聖誕期間去大坑放狗,行經諾亞蛋糕店又比佢門口嗰隻肥嘟嘟嘅忌廉哥吸引,已經有一排冇黎呢度買蛋糕,所以忍唔住入去望望有冇啲咩新口味。 果然蒲頭嘅種類越來越多首先有個小熊熊嘅Tiramisu 蛋糕,3D 蛋糕之類。 現今日入鋪仲剛碰到蛋糕師即場做蛋糕,一盆一盆,好吸引,最後忍唔住手,買左個Hk 168 即士多啤梨芝士蛋糕返去慢慢嘆。 諾言既蛋糕真係好有 Home made 感,我成日 都想買個扮係自己親手做黎送俾人,不過後來諗諗吓,人哋做得咁出色,真係一試就穿幫。哈哈。店員話呢一個蛋糕放喺雪櫃零至四度,唔洗解凍,既食便可,非常方便! 食完晚飯,急不及待就將個蛋糕攞出來,士多啤梨非常之大粒而新鮮,而且有一層薄薄嘅啫喱。蛋糕切落去,芝士同蛋糕底已經完全融合,口味唔係甜底卻原汁原味。 其實買嘅時候就要太倉猝,我都無留意呢一個係咪會溶既芝心。睇黎似乎唔係了。但食食下就有一點點流心出現,似乎又不錯,下次都係咪甘心急食,溶溶地唔錯吖!

2016-01-19 212 views
老爸生日剛過, 雖然已經請他吃飯, 但仍覺得少了個蛋糕, 所以去了諾亞買蛋糕. 上次吃過芒果流心蛋糕, 今次轉轉口味, 試比利時流心朱古力蛋糕. 因為不是立即吃的關係, 即使店員已經放了足夠乾冰, 蛋糕拿到回家後仍要立即放入雪櫃, 吃前才拿出來放室溫. 蛋糕的賣相其實不及大集團餅店的蛋糕般美觀, 沒有甚麼裝飾, 很平實的賣相.切開蛋糕後, 可以清楚看到蛋糕的層次. 頂層是比利時朱古力, 中間是帶流心的芝士, 最底的是海棉蛋糕.比利時朱古力面層很杰身, 朱古力味夠滑, 味道又不太甜; 中間的流心芝士很滑溜, 芝士味不俗. 上次吃芒果流心蛋糕, 流心效果遠不及這個明顯! 不過底層的蛋糕卻有點濕, 有點美中不足.以這個不貴的價錢, 買到如此質素的蛋糕, 也物有所值.
以這個不貴的價錢, 買到如此質素的蛋糕, 也物有所值.

2016-01-10
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$98 (Tea)
Celebration
Birthday
  • 比利時流心朱古力蛋糕
2016-01-17 109 views
記得上一次試足多款半熟蛋糕時是在和朋友們派對中品嘗,當中以原味和士多啤梨最深得我心﹔今次我弟突然心血來潮說想吃蛋糕,做家姐的當然「識做」。想起諾亞他們一直有新出多元化的蛋糕,其中一款便是揉合焦糖布甸和蛋糕,絕對適合好甜食的我們便二話不說買個回家試試。膠蓋上有清楚步驟說明吃蛋糕需知,由於這款是焦糖布丁蛋糕,焦糖漿都是在膠盒底,要拿出來吃的話就先要把大碟放在膠盒上再反轉,打開蛋糕膠盒再取走蛋糕紙,在面上的焦糖漿再流到蛋糕底部就可以食用。 焦糖雲呢嗱布丁蛋糕($108),取走蛋糕紙後便清楚看到焦糖漿多的會流到底部,上層焦糖布甸下層是海綿蛋糕,焦糖布甸入口質地細滑,而焦糖漿味道不會太苦﹔海綿蛋糕鬆軟吸收了焦糖漿口感濕潤帶焦糖香,雙重口感增加了層次感,口感味道特別。 峰蜜紅豆水($18),看到諾亞也推出了最近十分流行說有瘦身功效的紅豆水,用上密封高身玻璃樽盛載夠環保,而紅豆水色澤帶深楬色,加入峰蜜後有輕微甜味﹔不過特別一提的卻是紅豆又圓又飽滿,對於喜歡紅豆的小妹來說,這個要盛讚一下。雖然網上說要瘦身的話只可以喝水不吃渣,因為紅豆本身也有澱粉質,不過看到飽滿的紅豆又怎能忍口呢?
焦糖雲呢嗱布丁蛋糕($108)
峰蜜紅豆水($18)
2015-12-18
$40 (Tea)
焦糖雲呢嗱布丁蛋糕($108)
2016-01-12 219 views
知道大坑新店有位台灣女餅師即焗半熟蛋糕便去試下焗十分鐘左右然後放涼一回便會凹陷下去可以吃了朱古力半熟蛋糕 朱古力深褐濃郁 口味濃烈 相對其他口味熟透一點口感濕潤不乾 多吃漸甜所以唔食多 有杯茶會更順口Rating💁(6.5*/10*)低糖伯爵茶半熟蛋糕 ($75)說是低糖但甜度仍然頗高 茶味後淡吃不太出來內漿餡料有點黏糊 個人期望更強的伯爵茶香吧Rating💁(6*/10*)香港首創檸檬半熟蛋糕 (嚐鮮價 $78)這款因為是香港分店廚師創出的口味所以沒供應熱食冷凍蛋糕再翻熱也很不錯 甚至相對暖食更可口檸檬香清新而黏稠 冷凍後沒太膩配上蜂蜜不會甜上加甜 清香不錯吃
知道大坑新店有位台灣女餅師即焗半熟蛋糕便去試下
焗十分鐘左右然後放涼一回便會凹陷下去可以吃了
朱古力半熟蛋糕
朱古力深褐濃郁 口味濃烈 相對其他口味熟透一點
口感濕潤不乾 多吃漸甜所以唔食多 有杯茶會更順口

