完全唔會再比機會!!!!!!!我地全台8個人用左成千但換黎好差的聚會第一:成間店好熱好焗,已向店員提出,但回應是冷氣已開到最大第二:店內音樂好大聲,大到我完全聽不到朋友講野第三:野食成40分鐘先黎幾1-2份第四:全部意粉一係overcook,一係生的,硬的未熟第五:環境又亂又唔清潔,好恐怖第六:boardgame好多都唔齊或亂放,幾隻GAME放係一個GAME的盒入面,玩都玩唔到我見咁多好評先去試,點知中曬伏,可能轉左手,但希望大家要小心
完全唔會再比機會!!!!!!!

我地全台8個人用左成千但換黎好差的聚會
第一:成間店好熱好焗,已向店員提出,但回應是冷氣已開到最大
第二:店內音樂好大聲,大到我完全聽不到朋友講野
第三:野食成40分鐘先黎幾1-2份
第四:全部意粉一係overcook,一係生的,硬的未熟
第五:環境又亂又唔清潔,好恐怖

2018-06-01
2018-04-02 1275 views
昨天是朋友的生日,問咗幾間cafe都話冇生日優惠同冇乜特別待遇不過棋吧就送rainbow shot,好似幾得意,個朋友又係酒鬼,一行四人就book咗棋吧。優點一:唔限時!好少board game cafe俾客人一坐坐到收工,又唔會被迫交枱優點二,食物不能夠話好好食,但一個店員又要顧樓面又要煮食,都幾辛苦!但以cafe黎說,食物質素不錯!分量較輕盈,就不能當晚餐了!所以叫咗個棋吧拼盤小食有雞翼,暑條等等。。都幾惹味優點三,員工服務態度友善,店員得一個,又要照顧不同客人,又要出菜,上菜時間可以改善下! 店員好好態度應付我好麻煩同問題少女的要求!做人要將心比心嘛!雖然設備可以再新的,但員工態度唔錯,教我地玩game,我地都已經樂在其中!最後坐到十一點幾。。 都幾夜,幾開心

最後坐到十一點幾。。 都幾夜,幾開心
2018-04-01 810 views
係旺角行街行到攰,同行朋友搵到呢間cafe可以無限時禁坐上到黎每人叫左個set,一個意粉包杯野飲$110左右,碟意粉賣相都幾令,食落都唔差可惜唔記得影相。。。個日真係太攰🤦🏻‍♀️全間店一個店員,一個人沖一個人煮,所以我地都好快落左單,落完單之後見我地研究緊隻遊戲,都好主動問我地識唔識,話教我地玩間野都好多遊戲玩,之前去其他cafe又限時,消費又貴好多同都好少主動教遊戲🤦🏻‍♀️🌚呢間算不錯
係旺角行街行到攰,同行朋友搵到呢間cafe可以無限時禁坐
可惜唔記得影相。。。個日真係太攰🤦🏻‍♀️

每次10人出去gathering,都唔知去邊好,party house通常又唔包嘢食又比較遠,但去cafe坐好少有咁大張檯又驚嘈親人。記得里間cafe都的的式式,跟住又有成個櫃boardgame,就打去問問。果然地方唔大有唔大好,我地得15人都包到場!最正係佢地有酒牌,又有Rainbow shot 送,可以加錢轉啤酒/cocktail,開瓶費收左$100任開!嘢食方面都有salad,意粉,小食嗰d,無咩特別,都係快快填飽個肚繼續玩。三文魚 salad 好足料,值得一試!嘢飲可以試試soda 茶,朋友試玫瑰味,我就叫左桂花味,清清甜甜,好特別!5點玩到12點,有得食有酒飲,有麻雀打(講明唔俾玩$),又有game 玩,估唔到15人都有好幾個game可以一齊玩,好彩問問d staff有咩game推介,估唔到會揀幾個俾我地玩又會教埋我地,唔係自己睇到天光都睇唔明個說明書!另外我多口問句,原來可以唱k添,不過因為電視壞左,用projector要熄幾戔燈,仲有氣氛!真係鋪頭細細,但有咁多嘢玩,包埋嘢食嘢飲玩7個鐘每人都係$200咁抵,下次再包場玩過!

嘢飲可以試試soda 茶,朋友試玫瑰味
,我就叫左桂花味,清清甜甜,好特別!

