2021-07-02 448 views
煎小籠包完全不夠火候。我們已經投訴過,再叫一碟,同樣沒有改進。說是在生鐵盤子裡面煎,其實也是騙人的。我眼見一位小廚師把小籠包在易潔鑊裡煎好,然後放在生鐵盤子裡。拿來的醋只有3條薑絲。為什麼要那麼吝惜、寒酸。薑絲值幾多錢?Yim督鮮炮製是湯還湯,料還料的。有客人叫時,才把兩樣東西混在一起。D料解凍沒有拖水,客人食得出雪水味。這一家食店沒有什麼Heart,只是聘請一些幼嫩的員工,把冷藏的食物加熱,便草草了事。

2021-06-28
2021-06-27 600 views
今日食評有✍🏻 家上海@yoho mall試食指數⭐️⭐️⭐️店舖衛生⭐️⭐️⭐️侍應態度⭐️⭐((每項5⭐️為滿分)) · 晚市勁多人等咗30分鐘有多未食已經好憫我哋散叫咗1️⃣菜肉雲吞麵⭐️⭐️⭐️/5菜肉雲吞鮮好味上海麵底、冇痴到一舊舊,好湯底熱、鮮味、讚2️⃣酸辣湯麵⭐️⭐️⭐️/5酸辣湯底ok但都略嫌濃稠咗少少🤏🏻3️⃣鐵板生煎包⭐️⭐️/5預計會爆汁,點知啲汁漏哂落鐵板佢哋上碟時將啲包痴埋一齊,失策味道是可以的但冇爆汁一啲都唔過癮4️⃣奶皇酥⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5竟然係驚喜之選可惜賣太差其實用個細啲嘅碟咪得囉5️⃣香蕉高力豆沙包⭐️⭐️⭐️/5本來想點高力豆沙餅點知賣晒要退而求其次想點蘿蔔絲酥又賣晒得呢個。。。唔放香蕉會好啲香蕉味同豆沙一啲都唔夾·二人盛惠360整體而言負面情緒影響到食評食物品質和味道都算正常但唔值呢個價錢·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
家上海@yoho mall
試食指數⭐️⭐️⭐️
店舖衛生⭐️⭐️⭐️
侍應態度⭐️⭐
((每項5⭐️為滿分))
晚市勁多人
等咗30分鐘有多
未食已經好憫
我哋散叫咗
1️⃣菜肉雲吞麵⭐️⭐️⭐️/5
菜肉雲吞鮮好味
上海麵底、冇痴到一舊舊,好
湯底熱、鮮味、讚
2️⃣酸辣湯麵⭐️⭐️⭐️/5
酸辣湯底ok但都略嫌濃稠咗少少🤏🏻
3️⃣鐵板生煎包⭐️⭐️/5
預計會爆汁,點知啲汁漏哂落鐵板
佢哋上碟時將啲包痴埋一齊,失策
味道是可以的
本來想點高力豆沙餅
點知賣晒
要退而求其次想點蘿蔔絲酥
又賣晒
得呢個。。。唔放香蕉會好啲
香蕉味同豆沙一啲都唔夾
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-06-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
2021-06-18 687 views
好耐無飲茶喇😆😆整返個中式下午茶先☺️☺️家上海嘅包羅萬有下午茶套餐一個套餐$288(兩位用)平日去飲茶乜都想食,但一籠點心有成3-4件,試唔到好多款式就飽曬!呢個套餐不錯,可以試到唔到種類嘅點心🤤🤤可以乜都試下😋😋滿足左好多個願望🤣⭐️前菜紅蜇頭、小排骨、水晶肉、醉雞、青瓜、烤麩、糖心燻蛋⭐️點心小籠包、黑金流沙包、鴛鴦鮮蝦餃、蘿蔔絲酥餅⭐️湯麵紅燒牛肉麵、雪裡紅肉絲湯麵另外點左上海粗炒😚同埋豆沙鍋餅💕💕滿足晒❤️❤️————————————————————紅蜇頭好爽口、水晶肉好軟糯。好香😍小籠包嘅湯好濃郁、流沙包好香奶黃味😆豆沙鍋餅好香甜,可惜外皮太淋😶
好耐無飲茶喇😆😆
整返個中式下午茶先☺️☺️
家上海嘅包羅萬有下午茶套餐
一個套餐$288(兩位用)
呢個套餐不錯,可以試到唔到種類嘅點心🤤🤤
可以乜都試下😋😋滿足左好多個願望🤣
⭐️前菜
紅蜇頭、小排骨、水晶肉、醉雞、青瓜、烤麩、糖心燻蛋
⭐️點心
小籠包、黑金流沙包、鴛鴦鮮蝦餃、蘿蔔絲酥餅
⭐️湯麵
紅燒牛肉麵、雪裡紅肉絲湯麵
另外點左上海粗炒😚同埋豆沙鍋餅💕💕
滿足晒❤️❤️
————————————————————
紅蜇頭好爽口、水晶肉好軟糯。好香😍
小籠包嘅湯好濃郁、流沙包好香奶黃味😆
豆沙鍋餅好香甜,可惜外皮太淋😶

