2018-07-30 1082 views
開業不久的日日涮明顯是走高級火鍋路線。放題火鍋中有日本刺身,雙劍合壁。新開張整體而言格局舒服又亮堂寬敞。卡位很大,跟男朋友兩個人坐四人位。題外話是商場很靜,我們吃飯吃到十點左右樓下廁所已經關了門。沒電梯要用走的。(廁所可以用臭來形容,沒冷氣水制也是壞的...很可怕。加上暗暗的燈。而且裡面好多蚊蟲。建議大家去廁所必須去日日涮那層的! )餐牌好美。我吃火鍋已經介紹得沒字可寫了。大概都是食物原料新不新鮮,菜種類多或否,清潔的程度員工的態度等等。我就重點介紹一下日日涮吧。亮點一: 高個子的爐,不會彈到,就算不小心手撞到爐也不會燙傷。亮點二: 乾淨的食料,多種類性的放題。(有試過吃完了店家就再沒加的店)日日涮除了不會沒貨外,還會不時有變化的,看著它的麻醬沒了三十分鐘內已經補充了。冬菇吃完了變成了金針菇。而且最重要是夾子跟碗都很乾淨沒有讓人不安。就算是便宜的蔬菜樣子也會不討喜,不像外面的像是菜餘...亮點三: 海鮮盛合每隻都大又肥。(當中有龍蝦、鮑魚、扇貝、沙白、蟶子皇、貴妃蚌及生蠔等等) 價性比很高!如果自己到外面買的話也要這個價格了..題外話先吃海鮮吧,因為放了東西在鍋中就很難再擦海鮮了。哈哈

而且裡面好多蚊蟲。建議大家去廁所必須去日日涮那層的! )

餐牌好美。我吃火鍋已經介紹得沒字可寫了。
我就重點介紹一下日日涮吧。

就算是便宜的蔬菜樣子也會不討喜,不像外面的像是菜餘...
如果自己到外面買的話也要這個價格了..
題外話先吃海鮮吧,因為放了東西在鍋中就很難再擦海鮮了。哈哈大隻到要這樣喔。
看圖。

另外其他地方都很值得讚揚。

例如湯底濃而香。各有各特色。看圖都知道湯底有多濃吧。
我叫了鰹魚混布湯跟雞湯,鰹魚有點腥。可是依然不錯。

擺得很漂亮的魚生。

雖然是新開的店但眼見員工跟顧客都有說有笑的很開心。
覺得是一家有良心的火鍋店。有機會一定會再去。
$300 (Dinner)
2018-07-29 86 views
天氣雖然熱都冇阻想打邊爐既心,做完運動肚餓就要放肆一下,所以一人簡左一個海鮮盛合套餐,有六種湯底選擇。餐廳空間好寬敞,光度充足, 營造咗一個好舒適嘅環境俾我哋進食。第一眼望到送上黎既係新鮮既龍蝦海鮮拼盤,龍蝦劏開左一半都仲識郁,可見新鮮程度。重有鮑魚,扇貝,聖子等,海鮮控必點。除咗以上,重有盤新鮮刺生開下胃。飲品方面,選擇好多,而且支裝飲品都佔左多數,任食火鍋比較少見。牛肉就要自己另外叫,有分肥牛、牛小排、日本和牛同澳洲和牛,仲有豬同雞,每樣都肉質鮮嫩,絕不馬虎。其他 火鍋配料都應有盡有。至於雪糕就有Mövenpick同Häagen-Dazs,呢樣真係唔係間間有。由於係一人一鍋既邊爐,可以放自己鐘意嘅嘢食落去,又唔怕放完落去俾人搶哂,最緊要係衛生D,其實真係好好。

