2023-07-16 45 views
今日接機之後,就去咗東涌嘅Mint & Basil食飯,呢間餐廳環境舒適,店員全部都係外籍人士~需要以英語進行交流😝😝不過每一位都好友善,滿臉笑容~我哋食咗三樣菜同兩杯飲品,其中最出色嘅菜式係酸辣椰奶蝦湯,湯底酸酸辣辣但椰奶又可以中和辣味,大頭蝦新鮮多汁,好過癮!炭燒豬頸肉都十分推薦~豬頸肉十分嫩滑,炭燒嘅味道好香,記得點埋靈魂酸辣醬!!奶油咖哩雞都好滑好嫩,咖哩味道夠香,唔會太辣,啱晒我呢啲唔太能夠食辣嘅人~飲品係Young Coconut同埋‘Best Bangkok’,Young Coconut入口清爽,十分解辣,‘Best Bangkok’就係一款泰式mocktail,飲落酸酸甜甜,好似飲返嚟泰國咁。

2023-07-16 43 views
Happy Friday🎶👭 東涌一日遊 行街+shopping🛒塔巴士經屯赤隧道 話咁快就到😚炎炎夏日🌞🥵最好就是食東南亞菜式 重口味之餘 又可以胃口大開 Sawadee🛺@mintandbasiltungchung套餐跟前菜 主菜 包茶或咖啡☕️🧊前菜份量大 很能刺激口水分泌😚🔸️ 素菜咖哩角🔸️ 泰式牛肉沙律主菜🔸️印尼牛肉炒麵 正呀🌶🌶🌶~~辣到噴火🥵 入口有啖啖九層塔既香氣 yummy🤤🔸️椰漿牛肉咖哩配黃飯和烤餅 🥥香惹味嘅香滑 curry 配印度米飯同烤餅🫓💯 另外叫咗🦐🥗🔸️泰式柚子鮮蝦沙律 🦐爽口鮮甜 柚子多汁 香脆花生米🥜 整個🥗酸酸甜甜 可口清新👍Mocktail🍹Cocktail🍸🔸️Virgin Mojito🔸️The Railay Beach這間餐廳設有室內/外坐位 裝橫方面 舒適又有度假feel🏝️午市套餐好味又抵食👍由地鐵站C出口經商場天橋🚶‍♀️步行唔駛10分鐘就到達比起東薈城繁忙 呢度感覺休閒得多😊
Happy Friday🎶

🚶‍♀️步行唔駛10分鐘就到達
比起東薈城繁忙 呢度感覺休閒得多😊

2023-07-14
2023-07-14 32 views
-Mint & Basil 🍽️-去完東涌Outlet shopping就梗係要係個度食埋dinner啦因為東涌出名好多Chill既餐廳😍呢間Mint & Basil以為係西餐因為佢有埋户外Bar同餐廳裝修偏英倫風🤣-冬陰功大蝦湯冬陰功湯食泰國野必食!個湯酸辣味岩岩好唔會好搶👍佢用左泰國大頭蝦蝦肉好彈牙一定係新鮮蝦😋-泰式柚子鮮蝦沙律天氣咁熱有時唔想食野叫酸酸地沙律🥗又開胃又健康😌柚子一梳梳咁大大粒勁Juicy一咬爆哂汁😋另外佢個泰式汁配埋洋葱炸蒜片正!-牛油咖哩雞想食Naan就一定要叫咖哩🤣牛油雞價錢比起海鮮就實惠好多所以通常都叫牛油雞😏呢個汁俾我地清哂因為太好味喇配Naan食🥹-泰式辣椒膏炒蜆呢個蜆不得了!佢係用大蜆所以好厚肉😍呢個泰式辣椒膏個醬先係精粹辣得黎又勁惹味食唔停口佢係連三色椒🫑都勁入味😋-Yellow Sky $58去Bar Restaurant唔飲酒都叫反杯Mocktail🍹打下卡😌 呢個Pineapple orange 又幾好飲不過Orange就出d😂-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 東涌東涌海濱路8號海堤灣畔地下K號舖-#foodieluveat#foodisluvea
Mint & Basil 🍽️