Rating💁(6.5*/10*)

低糖伯爵茶半熟蛋糕 ($75)
說是低糖但甜度仍然頗高 茶味後淡吃不太出來
內漿餡料有點黏糊 個人期望更強的伯爵茶香吧
Rating💁(6*/10*)

香港首創檸檬半熟蛋糕 (嚐鮮價 $78)
這款因為是香港分店廚師創出的口味所以沒供應熱食
冷凍蛋糕再翻熱也很不錯 甚至相對暖食更可口
檸檬香清新而黏稠 冷凍後沒太膩
配上蜂蜜不會甜上加甜 清香不錯吃
媽媽生日當然買個蛋糕孝敬她啦!因她愛食芒果及芝士, 米選擇香芒溶心芝士蛋糕.攜帶蛋糕盒貓形設計好可愛.香芒溶心芝士蛋糕蛋糕面上有好多大大粒芒果肉粒,非常吸引,見到都流晒口水.蛋糕只需脫去牛油紙就可以食用.切開後,見到上層是芒果滑滑啫喱狀布丁,不太甜芒果, 如芒果甜DD會更好,而蛋糕中間厚身是柔軟身芝士,淡淡不太厚重的芝士味,接著底層是薄薄朱古力的海綿蛋糕.每咬一口蛋糕有三重口感,因全蛋糕不厚重芝士及不太甜,感覺蠻健康,食多幾口也不怕,好岩一家大細食呢!好細心攜帶蛋糕底盒內附碟、叉、膠刀,非常方便.

媽媽生日當然買個蛋糕孝敬她啦!

因她愛食芒果及芝士, 米選擇香芒溶心芝士蛋糕.
攜帶蛋糕盒貓形設計好可愛.

香芒溶心芝士蛋糕
香芒溶心芝士蛋糕
蛋糕面上有好多大大粒芒果肉粒,非常吸引,見到都流晒口水.
蛋糕只需脫去牛油紙就可以食用.
切開後,見到上層是芒果滑滑啫喱狀布丁,

不太甜芒果, 如芒果甜DD會更好,

而蛋糕中間厚身是柔軟身芝士,

淡淡不太厚重的芝士味,

接著底層是薄薄朱古力的海綿蛋糕.
每咬一口蛋糕有三重口感,

因全蛋糕不厚重芝士及不太甜,感覺蠻健康,

食多幾口也不怕,好岩一家大細食呢!
好細心攜帶蛋糕底盒內附碟、叉、膠刀,非常方便.

