2020-09-07 487 views
店外的外賣menu幾吸引 平均$120一個餐 仲有折淨係睇每個餐食物都非常豐富 有開胃冷盤,主菜同埋一個菜飯. 另外仲有”肉C花膠羹” 同埋豆漿一支.聽落同幻想都已經好想食😋😋於是買咗兩個餐 個”肉絲花膠羹” 比較水 同埋只有幾條筍絲及肉碎粒....比想像中差一大半⋯⋯碗仔翅都豐富過佢....花膠碎都冇粒....🥴飲落去成碗野好似飲緊茨汁😑前菜係三粒熏魚、三片海蜇及兩塊青瓜主菜係京蔥爆4塊牛肉(比較多油)、紅燒獅子頭(正常大肉丸)唯一菜飯幾好
店外的外賣menu幾吸引 平均$120一個餐 仲有折
聽落同幻想都已經好想食😋😋於是買咗兩個餐

前菜係三粒熏魚、三片海蜇及兩塊青瓜
主菜係京蔥爆4塊牛肉(比較多油)、紅燒獅子頭(正常大肉丸)
唯一菜飯幾好

2020-08-15 910 views
食過一次家上海後, 食上癮, 好想試埋其他出品, 今日買左3樣野:蜜餞火方響鈴夾(4件)$102大排湯麵$54四喜烤夫$46蜜餞火方響鈴夾:千萬不要外賣, 堂食就OK, 因為脆脆的響鈴已變硬, 響鈴應是蜜餞火方響鈴夾的靈魂所在, 而家冇左, 奉勸各位蜜餞火方響鈴夾要堂食, 蜜餞甜美清香, 火方味道偏淡, 略嫌不夠鹹, 食時覺得冇吁, 好似食緊白饅頭咁, 要點好多蜜餞先有味大排湯麵:炸豬排大大件, 肉質軟淋, 又係因為外賣關係, 外皮脆漿已經淋左, 都係堂食即炸即食會好味啲四喜烤夫:味道不錯, 夠濕潤, 喜歡有汁的會歡喜, 個人喜歡乾身啲,所以較喜歡鼎泰豐的四喜烤夫
蜜餞火方響鈴夾(4件)$102
TakeAway
大排湯麵
  • 四喜烤麩
2020-08-02 479 views
2020/08/02 午餐一個星期叫左外賣自取三次家上海有少少食上癮,趁佢有折頭幫襯左幾次連埋今次已經試晒想食嘅上海野今次試咗花雕醉乳鴿、乾煸四季豆、鍋塌豆腐、三丁包花雕醉乳鴿普普通通啦!都係一般味道乾煸四季豆香口惹味,用來配三丁包及白飯一流鍋塌豆腐用滑豆腐製造,醬汁條配得唔錯,小朋友經常岩食三丁包食唔出中間的肉醬餡料是什麼,沒什麼味道,攞個包來沾上乾煸四季豆同醬汁食就剛剛好做返個總結,我覺得一定要食嘅嘢有金牌小籠包、蘇式燻魚、酸辣湯、乾煸四季豆、鍋塌豆腐、蜜汁脆鱔、椒鹽小黃魚
2020/08/02 午餐
一個星期叫左外賣自取三次家上海

有少少食上癮,趁佢有折頭
幫襯左幾次
連埋今次已經試晒想食嘅上海野
今次試咗花雕醉乳鴿、乾煸四季豆、鍋塌豆腐、三丁包
花雕醉乳鴿
普普通通啦!都係一般味道
乾煸四季豆
香口惹味,用來配三丁包及白飯一流
鍋塌豆腐
用滑豆腐製造,醬汁條配得唔錯,小朋友經常岩食
三丁包
2020-08-02
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
$100 (Lunch)
  • 乾煸四季豆
  • 鍋塌豆腐
2020-07-31 359 views
2020/07/31 晚餐昨日第一次光顧家上海,有驚喜,再來試食其他野。家上海本身有折,再加上OpenRice 有優惠,今日用左抗疫優惠買滿100元減30元。食客評價蜜汁脆鱔及椒鹽小黃魚都出色,昨日的小籠包非常美味,今日就食蟹黃大湯包及鐵板灌湯生煎包蜜汁脆鱔$70 :香脆、甜蜜、惹味、香口,好味道椒鹽小黃魚$78 :放涼左1小時,都仲係咁外脆內軟,好吃。蟹黃大湯包$30 :第一次食,有支飲筒俾我先飲咗啲湯,仲係暖嘅,不過好腥囉,冇下次冇下次冇下次。鐵板灌湯生煎包$41 :普通嘅生煎包,沒有什麼大驚喜。
2020/07/31 晚餐
昨日第一次光顧家上海,有驚喜,再來試食其他野。
蜜汁脆鱔$70 :香脆、甜蜜、惹味、香口,好味道
椒鹽小黃魚$78 :放涼左1小時,都仲係咁外脆內軟,好吃。
鐵板灌湯生煎包$41 :普通嘅生煎包,沒有什麼大驚喜。

