2010-07-07 46 views
琴晚同左兩個fan同女友去左呢間店試下,叫左個上級進口牛肉,佢上菜時會連埋d豬肉比你,而且可以不斷refill.火鍋料就要自己出去攞,但選擇唔多,但一定要試烏冬同年糕,好好食,佢呢間野有樣幾好,就係會有盆冰比你過冷河,就算係夏天打都冇問題,原本咁食都幾過癮,d肉因為過左冷河,所以會比較彈牙,而d烏冬更加爽,可以試試一人埋單係$150算ok抵啦,下次可以再來.
琴晚同左兩個fan同女友去左呢間店試下,
叫左個上級進口牛肉,佢上菜時會連埋d豬
肉比你,而且可以不斷refill.火鍋料就要自己
出去攞,但選擇唔多,但一定要試烏冬同年糕,
好好食,佢呢間野有樣幾好,就係會有盆冰比
你過冷河,就算係夏天打都冇問題,原本咁食
都幾過癮,d肉因為過左冷河,所以會比較彈牙,
而d烏冬更加爽,可以試試
一人埋單係$150算ok抵啦,下次可以再來.
2010-07-06 34 views
雖然得60分鐘, 唔太夠喉, 但已經食到好飽, 飽到連雪糕都食唔落湯底: SUKIYAKI主打:薄切牛及薄切豬, 10款菜感想: 適合鐘意食菜的人, 因為菜係任拎, 配合sukiyaki的甜士油, 也很美味, 有點菜比肉更入味的感覺, 仲有雪糕食

湯底: SUKIYAKI

主打:薄切牛及薄切豬, 10款菜

2010-05-29
  • SUKIYAKI
  • 薄切牛
2010-06-12 8 views
今日同個舊朋友聚舊,去了開左冇耐既牛涮鍋入到去見到環境都好乾淨, 配菜食物都好整齊同好整潔,同埋REFILL 食物都好快,可以令你在90分鐘內盡情享受,唔會白等,我地兩個人食左四碟牛/豚肉, 最值得推介是魷魚丸(唔知有冇記錯名), 丸裡面有魷魚肉同好彈牙...正呀!!粟米好甜, 豆腐好滑有豆味,同埋佢仲有好多不同醬汁, 我試左麻醬,山葵醬油同埋柚子醬油, 真係各有特色,最後仲要讚埋個稻庭烏冬好鬼正食埋個芝麻雪糕簡直係一個完滿既晚餐,但我這一餐有一樣唔好的, 就是個待應落錯單, 我本來是點了$138 美國牛肉放題,點知原來我們食的是$108牛肉放題(埋單先知,等我一路食一路諗點解d牛肉咁差既)$108的牛肉放題 d肉好鞋可能冇脂肪唔好食 豚肉就好食,不過我下次一定會再去試$138的, 唔知係唔係我大食, 我總覺得90分鐘唔係好夠時間
今日同個舊朋友聚舊,去了開左冇耐既牛涮鍋
入到去見到環境都好乾淨, 配菜食物都好整齊同好整潔
)$108的牛肉放題 d肉好鞋可能冇脂肪唔好食
2010-06-11
$130 (Dinner)
  • 魷魚丸
  • 豚肉
  • 稻庭烏冬
2010-06-10 7 views
今日難得同老公撐枱腳, 於是試下呢間新餐廳.我地揀咗 $138 美國牛肉同豬肉套餐.唔係心理作用, 第一轉D肉滑D, 軟D, 老公直頭睇顏色都睇得出有分別, 以為人地送錯咗平果隻.配料較少, 因為係煮, 所以無話好唔好味.不過, 落咗醬汁, 明顯D肉好味好多.至於湯底, 我就食唔出有嘜分別或邊種好味.食咗兩轉肉已經好飽, 雪糕就一般好味, 反而平時唔食烏冬既我, 都食咗兩轉稻庭烏冬.我地啱啱好用90 分鐘食哂.唯一唔好就好坐近門口, 成日有等位既人望住我地食嘢, 評論果時又要俾我地聽到哂.
今日難得同老公撐枱腳, 於是試下呢間新餐廳.
我地揀咗 $138 美國牛肉同豬肉套餐.
配料較少, 因為係煮, 所以無話好唔好味.
不過, 落咗醬汁, 明顯D肉好味好多.
至於湯底, 我就食唔出有嘜分別或邊種好味.
我地啱啱好用90 分鐘食哂.