2015-12-16
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Celebration
Birthday
2016-01-02 320 views
飲食潮流浪接浪,數月前興起"半熟";半熟蛋糕丶半熟芝士橽,開始時購買要輪候,話題一時不斷,我可是慢知慢覺,尤其是蛋糕,聽到的評語好壞參半,心想,亦不用急!諾亞是專門做半熟蛋糕的,至今已有五丶六家分店,我猜,客人永遠是對的,既然能擴展,水準應該錯不了那裡。蛋糕這個東西,尤其是整個的,若非朋友聚會是不能買,因為一人幹掉不只無能為力,亦太傷身!哈哈!除夕夜,一伙人玩porkluck,我這個要上班亦不願烹調的人只好奉獻蛋糕及美酒,找到了藉口就來到諾亞。 香港區只有一家店,位於熟識的大坑,寧靜的京街,橙黃色的標誌頗搶眼。單邊門面,皆是玻璃廚窗可以望見產品。 多款蛋糕展示,似乎未經修飾,似是剛焗起之模様。 另一面廚窗更簡單,只有三款蛋糕,望見開放廚房。走進店內,有兩位員工在忙碌,一位在包裝及招呼一位客人,似乎是大客,買多款產品,另一位在廚房,但看不出在忙甚麼,店內比相像中簡陋,價目表要抬頭看,簡說款式及價錢,不察覺有可取單張,店內反而沒有產品展示,首次光顧的我,頓時有些迷失!只好走出門外再看看,再次返入店舖後,正在招呼另一位客人的員工終於分身,查問我的需要,建議首次光顧,先嚐原味的蜜糖

單邊門面,皆是玻璃廚窗可以望見產品。

多款蛋糕展示,似乎未經修飾,似是剛焗起之模様。

另一面廚窗更簡單,只有三款蛋糕,望見開放廚房。

只好走出門外再看看,再次返入店舖後,正在招呼另一位客人的員工終於分身,查問我的需要,建議首次光顧,先嚐原味的蜜糖蛋糕,一個才$78,在美心也買不到蛋糕。

其實我有問員工要怎樣吃,她說放冰箱冷藏,食用前解凍30分鐘,否則不流心;可惜依然失敗。

包裝盒子尚算企理,員工替我放進可以冷藏2小時的乾冰,確保返家無影響質素,盒內亦附上膠刀、五份叉及紙碟,齊備的安排。
半熟蜂蜜蛋糕

打開蛋糕,中央是凹陷的,見其他食家圖片如是,但跟展示的脹卜模型就不一様。

起切切開,蛋糕沒有呈流心狀,但感到中央份外潤棉。吃一小件,有多少吃雪糕蛋糕之感,外層的蛋糕,如海棉蛋糕質感,軟熟輕巧,曾放冰箱,涼涼地的溫度,內𥚃的蛋糕,有少許吃雪糕之感,頗濕而冰涼,入口溶化無需咀嚼,蜜糖味道明顯,甜點恰當,味道不俗。

朋友們議論,懷疑該才放久一點才吃,多等片刻,終於見有流心,部分如蜜糖的汁液流出。

再吃一件,真是似半熟咁!汁液溶化了蛋糕,似弄濕了的蛋糕,質感全失,味道需要不錯,似吃糊質!

也許我們不懂吃,也許店方應該詳細一點解釋吃法!

2015-12-31
TakeAway
$78 (Other)
諾亞從第一家店開業到現在已經一年多了, 終於試了, 我知道我動作超慢, 但真的不喜歡排隊嘛~第一次當然先試主打的半熟蛋糕, 選了較冷門的茉莉花味紙盒顏色搶眼, 手柄是貓耳朵形狀, 很可愛盒身有註明食用方法, 吃之前記得把蛋糕拿出來先解凍十到十五分鍾, 流心效果會更明顯盒內亦附有紙碟和刀叉, 貼心又方便蛋糕外型很普通, 走樸實路線中間流心程度不錯, 很濃稠蛋糕其實就是雪芳蛋糕的質感, 鬆軟輕盈但很濕潤, 茉莉花味道很清新, 比想像中突出, 整體不太甜, 吃完不會有罪疚感很多人都說原味跟伯爵茶味偏甜, 蛋糕也沒想像中特別, 沒期望下吃反而覺得還不錯, 喜歡茉莉花味的人可以一試

