2014-10-28
2067 views
九龍城搵食, 我間中都幾鍾意去南記嘅! 因為佢碗方魚蠔仔粥好食囉, 就係咁簡單!!! 今日公眾假, Honey問我想食咩? 我即時諗住碗粥, Let's Go, Go Go Go~六點半, 幸好仲有門口張枱, 南記一向好爆, 任何日子去幫趁, 七點後都要訂位, 否則閒閒哋响門口企番一個半個鐘又何必呢?! 叫咗我哋嘅'例牌'就係蠔仔粥同炒麵線, 嘻-嘻, 真係一路寫就一路流口水 , 諗番起都咁開心, 因為蠔仔同方魚都算夠多, 湯底用大地魚熬的, 好香又唔會有'師傅效應', 放心食啦! 炒麵線配料有蝦、 芽菜、 蛋、 豬肉、 菇, 在我標準來看屬油咗少少但又好好味, 問老闆娘婆婆攞碟辣醬混著來吃, 配著那杯濃茶, 滿足得不得了! 這個配搭都吃過十次八次, 每次都水準如一, 值得推薦! 餐後阿婆婆話今日送紅豆沙, 一睇張相識食嘅都應該估到係好嘢, 唔駛多講! 上次嚟就送咗清心丸綠豆沙, 又係非常正! 服務方面, 唔好睇見有幾個阿叔好似好Cool咁, 其實服務都唔錯, 要咩俾咩, 阿婆婆就直頭正啦, 好慈祥好傾! 環境就麻麻, 迫+迫+嘈, 唔好有任何
服務方面, 唔好睇見有幾個阿叔好似好Cool咁, 其實服務都唔錯, 要咩俾咩, 阿婆婆就直頭正啦, 好慈祥好傾! 環境就麻麻, 迫+迫+嘈, 唔好有任何期望, 但食好嘢就係咁o架喇, 如果一班人嚟叫埋啤酒, 呢度肯定食得好開心, 因為次次見到隔離啲大枱食物上起哄時雖則好嘈但都被佢感染到好熱鬧開心!