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_東涌
#foodieluveat_泰國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #泰國菜 #barrestaurant #bar #東涌 #東薈城 #東涌outlet #chill #chillbar #酒吧 #泰式
好耐冇去東涌囉 ~~上個週末與儍爸去了東涌地膽介紹的餐廳食個晏之後去海濱長廊吹吹海風散吓步再去 outlet shopping,都幾寫意架 ~~餐廳位於海堤灣畔,環境舒適喜歡的可以在椰林樹影的戶外花園雅座進餐好有泰國渡假 feel  ~~餐廳主打泰菜,也有越南和印度料理先來 ● 泰式牛肉沙律 (HK$98)燒牛肉好大塊,酸酸辣辣好開胃 ● 冬蔭功大蝦湯 (HK$108)冬蔭有蝦和海鮮兩款,我哋揀了蝦蝦湯頭辣味不太重,酸辣中帶鮮味裡面有一隻開邊大蝦,仲有蝦膏,大推呀 ~~● 泰式黃咖喱蟹肉配麵包 (HK$165)想食咖喱蟹但又懶唔想剝殼呢個泰式黃咖喱蟹肉就哂哂我 ~~黃咖喱很香,味道偏甜椰香味較重每啖都食到蟹肉,配上香脆的蒜蓉包超滿足 點多客 ● 印度酥油薄餅 (HK$35) 食埋啲咖喱蟹肉剛做好的薄餅熱烘烘,外面少少脆配埋咖喱一起食真係一流 ~~儍爸點了杯無酒精的 Mocktails ● Best Bangkok (HK$58)儍媽就食了杯 ● 椰子雪糕 (HK$68)椰子味好濃郁,味道天然清香,不太甜帶冰沙的口感,清爽清暑 ~~之後去海濱長廊吹吹海風,散吓步,影吓靚相 ~~** 以上
好耐冇去東涌囉 ~~
上個週末與儍爸去了東涌地膽介紹的餐廳食個晏
之後去海濱長廊吹吹海風散吓步
再去 outlet shopping,都幾寫意架 ~~
餐廳位於海堤灣畔,環境舒適
喜歡的可以在椰林樹影的戶外花園雅座進餐
好有泰國渡假 feel  ~~
餐廳主打泰菜,也有越南和印度料理
先來 ● 泰式牛肉沙律 (HK$98)
燒牛肉好大塊,酸酸辣辣好開胃
● 冬蔭功大蝦湯 (HK$108)
冬蔭有蝦和海鮮兩款,我哋揀了蝦蝦
湯頭辣味不太重,酸辣中帶鮮味
裡面有一隻開邊大蝦,仲有蝦膏,大推呀 ~~
● 泰式黃咖喱蟹肉配麵包 (HK$165)
想食咖喱蟹但又懶唔想剝殼
呢個泰式黃咖喱蟹肉就哂哂我 ~~
黃咖喱很香,味道偏甜椰香味較重
每啖都食到蟹肉,配上香脆的蒜蓉包超滿足
點多客 ● 印度酥油薄餅 (HK$35) 食埋啲咖喱蟹肉
剛做好的薄餅熱烘烘,外面少少脆
配埋咖喱一起食真係一流 ~~
儍媽就食了杯 ● 椰子雪糕 (HK$68)
椰子味好濃郁,味道天然清香,不太甜
帶冰沙的口感,清爽清暑 ~~
之後去海濱長廊吹吹海風,散吓步,影吓靚相 ~~
** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
2023-07-09
Type of Meal
Lunch
  • 泰式黃咖喱蟹肉配麵包
  • 冬蔭功大蝦湯
2023-07-10 40 views
#mint basil @海堤灣畔 繁忙作戰一星期,星期五當然要有個Happy Friday!今次就選址東涌海堤灣畔一帶的餐廳群,鄰近東薈城,但位置頗為隱秘,有靜中帶旺的感覺,居住周邊的外國人會比較多,甫一踏進餐廳𣊬間有離港之感,輕鬆~今晚選擇了Mint & Basil,以泰國、越南及印度菜為基本,餐廳裝潢以木為主調,配襯型格燈光,大走異國風情,店內正中的一幅壁畫以本土元素作主題,增添啖啖昔日港味。我和友人合共選擇五道菜式,一杯cocktails及一杯啤酒!當日店內滿座,工作人員雖然十分忙碌,但依然熱情有禮,招呼周到。香茅炸雞翼(共6隻)$78炸煮適中,香口有肉汁,雞翼面還撒上炸乾蔥,更添惹味!冬蔭功大蝦湯(海鮮)$118出色!內有大蝦、魷魚、帶子及青口,酸度適中令人開胃,後勁辛辣但不嗆口,縱使湯放涼了依然好味!串燒沙嗲(豬和雞共6串)$128串燒大串啖啖肉,豬肉淋甜有汁,散發啖啖香茅味又不會蓋過燒烤後的肉香,配搭花生味濃郁的沙嗲醬更見美味。泰式乾炒雞肉河 $118選用大大塊的河粉而不是港式條狀炒河,配以雞蛋、雞肉、蔬菜一同炒煮,鑊氣十足!泰式黃咖喱蟹肉伴麵包 $165黃咖喱香濃惹味並
#mint basil
@海堤灣畔