2021-06-11 521 views
今日食評有✍🏻 家上海@yoho mall試食指數⭐️⭐️⭐️⭐店舖衛生⭐️⭐️⭐侍應態度⭐️⭐️⭐((每項5⭐️為滿分)) · Set lunch 二人餐,菜單有:酸辣湯⭐️⭐️⭐️/5,不敗筆,味道係好的雞絲粉皮⭐️⭐️⭐️⭐/5,只要材料切得夠細緻伴上麻醬已經夠好味糖醋排骨⭐️⭐️/5,略嫌太乾身,糖醋味道可以煎黃花魚⭐️⭐️⭐️⭐/5,脆到連骨都食得,如果鯨乾啲油才上碟就更好煎小籠包⭐️⭐️/5,不明白為何要煎。。。小籠包都係蒸好味啲紅燒肥豬肉百頁結(忘記正名) ⭐️⭐️⭐️⭐/5酒釀丸子⭐️⭐️⭐️⭐/5,最簡單的糖水,但我唔食得酒釀,只係食咗丸子🍡·每樣細細碟,二人不夠,但勝在菜單多元化每碟少少🤏🏻食到最後都夠飽如果肥豬肉嗰煲減少少,加個主食就更完美✍🏻·2人盛惠437·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
家上海@yoho mall
試食指數⭐️⭐️⭐️⭐
店舖衛生⭐️⭐️⭐
侍應態度⭐️⭐️⭐
((每項5⭐️為滿分))
Set lunch 二人餐,菜單有:
酸辣湯⭐️⭐️⭐️/5,不敗筆,味道係好的
糖醋排骨⭐️⭐️/5,略嫌太乾身,糖醋味道可以
紅燒肥豬肉百頁結(忘記正名) ⭐️⭐️⭐️⭐/5
每樣細細碟,二人不夠,但勝在菜單多元化
每碟少少🤏🏻食到最後都夠飽
如果肥豬肉嗰煲減少少,加個主食就更完美✍🏻
2人盛惠437
我哋599•Eat幫到你
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-06-11
$220 (Lunch)
2021-06-01 657 views
288下午茶套餐!正喎上次4人晚上到食晚飯。今天又經開Yoho又試吓佢地大字標題的<包羅萬有>$288的下午茶先好在我2人约下午2:30左右到,等了2o~3o分鐘左右,面已經好多人了。入座後太肚餓了,侍應上前問飲甚麼茶時-,我也即時落Order2人下午茶。等侯期間,見D店員不停跑來跑去,但這時段亦看似不是太多員工在工作,所以我与太太亦無向店員吹促食品,知好忙!需然等了约25分鐘左右才上第一樣食物(就是D涼菜)當上菜時,店員亦有禮貌地說唔好意意令你地等耐左。(這番說話令我好窩心)之後再等不需太耐其他配合也上了。凉菜(雞及牛肉,烤夫,水晶肉好入味)點心(流沙包~黑色!未見過喎!多口問店員,原來用竹碳麭粉做好有益。但好好味,有件橙色的叫蘿蔔絲酥餅。正其他如小籠包等,算上有水準之後仲有兩碗麵(套餐包兩碗)雪菜肉絲及紅燒牛肉麵)我地選了各1款。肉絲麵小小偏咸!但紅燒牛肉麵好好味(内有牛筋及牛腩)又淋又香。值得推薦這個套餐賣288,但見人見智。我覺抵食(夠兩人)仲免埋茶錢喎。下次一定再食這個咁多品種滿足我的套餐
288下午茶套餐!正喎
之後再等不需太耐其他配合也上了。
凉菜(雞及牛肉,烤夫,水晶肉好入味)