2020-07-31
TakeAway
$80 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
  • 椒鹽小黃魚
  • 蜜汁脆鱔
2020/07/30疫情嚴重,政府鼓勵回家進餐,減少外出,所以很多店鋪都推出外賣自取優惠,用埋OpenRice 優惠就更加底今日用左OpenRice 二個優惠,用Mastercard 滿80元減20元,另一個是抗疫優惠買滿100元減20元,4樣食物原價是190元,折實後140元。趴文後,決定買呢四樣嘢食,人人都話必食嘅金牌小籠包$43、好快售罄嘅清滋小排骨$52、美味可口嘅蘇式燻魚$57及夠辣嘅酸辣湯$38金牌小籠包果然係招牌菜,返到屋企大約要45分鐘,小籠包都凍哂啦,都一樣係咁好味清滋小排骨我好鍾意食排骨類型,尤其係酸酸甜甜嗰啲,唔係傳聞中咁好味,味道係糖醋排骨囉,不過排骨又乾又硬又柴,四樣嘢中最差嘅一道菜。蘇式燻魚仲係索索聲,脆脆的,惹味,好味道酸辣湯果然夠辣,我鍾意,好正呀,又開胃提醒唔食得辣嘅朋友,千祈唔好叫
2020/07/30

清滋小排骨
蘇式燻魚
仲係索索聲,脆脆的,惹味,好味道

酸辣湯
果然夠辣,我鍾意,好正呀,又開胃
提醒唔食得辣嘅朋友,千祈唔好叫
小籠包及酸辣湯
小排骨
2020-07-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$140 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
小籠包及酸辣湯
  • 酸辣湯
2020-07-27 463 views
The dishes at this Resturant are superb. The staff were incredibly friendly and charming, so naturally, people were happy and relaxed while eating their scrumptious meal. Speaking of which, the food carries the tradition of Shanghai cuisine.
  • 脆煎灌湯小籠包
2020-07-20 699 views
因為小櫻入咗去元朗影完相順便喺YOHO MALL食埋飯,見到呢間上海嘢唔太多人就試吓可能時間尚早,六個人唔係等咗好耐就可以入座入到去環境唔錯,員工都有禮貌,因為種類太多😂所以諗咗好耐先order食物😛叫咗以下食物:金牌小籠包 皮厚適中,湯汁多上海肉絲兩面王 奶油津白 個人好鍾意食呢款菜式,呢一間都做得 唔錯,鹹度適中,份量都唔算少 干扁四季豆 四季豆炒得唔會濕粒粒,有鑊氣前菜五味拼盤包括有女兒紅醉雞,涼拌陳醋紅蜇頭,蘇式燻魚,四喜烤麩同鎮江肴蹄醉雞比較普通總括而言每人百幾蚊都食到好飽非常滿意
因為小櫻入咗去元朗