除咗以上,重有盤新鮮刺生開下胃。

其他 火鍋配料都應有盡有。

與友相聚,住美孚的朋友提議食這間日式涮涮鍋,對於這區非常陋生我當然二話不說答應,跟著Google大神找尋餐廳位置。走到美孚廣場玻璃門已見到日日涮的易拉架,可能適逢商場正進行翻新,沿扶手電梯走上二樓看到大部份店鋪都在裝修當中,在二樓會看到一條餐廳專屬的樓梯往上走便到達餐廳門口。餐廳用餐區很大,任食自選配料吧在餐廳正中位置,座位佈置亦簡潔寬敞,抽風不錯不覺焗促。午市提供60及90分鐘兩種放題收費,分別有四款牛肉種類可供選擇,除放題外亦可選擇午市套餐或散叫。今次我們點了90分鐘的美國頂級小牛排放題,有六款湯底選擇,免費享用自選配料吧及飲品甜品區。餐廳職員推介可加$150享用刺身拼盤及海鮮拼盤,一看之下餐牌的相片非常吸引,膽粗粗的我們姑且一試。自選配料吧的配料種類不少,蔬菜及丸類選擇多,秋葵十分新鮮,亦有銀芽、蕃茄、薯仔、章魚燒、野菜百頁豆腐、麻吉燒等等。在餐廳逛了一輪回到座位時,湯底及肉類等材料已放滿枱上。美國頂級小牛排的脂肪分佈均勻,顏色紅潤看上去亦新鮮,肉味鮮甜滑漏不鞋口。除牛肉外亦有黑毛豬豚肉片及雞件,豚肉顏色紅潤且肉味意想不到的香濃。幾分鐘後刺身及海鮮拼盤亦相繼上枱,大大隻開了邊的南

美國頂級小牛排

幾分鐘後刺身及海鮮拼盤亦相繼上枱,大大隻開了邊的南非龍蝦四周放著份量不少的蟶子皇、大大隻扇貝、肥大飽滿的生蠔、鮑魚、海蝦、沙白及貴妃蚌,海鮮拼盤之賣相十分震撼令人嚇了一跳。細看之下龍蝦等等海鮮仍在動,餐廳經理說所有游水海鮮均現點現切,可謂十分新鮮。刺身拼盤有三文魚、吞拿魚、北寄貝、甜蝦及赤貝,刺身肉質及味道亦令人滿意。
海鮮拼盤

南非龍蝦比我的手還要大隻,放入鍋內已佔據整個鍋,肉質爽脆鮮甜,令人十分回味。扇貝及蟶子皇亦份量十足,當中除吃沙白時感到有沙外,其他海鮮都很乾淨。

不得不提職員間中會推著整車不同湯料為客人加湯,相比其他放題一般只加清湯或水,這一點的確十分細心。整餐午餐只能以四個字形容-豐盛滿足。追加的拼盤以海鮮的新鮮度來講性價比高,飽得已吃不下附送的雪糕了。
2018-07-21
$330 (Lunch)
美國頂級小牛排
海鮮拼盤
2018-07-26 869 views
我fd話美孚新開左間打邊爐叫我同佢去試下,於是就去左食,個度都算近地鐵站幾方便,係要上電梯再上層樓梯咁。我地book左位所以唔洗等,如果8點左右walk in食就要等下。我同fd都叫左海鮮盛合、剌身拼盤 + 晚市120分鐘火鍋放題。如果唔要海鮮剌身同雪糕就平啲,不過就得90分鐘。湯底叫左鰹昆布同骨膠原雞湯,正常味道無咩特別。佢啲海鮮好新鮮,絕對值得叫黎食!全部都好足料,呢度係兩人份量,全部都打孖上,龍蝦又超大隻。我覺得個龍蝦滾佢5分鐘左右就ok,肉質鮮嫩多汁,一個字爽!其他例如鮑魚有趙口、扇貝、蜆都好新鮮好有口感。推薦一試!而剌身既種類呢就係師傅任意比既,都新鮮的,可惜除左三文魚其他都唔係我最愛既種類,不過黃色個堆野係爽既。至於肉方面就叫左美國頂級牛小排放題,除左牛小排仲會有黑毛豬豚肉同特選雞腿肉。牛小排口感好薄好soft,建議唔好滾太耐,就會肉質香滑。黑毛豬豚肉都唔錯,肉質唔會話韌,好易咬得開。至於雞腿肉都幾嫩滑,但如果唔小心滾耐左就會無左d嫩滑感,同埋唔係粒粒肉都咁靚。雪糕每人限食一個,飲品都幾多選擇,環境唔錯幾寬落,同枱唔識既話仲有有個牌隔住幾好。