2018-04-01 477 views
我同我班朋友一直都幾鐘意玩board games, 見呢間冇限時啲野食都唔錯。所以都黎咗幾次。 時隔一排, 啲meau好似唔同咗,本身想身大蝦,又見佢有新出,所以試下佢個新既煙生文魚忌廉意粉加大蝦😂。。 啲煙生文魚有三大塊同整咗花, 食落個忌廉汁同啲煙三文魚又好夾! 呢個價食到其實都係幾有驚喜。。加上我不嬲幾鐘意呢到啲board gams 夠齊,又夠時間玩好耐咁。個staff得閒有時會教你玩下新games,所以我諗我都會keep住支持呢間小鋪仔!
2018-03-30 530 views
今日同朋友一行11人,連埋另外3台客共9 人,即係全場20 個人,我們係最後一台人坐底。全間野得一個人,埋單、煮野、執野一個人做晒!d野慢到極點,我們8點10分左右落order,大約一小時後我杯野到,再一小時後有野食,即係10點幾先食,餓到大家都死死下,最後個一碟上台成22:55左右,會不會離譜左d?得一個人,都唔好預佢質素好得去邊,又細碟,我食完叫做勉強頂住個胃,都算,最重要係飲品好甜,甜到驚死我地糖尿病死唔去咁款。由於餓到心情太差,只係影左一張相呢個係蜆肉白汁意粉,全碟蜆肉加埋5-6隻,大佬,比百幾蚊比碟咁ge質素我?嬲到震結論係...... cafe一街都係,我完全搵唔到理由會再黎呢間,睇番之前食評,我見有人都已經講過一人頂住一間舖。遊戲方面,唔夠game,我們想玩狼人但搵唔到,我們太多人一齊玩,而佢地冇咩game係可以比咁多人玩,好失望,加上真心餓,餓到冇晒心機玩。大佬,咁冇誠意不如執左佢啦!我好少踩一間野踩到咁盡,但呢間真係好唔得。

由於餓到心情太差,只係影左一張相

2018-03-29
2018-03-24 222 views
一間好有人情味的店,雖然只得一個店員(又或者係老闆黎), 但係服務質素沒有下降,野食即整需時,見佢一個人密密煮再送餐再執枱,好忙碌但仍然保持好有禮貌,見我地唔多識玩個board game仲主動黎教我地,好有heart去對待客人,感動了我,我地有朋友生日帶左上個蛋糕上去,送左set rainbow shot俾我地,好新奇~呢間店滿足到鍾意玩board game既我地,我地大笑嘈到拆天,當左自己屋企咁自由自在,haha
2017-12-28 1174 views
同班fd成日搵位聚會真係搵到嬲,放題又坐得兩個鐘,食完都夠鐘。。。冇乜時間傾計。終於搵到呢度打救我!由5點幾坐到11點幾!坐左成6個鐘都冇人趕我地走。特登成班fd上黎帶埋蛋糕慶祝生日,要收切餅費,但送set rainbow!勁令😍真係彩虹色,原本都冇乜期待😂但見到實物真係超開心,我地忍唔住wa出聲野食水準唔錯,每人100幾$可以任坐同勁多board game 挽都抵啦以後同friend聚會首選係呢度!終於唔洗再搵🤦🏻‍♀️

以後同friend聚會首選係呢度!終於唔洗再搵🤦🏻‍♀️
2017-12-22
$120 (Dinner)
2017-12-22 1059 views
我地一行8人一早book左呢度慶祝阿友人生日。8點鐘到步已經有另外兩大枱喺度, 間野唔算大, 加埋我地, 都已經爆左! 好彩有book到! 一坐低店員就叫我地盡快點餐, 因為人多, d野食會出得慢d。叫晒野之後就梗係即刻玩啦!揀左幾隻經典game熱下身。由於我地3枱人都係玩緊game, 地方又唔大, 所以好嘈,哈哈, 但我like! 如果係唸住好似普通樓上cafe咁搵個地方傾下計, 呢度真係有d難度~睇過下之前d post, 話d野食出得慢, 又真係要等幾耐下……不過我見佢得兩個女仔不停做, 個開放式廚房又豆潤咁細, 而我地都算有game玩分散下注意力, 所以都冇乜所謂啦!正所謂快樂不知時日過, 我個煙三文魚忌廉意粉終於都到喇! 賣相唔錯嘅, d三文魚砌到成朵花咁, 有d心思! 味道都幾好, $108跟杯野飲, 又唔限時, 我覺得算係抵啦! 最後我地叫店員拎個生日蛋糕出黎, 佢地不但播住生日歌出黎, 仲即席表演拉條rainbow出黎! 講緊嘅係子彈酒! 阿友人係咁嘩嘩聲, 因為真係每倒一杯都跟住變色架! 總括, 黎呢度食野係要有d耐性嘅!不過因為呢度係boardgame cafe, g
總括, 黎呢度食野係要有d耐性嘅!不過因為呢度係boardgame cafe, game種類都算多, 玩住game等, 而d店員服務態度又幾好, 咁都算ok啦, 又唔限時, 一班人去玩都值得黎嘅!
2017-12-09 1170 views
星期五晚想搵個可以坐得耐既地方同朋友傾下計,所以揀左依間樓上cafe 啦 但真係去到一肚火, 首先我同另一個朋友早到叫杯野飲同一份麥樂雞做頭盤,等左半個鐘,但個陣成間舖頭得我地兩個都另一張枱既客,之後到我地5個人都到齊喇,叫套餐食,佢係規定一定要叫個意粉同野飲咁當一個套餐, ok咁去得依啲樓上cafe預左都起碼要百幾蚊 因為主要想要個地方姐傾計姐, 但佢最過份可以成間舖得一個人做, 我地5個人 第一個碟意粉等左一個鐘 冇錯呀 係9點先得到 之後每等起碼20分鐘先逐碟逐碟黎 換言之 第4個人個碟黎既時候 第1個人已經食完喇 都唔緊要!佢既意粉簡直係世界級 又碎又淋哂 我真係買叮叮都好食過佢呀唔該 我地大家都等到好餓但冇人一碟碟意粉係可以食得哂 之後我地第5個朋友等都唔想等直接cancel個餐去 全程係間cafe兩個鐘但有個半鐘係呆等架 如果大家都用浪費錢浪費時間去食啲仲難食過7-11叮叮既野食 我真係極度推薦你地黎呀
2017-11-16 981 views
平時成班同學出去gathering,10幾人好麻煩,party house通常又唔包嘢食又比較遠,但去cafe坐好少有咁大張檯又驚嘈親人。里棟大廈每間cafe都的的式式,跟住里間又有好多boardgame,就打去問問。果然地方唔大有唔大好,我地得15人都包到場!最正係佢地有酒牌,有Rainbow shot 送,可以加錢轉啤酒/cocktail,又包埋開瓶費,我地帶幾支酒去開都無 extra charge!嘢食方面都好 flexible,可以同佢哋傾,都有salad,意粉,小食嗰d,不過就唔會太fancy。Salmon salad 好足料,我地加錢轉,值得一試!嘢飲可以試試蜂蜜soda,桂花soda 茶,清清甜甜,好特別!5點玩到12點,有得食有酒飲,每人本身$148,我地轉個salad再一人多杯野飲都係加多$30,真心抵!

