小店有驚喜之刺身,係我話戎生冷野之唔知第幾次食刺身🤣八款刺身拼盤(2切) $268 我想講好有驚喜,我會話呢個價錢唔貴,因為一黎見到勁大盤,而且未見過出面食既會有咁大片仲可以厚切,爽口,完全的吸引我。有鱆紅魚,深海池魚,油甘魚,希靈魚,三文魚,赤蝦,帆立貝,海膽。我最中意食深海池魚。特選串燒盛合 $228似居酒屋唔少得要叫串燒,有5串唔同既串燒,荔枝豚肉卷,牛舌,安格斯,軟骨雞棒,同羽手。串燒建議先食,因為凍左會味道無咁好。最中意食荔枝豚肉卷,好甜既荔枝,豚肉又唔會好油,兩樣加埋一齊中和油膩感。炸蝦天婦羅 🍤 $98呢個又係有驚喜,我同朋友放到最後先食,本身都怕會變淋左同好油,但佢竟然唔會好油唔熱都仲好香脆,蝦又唔會係好淋有咬口。環境坐得舒服,岩曬幾個朋友dating傾計。
小店有驚喜之刺身,係我話戎生冷野之唔知第幾次食刺身🤣

八款刺身拼盤(2切) $268

特選串燒盛合 $228

炸蝦天婦羅 🍤 $98

環境坐得舒服,岩曬幾個朋友dating傾計。
2021-12-13 39 views
⁣去到居酒屋,當然要試下佢哋嘅串燒!🔥今次同朋友試咗5款特選串燒盛合,🍢都覺得好好味,豚肉荔枝非常嫩滑,香口嘅豬肉片,包住酸甜嘅荔枝,一咬落去,仲有滿滿嘅果肉,非常清新❤牛舌燒得夠肉汁,吃落去好有口感~安格斯牛,🐮牛味濃郁,香口之餘,更濃郁。雞軟骨棒,更加可以點住生雞蛋一齊食🥰有日式嘅傳統感覺,更加有蛋香。刺身方面,我哋試咗8款時令刺身。🐟最鍾意嘅,當然係鮮味嘅海膽,悉心地配合紫菜,等你可以包住嚟食💕香口嘅紫菜,再加埋肥美嘅口海膽,食落去特別鮮甜,厚切嘅三文魚,同埋吞拿魚,更加有口感,🥢而且食落去好鮮美。帆立貝,夠香滑。

1K
💛Nunu燒 八款刺身拼盤(2切)$268帆立貝、赤蝦、油甘魚、三文魚、深海池魚、希靈魚、海膽同鱆紅魚 全部都好厚切,  帆立貝鮮味肉嫩, 池魚魚味好出 赤蝦味道最鮮甜, 希靈魚有口感. 海膽有連紫菜附上可以一齊食, 不過味道相比起其他刺身遜色. 呢個價錢幾抵食特選串燒盛合 $228⁣ 當日無左雞軟骨棒🙈 變左雞翼同豚肉荔枝, 仲有牛舌、安格斯牛. 其中驚喜之一有荔枝豚肉卷, 外層豚肉燒得好香口, 中間荔枝肉清甜juicy, 減低左肉嘅油膩感. 兩者組合好夾. 牛舌夠厚有口感又唔會韌. 雞翼燒得外皮脆, 而中間仍保持肉嫩. 安格斯牛有牛肉味又頗軟腍燒油甘魚鲛 $98燒得魚皮脆卜卜, 中間魚肉好嫩滑, 燒過更逼出左魚脂食落更香魚味

💛Nunu燒

八款刺身拼盤(2切)$268

全部都好厚切,  帆立貝鮮味肉嫩, 池魚魚味好出

赤蝦味道最鮮甜, 希靈魚有口感.

