2011-02-09
事隔多月,一直都無去寫食評。今日終於下定決心寫返~ 因為呢間餐廳確係值得推介。收工後想同朋友飲杯野,黎到尖沙咀K11,行左個圈揀左 "Oceanna"。 我地志在飲野所以只 order 左個烤雞肉凱撒沙律,生蠔,焗田螺配薯茸,意大利雲吞 及 紅酒 (朋友本身好紅酒,所以由朋友挑選)。食到雲吞時,入口時發現內含牛肉味,即時拎紙巾將其吐出(因本人唔食牛),並叫了 waiter 來問個明白。 原來 menu 上沒有列明這道菜含牛肉成份,經理立刻過黎了解情況還親自致歉,額外送上甜品!(最終都無將牛食到落肚,但餐廳既細心服務的確令人窩心!值得一讚~ ) 總括而言環境,服務,味道均令人稱心滿意。烤雞肉凱撒沙律 - 整體不錯。生蠔 -按照 waiter 介紹 order 左3款,分別來自澳洲 & 法國。 由淡至咸順序食,當中帶有海水味,好鮮甜!焗田螺配薯茸 - 田螺肉質爽口。意大利雲吞 - 味道應該不錯! (可惜本人未能品嘗。)士多卑梨梳乎厘 - 焗得好高好靚,食落仲好滑。
烤雞肉凱撒沙律 - 整體不錯。
焗田螺配薯茸 - 田螺肉質爽口。
意大利雲吞 - 味道應該不錯! (可惜本人未能品嘗。)
士多卑梨梳乎厘 - 焗得好高好靚,食落仲好滑。