海鮮

牛小排口感好薄好soft,建議唔好滾太耐,就會肉質香滑。

黑毛豬豚肉都唔錯,肉質唔會話韌,好易咬得開。

2018-07-10
$405 (Dinner)
海鮮
2018-07-26 120 views
今晚同老婆去咗美孚廣場日日涮食飯,佢呢期做特價,大約$500嘅價錢做到71拆$350左右,真超值,我又點會放過呢,先嚟一碟雪花肥牛,眼見巳經十分吸引,牛肉脂肪分布十分均勻,涮幾下就已經可以放落口,千萬不要太熟,否則沒有牛肉味,果然牛肉味很濃,除了牛肉出名外刺身也不錯,點了一客刺身,全部是厚切的刺身一放入口十分鮮甜,亦很新鮮,甜蝦亦很大隻食甜蝦一定要食蝦頭,一啖吸入口,蝦膏十分甘香,老婆亦讚不絕口,這餐我們兩個都食得很開心,最尾來一盒雪糕今天十分滿足
2018-07-26 132 views
今天去了美孚接老公收工,我們每一晚都要諗吃什麼,因為我是一個不喜歡煮飯,喜歡出外試新食物的人,在美孚西鐵站一出,一路行一路行,見到有牛肉放題🤣我們即管試一試,一進去看見人很多😆不過我們都不用等位,有職員帶入去,好快坐低了,我選擇了牛小排放題😝肉質果然零舍不同,肉中帶少少肥,很滿意😋另外送上一盤海鮮盤(只限一盤)也非常新鮮,龍蝦生蠔鮑魚大蜆,老公話這個價錢有海鮮刺身是非常抵食☺️當然到最後有我最喜歡的甜品,雪糕Häagen-Dazs😍吃到飽飽的離開,相信今天肥了兩磅😁湯底我選取了番茄湯及雞湯, 湯底非常清淡,不過經過一輪之後,就變得很油膩了😁
2018-07-25 815 views
上星期去美孚新邨探朋友,喺屋苑平台見到有間日式火鍋放題,昅吓個餐牌都幾吸引吓,有大盤海鮮同靚靚刺身。再望入餐廳係滿晒座,枱枱都放住大隻龍蝦,好吸引。當日好多人等位,所以趁今日星期一閒日嚟食。我地去到又比較夜,人客唔多,加上地方又大,坐得幾舒服。【海鮮盛合、刺身拼盤+晚巿120分鐘火鍋放題】有四種套餐選擇,我地揀咗【美國頂級牛小排放題$368/位】。湯底係一人一鍋,自己口味自己揀之餘又衛生。我地揀咗【骨膠原雞湯】同【小魚番茄湯】。小魚番茄湯真係有條魚仔喺度,番茄湯係比較清嘅,啱晒火鍋唔怕太濃而遮蓋食材味道。趁個湯未滾起先食個【刺身拼盤】,刺身有三文魚、吞拿魚、甜蝦、海膽、鯛魚。刺身全部都好新鮮,特別係鯛魚好甘甜又juicy,海膽亦新鮮冇異味。【海鮮盛合】成個盒堆滿晒海鮮,有南非龍蝦、海蝦、花甲、扇貝、鮑魚、桶蠔。篤吓隻鮑魚仲係郁緊架,勁新鮮。南非龍蝦好多肉,淥完出嚟肉質都係雪白爽彈,一啖放入口,大滿足!桶蠔都係大大隻,淥完冇乜縮水。【美國頂級牛小排】幼幼嘅雪花紋滿佈牛小排,肉質好嫩滑,堅係靚牛。【黑毛豬豚肉】都幾有肉味,又大塊,爽。【特選雞腿肉】切成一粒粒,用雞腿位,特別嫩滑。自助區火鍋

