2019-01-27
經過門口,見裝修幾靚,就入咗佢解決我嘅「午晚餐」,無錯!我今日只係食咗早餐!所以好餓!估唔到粉嶺都有如此企理的日式餐廳,除咗吧枱位置之外,亦有卡位可以選擇,坐得舒舒服服!海膽魚生丼(HKD92)~個丼件件刺身都好厚切同新鮮,尤其是海膽!呢個價錢食到呢個質素,真係有驚喜!牛油果軟殼蟹卷(HKD64)~軟殼蟹炸起果然好有氣勢!用軟身嘅牛油果同壽司飯包住,一啖兩個口感!大滿足呀!碎蔥吞拿魚蓉軍艦(HKD20)~啲吞拿魚蓉多到就嚟湧出嚟喇!加埋香口嘅蔥!好夾喔!海鮮燒餅(HKD46)~同樣都係用一般汁醬,但有別於坊間嘅燒餅,佢係外層較為脆身!而內餡先係濕潤啲!加埋海鮮嘅咬口!Yummy Yummy! 日式炒雜菜(HKD46 )~出街食嘢點都要叫返一碟菜balance吓!估唔到嘅係,佢<非~常~大~碟 >,好彩係佢炒得唔會太乾身,而且配料很多,每次食到嘅配搭都有少許出入,口感亦然!同朋友傾傾吓計都可以食哂!2個人叫呢啲嘢!可算係豪點!重點係埋單加埋一只係HKD295, 我地食到哂呢啲嘢真係好犀利呀!豪叫豪食!咁先係人生嘛!