2017-10-13 275 views
上次朋友搞party上去玩過,今次就一行8人上去。都幾抵,minimum charge 一人一個餐無限時坐到12點,我地唔覺唔覺玩左成6個鐘。個韓式卡邦尼好吸引,但又想食大蝦,我最後叫左個韓式卡邦尼加餸加左3隻大蝦。個意粉辣辣地好野味,唔食得辣一定要叫少辣。嘢飲叫左杯青檸soda,雖然無放粒青檸落去,但幾似泰國鋪嗰d,鍾意酸酸地啱晒。原來佢地有好多款boardgame 遊戲玩,特別推介有個叫「傳情達意」,玩到笑死左 (唔想睇說明書又唔識玩可以請staff教)。

韓式卡邦尼(+大蝦)

(唔想睇說明書又唔識玩可以請staff教
)。
韓式卡邦尼(+大蝦)
2017-10-12 185 views
今日專登同同事到油麻地gathering一下,知道呢到冇限玩就黎坐下,事關啲人唔係個個準時到。我地5點幾鐘上到去玩,坐地即叫嘢食,呢到好多board game 可以玩,個staff好好咁介紹啲games比我哋玩,可能太早人流未算多玩一玩啲野食就到,叫咗幾個意粉同長通粉食。佢個芝士吞拿魚粉量幾足同幾香。我問佢哋有冇咩好食,佢哋推介咗個韓式卡拜尼,但我又想食蝦,所以加錢加咗幾隻蝦,啲蝦幾大隻同幾彈牙,個韓式拜尼又辣得幾過引,都幾好。最後更係飲返杯先啦! 跟餐+$16 叫咗杯1664,朋友就叫左杯cocktail,一路吹水一路玩。氣氛都幾好,檯檯都好high玩board games玩到癲哂🤣

2017-10-08
$100 (Dinner)
2017-09-08 575 views
上星期五同事生日,當然要賀一賀佢,whatsapp約飯局,班友又話要飲酒又話要搵個一班人坐得耐,玩得耐的地方。 最後Edward 生佢介紹登打士街的棋吧,貪佢地點夠方便住唔同地方的同事,又係我負責book位。上到去見環境OK, 清左一張長枱坐11個人都好夠坐,Book位時個waitress已經提左因爲果晚full booking上菜會比較慢,所以我地一坐低就落order 先,反正都係玩住d game,飲住野等,無限時坐幾耐,我又真係唔係好介意。 值得一讚係侍應姐姐冇煩我地班人嘈嘈共同會教下我地點玩d game, 話晒有成近百隻game 我懷疑佢自己識唔識得晒,最後飲飽食醉,睇埋隊埋佢表演點整個送的生日rainbow shot, 有酒飲有飯食埋單一個人頭消費平圴110左右,旺角區泥講,算係抵上星期五同事生日,當然要賀一賀佢,whatsapp約飯局,班友又話要飲酒又話要搵個一班人坐得耐,玩得耐的地方。 最後Edward 生佢介紹登打士街的棋吧,貪佢地點夠方便住唔同地方的同事,又係我負責book位。上到去見環境OK, 清左一張長枱坐11個人都好夠坐,Book位時個waitress已經提左因爲

上到去見環境OK, 清左一張長枱坐11個人都好夠坐,Book位時個waitress已經提左因爲果晚full booking上菜會比較慢,所以我地一坐低就落order 先,反正都係玩住d game,飲住野等,無限時坐幾耐,我又真係唔係好好介意。

值得一讚係侍應姐姐冇煩我地班人嘈嘈共同會教下我地點玩d game, 話晒有成近百隻game 我懷疑佢自己識唔識得晒,最後飲飽食醉,睇埋隊埋佢表演點整個送的生日rainbow shot, 有酒飲有飯食埋單一個人頭消費平圴120左右,旺角區泥講,算係抵,下次有飯局,又多一個地點選擇