2010-06-10
$138 (Dinner)
  • 稻庭烏冬
2010-06-05 11 views
開飯喇 走去試下牛涮鍋先6點幾去到 都有唔少人 但係仲有位 睇下有咩食 同埋價錢如何 都ok喎..但係要等埋o的朋友 結果就去周圍行返陣先~8點幾 先齊人=p 好啦 去喇.. 結果要等位.. 3台 不過都好快環境 都幾好 幾乾淨但係不足之處係我地5個人 要坐4人台 不過還好 d台都唔算細張 ok既..)規則:晚市分左4種等級 普通豬牛 高級豬牛 普通和牛 高級和牛 分別108 138 2xx 308 (唔係好記得..) 食90分鍾d肉佢會上比你 冇得任拎 食哂就叫佢添第一次試 食左108普通牛肉另外加左10蚊 選左任飲雪碧其他配菜 醬料 雪糕就任拎有麻醬 甜豉油 蔥花 同埋果隻酸辣蘿蔔 任你溝個蘿蔔食落都幾辣 但係唔酸 溝埋落o的豉油度幾好雖然係食最平果隻肉 但係d肉都幾新鮮 今次就選左兩種湯底 豆乳同和牛清湯豆乳湯老實就我感覺冇乜味 個清湯反而好味o的 唔錯!配菜一般打邊爐野都有 仲有隻牛蒡竹輪 廿廿地 我幾鍾意食!!員工既服務態度都唔錯 叫佢會應 禮貌幾好 有時見你裝肉隻碟/汽水隻杯空左仲會主動問你洗唔洗幫你添~ 讚下次再比多次機會佢 試下佢d高級牛肉先 P.S.午市去好似真係平
開飯喇 走去試下牛涮鍋先
但係要等埋o的朋友 結果就去周圍行返陣先~
環境 都幾好 幾乾淨
但係不足之處係我地5個人 要坐4人台
不過還好 d台都唔算細張 ok既..)
規則:
d肉佢會上比你 冇得任拎 食哂就叫佢添
第一次試 食左108普通牛肉
另外加左10蚊 選左任飲雪碧
其他配菜 醬料 雪糕就任拎
有麻醬 甜豉油 蔥花 同埋果隻酸辣蘿蔔 任你溝
個蘿蔔食落都幾辣 但係唔酸 溝埋落o的豉油度幾好

豆乳湯老實就我感覺冇乜味 個清湯反而好味o的 唔錯!