香茅炸雞翼(共6隻)$78
炸煮適中,香口有肉汁,雞翼面還撒上炸乾蔥,更添惹味!

冬蔭功大蝦湯(海鮮)$118

串燒沙嗲(豬和雞共6串)$128

泰式乾炒雞肉河 $118

泰式黃咖喱蟹肉伴麵包 $165
黃咖喱香濃惹味並無辛辣感,內有青椒和紅椒粒並配有少量芫茜蔥,蟹肉量多有鮮味,搭配蒜香味濃的蒜蓉多士,完全將彼此的味道倍升,好味,必點!

The Blue Seaview $68
夢幻的淺藍色,內有Rum、Vodka、Blue Curacao、青檸汁及菠蘿汁,味道清甜,非常易入口,打卡一流!

2023-07-06 42 views
朋友在東涌工作過來outlet 行街順路一齊去食飯佢話商場行去出面有間“Mint & Basil ”超正 lunch set$98-128 包前菜/主菜/飲品餐廳環境寧靜舒服座位有室內/室外餐廳內有東南亞壁畫又有高雅吊燈座位寬敞令人放鬆前菜冬陰功湯配炸雲吞冬陰功味道湯濃有齊香辣酸主菜咖哩羊/黃飯/烤餅羊肉炆得好淋咖哩香濃有椰香味烤餅好香和黃飯都是煙煙韌韌沾咖哩汁絕配👍🏻前菜越式雞肉沙律雞肉嫩加入椰菜酸酸甜甜沙律汁好開胃海南雞飯雞肉嫩滑唔鞋秘制酸辣汁好惹味油飯好香又煙煙韌韌Fruit float🍹$58冰凍芒果果汁加椰汁唔會太甜芒果味好出芒果糯米飯新鮮芒果甜美紫糯米班蘭糯米白糯米3種顏色吾同味道暖暖地加上甜甜地椰汁

朋友在東涌工作
過來outlet 行街
順路一齊去食飯
佢話商場行去出面有間
“Mint & Basil ”
超正 lunch set

班蘭糯米
白糯米
3種顏色吾同味道
暖暖地加上甜甜地椰汁

不想吃東薈城連鎖餐廳🍴便決意再次到訪位於海堤灣畔的酒吧餐廳🍴,主打泛亞地區fusion菜,提供越南泰國菜式,大快朵頤。用餐區分咗室外室內。室外設有大電視螢幕,睇足球⚽️一流,好有氣氛。室內用上木系做主調,配上大掛畫同雲石枱,盡顯高級感。仲設有戶外坐位,可以飲酒🍻同朋友相聚。Satay skewers 6 pics (HKD 128):分別雞豬牛各兩串,牛肉燒得粉嫩粉嫩,保持肉汁,焦脆表面份外有風味。豬肉比較韌結實,要咬多幾啖。雞肉充滿炭燒香,肉質嫩滑仲有中東醃料味,增強味道複雜性,主角沙嗲帶有香濃姜黃同花生味,汁醬較稀。Grilled squid 🦑(HKD 118):一整隻毫不吝嗇的新鮮爽彈魷魚,表面用上醬油燒一燒,增添風味,蘸上泰式酸辣海鮮醬,大量辣椒籽,辣得過癮。Green Mango salad with soft crab (HKD 98):酥炸軟殼蟹炸粉不厚,一啖咬落食到啖啖蟹膏,加上青芒果絲,青木瓜、香料葉、花生碎仲有魚露,整體酸酸甜甜, 十分開胃。重點有加炸蒜蓉提升層次香味。Butter chicken (HKD 128):雞肉份量好多,肉質軟焾,咖哩好正宗!味道偏甜,帶