$120 (Dinner)
Celebration
Birthday
2017-08-29 580 views
見之前dpost話可以包場就走去試試。有rainbow shot 送,喺面前倒,一路倒真係一路變色,好正! (中間好似screwdriver 味,綠色個杯酒味比較重,紅色個味就見人見智啦)嘢食方面樓上cafe算係咁,有包場package叫,不過不失,算係可以填飽個肚玩成晚。推介韓色卡邦尼意粉, 算比較少見, 酸酸辣辣,估唔到都幾match,如果鍾意辣可以叫個staff加辣!嘢飲有啤酒cocktail哎,都比較少有,一邊玩一邊飲都幾正!non-alcohol 嘢飲方面都有幾款soda值得推介,我試左杯桂花soda 茶,有花味得黎唔會太甜。朋友唔鍾意甜就叫左個金桔檸檬soda,酸酸地幾解渴。我地次次都有10幾20個人,通常玩玩下就會好嘈架嘛,成日俾人bear/出聲話,好無癮。里間可以人少少都包到場玩,大家唔會怕尷尬,玩得好盡興,連個staff都同埋我地一齊玩,個gathering好成功!
見之前dpost話可以包場就走去試試。

2017-08-29 399 views
里排要搵地方搞ice breaking 迎新活動好頭痛,喺openrice 搵到里間就打去試試。最重要係睇中里間cafe比較細,18人已經可以包場,可以自己霸晒成間cafe自私玩!包場價錢都reasonable,包場 $158/person only,食物不過不失,有沙律有麥樂雞炸蟹拑炸薯條雞翼嗰d跟2款意粉, d staff都幾細心,驚炸嘢凍左唔好食,所以分開一籃籃上,另外豉油雞翼幾入味,韓式卡邦尼意粉辣得黎好野味,份量好夠食。嘢飲一人包一杯$52嘢飲,我地大部分都加$16 upgrade做cocktail, 我地女仔多,都比較鍾意甜酒,所以覺得佢地大部分cocktail果味重好易入口。(留意果味重唔重酒味,唔等於無酒精,所以唔好飲太快!)個人推介 Alligator, 酸酸橙汁帶dd 甜甜Melon 味;Nothing都好正,coconut 同 pineapple and melon 係絕配!最正係FREE 嗰2 set rainbow shot (值$200/set 9杯), 好靚靚,影group photo 一流!另外時間都比較長,可以由5點包到12點!

2017-08-28 420 views
野食難食,野飲難飲。價錢貴。唔抵食。環境好吵,上菜超慢。建議它係同一時間serve 唔到咁多人,就早點提出,等客人可以選擇要不要繼續係度食。而不是要客人在那齋等。也不是送一兩杯酒就可以解決的事。
野食難食,野飲難飲。
價錢貴。
唔抵食。
環境好吵,上菜超慢。
而不是要客人在那齋等。也不是送一兩杯酒就可以解決的事。
2017-08-26
Type of Meal
Dinner
朋友聚會,第一次但也是最後一次光顧⋯⋯首先講環境,餐廳只能容納三十人左右,我地十個人左右,有一張枱坐左都是十多名大專生,噩夢開始。他們玩遊戲玩到好嘈!好嘈!好嘈!聲音又高又尖又亮,我地耳膜都就快破損!仲嘈過k房同酒吧,同朋友完全講唔到野!職員完全無作出適當勸籲,我去在高嘈音環境下坐左四句鐘,震耳欲聾!另外,環境又熱又焗。兩部冷氣,一部壞到開唔到,一部喪漏水。睇下前人食評,發現一年多前冷氣已壞,即是經常壞,都無正視問題!仲有,冷氣機漏水,下面用兩個水筒載住,點知有一個穿孔⋯⋯一江機水向我腳下流!講食物飲品仲憤怒。食物份量少得可憐,汁鹹,意粉碎,我地完左要食宵夜。飲品味道真是難忘,提子紅茶,只有極苦的茶味,一點甜也沒有!此外,廚房只有三位職員,要整近三十個餐,出餐程度慢得很,又經常漏單⋯⋯唯一可以讚,就是職員態度算好,但怎樣也不能安撫到我們!最後,這間是cafe界中的「奇葩」!