【海鮮盛合】

自助區火鍋配料、醬料擺放乾凈整齊,我哋食力有限所以唔係食咗好多,推介一下【章魚燒】,見到真係有章魚喺入面,真材實料。

飲品都算幾多選擇,汽水果汁啤酒、支裝飲品中式飲品都有。旁邊仲有啲小甜品杯,伯爵紅茶最特別,甜度適中唔會太膩。

最後仲有雪糕紙,每位可揀一杯Häagen-Daza或Mövenpick雪糕杯,完美作結。
2018-07-22 88 views
好日都唔會去美孚,如果唔係住美孚既同事強烈推薦呢間日日涮再加上呢排好想食肉,真係唔會嚟呢度🤪呢度既火鍋放題包括海鮮盛合、刺身拼盤,再喺四款牛肉中揀你要食既種類。落單後隨即送上刺身拼盤,有牡丹蝦、三文魚、北寄貝、吞拿魚同海膽。除左三文魚同吞拿魚唔夠肥美,其他都好正常,而海膽都算鮮甜!之後就上左海鮮盛合,一放上枱已經留意到鮑魚仲識郁,仲有大大隻龍蝦、大大條蟶子、鮮甜沙白、生蠔、扇貝、貴妃蚌同蝦,樣樣都好新鮮彈牙兼無沙,就算淥耐左都唔會韌,好好味!到牛肉喇,今次揀左美國頂級牛小排,雖然無咩牛味,但肉質嫩滑,食左兩碟!仲有黑毛豬豚肉,本身打邊爐唔鍾意食豬肉,但呢隻黑毛豬又唔錯wor!另外,餐廳中間有好多款蔬菜、菇、丸、麵、烏冬等等。飲品都係任飲,而且選擇好多!最後有Movenpick同Hagaan Daz選擇,一人一杯,仲有好多隻味揀!好似無提過湯底,有六款選擇,可以揀兩款,我哋揀左日式壽喜燒同骨膠原雞湯,但兩款都普普通通,無特別。總括嚟講,個人認為呢度海鮮出色過牛肉,服務態度好好,速度好快,環境闊落乾淨,可以一試!

另外,餐廳中間有好多款蔬菜、菇、丸、麵、烏冬等等。

飲品都係任飲,而且選擇好多!

2018-07-22 88 views
幾日前同朋友嚟日日涮食放題,夜晚七點幾到,唔使點等就有侍應帶入座。我哋嗌咗個「美國頂級牛小排放題」同各自個湯底,包括有泡菜豬骨湯,同埋骨膠原雞湯。冇耐侍應就率先上咗個有齊八樣海鮮嘅「海鮮盛合」同埋刺身拼盤,兩樣嘢都十分新鮮。海鮮盛合包括左唔同種類既海鮮,例如蟶子、扇貝、鮑魚、生蠔、貴妃蚌,鮑魚上菜既時候仲郁緊,超新鮮!重點係南非龍蝦,肉質非常彈牙同鮮嫩,而且仲有淡淡既海水咸味,鮮味十足,師傅仲好貼心咁幫手鉗碎d殼,方便我地去殼刺身拼盤方面,包括有三文魚、甜蝦、北寄貝、帶子等等,三文魚絕不欺場,每塊都係厚切,而且肉質好厚實,鮮味十足,每片都好滑溜,冇腥味,就咁點少少wasabi都已經好夠味。另外,黎打邊爐一定要食肉啦,呢到既牛肉用左頂級既牛小排,肉色偏紅且有光澤,肥瘦適中,食落牛味都頗重,重點係師博薄切牛肉,一烚既時候,好快就熟,而且唔會太老,瘋狂encore左好多碟!話明係放題,當然唔少得一般放題必有嘅配料,包括腸仔、年糕、各類肉丸、蔬菜等等,選擇豐富,而且亦都有好多坊間唔常見既選擇,例如神戶赤麵,神戶茶麵,白素麵等等,各有特色,麵條愛好者一定要黎試試。另外仲有唔少雪糕甜品任君選擇。環

環境方面,座位都闊落,不過二人座枱面略窄,未必可以一次過擺好多餸菜係枱面,要分2次擺,不過環境整體黎講都幾舒適,下次都會再黎!
2018-07-21 99 views
想不到咁靜局的美孚廣場內竟然有一家受歡迎的餐廳,閒日都差不多滿座放題分兩種,90分鍾和120分鍾放題,後者會送海鮮盛合和刺身併盤。自助吧有多種蔬菜和醬油配料。湯底有6種,我們選了小魚蕃茄湯和日式壽喜燒。小魚蕃茄湯底裡面有數條小魚,日式壽喜燒湯底味道較濃,比較喜歡後者。海鮮盛合包捨蟶子皇、鮑魚、龍蝦、扇貝、海蝦、貴妃蚌、沙白和蠔,非常豐盛!自己最鍾意蟶子皇,大隻而且肉質爽口龍蝦好大隻,肉質較腍,有淡淡海水味。食Shabu Shabu都有刺身併盤送,有赤貝、三文魚和甜蝦等等,味道一般。澳洲和牛賣相好靚,油花均勻,口質非常軟腍,十分軟滑,牛肉控必食黑毛豚肉口感較為柔軟,肥瘦適中。Haagen-Dazs同Movenpick雪糕,每人一杯。咖啡愛好者絕對要試Movenpick的咖啡雪糕,咖啡味好香,唔太甜。