點心(流沙包~黑色!未見過喎
!多口問店員,原來用竹碳麭粉做好有益。但好好味
,有件橙色的叫蘿蔔絲酥餅。正
其他如小籠包等,算上有水準

。下次一定再食這個咁多品種滿足我的套餐
2021-05-27
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
2021-05-23 553 views
4:00手機下單顯示餐廳成功接單6:00到店取,本人準時到達可惜職員叫我稍等一下,等了10分鐘再次查問職員可唔可以幫我睇下重要等多少時間,職員沒有回應我,只叫我再等,我再等多10分鐘再次問職員其實我4:00下單要求6:00取,為何會等那麼久?職員繼續冇回答我要等幾耐時間。服務差。最後要6:25分才成功取餐。連累我停車場要比多1小時費用。下次不會再叫這間外賣。
TakeAway
2021-05-22 430 views
落單半個鐘,如果唔係我問,啲職員都意識唔到我哋呢台漏咗單, 明明我哋就坐正佢reception 後面。啲食物一上嚟真係O 咗嘴。 288 兩人份下午茶,個奶黃包睇落去好似蒸咗好耐回曬氣,啲涼菜真係少到一人一舊。講真,味道都唔係話好地道,仲要咁嘅服務,我真係幫襯完呢次就算了。

2021-05-18 618 views
第一次黎食 好驚喜無諗過每樣野都咁大份個一口臭豆腐超級好味 又鬆脆 個調味又岩岩好個酸辣湯好足料 味道好濃 都好有咬口松鼠桂魚整得好香口 無骨 叫咁多樣野每樣都好好味 好驚喜 侍應們都十分友善 絕對會再黎!
2021-05-17
Type of Meal
Dinner
  • 金牌小籠包
2021-05-09 1048 views
🥇鍋塌豆腐 $88因為媽媽中意食豆腐,佢一見到就話要叫呢個😙食落口感似紅燒豆腐咁樣,但個醬汁再特別啲😚意外地超好食!😜😜🥈蘿蔔炆肉 (忘了價錢🤣)上枱時佢下面有個小蠟燭維持住呢道菜既溫暖😌所以食到最後都仲好熱!炆既肉同蘿蔔都超淋超入味呀😱😱😱🥉金牌小籠包 $54事關小編唔中意食小籠包🤣見到屋企人食得津津有味咁,又爆晒湯,應該就幾好食啦😜🥉鐵板灌湯生煎包 $56食到呢度其實已經好飽😁😁😁呢個生煎包煎得幾香脆!不過有啲滯,食一個就夠了🤢🏅家傳丁香雞 $90呢個雞就最普通🤣 同埋價錢都唔平~小編唔係好食得出丁香即係咩醬黎~唔推薦試呢一個!
🥇鍋塌豆腐 $88
因為媽媽中意食豆腐,佢一見到就話要叫呢個😙
食落口感似紅燒豆腐咁樣,但個醬汁再特別啲😚
意外地超好食!😜😜
鍋塌豆腐