第一次當然先試主打的半熟蛋糕, 選了較冷門的茉莉花味

紙盒顏色搶眼, 手柄是貓耳朵形狀, 很可愛
盒內亦附有紙碟和刀叉, 貼心又方便
蛋糕外型很普通, 走樸實路線
中間流心程度不錯, 很濃稠

2015-12-31
  • 茉莉花半熟蛋糕
2015-12-21 205 views
臨新聖誕,要到朋友家開party,早排朋友說過話想試下諾亞既蛋糕於是趁開party前到諾亞買一個蛋糕本身打算買佢最出名既半熟蛋糕,但去到諾亞發現佢既聖誕新出品,一於就買個試下小熊提拉米蘇好打耳呀!Tiramisu刻意冇加入酒精,等大人細路都岩食外賣既話,眼耳口鼻係要自己放上去,真係又有得食又有得玩呀!親子活動就最岩不過味道方面就較為普通,最底層海棉蛋糕部分比例多了一點而上層既芝士亦未夠細滑但唯一最值得讚既係少甜而不膩
於是趁開party前到諾亞買一個蛋糕

小熊提拉米蘇
小熊提拉米蘇
好打耳呀!
Tiramisu刻意冇加入酒精,等大人細路都岩食
外賣既話,眼耳口鼻係要自己放上去,真係又有得食又有得玩呀!
親子活動就最岩
不過味道方面就較為普通,最底層海棉蛋糕部分比例多了一點
而上層既芝士亦未夠細滑
但唯一最值得讚既係少甜而不膩
2015-12-09 303 views
.............推介:蜂蜜半熟蛋糕 $78👍👍👍👍👍❤ (5分滿分).............話說#noah 係我第一次食 之前排到7彩😂2-4人份量 但一個人絕對食到😍原本有乾冰 建議食前25分鐘解凍有流心效果今次放足1個中 終於有半熟效果了😋😋但我同媽咪都覺得 凍仲好食😂會比較硬身#蜂蜜半熟蛋糕 :#蜂蜜#honey :吾係一般甜到傻仔既蜜糖 吾係bbq時用既honey 而係好天然個種😚有好香既#蜜糖 味😏 一食愛上❤#半熟蛋糕 :蛋糕好鬆軟 比較似香港的紙包蛋糕 好好吃😙由於佢好輕身 吾係飽肚既#cake 一個人至2個人食都吾過份😏買個同honey一齊honey下啦❤
.............
推介:蜂蜜半熟蛋糕 $78👍👍👍👍👍❤ (5分滿分)
.............

話說#noah 係我第一次食 之前排到7彩😂
#半熟蛋糕 :蛋糕好鬆軟 比較似香港的紙包蛋糕 好好吃😙
買個同honey一齊honey下啦❤
2015-12-01
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2015-11-30 487 views
成日都想買個蛋糕食但係好多cream個d又驚一個人食會好漏noah依個細細個半熟蛋糕又滿足到我蛋糕癮又唔會好heavy!第一次食 earl grey 半熟蛋糕食落無峰蜜味咁甜紅茶味好重口感黏黏咁 岩哂啲好驚蛋糕乾爭爭既人成個蛋糕都好軟熟,就算唔係中間流心位,都唔會乾爭爭!不過我都重係覺得有少少太甜下次試下整熱佢食 可能會無咁甜!
成日都想買個蛋糕食
但係好多cream個d又驚一個人食會好漏
noah依個細細個半熟蛋糕
又滿足到我蛋糕癮又唔會好heavy!
第一次食 earl grey 半熟蛋糕
食落無峰蜜味咁甜
紅茶味好重
口感黏黏咁 岩哂啲好驚蛋糕乾爭爭既人
成個蛋糕都好軟熟,就算唔係中間流心位,都唔會乾爭爭!
伯爵紅茶半熟蛋糕
不過我都重係覺得有少少太甜
下次試下整熱佢食 可能會無咁甜!