Grilled squid 🦑(HKD 118):

Butter chicken (HKD 128):
雞肉份量好多,肉質軟焾,咖哩好正宗!味道偏甜,帶點辣味, 好惹味。當然要配合埋garlic Nann ,印度薄餅🍕烘得外脆內軟,熱辣辣,蒜香十足。

Chung Mai Rum Ter (HKD 68):
味道👅好濃,有白蘭地的味道,好夠刺激,

2023-07-03 32 views
今日去咗東涌呢間餐廳,無論係食物質素,定係環境,都超出水準,下次去東涌唔使再煩冇嘢食餐廳喺東薈城行條天橋幾分鐘就到,好方便,餐廳設有戶外同室內座位,戶外座位好chill,下次天氣涼啲一定試吓再出去,室內環境都非常好,好舒服,啲燈佈置得好靚,最重要係進餐冇時限,朋友慢慢傾吓計都得原隻燒魷魚梅苑好爛口,好新鮮,叫我魷魚冇用,大約兩脅料醃製,食得出原味,點埋伴碟的酸甜汁仲好食原隻菠蘿海鮮炒飯炒飯份量超多,而且係用新鮮菠蘿,海鮮材料都好足料有魷魚、蜆、蝦,炒飯炒得乾身,非常唔錯!!泰式辣椒魚辣椒魚非常惹味,酸甜汁好令人開胃,條魚肉質彈牙,食得出好新鮮,配上各款泰式醃料,好食

原隻燒魷魚

原隻菠蘿海鮮炒飯

泰式辣椒魚

2023-07-01 599 views
.Mint and Basil@mintandbasiltungchung @citygateoutlets Citygate附近有好多富有外國風嘅餐廳,今次食嘅mint and basil係其中之一,呢間係我長期都會幫襯嘅一間🙆🏻‍♀️因為有齊泰菜及印度嘅菜色😉……….Tom Kha Chicken ($98)酸辣椰奶雞湯係我第一次飲,因為前排唔想食咁辣,無叫冬陰公,選擇左BB版嘅酸辣椰奶雞湯🙆🏻‍♀️,濃濃椰奶味,酸辣口味中和一下椰奶嘅甜,飯前飲一碗好開胃🤤……….Fried Fish with Chilli Sauce ($218)泰式酸辣魚外貌有d似上班菜嘅松子魚,魚肉切了出來,炸起,再淋上泰式酸辣汁,這碟菜色都會有埋原條魚骨,配上三色椒及洋蔥🧅,好惹味……….Lamb Rogan Josh ($138) with cheese naan ($35)傳統咖哩羊肉,使用的是羊腿肉,加入洋蔥,番茄🍅,微辣,香料味充足👍🏻……….Fruit Float ($58)融合了芒果、菠蘿、橙汁,再打入了Coconut cream,好有熱帶風味😋……….地址:Mint & Basil (海堤灣畔)
Mint and Basil
@mintandbasiltungchung
@citygateoutlets
……….
Tom Kha Chicken ($98)
……….
Fruit Float ($58)
地址:

Mint & Basil (海堤灣畔) (東涌)
東涌東涌海濱路8號海堤灣畔地下K號舖
2023-06-06
$300 (Dinner)
2023-06-29 80 views
這間餐廳是真正的亞洲菜,有泰式、越式、印尼、印度等等菜系加多加多傳統的沙律,食物種類多樣化,以甜味為主,用料新鮮,特別喜歡吃他的醬汁和薯仔口感烤原隻魷魚這個魷魚配上辣汁,作為前菜,非常開胃,而且魷魚很大隻, 很抵泰式香茅黑椒燒雞泰國很多小攤檔都有賣燒烤,這個燒雞,有濃郁的香料味,又非常香口,火候適中,雞肉多汁香濃芝士奶球這個是我最猶豫的菜式……擔心佢會很甜,但是他已經本地化,沒有原來印度餐的甜味,甜度適中,值得嘗試!Mango blast佢另外有芒果奶昔選擇,但是我喜歡這個加入了梳打水,更加適合戶外氣氛。其實佢有好多啤酒和雞尾酒的選擇,但是因為有揸車,所以冇得飲,如果冇揸車,我一定會試吓佢嘅Cocktail
這間餐廳是真正的亞洲菜,有泰式、越式、印尼、印度等等菜系