朋友聚會,第一次但也是最後一次光顧⋯⋯
2017-08-26
$100 (Dinner)
2017-08-15 555 views
8個人去聚會,首先地方好細,成個場坐到大概30人only。食物方面選擇超級少,冇party set。d意粉好眉好貌,但係爛到可以用匙羹黎食,長通粉得隻碟熱,入面凍嘅。成間鋪得一個人做,所以要等好耐。野飲不過不失,都係個d野冇咩特別。個環境係乾淨嘅,多唔同款未見過嘅board game玩,都新淨唔會融融爛爛。btw我地借左個雪櫃擺蛋糕,就收左我地$50切餅費,不過送左cocktail都算啦。總結:d野真係太難食,唔會再黎
8個人去聚會,首先地方好細,成個場坐到大概30人only。
食物方面選擇超級少,冇party set。
野飲不過不失,都係個d野冇咩特別。
總結:d野真係太難食,唔會再黎
2017-07-27 932 views
記得里間無限時,有好多board game玩又有酒飲,坐成晚都係大概$100,所以book返里間玩成晚。叫左個新款意粉,韓式辣卡邦尼, 辣得黎幾野味,都唔錯,值得一試。跟餐包杯嘢飲,加$6 就有杯 house red,支酒比較young,唔會太澀,好易入口。咁啱有朋友生日,原來友人有買蛋糕上去,一出蛋糕後就有staff出黎放子彈酒杯,喺面前倒Rainbow,一人一杯,我得人多, 好神奇,個Rainbow 可以繼續變色,雖然好靚但味道上唔係杯杯好飲(我覺得中間幾似橙汁,一頭一尾酒精比較濃,紅色有d藥水味)。坐左5個鐘,有d渴,叫多杯嘢飲,試左個梳打茶,揀左桂花味,有清香花味得黎唔會太甜又解渴原來第二杯半價添!估唔到board game櫃入面搵到有麻雀打(有埋花)整體黎講,好抵坐,又有酒飲,rainbow好正!唯一係嘢食款式唔多,同埋廚房比較細,出餐會慢d (建議坐低就落order。

,雖然好靚但味道上唔係杯杯好飲

估唔到board game櫃入面搵到有麻雀打(有埋花)

2017-07-25 651 views
整體感覺還可以首先找這間店鋪有小小難搵,因為恒威大廈個入口係喺一條窄巷度,可能附近岩岩裝修緊,而且又落雨,感覺環境不是很好,相信日頭去會較好。然後一入到店,可以一眼望晒,果日去係full booking,中間有10幾人book左,另外有我地4個,同別多4個,總共3台人,但重點係得一個店員服務我地,我知佢已經好快落完單就煮野食,佢都好辛苦,但要照顧甘多客果陣最好多個人手,佢無甘忙之餘,我地既野食都吾會等甘耐。到broad game 方面,款式都多既,但有d已經比人挽到好舊,d牌都殘晒嚕⋯⋯雖然cafe dinner set 98蚊包野食加一都算正常價,但份量吾算多,同埋味道都好一般。樓下cafe黎講,質素都是還可以喇,希望之後會更好啦👍🏻👍🏻
整體感覺還可以

2017-07-24 510 views
地點難揾d,後來揾唔到就打去舖頭問,店員幾有禮貌。環境可以接受,乾淨。但成餐最好食係薯條,其他都唔掂。店員話無飯得意粉,唯有叫意粉,但2個意粉都勁鹹,朋友食2啖已經唔想食。game種類少。價錢又唔係平。總之就係唔洗去,大把樓上cafe好過呢間。
地點難揾d,後來揾唔到就打去舖頭問,店員幾有禮貌

