心意!
睇下我地叫左咩食先~
跟住就開始食魚生啦!!
叫左以下幾款:
大池魚刺身薄刺$168
第一次食呢種魚 仲配埋一種特別既醬汁 好新鮮既味道
好清新!
三文魚刺身$40
好新鮮 厚薄岩岩好!我一定會點wasabi 食~
赤蝦刺身$78
好新鮮蝦味,仲有蝦膏!又大隻 好鮮味!
帶子壽司$50
仲有叫左一個卷物:牛油果軟殼蟹壽司$98
軟殼蟹好大舊又炸得香脆!不過牛油果有小小生,整體都好食既!
仲有好多其他清酒選擇!