2015-11-24
TakeAway
$78 (Last Night Supper)
伯爵紅茶半熟蛋糕
2015-11-28 423 views
今晚去朋友屋企house warming, 唔想買無謂擺設阻住曬,所以決定買食物,買個cake齊齊食下都好喎!呢間諾亞分店位處大坑既橫街窄巷中,招牌同外牆以黃色為主,sharp 醒夠搶眼,裝潢時尚,有生活品味!透過玻璃可望到店內既狀況未入店內已經想唱首「又到聖誕,又到聖誕。。。」仲有1個月先到聖誕節,呢間半熟芝士蛋糕店已經佈置好曬,相當有節日氣氛! 店內仲有幾張高腳櫈對窗,如有時間,我都想坐嚮度嘆個悠閒下午茶! 雪櫃擺滿各式不同口味既蛋糕,咦!低糖伯爵紅茶味幾特別喎!一於試下先! 雖然店員提醒我地如放入雪櫃,要30分鐘解凍後先食,由於我地急不及待,搞到個樣咁,不過一刀切落去,勁流心囉, 要切快d同即刻擺入口,蛋糕質感軟熟,creamy既流心也有香濃既紅茶味,可能係低糖既關係,甜度適中,yummy果然無失望另外玄米奶茶既茶味無蛋糕咁濃,奶味&玄米味較重,質感非常幼滑,倒約2杯既份量,都只係$18,抵飲
未入店內已經想唱首「又到聖誕,又到聖誕。。。
果然無失望
低糖伯爵紅茶半熟蛋糕
玄米奶茶
2015-11-21
2015-11-23 417 views
諗起好耐無食諾亞嘅蛋糕啦,去開銅鑼灣行街,晚餐前順便入大坑買返個蛋糕同朋友happy share先!諾亞位於大坑的京街,其實唔難搵,天后地鐵站B出口一出,過對面馬路直入大坑行約7/8分鐘直可到達。蛋糕店位於京街轉角位,掛住非常奪目嘅黃底黑字招牌,好光猛。入到店內,有一個店員即迎上前招呼我,介紹蛋糕款式同口味,另一位店員則正在製作蛋糕,可見佢嘅蛋糕真係keep住新鮮製造架!店入面有幾個高櫈座位同高枱可方便客人堂食,店員亦會邀請客人試食新出品。之前有試過半熟的綠茶味蛋糕,一直念念不忘,好想再試多啲其他口味嘅半熟蛋糕。當我苦惱望住menu唔知揀咩味個陣,店員向我介紹今日先推出嘅香芋輕芝士蛋糕。因為我本身係香芋迷又極愛芝士蛋糕,所以沒有拒絕的理由,於是決定買返一個俾朋友試試!付款後,店員問我大約幾耐之後會返到屋企/食個蛋糕,以預算放幾多乾冰入蛋糕盒內。蛋糕盒上亦清楚印上不同蛋糕類型的食用同儲存方法,非常貼心!蛋糕盒係橙黃色的主調,手柄係貓耳造型,好可愛!食完晚飯已經急不及待拎個蛋糕出黎食。因為乾冰好充足,所以打開盒嘅時候仲未融曬,蛋糕仲keep到好凍。蛋糕出面係一層厚厚的香芋mousse, 質

蛋糕店位於京街轉角位,掛住非常奪目嘅黃底黑字招牌,好光猛。

食用方法

蛋糕出面係一層厚厚的香芋mousse, 質感比普通mousse挺身/硬少少,但比啫喱/布甸creamy, 有淡淡的香芋味。芝士蛋糕係主體,質感比new york cheesecake輕身,但比海綿蛋糕扎實,是綿密的滑的感覺,佢係'輕'芝士蛋糕,所以芝士味真的不太濃烈,我還是偏好芝士味濃郁的,期望佢會出'特濃芝士'版👏🏻。芝士蛋糕與香芋mousse中間係香芋蓉夾心,香芋味濃郁,而且豐富左蛋糕嘅口感!整體來說蛋糕係較少糖和味道較light的,追求健康和清新口味既朋友一定鍾意😁。
2015-11-22
2015-11-22 333 views
吃飯後經過諾亞半熟蛋糕專門店,突然想起他們的新產品飲品,便二話不說便走入店內買來飲,然後又順便買個蛋糕回家去吃。真的好順便咁路過買飲品買蛋糕吃。對諾亞的產品有信心,所以順便買回去都不怕了。******************在大坑吃晚飯,難得過到大坑,又見到諾亞半熟蛋糕專門店,然後走入去看看。想起諾亞出了新口味蛋糕和飲品,本來想試紅豆水,可惜已經賣完,那麼我便要了薏米水,HKD18/枝。水腫的我,常常自己煲薏米水飲,所以買來試下都不錯。沒想到是如此大支,還要是玻璃樽,飲完還可以再用。看看這薏米是用上熟薏米,大大粒,咬下香薏米味。飲下那薏米水,帶點清香的蜂蜜味,和淡淡的薏米味,不會很甜。對於某些人會怕飲薏米的味道,這個淡淡的確實做的不錯。現在講求健康,薏米水又不會很甜,又能去水腫,對我這些怕肥又水腫的人確實很合適的。想起只有和老媽2人吃,不能吃太多,老媽又愛吃咖啡,決定買了焦糖炭燒咖啡布丁蛋糕,HKD118。打開紙盒,看見還有張紙教你怎樣吃,諾亞確實是很細心。打開會盒,把蛋糕取出,很軟綿的蛋糕呀!職員給我蛋的時候,已經叮囑我,要找個比較大一點,深一點的碟,放在蛋糕面,然後反轉,焦糖才會流