總之就係唔洗去,大把樓上cafe好過呢間。
2017-07-09 665 views
我係Malaysia華橋黎香港玩,朋友介紹里間幾好坐,另外又有朋友生日就黎左慶祝。 呢到好多board games 玩,唔忙既時候,d staff好細心咁教你games😬 我哋玩咗陣d野食就到。有個韓汁辣卡邦尼好creamy 辣得黎好野未!鐘意辣既人可試下食!跟住佢哋特調咗杯shot Brain Hemmorage。個樣好得意,用baileys整左個腦浮喺中間,味道唔錯!生日送個 set Rainbow就好靚,雖然味道係藥水味😂😂。我朋友好開心,d staff 一齊唱歌比佢聽。
2017-07-03 398 views
第一次黎到呢間cafe,見到有超級多games玩!由於我哋啲人未到齊,我哋打咗一陣麻雀仔,好細粒好cute🙈。我叫咗杯桂花soda茶,跟餐+$6,個桂花陣味好清新,又夠凍,飲落係透心涼🤤。之後到齊人就開始嗌野食。我叫咗個燒汁雞扒意粉$98。其實都等咗一陣,我都體諒佢哋個廚房太細可能一次過煮會慢所以冇催到,加上個staff見我哋悶悶哋仲介紹咗啲games比我哋玩,幾貼心!最後玩到都唔記得啲時間,咁啲野食就到。雞扒炸得幾脆,又唔會好乾,岩岩好!個意粉不過不失,有啲蒜味幾香,同個汁幾夾!重頭戲緊係個rainbow la!我哋帶個friend黎慶祝就係想佢試下rainbow shot! 平時個啲$400幾一set,佢依到帶蛋糕加$50切餅費就送一人一杯,抵到爛!佢係我哋面前倒仲要沖得超靚😍我哋係咁影相之際個staff同我哋講,但佢唔好飲嫁喎。真係好難飲🙈 中間就好啲係有啲橙汁味。但咁靚都抵哂啦👍🏻

rainbow  shot
rainbow  shot
2017-06-09 326 views
俾佢地個生日surprise吸引上去,同個staff夾定左喺玩郎人時當朋友合埋眼就攞個生日蛋糕出黎,d staff一放低蛋糕就放左d shot glass喺檯面跟住就攞個 shaker 出黎, 喺正我地面前倒!好正!真係會一路倒一路變色,仲要味道杯杯唔同!(中間o個幾杯比較好飲)嘢食方面,我試左個韓式卡邦尼,普通卡邦尼就食得多,里個第一次見,估唔到辣得黎酸酸辣辣,好開胃! 如果大食d 嘅朋友,可以考慮加塊炸雞排,好脆好大塊,$20 only,抵過叫小食!嘢飲就試左杯桂花soda茶,好有桂花味又解渴!加埋10% service charge 平均$100一個人嘅價錢,有比較少見嘅 boardgame 玩,又任坐,其實都算幾抵!

嘢飲就試左杯桂花soda茶,好有桂花味又解渴!

2017-06-04 296 views
第2次黎呢間鋪頭,因為知道佢哋會送Rainbow,仲要跟蛋糕就得!(切餅費$50)叫咗個卡邦尼意粉,發現啲賣相比之前黎靚咗。食落都係不過不失,唔錯😋 最鐘意就係佢新推薦既飲品 — 花茶soda(有桂花、玫瑰、核花、櫻花)聽起黎已經好心動,見到佢黎真係覺得成件事好少女💓。我揀咗玫瑰soda,上面有幾粒玫瑰做裝飾,幾有心意思🤗飲落好清新又唔會過甜。(staff會提你自己攪個杯啲糖漿)食野之外,啲staff會教你玩遊戲,就算佢哋唔識玩(實在太多games🤣)都盡量搵啲片丫教你玩,算係好有誠意。呢到主張無限時玩,對於我哋鐘意玩啲用腦既遊戲既人就好適合,佢又唔會話見你食哂野就好似趕你走咁,真係幾值得推介!重頭戲Rainbow! 個staff同我夾咗比驚喜,我係15分鐘前已經黎到放咗個蛋糕先,佢再幫我趁個friend去廁所就點咗蠟燭抬個蛋糕出黎,隨後就即刻沖Rainbow。一人一杯,其實佢唔好飲嫁,但真係好靚😍今日個個都好開心!

2017-05-16
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$115 (Dinner)
Celebration
Birthday