可能時間尚早,六個人唔係等咗好耐就可以入座
入到去環境唔錯,員工都有禮貌,
因為種類太多😂所以諗咗好耐先order食物
😛

叫咗以下食物:
皮厚適中,湯汁多

上海肉絲兩面王

干扁四季豆
四季豆炒得唔會濕粒粒,有鑊氣

前菜五味拼盤
醉雞比較普通

總括而言每人百幾蚊都食到好飽

非常滿意
2020-07-11
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • 奶油津白
無論週末假日或平日🤔一年入面每一次經過都見到一堆人等位😳一直令我好奇想試吓係咩料🤪試過至知🤡味道&口感都有驚喜🤤叫五款其中四款都好滿意😋&服務有禮 環境闊落舒適 感覺良好🤗同兩位兄弟嚟^^終於補祝到佢餐生日飯😎仲算幸運 7:50pm去到 等10分鐘就有位😇金牌小籠包: 皮薄香軟滑 湯多汁肉香濃 優質 脆煎灌湯小籠包: 鐵板上 脆底幾特別 比蒸嗰款味更濃 建議呢款唔點醋就原味更好食 本身已經好好食上海肉絲兩面王: 一上枱有啲驚訝 好大份量 本來以為食唔晒 點知好食到唔想停 味道清但香&唔會膩 附上一碟紅醋 估唔到點醋後味道好特別 更突顯一種微微焦香 食清光蘿蔔炆肉:好入味濃郁 唔錯 仲有個小蠟燭🕯️喺碟下加熱 幾周到 不過比較之下呢款味道唔及上面三款突出高力香芋雪糕: 我唔形容呢款有幾麻麻 上面幾款都咁出色&有驚喜 本來對甜品都抱住高期望 但就失望 我奉勸唔試好過試 呢款我無下次XD認真
試過至知🤡味道&口感都有驚喜🤤

蘿蔔炆肉:

高力香芋雪糕:
2020-07-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday
🥢家上海✨每次行經過元朗Yoho,家上海門口前總是人山人海!喺店外見到家上海裝修,以為呢個裝潢喺度食飯應該唔平!點知一望個menu,令人非常驚訝,真係非常抵仲要有好多款上海菜簡🤍當日我哋合共三個人叫咗一個炒飯三個餸已經非常之飽🥰🥰🥰推薦美食:金牌小籠包 & 鍋塌豆腐味道:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟溫馨提示:由於排隊人數真係好多,所以強烈建議要預先訂位。當日我夜晚6:30左右拎飛都要等大約個半至兩小時先至入到座~🌟金牌小籠包 (5件) $54家上海必食金牌小籠包,小籠包皮厚度適中,而且內有鮮甜肉汁,豬肉餡料重鮮肉味!非常大推薦🦐🦀家上海蝦蟹炒飯🍚 $118味道非常適中,最值得一讚嘅係飯身粒粒分明,非常鬆軟,而且配上蝦粒同埋蟹肉絲,令到炒飯除咗有鹹味亦有海鮮嘅鮮甜味道鍋塌豆腐🥰 $78千萬不要小看豆腐嘅平平無奇,呢個餸我認為非常適合餸飯,豆腐味道偏甜,內滑及外面被濃濃嘅特製配料包圍著!非常推薦而且一件嘅豆腐亦很大所以非常抵食🌟💚乾煸四季豆 $78又有一個非常適合餸飯嘅干扁四季豆,非常推薦如果一整餐都係肉為主,呢個四季豆我認為係非常適合大家!不過由於我認為咸左小小,
🥢家上海✨

家上海蝦蟹炒飯

🦐🦀家上海蝦蟹炒飯🍚 $118

鍋塌豆腐🥰 $78

💚乾煸四季豆 $78
又有一個非常適合餸飯嘅干扁四季豆,非常推薦如果一整餐都係肉為主,呢個四季豆我認為係非常適合大家!不過由於我認為咸左小小,所以配飯食非常適合!

整體而言!家上海每道餸都好值得推介,同埋真係要來幾次先食得晒佢所有必食嘅菜式!

2020-06-26
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
家上海蝦蟹炒飯
2020-07-03 365 views
呢日入元朗探朋友 佢帶咗我嚟家上海食 佢話食開覺得好味呢度環境唔錯 間舖夠大 座位亦闊落 好有空間感叫咗4樣野:▪️金牌小籠包皮厚度適中 未算好薄 6隻都無穿 湯一直喺入面 入囗好滿足▫️麻香雞絲粉皮麻醬味好香濃 好正 每次食上海野必叫▪️回窩肉配料充足 味道好濃 唔夠辣但偏醎 叫嚟送飯會好啲▫️上海肉絲兩麵黃朋友至愛 我自己都好鐘意食到脆脆嘅感覺呢度樣樣野都好大碟 份量十足 但價錢並唔貴 以環境/份量/質素對比呢個價錢嚟講 性價比高啊
呢日入元朗探朋友 佢帶咗我嚟家上海食 佢話食開覺得好味
配料充足 味道好濃 唔夠辣但偏醎 叫嚟送飯會好啲
▫️上海肉絲兩麵黃
朋友至愛 我自己都好鐘意食到脆脆嘅感覺
2020-07-01 389 views
位置方便,旁邊便是元朗西鐵站。今天中午去食,雖然是假期,但幸好不用等位。但服務員態度真的有夠差,叫她幫我加點水,她回覆的語氣十分嫌棄。耐收茶位費,星期日每人$11,不便宜啊。點了麻香雞絲粉皮,金牌小籠包,蘿蔔炆肉和蝦蟹炒飯。麻香雞絲粉皮感覺一般,醬汁太多,下次會要求少牆,性比價實在不值。小籠包可以,與我以前在上海吃的味道差不多。蘿蔔炆肉,肉質鬆軟,適合老人家吃,味道還好。蝦蟹炒飯,整碟都沒有蟹肉只有幾隻蝦。整體來講,中規中矩,沒有再吃的慾望。
位置方便,旁邊便是元朗西鐵站。