🥈蘿蔔炆肉 (忘了價錢🤣)
上枱時佢下面有個小蠟燭維持住呢道菜既溫暖😌
所以食到最後都仲好熱!
炆既肉同蘿蔔都超淋超入味呀😱😱😱
蘿蔔炆肉

🥉金牌小籠包 $54
事關小編唔中意食小籠包🤣
見到屋企人食得津津有味咁,又爆晒湯,應該就幾好食啦😜
金牌小籠包

🥉鐵板灌湯生煎包 $56
食到呢度其實已經好飽😁😁😁
呢個生煎包煎得幾香脆!
不過有啲滯,食一個就夠了🤢
鐵板灌湯生煎包

🏅家傳丁香雞 $90
呢個雞就最普通🤣 同埋價錢都唔平~
小編唔係好食得出丁香即係咩醬黎~
唔推薦試呢一個!
家傳丁香雞
鍋塌豆腐
蘿蔔炆肉
2021-04-26 606 views
〔 包羅萬有下午茶套餐 〕 $288 .两位用呢個套餐真係好正咩都有, 但你唔洗叫禁多點心又食唔唒.頭盤, 醉雞/青瓜/燻蛋/水晶肴肉,四喜烤麩/海蜇,醉雞的雞好爽口酒唔會太重味,燻蛋吃下去會有一絲絲的燻香味, 水晶肉入口即化肉味很出,海蜇就咸左小小.點心, 蛋黃流沙包/小籠包/2色素肉包, 蛋黃流沙包要趁熱食佢地既流沙不會太甜, 小龍包不會太油膩, 2色素肉包就反而冇咩味紅燒牛肉麵, 麵質很特別小編好少會食,但一啲都唔會覺得唔夾, 牛肉味好重7, 但湯就有小小咸.(好味指數: 8/10)
〔 包羅萬有下午茶套餐 〕 $288 .两位用
呢個套餐真係好正咩都有, 但你唔洗叫禁多點心又食唔唒.

(好味指數: 8/10)
$144 (Lunch)
2021-04-13 800 views
嘆中式下午茶☕向來都喜歡食點心既我比佢個大蒸籠吸引左入去食💕🫖包羅萬有下午茶💲2️⃣8️⃣8️⃣🔸涼菜7拼 & 點心4拼 (各2件)🔸湯麵2碗 (可選紅燒牛肉麵/ 雪菜肉絲麵)全部都2人份,可以試到多d唔同👍🏻涼菜最喜歡就係溏心蛋, 拍黃瓜同埋女兒紅醉雞😻點心方面,金牌小籠包同埋蘿蔔絲酥餅🤤 湯麵就紅燒牛肉夠惹味😈由於大愛小籠包,再叫多一籠食多6件🙊🥟金牌小籠包(6件)💲5️⃣4️⃣好多湯汁, 佢d點心全部即叫即蒸, 都要等待一下才上菜🍴食既時候要小心熱啊此店有加10%服務費 & 茗茶收費📌 家上海📍元朗元龍街9號形點一期1樓1058號舖📍大角咀海泓道1號奧海城三期地下G19-21號舖

🫖包羅萬有下午茶💲2️⃣8️⃣8️⃣
🔸涼菜7拼 & 點心4拼 (各2件)
🔸湯麵2碗 (可選紅燒牛肉麵/ 雪菜肉絲麵)
點心方面,金牌小籠包同埋蘿蔔絲酥餅🤤
湯麵就紅燒牛肉夠惹味😈
由於大愛小籠包,再叫多一籠食多6件🙊