下次再比多次機會佢 試下佢d高級牛肉先

P.S.午市去好似真係平好多
未開波已經拎左幾多野下.. 即食雪糕xp
肉 冇得自己拎 要等佢比你
5個人 佢一開頭上2碟 食完就叫佢加
汽水 加10蚊任飲 仲有其他飲品
有芝麻 豆腐 綠茶同雲呢拿
2010-06-03
$130 (Dinner)
未開波已經拎左幾多野下.. 即食雪糕xp
肉 冇得自己拎 要等佢比你
5個人 佢一開頭上2碟 食完就叫佢加
汽水 加10蚊任飲 仲有其他飲品
有芝麻 豆腐 綠茶同雲呢拿
2010-06-02 29 views
2010年5月30日 ( 牛涮鍋 - 1 ) (首評:135)全港第二間牛涮鍋已進駐於荃灣,該店經營方式是以日式涮涮鍋放題為賣點,宣傳資料顯示,這裡採用的牛肉是澳洲穀飼牛及美國Prime級牛;而優質牛肉是選用A4至A5級的佐賀或宮崎和牛,各類牛肉級數任選擇,豐儉隨意。放題是以限時內任食的方式進行,午市限時一小時,晚市限90分鐘。今天下午茶時間來到荃灣廣場,不太肚餓的情況下,選吃了兩個餐,分別為涮涮鍋套餐及混合涮涮鍋套餐,每個套餐有牛肉或豚肉一碟,飲品一杯,配菜及雪糕任食,每餐為52元,非常抵食。湯底有4款選擇:昆布、豆奶、牛清湯、牛泡菜辣。我倆選用昆布湯底,清清的湯底,雖看不見昆布,但昆布味濃郁,確實是美味的湯底。主菜:涮涮鍋餐全碟是牛肉,混合涮涮鍋餐一碟裡有牛肉及豚肉各半,牛肉及豚肉賣相鮮美,牛肉油花較弱,勝在分佈也平均,肉質鮮甜,豚肉油花更勝牛肉,豚肉油香更加可口。任食配菜有羅馬生菜、金菇、娃娃菜、火箭菜、韭菜、蕃茄、京蔥、白蘿蔔片、粟米、鮮冬菇、魚旦、油豆腐、雜菜魚餅、脆皮腸、獅子狗、芋絲、豆腐、黑薯糕、年糕、烏冬和素麵。配菜共二十多種,除了火箭菜有些邊位已變黃外,各樣疏菜都頗新
全港第二間牛涮鍋已進駐於荃灣,該店經營方式是以日式涮涮
放題為賣點,宣傳資料顯示,這裡採用的牛肉是澳洲穀飼牛
和牛,各類牛肉級數任選擇,豐儉隨意。
放題是以限時內任食的方式進行,午市限時一小時,晚市限90分
鐘。今天下午茶時間來到荃灣廣場,不太肚餓的情況下,選吃
了兩個餐,分別為涮涮鍋套餐混合涮涮鍋套餐,每個套餐有
牛肉或豚肉一碟,飲品一杯,配菜及雪糕任食,每餐為52元,非
常抵食。
湯底有4款選擇:昆布、豆奶、牛清湯、牛泡菜辣。我倆選用昆
布湯底,清清的湯底,雖看不見昆布,但昆布味濃郁,確實
是美味的湯底。
主菜涮涮鍋餐全碟是牛肉,混合涮涮鍋餐一碟裡有牛肉及豚
肉各半,牛肉及豚肉賣相鮮美,牛肉油花較弱,勝在分佈也平
均,肉質鮮甜,豚肉油花更勝牛肉,豚肉油香更加可口。
任食配菜有羅馬生菜、金菇、娃娃菜、火箭菜、韭菜、蕃茄、
京蔥、白蘿蔔片、粟米、鮮冬菇、魚旦、油豆腐、雜菜魚餅、
脆皮腸、獅子狗、芋絲、豆腐、黑薯糕、年糕、烏冬和素麵。
配菜共二十多種,除了火箭菜有些邊位已變黃外,各樣疏菜都
頗新鮮,羅馬生菜及娃娃菜爽甜,最甜的是粟米,金菇質優好味,
雜菜魚餅惹味可口,豆腐鮮滑有豆味,年糕煙靱有嚼口,最特別的
是黑薯糕,爽滑口感吸引,烏冬和素麵質素也不錯呢!
調味醬料:有日式醬油、蔥粒、蘿蔔蓉、柚子醋、芝麻醬,可
自行混調,我倆選用日式醬油混芝麻醬,也十分滋味呢。
飲品選擇了抽子茶,冷熱各一杯,抽子料夠多,抽子味濃厚好飲。
雪糕有4 款任食,味道有豆腐,抹茶,芝麻及雲尼拿,最後我倆
4款共吃了六球,雖然雪糕不是忌廉那種,但已經是不錯啊!我
倆吃得非常滿意呢!
這店環境幾好,服務體貼,食物質素很好,特別是牛肉及豚肉鮮
美,今天,我特別喜愛豚肉,味道超棒。

午市套餐牌
昆布湯底
涮涮鍋套餐主菜--牛肉
混合涮涮鍋套餐主菜--牛肉及豚肉
獅子狗、韭菜、烏冬、火箭菜、羅馬生菜、娃娃菜
素麵、烏冬、金菇、年糕、黑薯糕、娃娃菜
鮮冬菇、油豆腐、雜菜魚餅、豆腐、粟米、芋絲
豆腐,抹茶,芝麻及雲尼拿雪糕
單據