2024-09-14
好耐好耐之前已經開始食芽莊呢間餐廳!其實樣樣餐點都唔錯!!不過自從屋企既老人家推介左🔥炙燒牛柳湯粉(HKD$108)之後,就返唔到轉頭😂 又係次次去到都食嗰味!!過百蚊一碗湯粉當然一啲都唔平!但係芽莊係以份量同質量取勝!牛柳份量超級足夠!賣相好得!燒得好香!入面仲係粉粉嫩嫰既牛肉😍😍 不過如果要食全熟既話,就要同職員講,因為職員係唔會主動問你要牛肉幾成熟! 牛肉食落有香茅味!咬落係好軟好軟,冇牙都咬到咁濟!所以家中既老人家好鐘意食!🧓👵 食越南湯粉,當然唔少得佢地香濃既牛骨湯!!芽莊既牛骨湯係好夠味!飲左都唔會覺得口渴!! 配埋滑一滑既湯粉,索晒牛骨湯既精華呀!!😋😋😋我地仲以優惠價加左兩隻筆油雞翼(HKD$38),牛油雞翼炸得好香脆!入面仲好Juicy!! 呢個都係我推薦既菜式之一!呢間位於將軍澳既芽莊分店英文名有Canteen呢個字,餐牌都好似比其他分店簡單!不過我諗都完全夠大家揀!