今天中午去食,雖然是假期,但幸好不用等位。

耐收茶位費,星期日每人$11,不便宜啊。

點了麻香雞絲粉皮,金牌小籠包,蘿蔔炆肉和蝦蟹炒飯。

小籠包可以,與我以前在上海吃的味道差不多。

蘿蔔炆肉,肉質鬆軟,適合老人家吃,味道還好。

蝦蟹炒飯,整碟都沒有蟹肉
只有幾隻蝦。

整體來講,中規中矩,沒有再吃的慾望。

麻香雞絲粉皮&蝦蟹炒飯
2020-07-01
$200 (Lunch)
2020-06-26 291 views
適逢假日前,於是約了一班朋友在元朗食個晚飯,但亦由於假期前的關係,今晚食飯的人特別多。我們一行三人等了大約一個多小時才能入座。由於真的很肚餓,我們很快便選擇了7個菜下單,它的上菜的速度算可以。先來的係冷盤小食水晶肴肉和蒜泥白肉,味道一般般。然後來了奶油津白,這個鹹度適中,而且有淡淡奶香,會想食完再食。而蒸小籠包十分好味,皮薄而且入面多鮮甜的汁,味道可口。再來就是擔擔麵,這個花生味道濃郁,麵條硬度適中,口感不錯。最後係上海炒年糕同酸辣湯,年糕方便,每個年糕的上面都有味道,而且沒有黏口黏牙。不過就有點濟口。而酸辣湯就不過不失。整體而言,味道方面我個人覺得不錯,而且價錢合理,所以有很多人等位,下次再食一定要提早取票等待。

先來的係冷盤小食水晶肴肉和蒜泥白肉,味道一般般。

奶油津白

而蒸小籠包十分好味,皮薄而且入面多鮮甜的汁,味道可口。

再來就是擔擔麵,這個花生味道濃郁,麵條硬度適中,口感不錯。
上海擔擔麵

2020-06-24
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$187 (Dinner)
上海擔擔麵
2020-06-23 285 views
次次經過都好多人排隊今次落西鐵前 用商場個app攞定位 加上下午茶時間 少d人5分鐘就有得入 天氣炎熱 叫左杯豆漿解暑唔太甜 夠凍 有豆香味 醉乳鴿好多肉 而且肉味濃個汁夠酒味又唔會太甜/苦好味孜然燻蛋上枱既時候已經聞到煙燻味 好濃郁蛋黃流心 面頭散左少少孜然粉見到已經好吸引入口蛋白彈牙 蛋味好夠調味略嫌唔足 多少少咸味會更好蒸小籠包 開放式廚房 見到師傅由搓皮到包餡手工非常純熟 望住已覺得享受夾起小籠包 唔會好易爛皮薄但煙韌湯汁非常多 肉餡調味好出色帶到肉味 唔太甜/太實真正皮薄餡靚環境舒服 價錢唔貴最緊要食物質素同服務都好好終於明白點解咁多人排隊
次次經過都好多人排隊

