2021-08-21
約咗好耐冇見嘅朋友去呢度食晚餐,其實佢哋講過幾次上嚟依度食,話好好味,今日就嚟試吓啦我!大家都話好味我又未食過但係食完覺得個質素正正常常,有幾碟都係普通好啲嘅小炒餐廳做得到,邊有特別野係肉骨茶,海南雞飯都OK~ 可能我本身唔係特別鍾意食鵝肝,呢度送OK啦!不過酒味就好入味嘅黃金麥皮蝦,每人有一隻~ 上枱幾靚,但係其實如果唔食個殻,定係食入面嘅蝦嘅話,唔係細隻,不過一個人第一隻就會好少第三樣炸得好香口,熱辣辣咁上不過我就唔係幾鍾意咁熱氣嘅餸!佢細細粒咁,其實皮同肉嘅比例會比較少,即係話,其實唔係好多魚肉~ 不過,值得一讚嘅就係佢底下嘅炒洋蔥、肉絲同埋冬菇絲好香呢隻大肉蟹好香好好味!不過我覺得手工嘅話係正常嘅質素,因為呢個蟹係優質嘅,正正常常的話,點整都會好好味海南雞飯拆晒所有花,非常細心!而且配搭嘅四種醬料都調校得味道唔錯,我哋都用晒啲醬料啊佢嘅黃飯唔會好油膩,而且底仲有飯焦 不過其實半隻雞呢度唔係太多,嗰隻雞應該唔大隻的~成餐飯真係比較出色嘅話,我覺得係肉骨茶!真係比坊間嘅藥材味重!層次豐富,在夾雜着一啲熟蒜食,非常好味食完都覺得好養生正常少油嘅菜心~ 份量都唔多最後嘅荔枝同埋榴槤薯餅
第三樣炸得好香口,熱辣辣咁上
佢嘅黃飯唔會好油膩,而且底仲有飯焦 不過其實半隻雞呢度唔係太多,嗰隻雞應該唔大隻的~ 成餐飯真係比較出色嘅話,我覺得係肉骨茶!真係比坊間嘅藥材味重!層次豐富,在夾雜着一啲熟蒜食,非常好味
食完都覺得好養生
正常少油嘅菜心~ 份量都唔多
最後嘅荔枝同埋榴槤薯餅都幾特別!畫上一個好好嘅句號,因為非常清新,可以清除頭先唔少嘅油膩感
呢度買單八百幾蚊一位,我覺得實在太貴啦!因為我自己食開一啲質素OK嘅茶餐廳或者小廚都係差唔多嘅質素,但係個性價比高好多倍!!!
不過個個人嘅感覺唔同,可能真係要大家試過先可以比到評價
Btw, 呢度私營嘅服務好好嘅!餐廳同埋廁所環境都唔錯