加多加多

烤原隻魷魚

泰式香茅黑椒燒雞

香濃芝士奶球

Mango blast
2023-06-29 80 views
呢間餐廳係正嘅!想假日Chill下飲下嘢或食飯絕對值得嚟。餐廳外邊有室外座位,感覺好open,亦有大電視可以睇英超。主要食印度野同泰國fusion菜式。今日同屋企人就食咗幾樣好值得推介嘅菜式。Garlic Naan超好味!熱辣辣嘅時候食最正!軟軟地但表面有少許脆,蒜頭味剛剛好。蠔餅脆卜卜再加上蠔係新鮮嘅,所以入口都有好濃郁蛋香味。Garlic bread & 蟹肉黃咖喱呢個真心要推!椰奶味滿滿嘅黃咖喱,再加上好多新鮮蟹肉,而且味道又唔會好甜。真係超級好食,成兜嘢食晒。Chicken Tikka呢個唔使講都知一定要食喇,印度烤雞。印度獨有烤雞方法,好有炭燒味。

今日同屋企人就食咗幾樣好值得推介嘅菜式。

Garlic Naan

蠔餅
脆卜卜再加上蠔係新鮮嘅,所以入口都有好濃郁蛋香味。

Garlic bread & 蟹肉黃咖喱

Chicken Tikka
2023-06-25 489 views
整個星期的天氣時情時陰,客我週末都只敢到商場打發時間😗這天來到東涌的Outlet入手夏季衣物,行街前當然再先填飽肚🍽️不想吃東薈城的連鎖餐廳,便在商場另一邊通往海旁的出口經天橋走到海堤灣畔地下的餐廳用餐(連接天橋也不用日曬雨淋)只有2分鐘的路程,而且人流也相對地少這間Mint & Basil 看來非常有異國情調🌿店員都是外國人(後來發現其中一位會廣東話)天氣好的話坐在戶外也不錯,菜單選擇多,有泰式及越南菜,我們點了幾款分享 🍴 越式軟殼蟹米紙卷($108/四件)香脆且清爽👍🏻配芥末沙律醬是一個好選擇 🍴 雞香煎餅($48)薄餅包著雞肉,最適合用來沾咖哩 🍴 泰式黃咖喱蟹肉配麵包($165)見圖是農夫包,點餐時店員說明麵包是分開的,還是照點了,咖哩香濃微辣,每啖都能吃到蟹肉及青紅椒粒👍🏻用來配香脆的蒜蓉法包超滿足的 🍴 蜜汁燒雞翼配糯米飯($88)燒雞翼甜甜的挺香口,可沾泰式辣醬,糯米香甜,是比較黏且有咬口,並非軟軟的,還有一少碟酸蘿蔔絲可解膩 🍴 芒果糯米飯($88)每次來到泰國餐廳最後再飽都會點芒果糯米飯☺️這次的份量起碼是其他餐廳的雙陪😍三色飯分別是原味椰醬、斑蘭及紫米💕個人

🍴 越式軟殼蟹米紙卷($108/四件)

香脆且清爽👍🏻配芥末沙律醬是一個好選擇

🍴 雞香煎餅($48)

薄餅包著雞肉,最適合用來沾咖哩

🍴 泰式黃咖喱蟹肉配麵包($165)

🍴 蜜汁燒雞翼配糯米飯($88)

🍴 芒果糯米飯($88)

每次來到泰國餐廳最後再飽都會點芒果糯米飯☺️這次的份量起碼是其他餐廳的雙陪😍三色飯分別是原味椰醬、斑蘭及紫米💕個人覺得斑蘭及紫米都勝過原味👍🏻而芒果亦十分清甜

3款Mocktails都非常清新💕

🍹 VIRGIN MOJITO($52)清新的薄荷青檸梳打
Fresh Mint, Brown Sugar, Fresh Limes, Lime Juice Topped with Soda

🍹 YELLOW SKY($52)清甜又清新的果香
Pineapple Juice, Orange Juice, Lime Juice, Grenadine Syrup