特選串燒盛合 $228⁣

燒油甘魚鲛 $98

• 燒油甘魚鲛
  • 荔枝豚肉卷
  • 厚切牛舌
2021-12-12 32 views
位於中環和安里< 𝓝𝓾𝓷𝓾 𝓢𝓲𝓾 >, 一間日式居酒屋, 木系門面掛上日式燈籠, 雖環境不算太大, 但充滿和風感覺。⁣ˢᵃˢʰⁱᵐⁱ ʷⁱᵗʰ ⁸ ˢᵖᵉᶜⁱᵃˡ $²⁶⁸⁣八款刺身盛(兩切), 賣相相當精緻, 包括帆立貝、赤蝦、油甘魚、三文魚、吞拿魚、希靈魚、鱆紅魚及海膽,厚切亦帶有口感。ʸᵃᵏⁱᵗᵒʳⁱ $²²⁸⁣五款特選串燒盛合, 分別軟骨雞棒、荔枝豚肉卷、塩燒厚の牛舌、塩燒薄の牛舌及塩燒安格斯, 火喉控制剛好, 相當香脆惹味。ᶠʳⁱᵉᵈ ᶠᵒⁱᵉ ᴳʳᵃˢ $¹⁴⁸⁣兩大件香煎鵝肝, 外脆內軟, 非常香口, 配上甜甜醬汁。Nunu燒📍中環和安里4-5號地舖

ˢᵃˢʰⁱᵐⁱ ʷⁱᵗʰ ⁸ ˢᵖᵉᶜⁱᵃˡ $²⁶⁸⁣

ʸᵃᵏⁱᵗᵒʳⁱ $²²⁸⁣

ᶠʳⁱᵉᵈ ᶠᵒⁱᵉ ᴳʳᵃˢ $¹⁴⁸⁣
兩大件香煎鵝肝, 外脆內軟, 非常香口, 配上甜甜醬汁。

Nunu燒
📍中環和安里4-5號地舖
2021-12-06
$300 (Dinner)
2021-12-12 38 views
中環有間幾隱蔽嘅串燒店,門口唔係好大,不過入到去發現都有幾多座位。我哋揀咗吧枱,感覺影相會靚啲😊餐廳環境唔錯,食物選擇都幾多,價錢合理。刺身拼盤一啲都唔hea嘅刺身拼盤,有埋海膽同吞拿魚,total有8款刺身,吞拿魚同三文魚都勁厚切,好肥美。另外俾咗幾塊紫菜同青瓜,包海膽食,正。串燒拼盤要咗5款串燒拼盤,有齊雞牛豬,當中仲有個蛋沾黎食。最特別係煙肉包住荔枝,個味又幾夾幾好味,咸中帶點甜。天婦羅拼盤天婦羅都好豐富,有三隻蝦之餘仲有好多菜,粟米仔、南瓜、菇、秋葵、芋頭、茄子等。粟米仔最特別亦都係最好味,不過其他都炸得唔錯,食完唔會覺得成嘴油。另外見餐廳有唔少酒提供,不過阿妹唔飲酒,下次要約其他朋友去食🤣

刺身拼盤

串燒拼盤

天婦羅拼盤

約舊同事收工直落 地點選了老蘭附近同是日本控又想啤啤佢 一於食居酒屋位置較隱密 小小店子簡約的木系裝修餐牌選擇頗多 價錢以地段來講算抵食啤酒買一送一 刺身串燒的質素也不錯-⧫ 八款刺身拼盤(2切) ⧫ $268由料理長選的當造刺身八款 款式不定有三文魚油甘魚赤蝦 深海池魚希靈魚仲有鱆紅同馬糞海膽 兩個人食剛剛好擺盤精美 像魚池一樣自然是相機食先最愛油甘魚 肥美鮮甜有獨特的油脂香深海池魚很新鮮 喜歡它的厚切夠鮮味海膽配紫菜綿密鮮甜 份量多些就一流其他刺身則是正常貨色 相對地不突出-⧫ 特選串燒盛盒 ⧫ $228塩燒安格斯:有牛肉香也有肉汁 不錯塩燒厚牛の舌:確實厚切 牛味相當濃雞翼:皮燒得脆 對我來講可再惹味啲荔枝豚肉卷:外面較嚡但裡面爆汁 正-⧫ 蒜味一口豚 ⧫ $98肉質不柴蒜味濃郁 一口一粒配酒一流-⧫ 豐洲直送海鮮丼 ⧫ $168(+$25 轉套餐)有 海膽金目鯛深池油甘魚赤身鮭魚籽每款厚厚一片鮮甜美味 性價比極之高加廿幾蚊有前菜沙律湯及甜品 很滿足-⧫ Suntory Premium Draught Beer ⧫ $88買一送一好抵飲 泡沫剛好順喉易入口
約舊同事收工直落 地點選了老蘭附近