自助吧有多種蔬菜和醬油配料。

龍蝦好大隻,肉質較腍,有淡淡海水味。

黑毛豚肉口感較為柔軟,肥瘦適中。

2018-07-17 78 views
大家都知香港人食打邊爐真係無分季節無分天氣,黎開附近探朋友,又想食打邊爐,可以黎試下,呢間高質抵食日式打爐呀今次我地個package包埋呢個海鮮拼盤,我要強調強調再強調,海鮮係生勾勾,見到D鮑魚同龍蝦都活生生,絕對唔係雪藏貨仔!所以食落得別鮮甜美味可以選擇兩款湯底,咁又可以多一種口味!NICE!!!!日本霜降牛,D花紋真係好靚呀~~牛味好濃,肥瘦適中^^話就話一人一份海鮮,但我咁細食,緊係要搵埋朋友黎幫拖!

可以選擇兩款湯底,咁又可以多一種口味!NICE!!!!

日本霜降牛,D花紋真係好靚呀~~牛味好濃,肥瘦適中^^
話就話一人一份海鮮,但我咁細食,緊係要搵埋朋友黎幫拖!
餐廳有4種套餐俾客人食用既, 主要分別係牛同海鮮.醬料種類其實都幾特別, 有部分係比較少餐廳先有.鍋方面其實好好, 係一人一鍋, 仲要加湯個陣, 係加返我地選既湯,而唔係加水.牛方面, 美國肥牛就比較正常野啦, 但口感上黎講會硬身返小小,但依然味道上都係比較濃味, 算係唔錯既, 牛小排呢, 肉味更濃左, 但原本預口感上會無咁滑, 但口感食落去,又唔會太乾太硬, 都比想像中滑身可口. 可能係夠薄同肉質靚既關係.澳洲和牛呢, 口感比較薄身, 比較滑, 肉味都重, 脂肪比例相對比較高,刺身都新鮮, 呢到食物種類算多, 基本上可以食到好多唔同種類既野,連日式刺身都有 不過就好飽肚... 刺身係新鮮既, 肉質高質, 鮮味比較重.海鮮都係一大重點, 除左刺身仲有海鮮食, 所以真的真滿足很飽, 無可能唔係飽住出去.一樣都係好新鮮, 可能係即叫即整, 鮮味比較濃, 龍蝦大大隻, 帶小小甜, 好好味.基本上種類黎講既話, 呢到好值得食, 一次過滿足多個願望~
餐廳有4種套餐俾客人食用既,
主要分別係牛同海鮮.
醬料種類其實都幾特別, 有部分係比較少餐廳先有.
而唔係加水.
但依然味道上都係比較濃味, 算係唔錯既,

基本上種類黎講既話, 呢到好值得食, 一次過滿足多個願望~
2018-07-14
2018-07-13 153 views
今日去到美孚印傭中心請印傭。攪完都6:30。問咗僱傭公司職員美孚有咩好介紹。佢地介紹美孚新村4期3樓平台嘅 “日日涮火鍋“。去到最初見冇咩人。有少少猶疑。最後都係入咗去試。但到7:30左右。已經 座無虛席。見到其他客人仲夏等位。火鍋店有5款不同價錢套餐。每個套餐附送有海鮮(人頭計,大概6~7款海鮮)仲有刺身拼盤。5款套餐價錢分別係 $298 美國特級肥牛; $368 美國頂線肥牛; $438 澳洲和牛; $498 日本霜降和牛我地就揀咗最平嘅美國特線肥牛套餐。住飲住食(海鮮及雪糕除外)刺身拼盤~海瞾超新鮮. 北寄貝及赤貝好爽龍蝦每人半隻 / 大大隻蠔 / 大扇貝 /聖子 / 貴妃蚌 / 鮮蝦 / 細蜆龍蝦好大隻又多糕,肉厚又爽又鮮甜大大隻蠔,好鮮咪呀!大扇貝, 真係好大粒呀!好鮮甜鮮蝦,肉爽聖子 / 貴妃蚌 /細蜆就一般啦!美國特線肥牛。個樣好攪呀!肥瘦分明,切薄片。入口溶化,好有牛味。 豬豚肉,肉質軟滑。味道香濃雞,本人覺得麻麻地,唔太鐘意其餘食品就要出去自己攞。品種有好多好多脆皮腸/芝心丸/芝士獅子狗/芝士年糕/芥末丸/烏冬/麵條/生菜/菜心……/鮮冬菇/雞脾菇/雲耳………………

刺身拼盤~海瞾超新鮮. 北寄貝及赤貝好爽

龍蝦好大隻又多糕,肉厚又爽又鮮甜

大大隻蠔,好鮮咪呀!

