2021-01-11
用餐時間:普通星期一1230-1400溫野菜不嬲都出名行高質火鍋路線,平日食個dinner或者放題每個人都最少差唔多三,四百起跳,今日就試下佢個平民價lunch set,連加一都唔洗$200!今日我地兩個人叫左兩個lunch set,每個lunch set包3款肉(豬,牛,雞每樣都有幾款揀)(可以升級要高級啲既肉),湯底(有啲要加錢,$10-$20),蔬菜拼盤,每日唔同既丸類(今日係日本年糕同一個芥末味既丸(唔係好肯定叫乜)),烏冬/飯,飲品。之後加錢可以再加食物,所以其實好free,豐儉由人。今日我就唔係全部試曬。壽喜湯(評分:5/5):湯底清甜,淥完既食物係食到甜味,仲有一個蛋汁比我地點肉食。除左呢啲之外,餐廳本身都有提供芝麻醬(主要比肉)同埋柚子醋(主要比蔬菜),加埋我個湯底配搭一流。肉類(評分:4/5):肉類都幾新鮮好味,可惜佢切得比較細件,無乜口感。溫野菜盛合(評分:5/5):有菇,娃娃菜,紅心蘿蔔,水菜,白蔥。全部都好新鮮,紅心蘿蔔第一次試,比其他蘿蔔好食好多!其他野就正常,無乜特別。最後埋單加一再有會員85折,兩個人平均每人係$171。今日呢個價錢食到高級日本火鍋,食物高
今日我就唔係全部試曬。
其他野就正常,無乜特別。
最後埋單加一再有會員85折,兩個人平均每人係$171。今日呢個價錢食到高級日本火鍋,食物高質,性價比絕對係高。
今日咁啱比左個2人卡位我地(有啲食客可以坐4人卡位),位置比較逼,所有食物黎到嗰陣有啲都要搭住放,比較麻煩。希望餐廳可以提升下座位既空間,始終餐廳收費偏高,環境理應更加舒服先啱!
Other Info. :
用餐時間90分鐘