終於明白點解咁多人排隊

• 醉脆鴿
  • 薰蛋
2020-06-14 356 views
Sunday lunch great chance to try this restaurant. Good environment ok welcome. Friendly staff. Nice to watch the open kitchen working live! We take:1) Pot-au-feu jinhua Ham broth with..., I think this is one of the best soup I eat. Well cooked, served hot. Smooth taste all ingredient perfectly mix together.2)sautéed string beans with minced pork, Fresh bean and good quality of meat, perfect match taste same I eat in Shanghai. 3)signature xiao long boo, pan-fried pork dumpling, This is signature
This is signature dish! What u should say perfect, jut be careful is very hot! Perfect taste.
4)Shanghai style stir fried noodles,
Personally my favourite. All ingredient together mix a fantastic noodles!
Outstanding lunch! Will back again!!
Pot  au  feu  jimhua
Sautéed
Dumpling
Noodles
Xiao  long  bao
2020-06-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
Dumpling
Noodles
Xiao  long  bao
2020-06-07 708 views
家上豆、家上敏,都市愛情故事的開端。由上水坐小巴到型點再搵家上海原來蠻不容易,左轉右轉,上上落落兜到頭暈終於望到曙光咯。未齊人被拒門外罰企足足半個鐘,火到黎終於入座!要等情緒平伏一下先有胃口。早前竟然兔師拉未齊人可以入座?是否兇過阿嬸們呀?食飽埋單離開時才發現原來祥嫂坐隔離檯喎!掛住食完全無留意,難怪三個侍應阿姐阿嬸長期蜜蜂纏住,車輪轉般走來走去貴賓服侍。大閘蟹季節已開始實在太好啊,我倆係唔會放過您地架!蟹粉小籠包、蟹粉煎餃、等等等等。嬸嬸們服務殷勤笑面迎人有禮貌,使得我開心滿意。二位檯比一般為大,不太迫夾,可接受,只是檯與檯始終太靠近,沒怎麼有私人空間,完全聽到大家話題,甚至我可以夾到隔離檯食物呢!芒果茶桑格利亞,味道十足無酒精 sangria 啊,鮮果味突出,加點梳打薄荷葉幾好飲。鹽焗花生,乾爭爭最討厭,我倆都不吃的。拍青瓜,食味平凡麻麻地,唔夠冰凍唔夠爽脆唔夠清新。脆煎灌湯小籠包,滾熱辣原粒啪!包面嚥韌,包底金黃脆脆焦香,絕配伴侶一咬爆開!真係嚇一嚇,湯汁海潚一般,凶湧澎湃差點噴出嘴外,好采及時緊閉雙唇關好閘門!燙汁夠燙嘴,最美味既溫度,極愛!醇香肉汁令所有味蕾都醉掉,感覺直奔全

脆煎灌湯小籠包,滾熱辣原粒啪!包面嚥韌,包底金黃脆脆焦香,絕配伴侶一咬爆開!真係嚇一嚇,湯汁海潚一般,凶湧澎湃差點噴出嘴外,好采及時緊閉雙唇關好閘門!燙汁夠燙嘴,最美味既溫度,極愛!醇香肉汁令所有味蕾都醉掉,感覺直奔全身,好味到打冷震啊!堅係清得乾乾淨淨,一滴不漏,一塵不染,一掃而空,一再回味,好想好想來多轉呢!

灌湯蟹粉大包,足足有我手掌般大,使得我雙眼放光!立即用吸管插入,大力一啜!香醇鮮肉湯汁夾鮮甜蟹粉直擊味蕾,心心眼湧現,無可抵抗的攻擊力,絕對的味道震懾靈魂!傳統正宗食法只渴湯而不吃包的,感覺太浪費喎!我有我享受話知您感受,我真的不想浪費如此的佳餚美饌,淋下大量黑醋即刻處理,全數收到肚仔去,包皮內側充滿肉湯同肉碎,滿足幸福。巨大版小籠包。嚥韌充滿彈性的包皮,內側隱藏著大量肉鬆還有點點蟹粉黏在一起,唔食就笨喇﹗黑醋提味不少,更加開胃醒神,一二三啖消減殆盡,食完仍想添食呢!

文思豆腐羹,刀功出神入化,賣相討好一流富美感。豆腐絲幼如髮絲,滑到不得了!添上檸檬葉使到味道更清新更豐富,抹去單調感!厚薄拿捏得分寸不差,黏黏稠稠熱燙燙,意料外之美食!

煲仔咸肉菜飯,煲仔熱辣辣,咸肉油脂已溶入嚥韌乾爽飽滿飯粒中,真係要拍案叫絕!不過都係銅鑼灣美廚雞油菜飯略勝一籌。撈埋文思豆腐羹享用,味道更多變化更上一層樓!