雞翼:皮燒得脆 對我來講可再惹味啲
荔枝豚肉卷:外面較嚡但裡面爆汁 正

⧫ 蒜味一口豚 ⧫ $98
肉質不柴蒜味濃郁 一口一粒配酒一流

⧫ 豐洲直送海鮮丼 ⧫ $168(+$25 轉套餐)
有 海膽金目鯛深池油甘魚赤身鮭魚籽
每款厚厚一片鮮甜美味 性價比極之高
加廿幾蚊有前菜沙律湯及甜品 很滿足

買一送一好抵飲 泡沫剛好順喉易入口
2021-12-06
$480 (Dinner)
八款刺身拼盤總共有八款,分別有帆立貝、赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、吞拿魚、章紅魚同海膽,睇落非常之新鮮👍🏻,赤蝦可以食到新鮮刺生個種黏黏嘅口感🤩,好正。章紅魚咬落厚實,口感一流❤️。其他各款無論口感定係味道,都非常出色😝。。特選串燒盛合五種不同口感嘅串燒,當中牛舌最出色,調味同口感都係世一😋。另外幾款都吾差,雞肉腸入面仲會有軟骨,咬落好特別😆。。天婦羅盛合天婦羅炸得酥脆,蝦炸得外脆內軟,兩種不同既口感好正🤩,另外芋頭南瓜等等都好粉,超好食😍。。
八款刺身拼盤

特選串燒盛合

天婦羅盛合

2021-12-10 24 views
今日嚟到中環搵好嘢食,今次過到嚟和里路嘅一間日式隱世小店。。八款刺身拼盤總共有八款,每款望落色澤都好靚,放喺個船上面,打卡一流👍🏻。食材非常之新鮮,當中特別鍾意希靈魚同海膽,無論口感定係味道,都非常出色😝。。特選串燒盛合五種不同口感嘅串燒,由豬肉串、牛舌、雞翅等等,口感嘅層次,一步步演進☺️。味道上亦都不錯,香料味濃郁,而且唔會燒得乾,肉質依然Juice😆。。天婦羅盛合有各種蔬菜同蝦,天婦羅炸得非常之酥脆👍🏻,所選用嘅食材都非常之正,尤其是芋頭同番薯🤩,粉粉嘅口感,真係好食到停唔到口🤣。
今日嚟到中環搵好嘢食,今次過到嚟和里路嘅一間日式隱世小店。

八款刺身拼盤

特選串燒盛合

天婦羅盛合
2021-12-07
Dinner
朋友在中環上班,經常都要加班🥲星期五晚上想找個地方相聚聊天,結果選擇了靠近公司附近的Nunu燒,整體味道都不錯👍🏻⁡👉🏻食物: 4.4/5⁡▪️八色刺身成隻刺身船超吸引😍一次過集齊八款,極滿足!每款刺身都十分新鮮!特別喜歡帶子、牡丹蝦及帶子,十分鮮甜!其他魚類如油甘魚等,都切得厚身又大塊🤩⁡▪️特選串燒盛盒有雞翼、牛舌、安格斯牛、免治雞肉串及豚肉荔枝卷☺️整體質素不錯,特別一讚雞翼外皮香脆,香口惹味🤤⁡▪️壽喜燒本來配飯,店員非常好幫忙改配烏冬😋壽喜燒湯底充滿洋蔥香甜味!牛肉份量頗多!⁡星期五晚和朋友來小酌一杯🍻的好選擇👍🏻 聽店員說將會有聖誕套餐,聖誕節又一好選擇😍

