2019-07-17
蘇豪區有好多唔同菜式嘅餐廳,又有chill下飲下酒。發現今晚食嘅呢間可以一次過滿足哂呢兩個願望,尼泊爾菜同飲酒同時進行House wine紅酒呢度有兩款選擇($58/杯),我同男朋友每人試左一種。兩款都易入口 ,酸度適中。$58呢個價其實幾抵前菜係脆片,上面有生洋蔥、香草同紅蘿蔔,可以點側邊啲醬,食落發現幾辣。waiter好好咁拎左唔辣嘅俾我地點,甜甜地好似蜜餞味果醬Singada Nepal $72好似我地平時食開嘅咖哩角😂 但係個皮就厚啲同鬆化啲。入面嘅餡切左粒,口感豐富Khasi kathmandu $155 咖哩羊肉Saffron rice $78咖哩睇顏色以為又係好辣,但點知食落又唔係,仲帶少少甜味。羊肉香而不騷,亦煮得唔鞋口個飯用左傳統尼泊爾器皿裝住,個長長嘅勺好有睇頭米飯好似印度米咁,係長條型嘅,送咖哩一流Naan $55送咖哩嘅點可以冇烘麵包!芝士超厚層,熱辣辣拉絲Kukhura-ko sekuwa $142 bbq雞肉上菜嗰陣「炸炸聲」,出哂煙,好香!通常咁樣整都好易鞋,但呢個又唔會,烹調得宜餐廳環境幾有情調,店員態度亦幾好
Singada Nepal $72
Khasi kathmandu $155 咖哩羊肉
Saffron rice $78
Naan $55
送咖哩嘅點可以冇烘麵包!芝士超厚層,熱辣辣拉絲
Kukhura-ko sekuwa $142 bbq雞肉
餐廳環境幾有情調,店員態度亦幾好