🍹 FRUIT FLOAT($58)可以喝的芒果糯米飯
Mango Pulp, Orange Juice, Pineapple Juice, Grenadine Syrup Topped With Coconut Cream
2023-06-25
$242 (Lunch)
  • 越式軟殼蟹米紙卷
  • 泰式黃咖喱蟹肉配麵包
  • 雞香煎餅
  • 芒果糯米飯
  • YELLOW SKY
  • FRUIT FLOAT
  • VIRGIN MOJITO
2023-06-23 38 views
同朋友👧🏻一齊喺東涌,記得呢間餐廳,有Pan Asian Cuisine,食過午餐幾好味,有好印象,咁就決定嚟試吓食晚餐🤣$52 Virgin Mojito:凍冰冰,甜甜哋,加咗青檸同埋好多薄荷葉,清新好飲😋$90「泰式🇹🇭炒芥蘭」:芥蘭菜🥬新鮮爽脆,有大量蒜蓉、紅辣椒、泰國鹹魚肉粒一齊炒,充滿鹹香🤩$138「泰式🇹🇭紅咖喱雞」:紅咖喱汁只係微辣,不過味道幾濃郁兼 creamy😋;除咗雞肉仲有菠蘿粒🍍🤩$35「Garlic Naan 烤餅」:不嬲都鍾意食印度🇮🇳烤餅,加咗蒜蓉🧄落去烤就更加香😋;沾紅咖喱雞汁就更加好食😋$108「炭燒豬頸肉🐷」:香口好味道😋$88「芒果🥭糯米飯」:芒果🥭鮮甜😋;仲有白糯米、紫糯米、班蘭糯米,又好睇又好食🤩

$108「炭燒豬頸肉🐷」:香口好味道😋

$280 (Dinner)
2023-06-19 39 views
依間主打東南亞美食的餐廳,室內以東南亞設計為主,室外仲有設置大電視的用餐區,價錢合理,絕對係今年慶祝父親節嘅好去處👍Green Mango Salad w/ soft shell crab$98酥炸軟殼蟹放喺沙律上面好吸引,加上青木瓜、蝦米、香料葉、花生調味拌上泰式醬汁,是一道清爽的開胃菜。Satay Skewers( 6pcs)$128串燒沙嗲(豬、牛、雞)每款兩串,串燒帶有炭燒香味,風味十足,雞肉飽滿結實,質感仍保持嫰滑。 豬肉爽口啖啖肉,肉汁相當豐富,而牛肉味香濃,配上香濃的花生沙嗲醬夠惹味。Green Curry Beef$148 & Roti Canai $35泰式青咖喱牛肉,椰漿的比重比較多,椰汁味較濃,青咖哩粉的辛香相對弱一些,不過也不會很膩,反而越吃越上癮,裡面的牛肉、茄子、豆角都很多,牛肉唔會鞋,用來沾印度烤餅,正👍Mango Lassi $58/@質感濃稠,芒果味好香濃,酸酸甜甜好開胃。

酥炸軟殼蟹放喺沙律上面好吸引,

Satay Skewers( 6pcs)$128

Mango Lassi $58/@
質感濃稠,芒果味好香濃,酸酸甜甜好開胃。
2023-06-18
$269 (Lunch)
Celebration
Father's Day
2023-06-18 53 views
餐廳環境好寫意,仲有有室外同室內可以坐,好休閒既感覺,成餐都好似去左外國用餐咁,有種好慢活好放鬆既感覺泰式黃咖喱蟹肉配麵包🥯 $165職員會講明同menu圖片不一😂,黃咖喱蟹肉味道係偏甜香,仲有好多舊大大粒既蟹肉係入面,仲有洋蔥🧅杯椒類,口感好好,配埋蒜蓉包食,都好夾好好食😋越式軟殼蟹米紙卷 $108米紙卷包既野好豐富,味道口感都好有層次,仲有羅勒葉🌿既香氣,牛油果既果香都比較出,軟殻蟹都好酥脆有肉,整體都好食泰式蝦肉炒河 $138蝦仁大大隻好厚肉,食落彈口,炒河炒得幾香口入口,醬汁都幾濃郁香茅炸雞翼 $78不過不失,雞翼肉身嫩滑,如果外皮再烤香脆啲會更可口蒜蓉烤餅 $35烤得好香口,蒜蓉香好濃

泰式黃咖喱蟹肉配麵包🥯 $165

越式軟殼蟹米紙卷 $108

泰式蝦肉炒河 $138

香茅炸雞翼 $78
不過不失,雞翼肉身嫩滑,如果外皮再烤香脆啲會更可口

蒜蓉烤餅 $35
烤得好香口,蒜蓉香好濃