👉🏻食物: 4.4/5

▪️八色刺身

▪️特選串燒盛盒
▪️壽喜燒

Nunu燒 (中環).想試呢間好耐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 裝修精緻,有日本小店感.▪️八款刺身拼盤(2切) ▪️.有赤蝦 ,三文魚,赤身,油甘魚,帆立貝,海膽,希靈魚以及本日精選— 鰆。前面嘅都唔需要我太多形容,赤蝦要讚好肥好creamy黏口,鰆就完全截然不同,屬較清新類,咀嚼下先會有淡淡鮮同甘.▪️特選串燒盛合 ▪️.有五串,分別係牛舌,豚肉,雞軟骨棒,安格斯牛以及雞翼。非常好食,全部燒得剛好,牛舌入味又夠爽,絲毫不韌,安格斯牛粒多汁。豚肉由豚肉片卷起,中間裹有椰果。雞軟骨棒拌上生雞蛋及醬汁,食落咬到雞軟骨粒.▪️牛肉壽喜燒 ▪️.真係新鮮熱辣今日推出,門口都貼左呢個新產品推廣menu係無架!最喜歡壽喜燒甜豉油湯底,内有配料娃娃菜,菇,豆腐以及雞蛋,牛肉都有六七件!📌 Nunu燒 (中環)中環和安里4-5號地舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.
Nunu燒 (中環)