******************

打開紙盒,看見還有張紙教你怎樣吃,諾亞確實是很細心。
打開會盒,把蛋糕取出,很軟綿的蛋糕呀!
職員給我蛋的時候,已經叮囑我,要找個比較大一點,深一點的碟,放在蛋糕面,然後反轉,焦糖才會流下蛋糕內,又不會流出來。
反轉了蛋糕後,把牛油紙取走,便看到完整的焦糖炭燒咖啡布丁蛋糕,我這碟都比較大和深的。
看看焦糖已流入蛋糕底部了,期待去吃這個蛋糕是什麼的味道。
很容易把蛋糕切下,看看上層是布甸,下層便是海綿蛋糕。

吃下時有一種淡淡的咖啡香味,焦糖又不會很甜,吃在口中不像蛋糕,似吃甜品多一點。
$130 (Dinner)
2015-11-20 389 views
很久之前已想試試半熟蛋糕,剛好在天后附近,又知大坑有一間分店,便去嚐嚐。因為門面是非常搶眼的黃色招牌,所以很容易便找到。很多款蛋糕可選啊!但本人為求健康,選了個低糖的伯爵紅茶半熟蛋糕。原本打算外賣,誰知原來有堂食,便吃完才走。堂食可以選熱食或冷食,我當然吃熱食啦!(BEFORE)(AFTER)一切開,伯爵茶漿便流出來了!吃了一口,好CREAMY和好鬆軟!很濃的伯爵茶味!而且低糖真的低糖,不是太甜,一個人吃一個是可以的不過吃完還是會「濟」P.S 這店有個台灣女師傅啊!所以半熟蛋糕質素應該會較高。如果外賣,會很細心問你回程要多久,看看要放多少乾冰;以及提你食用方法。(吃的途中聽到的)
因為門面是非常搶眼的黃色招牌,所以很容易便找到。
原本打算外賣,誰知原來有堂食,便吃完才走。
堂食可以選熱食或冷食,我當然吃熱食啦!
(BEFORE)
(AFTER)
不過吃完還是會「濟」

2015-11-20
$78 (Tea)
今晚係大坑四圍散步既時候,見到街角有間諾亞半熟蛋糕專門店。黃色底黑色字既招牌,好易認。今次係第二次幫襯諾亞,比上次多了一些新產品-薏米水及紅豆水。因為太夜啦,所以薏米水已經賣晒。我地就試左紅豆水...18蚊一大枝!!! 份量真係好多,两三個人都夠飲! 個樽仲好靚TIM,高身玻璃樽加上橙色蓋,POST上FACEBOOK呃LIKE - 無難度。紅豆水絕對唔似紅豆沙咁甜,反而係啖啖地清甜解渴。棗紅色既紅豆粒粒都飽滿肥美,咬落爽口香稔 但又唔會爛晒。有圖有真相,每粒紅豆都好肥仔。仲要成個樽底都係紅豆,抵飲。傳聞有台灣女明星就係靠紅豆水瘦臉,經常飲可以去水腫、KEEP住V型臉。WELL...寧可信其有,女仔多飲無妨。之於蛋糕...因為剛剛食完飯,我地就揀左伯爵紅茶半熟蜂蜜蛋糕(HAHA...有人話食完飯後飲杯茶可以幫助消化WOR...)。蛋糕焗到金黃色偏紅,聞上去有一絲絲既紅茶香。用附送既刀,一切就輕易切開,唔會散晒。幾十秒就見到溶心流出黎。放入口,蛋糕就好似雪糕咁係口入面融化,食落唔會太甜,但又有茶香! 可以一試。平時紅豆做甜品 再嘆返一杯紅茶,今次就特別D...紅茶做甜品配清甜紅豆水!唔試就
紅豆水
伯爵紅茶半熟蜂蜜蛋糕
平時紅豆做甜品 再嘆返一杯紅茶,今次就特別D...紅茶做甜品配清甜紅豆水!唔試就走寶!
隨蛋糕附送的刀义紙碟,夠晒方便。
原來仲可以加特色生日蠟燭,下次有人生日買諾基亞蛋糕就啱晒。
2015-10-30
TakeAway
$50 (Last Night Supper)
紅豆水