最正係佢地有酒牌,有Rainbow shot 送

2017-10-16 1007 views
今日同啲朋友黎棋吧玩加慶祝生日,每人叫咗一個餐,就冇限時完到佢收鋪。我哋另外叫咗個拼盤。入面有幾個小食,$68好抵,熱辣辣食夠哂熱氣,好正! 最後期待已久既rainbow,果然冇令我失望,真係好靚😍個staff特別話唔太好飲嫁,但我又覺得唔差喎😎呃哂like 啦,個frd勁開心。佢呢到雖然唔大,但board games都算幾多同新。個staff 見我哋等緊野食,就教我哋玩啲遊戲,教咗呢個game,同一班朋友一齊玩呢個真係笑到抽筋🤣
Rainbow  shot

Rainbow  shot
2017-10-16 592 views
雖然佢地無蛋糕,嘢食嘢飲不過不失,但有兩個買點,1. 有set Rainbow Shot 送,2. 無限時加boardgame 任玩。我地都真係為 set 子彈酒黎,好特別,好似突然有魔術show睇咁,一路倒一路變色,最正係喺你面前倒,真係要講聲「點解嘅?!」點解可以由藍綠色變到紅色?味道方面好特別,杯杯唔同味,我地每杯試一啖都幾過癮!(留意:橙色黃色都唔錯,味道似screwdriver,紅色嗰杯雖然好靚但真係唔係個個啱口味!)食完嘢,切蛋糕,飲下酒,玩下game,不知不覺就玩左成晚,由5點玩到12點,又唔會俾人加單/走,埋單都係一人$110度,算幾抵!

,紅色嗰杯雖然好靚但真係唔係個個啱口味
!)

2017-10-14 423 views
朋友推介黎里間玩,果然有唔少board game,又有酒飲,邊玩邊飲都幾爽,輸左罰飲酒好玩d,最正係每人再叫嘢飲有半價promotion,紅茶綠茶連cocktail都得,返而坐耐d口渴再叫多幾杯仲抵,$34有cocktail飲,唔覺唔覺我地由4點開門玩到收鋪咁制。我叫左個咖喱雞排拼薯條,雖然賣相一般,估唔到雞排大大塊啖啖肉,唔會好dry好鞋,咖哩醬係用日式咖哩,好match!有個game好好玩,有道具槍,應該鬥多錢,玩玩下變左互相廝殺,笑死。

,笑死。
2017-10-14 334 views
因為要慶祝朋友生日,想搵個地方有張10人大檯又可以玩耐d,醒起里間cafe。重點係帶蛋糕上去切(切餅費$50) 有set FREE rainbow shot ($280/12杯) 送。可以同staff夾定俾個surprise 朋友。Rainbow邊倒邊變色,每杯唔同味,有幾杯好飲有幾杯似藥水,有幾杯酒精重d有幾杯似果汁,overall 以shots黎講酒味唔會好重都易入口,另外影相幾靚架。如果仲想飲,跟餐加$16就可以叫cocktail飲,推介Nothing,好好味,蜜瓜味甜得黎帶少少酸酸菠蘿味,加埋dd coconut rum味 好易入口,第2杯仲要半價($34) 就有一杯,好抵!
Rainbow  shots

Rainbow  shots