🥟金牌小籠包(6件)💲5️⃣4️⃣

此店有加10%服務費 & 茗茶收費

📌 家上海

📍元朗元龍街9號形點一期1樓1058號舖
📍大角咀海泓道1號奧海城三期地下G19-21號舖
2021-04-10 585 views
今天一家人去完Yoho睇戲。之後找食就去了之前食過的上海菜(家上海)去到門口發現好多人排,我地就等了1O分鐘左右入座,入之前我們照做了安心出行檢測。入到去D服務員好有禮貌地說歡迎光臨,我們坐在中間的長方枱感覺舒服,之後看餐牌看看有無出新菜式,有店員亦推介了幾款特色,試下啦。我們首選了麻香雞絲粉皮,因為之前也食過,念念不忘,今次再食与之前水準1樣咁好味,再点了他們的牌子小籠包,皮有小小韌,但汁香撘夠再食了店員推介的冬瓜甫,需要等得耐,但食落嫩滑多汁,小食瓜的我也食了兩片之後点了肉絲炒麵(双面黃)麵真係好脆。值得推介。但今晚去有D不愉快小插曲,對面才枱有枱客唔知話留了甚麼好耐,話追左店員幾次都未到,發難鬧人又問侯人地親人,無品。我心諗人地也是打份工啫,店員也之前有幫你跟進了,無謂咁大?哂吧,店内咁多人,食野一定要等下啦。我一家都覺今餐好滿意
,再点了他們的牌子小籠包,皮有小小韌,但汁香撘夠
之後点了肉絲炒麵(双面黃)
2021-04-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2021-04-06 670 views
這店晚餐試得多,今次見到佢下午茶時間有很多選擇所以大家試吓先!分享一下我哋嘅下午茶餐,鮮肉鍋貼、金牌小籠包、紅燒牛肉麵、上海粗炒、薺菜肉絲炒年糕、四喜烤麩、高力豆沙~另外仲叫咗酥炸臭豆腐👍🏻仍然都係小籠包水準高,皮薄多汁,其他食物都好好味沒令我們失望!我們遇到服務好好的姐姐與我們又傾又講👍🏻

我們遇到服務好好的姐姐與我們又傾又講👍🏻
$97 (Tea)
2021-04-02 368 views
每次食中菜都覺得一定要多人先好去食,因為中菜好快可以填飽個肚,要多人一齊食先可以叫多幾樣餸😎 唔知大家有冇同感呢?!清滋小排骨酸酸甜甜的味道作開胃菜真心不錯,不過小編覺得配料八角偏多,令到好容易夾到佢從而放落口,最終要飲大量的水先可以沖走八角的味道😅另一方面排骨肉質偏硬有"鞋"口的感覺,建議煮排骨的時間縮短小小🙈花雕醉乳鴿炸乳鴿食得多用酒煮乳鴿小編真係第一次食,味道同醉雞的分別係乳鴿的酒味更濃,可能係因為乳鴿肉質冇雞甘厚身,所以更容易吸收酒味,如果鐘意花雕味的朋友不防一試😉濃湯沙鍋餛飩雞🐔食上海菜必點之一,先講湯底真係好香好濃雞湯味,飲完一碗完全冇口渴的感覺👍餛飩皮內的肉吸哂湯的精華加上本身的肉汁真係冇得輸😋第二主角雞🐔估佢唔到肉質竟然唔會"鞋"口反而仲好有雞的鮮味😍金牌小籠包皮薄餡靚湯汁又多,咬開第一啖已經爆哂汁😂醬油年糕海中蝦蝦的份量都多有六隻,味道仲好惹味唔會好咸調味得剛剛好,年糕味道跟平時食開的上海粗炒差唔多沒有什麼大驚喜😬原筒黑豆腐花第一感覺賣相望落去真係唔覺得佢會係滑的豆腐花,但食完第一啖我會選擇幫佢平反,因為佢口感都真係幾滑,唯一美中不中係唔太濃豆味,但整體不錯👍

清滋小排骨

花雕醉乳鴿

濃湯沙鍋餛飩雞🐔

金牌小籠包
皮薄餡靚湯汁又多,咬開第一啖已經爆哂汁😂

醬油年糕海中蝦

原筒黑豆腐花
下午茶去到不用等太耐好快有位,可能侍應工作太繁忙要等了好耐才有人下單,要求加水都叫幾次。小籠包和小排骨,黃魚煨麵味道都可以,但春卷,高力豆沙香蕉,醉轉彎就麻麻地。