蘿蔔炆肉,還以為家上海有東坡肉食添,原來只不過係炆豬肉,誤會誤會。始終跟東坡肉有天段距離,反而跟客家炆豬肉差不多,烹調得蠻入流入格。顏色富光澤,顏色吸引增進食慾,醬油調得甜美不咸不濁,香噴噴回味無窮。五香腩肥美極至但不油膩,皮嫩肥膏爽彈瘦肉嚥韌不乾硬,每口清新乾爽!油脂甜香助味不少,撈煲仔咸肉菜飯,多種味道共冶一爐,亙相暉映食到唔停口!濃郁醬油堅好送飯,如果加埋辣椒醬就大件事喇!起碼要叫多一碗白飯先夠喉。

蟹粉小籠包,沾點黑醋降降溫整粒掉入口,嚥韌的包皮破開,濃烈鮮味蟹粉極速奔馳,尾隨著香甜肉汁及高湯,好味到要閉目享受,不可以被外界騷擾!每隻都程半月形飽滿肥嘟嘟,非常靚仔美觀。餃面薄薄黏黏充滿麵粉香氣,餃底煎得透徹金黃香脆絕不馬虎。大量鬆軟豬肉混上點點鮮味蟹粉,那有給我挑剔的餘地!

上海炸豬扒,真有她的獨特烹調及風味,既不是吉列亦不是脆炸,不用額外的醬汁額外的調味,鬆脆炸漿緊鎖所有香氣及肉汁在內,但切開頓時流失,何解不讓食客親自操刀呢?下次要求免切的,我要原汁原味自己咬,所有精華一滴要不漏地吸收!優質的醃味使我不能停下來,保持原始的質感一件接一件的塞入口,開心美滿。

上海粗炒,外觀扁撻撻及凌亂不堪,應該可以設置得更好睇的。過甜的味道使我感到很累很膩呢!不想食都要食完去,不要浪費!醬油味略重,食不到其他食材味道,菜還菜、麵還麵,椰菜沒怎炒過略生,求其撈撈沒有合體。

薰蛋,滷水味溏心蛋灑下少許椒鹽添添味,室溫整件啪入讓她們在嘴內融合,少甜豉油咸味在外,搭上甘香無比黏黏蛋黃,咸甜交錯,別俱特色。

女兒紅醉雞,不是溫也不是凍,常溫蠻不錯。滑溜溜的雞皮,嫩彈彈的雞肉,不硬不鞋。輕輕的肉汁,微微的雞甜,用上陳年女兒紅份外可口。酒香醇美不澀,跟花雕完全不同層次,驚喜的演繹。

家傳丁香雞,強到可以媲美海南雞的鮮味嫩滑質素!雞皮鳳脂甘甜黏著彈彈白肉,滾埋大量丁香汁,芬芳的氣味直通鼻孔,獨持的香氣及味道,很想來碗油味飯交流一下。

金牌小籠包,灌湯特別醒神,一啖一隻方便快捷!像是飲著豬肉濃湯似的,樂在其中,讚嘆不已。鮮肉鍋貼,微溫到來,靜靜地等待起動。新鮮豬肉無得頂!天然甜味略醃己無與倫比,配起厚身焦香的餃皮更加美妙,拍爛手掌。

椒鹽小黃魚,非常有潮州冷魚飯的影子。煎封小黃魚,兩面金黃脆身,包著嫩肉,仍有少少魚汁。咸咸的外皮搭上淡味魚肉,還可以吧!我比較喜歡食蒸黃魚。

酒釀煎大蝦,不是乾煎的嗎?跟餐牌張相差天共地,朋友仔即時回應不吃了!無緊要,我會負責任的全部消滅掉。酒味感覺不到,味道似泰式雞醬酸酸甜甜,求其褪晒殼急急處理。廿十成熟的蝦肉乾乾硬硬,仍有一絲蝦味,沾上甜酸汁濕濕地較易入口。

酸辣湯麵,通透晶瑩鮮紅色湯汁樣子不錯。大量豆腐木耳筍絲蛋花,味道清淡有點單調。酸辣湯麵,腍腍不彈的白麵條沒有任何味道,掛上清淡的酸辣湯,味道始終削削的。硬著頭皮食,係我自己話要食麵作句號既。
芒果茶桑格利亞
家傳丁香雞
椒鹽小黃魚
酒釀煎大蝦
2019-06-25
$400 (Dinner)
文思豆腐羹撈煲仔咸肉菜飯
蟹粉小籠包