2022-05-30
🥟🥟作為餃子控嘅我,因為怕咗街買滿滿嘅肥豬肉,平時多數都係自己響屋企包下餃子。最近見有朋友介紹呢間專門食餃子嘅小店,賣相好靚,忍唔住去試吓先。小店地方唔算太大,餐牌揀簡單,有兩款餃子set,分為經典味($58)同特色($68)口味。一set有8隻餃子,可揀兩種口味,有煎餃或湯餃選擇,煎餃貴$10。我就揀咗經典味餃子,韭菜豚肉同埋椰菜粟米豚肉兩個口味,跟咗南瓜湯底。我哋仲擔心唔夠食仲叫咗兩個小食,雞肉串同埋炸蠔一齊share。🎃🎃餃子十分大隻,足料好味,一般女士應該夠食,男士可考慮加$12加個烏冬。南瓜湯底味道濃郁,連埋餃子一齊食,味道好豐富。另外要讚一讚個賣相好靚,有個金色嘅小茶壺裝住啲湯,自己倒入啲餃子度,打卡一流📸📸。兩個小食都正常發揮,食物質素幾好,可以翻兜。