想試呢間好耐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 裝修精緻,有日本小店感

▪️八款刺身拼盤(2切) ▪️
鰆就完全截然不同,屬較清新類,咀嚼下先會有淡淡鮮同甘

▪️特選串燒盛合 ▪️
雞軟骨棒拌上生雞蛋及醬汁,食落咬到雞軟骨粒

▪️牛肉壽喜燒 ▪️

📌 Nunu燒 (中環)
中環和安里4-5號地舖

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-12-07 102 views
經OpenRice 叫外賣。芝士蕃茄牛肉飯。無expect d 牛肉係肥牛片。仲要係好肥個d肥牛片。但佢好似完全無處理過d肉就羅去煮。d肥牛係一疊一疊,疊埋一齊。佢成疊就甘鋪上飯面。成陣雪味同肉臭味。我嚐試食,但好肥,每塊肉都只是撕到1/4 真肉出黎食,其他全是肥膏。本身叫哩個飯是因多芝士。點知d芝士焗/燒完,唔知點解有陣臭味,似係放左好耐個d或者好劣質個d. 最後唯一食到幾啖是蕃茄汁同飯。不過其實都好難食。因為佢個汁好似唔知膠水定咩好黏口。佢淋左係飯上面半透明又唔濃蕃茄味。成兜飯就是好黏,好似食漿糊甘。哩個飯是我人生第二次完全食唔到,食左幾啖就掉左,之後要再出去買包食。
唔知點解有陣臭味,似係放左好耐個d或者好劣質個d.
2021-12-03
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$100 (Lunch)
2021-12-06 54 views
中環高質日式居酒屋 今次呢間係蘭桂坊旁邊 幾適合放工傾計 聖誕約會好去處 平時午市都唔貴 呢日晚市場試試.⭐️八款刺身拼盤(2切)$2688款刺身 👍🏻都幾厚切 可望圖中三文魚👍🏻帶子鮮甜 加拿大海膽 濃郁 唔苦 幾creamy拼盤比想像中大份同飽肚.⭐️拖羅壽司$48🔥脂肪分佈好似雪花👍🏻油脂有小小入口即溶感覺 肥肥必點.⭐️特選串燒盛合$228雞軟骨捧 燒牛舌 燒開邊雞翼荔枝豚肉卷 安格斯牛‼️記住襯燒食 串燒高水平😋當中荔枝豚肉卷 有驚喜👍🏻咬開爆左小小汁 估唔到串燒荔枝 果甜同豚肉好夾.⭐️炸蝦天婦羅$98🥰炸得好脆 炸皮唔厚 鬆化 可以聽下聲.👌🏻蜜瓜波子汽水$28👍🏻柚子酒$68.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_中環.#Nunu燒 (中環)地址:中環和安里4-5號地舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:4.5/5服務:4/5抵食:3.5/5.
⭐️八款刺身拼盤(2切)$268
👌🏻蜜瓜波子汽水$28
👍🏻柚子酒$68
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_中環
#Nunu燒 (中環)
地址:中環和安里4-5號地舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:4.5/5
服務:4/5
抵食:3.5/5
2021-12-04 53 views
-人大咗好少夜蒲 以前可能成個星期都會見到我喺蘭桂坊出現🤭😂而家變咗喺中環返工 🤔諗食咩都諗到頭都大餐廳選擇太多 有時候反而選擇唔到今日夜晚收工同朋友好似選妃賓咁🤣揀咗間居酒屋NuNu燒♦️半條鰻魚飯$130 (+$10溫泉蛋)見ig好多人都去打卡呢個鰻魚飯😳好多時都系原條放上碗飯到 呢款比較特別😍切件串埋一齊 咁客人就會再易啲食味道會比一般既鰻魚汁淡 無咁咸 加少少wasabi吊番個味🤤👍🏼♦️八款刺身拼盤 $268每一款刺身都勁厚切 好新鮮 完全無雪味海膽 帶子 好鮮甜😍 赤蝦啖啖肉好爽口🤩 全部都好正!連白蘿蔔絲我都食埋♦️特選串燒盛盒 $228(牛舌、安格斯牛柳粒、豬肉荔枝卷、雞翼、雞軟骨棒)豉油生雞蛋點雞軟骨棒 簡直係絕配😛最驚喜嘅係豬肉荔枝卷 見多數餐廳都會包車厘茄今次用咗荔枝肉 😋格外感到清新 好fresh👍🏼成個口腔即係冇咁油膩🍢♦️蒜味一口豚 $98每粒size都系骰仔大少少夾下一粒 夾下一粒 好快食哂🤣 送酒一流
人大咗好少夜蒲
以前可能成個星期都會見到我喺蘭桂坊出現🤭😂
而家變咗喺中環返工 🤔諗食咩都諗到頭都大
餐廳選擇太多 有時候反而選擇唔到
今日夜晚收工同朋友好似選妃賓咁🤣揀咗間居酒屋NuNu燒

♦️半條鰻魚飯$130 (+$10溫泉蛋)
見ig好多人都去打卡呢個鰻魚飯😳
好多時都系原條放上碗飯到 呢款比較特別
😍切件串埋一齊 咁客人就會再易啲食

♦️八款刺身拼盤 $268
每一款刺身都勁厚切 好新鮮 完全無雪味
海膽 帶子 好鮮甜😍 赤蝦啖啖肉好爽口🤩 全部都好正!
連白蘿蔔絲我都食埋

♦️特選串燒盛盒 $228
(牛舌、安格斯牛柳粒、豬肉荔枝卷、雞翼、雞軟骨棒)
豉油生雞蛋點雞軟骨棒 簡直係絕配😛
最驚喜嘅係豬肉荔枝卷 見多數餐廳都會包車厘茄
今次用咗荔枝肉 😋格外感到清新 好fresh👍🏼
成個口腔即係冇咁油膩🍢

