2022-12-12
老公話提早慶祝聖誕節,去到呢間餐廳未食都先興奮,餐廳無論門面定係內部都充滿佈置, 非常浪漫。黎呢度點可能唔食蠔,好嘅選擇都足夠,價錢都比我想像中合理。我哋叫咗兩隻兵庫縣室津,Size較細,但較creamy。兩隻Irish rock (No.0),好肥美好大隻,所以口感好豐富。2隻royal cabanon就海水味比較強。另外要咗半krystale (FRA),我自己最鍾意呢隻,好較爽口同甜。要一打蠔仲送咗兩杯白酒,甜甜哋幾易入口,但酒味都濃。另外要強推嘅就係呢個烤大蝦墨汁海膽醬扁意粉伴三文魚籽及分子柚子珠,意粉較硬身,係我鍾意嘅口感,墨汁同海膽味濃郁。最後老公仲試咗佢哋嘅煙燻豬手,肉夠嫩又好香煙熏味,皮燻得好脆。雖然我哋全部散叫,但係佢都有dinner set。總括而言,呢間餐廳係慶祝節日及拍拖嘅好地方。
黎呢度點可能唔食蠔,好嘅選擇都足夠,價錢都比我想像中合理。
要一打蠔仲送咗兩杯白酒,甜甜哋幾易入口,但酒味都濃。