大扇貝, 真係好大粒呀!好鮮甜

鮮蝦,肉爽
聖子 / 貴妃蚌 /細蜆就一般啦!

豬豚肉,肉質軟滑。味道香濃

雞,本人覺得麻麻地,唔太鐘意

其餘食品就要出去自己攞。品種有好多好多
脆皮腸/芝心丸/芝士獅子狗/芝士年糕/芥末丸/烏冬/麵條/生菜/菜心……/鮮冬菇/雞脾菇/雲耳………………不能盡錄(自己去試啦

飲品柜有好多選擇,有解茶/線茶/果汁/啤酒……

最後職員會比張雪糕紙。係 Hargandize 同埋Move
雪糕。係貴嘢嚟架。

甜品都有好多選擇
$328 (Dinner)
2018-07-12 136 views
罕有地有火鍋放題係美孚,懷著興奮心情去食,我們食90 分鐘放題,6:30 入坐,理應8:00 離開。沒有熱葷的食物,全部食物要自己涮,沒有骨的冰鮮雞肉,一點都不好吃,生的食物選擇不多,唯有食牛肉和豬肉。吃完第一輪,同侍應order 第二輪話要豬和牛不要雞,侍應居然沒有反應,只顧執枱,跟住同第二個侍應order,佢走去同執枱個位講,沒有人理會,我跟住再問要等多久,全程只refill 一次豬肉和牛肉,尚有15 分鐘,我們order 雪糕,侍應說要食2 小時才有,完全沒有問我們要不要枱上的食物和爐就執走,結帳時同經理講,講出意見,佢話好忙,今時今日的服務態度, 唉令人失望😡😡😡😡
😡😡😡😡
2018-07-10 210 views
美孚開左新嘅shabu shabu餐廳! 區內居民對新餐廳嘅評價都好正面,所以我哋今晚就去咗食飯!Menu有兩款,可以食海鮮+刺身+任食肉,或者淨order任食肉。我地見個海鮮盛盒咁吸引,就一於食埋海鮮啦海鮮盛合一上枱,大家都忍唔住嘩左出聲真係好有睇頭!有齊8樣海鮮!鮑魚新鮮到上枱仲識得郁!一次過仲會上埋刺身同豬牛雞肉。好豐富呀好!開餐!龍蝦好多膏而且size十足,霸曬成個爐煮一陣就食得,啖啖肉,非常鮮味扇貝又係超正,好厚肉。煮一陣就要食,肉質細嫩,清甜爽滑,一人一隻真係有啲唔夠喉!平時我都唔係好鍾意食鮑魚,但呢隻真係好好食,滑嫩有嚼勁,唔點醬汁都好鮮甜夠味食完海鮮同刺身,已經飽咗一大半,仲有豬牛雞未食!我比較鍾意呢度嘅豚肉,厚薄適中,肉質唔錯出面嘅配料都好多,樣樣都想試,真係眼闊肚窄野菜百頁豆腐好味,食左幾件。蔬菜都好多選擇,一定有一款啱食食飽飯之後仲有甜品!一人一杯雪糕另外,呢度可以用app攞位,慳返等位的時間。以後喺美孚開餐又多個選擇喇!

我地見個海鮮盛盒咁吸引,就一於食埋海鮮啦

海鮮盛合一上枱,大家都忍唔住嘩左出聲

真係好有睇頭!有齊8樣海鮮!
鮑魚新鮮到上枱仲識得郁!

一次過仲會上埋刺身同豬牛雞肉。好豐富呀

好!開餐!
龍蝦好多膏

而且size十足,霸曬成個爐

煮一陣就食得,啖啖肉,非常鮮味

扇貝又係超正,好厚肉。

煮一陣就要食,肉質細嫩,清甜爽滑,一人一隻真係有啲唔夠喉!

食完海鮮同刺身,已經飽咗一大半,仲有豬牛雞未食!

我比較鍾意呢度嘅豚肉,厚薄適中,肉質唔錯

出面嘅配料都好多,樣樣都想試,真係眼闊肚窄

野菜百頁豆腐好味,食左幾件。蔬菜都好多選擇,一定有一款啱食

食飽飯之後仲有甜品!一人一杯雪糕

2018-07-09