♦️蒜味一口豚 $98
每粒size都系骰仔大少少
夾下一粒 夾下一粒 好快食哂🤣 送酒一流
2021-12-02 67 views
𝗡𝘂𝗻𝘂燒 🇯🇵中環和安里愈黎愈多小店!今次黎到依間充滿日本居酒屋🏮🇯🇵味道嘅𝗡𝘂𝗻𝘂燒🔥 餐廳面積唔算太大,我哋當日坐左喺最入面。落單用𝗤𝗥 𝗖𝗼𝗱𝗲,店員好快就介紹咗佢哋最出名嘅食物。第一次黎當然試下店員推介先❣️『八色刺身🐟🐠』(帶子、池魚、鯛魚、三文魚、希靈魚、油甘魚、海膽、牡丹蝦)- 刺身好新鮮🎣仲要件件都係厚切🤩 其中深海池魚係季節限定🐟🐟 個人最鍾意食海膽好鮮甜,十分推介😋『串燒拼盤🐥🐮』(雞翼、牛舌、豚肉荔枝、雞肉串、牛柳粒)- 五種串燒中,我最鍾意係雞翼🐥雞皮燒得幾脆,肉質濕潤。豚肉荔枝個配搭幾特別、牛舌👅都幾有咬口。不過相比之下,串燒拼盤性價比唔高。『香煎鵝肝🦆』- 一客有兩塊厚切鵝肝,同個醬汁好夾。燒到七成熟左右,略略𝗼v𝗲𝗿𝗰𝗼𝗼𝗸,五成熟再𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆 啲就更好❤️『春夏秋雪🍶』- 去居酒屋邊少得𝗦𝗮𝗸𝗲🍶😏叫左一支春夏秋雪,幾香甜。餐廳做緊第二支清酒半價優惠,人多啲可以叫多支🤣另外,餐廳員工親切,服務好好。總括嚟講,𝗡𝘂𝗻𝘂燒係一間性價比嘅居酒屋🏮中環黎講佢嘅食物飲品定價唔高。但由於餐廳座位唔多,有興趣就盡早訂枱啦🙆🏻‍♀️••••••••••@nunusiu📍中

𝗡𝘂𝗻𝘂燒 🇯🇵

『八色刺身🐟🐠』
(帶子、池魚、鯛魚、三文魚、希靈魚、油甘魚、海膽、牡丹蝦)

『串燒拼盤🐥🐮』
(雞翼、牛舌、豚肉荔枝、雞肉串、牛柳粒)

『香煎鵝肝🦆』

『春夏秋雪🍶』

@nunusiu
📍中環和安里4-5號地舖
📍𝙶/𝙵, 𝟺-𝟻 𝚆𝚘 𝙾𝚗 𝙻𝚊𝚗𝚎, 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕
2021-12-01 77 views
🔥小巷中的居酒屋🔥推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍最近愛上捐窿捐罅尋找未食過嘅小店,大概是懷念在旅行時的感覺。特別是耍樂後帶著hyper的心情及疲倦的身軀到小街食宵夜~位於中環小巷子的居酒屋,木系門面及高掛紅白燈籠,感覺日系。Bar枱區近入口位置,天花以和風雨傘裝飾。🌊八款刺身拼盤(2切) HKD268✨刺身船夠吸睛,刺身包括海膽、牡丹蝦、帆立貝、油甘魚、鱆紅魚等,款款新鮮睡厚肉滿足口感。🔥 特選串燒盛盒 (5串) HKD228✨ 盛盒有齊豬牛雞,包括塩燒安格斯、塩燒厚牛の舌、雞翼、軟骨雞棒及荔枝豚肉卷。燒得外脆內juicy,熟成度剛好~ 🥚玉子燒加芝士 HKD108✨煮物點選玉子燒,店員私心推介加芝士更滋味。食落蛋味香濃且內層濕潤軟腍,半溶芝士味道濃郁!總結:-食物 ❤️❤️❤️❤️🤍環境 ❤️❤️❤️❤️🤍服務 ❤️❤️❤️❤️❣️(店員主動有禮).··🔖Nunu燒 (中環)
🔥小巷中的居酒屋🔥

🥚玉子燒加芝士 HKD108

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️❣️(店員主動有禮)
🔖Nunu燒 (中環)
  • 玉子燒加芝士
  • 特選串燒盛盒
  • 八款刺身拼盤(2切)