2019-08-24 49 views
今次吃的是雞湯+素面,雖然是很簡單的料理,但是比起想像中好吃很多很多!!!!(開心~)素面的湯底口感清淡、新鮮,一點都不膩,超級適合炎炎夏日~建議頭半碗先吃原味湯,後半碗麵可以用湯匙盛著醋蘸著吃,口味有兩種層次,非常好吃~雞湯也與素面非常配合,是輕而不膩的口感,有一種清涼的補身感覺,非常喜歡推介指數
推介指數
Voucher
  • 皇朝小籠包
  • 上海生煎包
2019-08-24 50 views
陪同事去尖沙咀買嘢,天氣炎熱,行左一陣已經成身汗,最好找個舒適的地方食晚餐,喜歡食上海菜的我,立刻想到樂天皇朝,餐廳裝修高雅,座位寬敞舒適,招呼週到,二話不說,我們馬上就往樂天皇朝去。天氣太熱,首先來一個酸辣湯開下胃,一盅一人份量,有蝦、木耳絲、豆腐、冬菇等,十分足料,湯底濃郁,味道酸中帶辣,十分醒胃。原味小籠包:即叫即做即蒸,在門口位置從廚窗就望到師傳做小籠包的裝况,小籠包皮薄餡鮮,一口咬下,湯汁破皮而出,鮮味十足。配些薑絲和醋更加美味!李白醉雞:濃郁的酒清香撲鼻,雞皮爽口,肉質鮮嫩入味!木樨肉炒拉麵:材料有豬肉絲、木耳絲、椰菜絲等炒成,炒得有穫氣,拉麵彈牙,醬汁調得好惹味!菠蘿咕嚕肉:外層粉漿比較厚,咕嚕肉有口感,酸甜醬汁調恰當。揚州炒飯:材料有蝦仁、义燒、蛋、菜粒。飯粒粒分明秒得又香又夠穫氣。香煎豆沙鍋餅:即叫即做,面層色澤金黃,煎得好香脆,豆沙餡甜而不膩,外脆內軟甚美味!
李白醉雞:濃郁的酒清香撲鼻,雞皮爽口,肉質鮮嫩入味!
菠蘿咕嚕肉:外層粉漿比較厚,咕嚕肉有口感,酸甜醬汁調恰當。
2019-08-12
2019-08-24 37 views
The meal was fine. I had very high expectations because it is has quite a good reputation. Maybe that is why my review is only OK. The food is pricey with decent portion size but nothing blew me away so I left feeling a little disappointed. I don't mind paying high prices for high quality but I never felt like that. The dumpling pastry was too thick for me. There were lots of different flavours to try but I can't honestly say I loved any of them.The restaurant is very nice with good service and
The restaurant is very nice with good service and our table of 6 was really looked after but I think there's just a little too much hype around it.
2019-06-29
$200 (Dinner)
2019-08-23 53 views
好耐冇食過小籠包等等的上海菜,於是朋友提議話黎呢到食,第一次黎到尖沙咀既樂天皇朝,裝修好別緻,食物味道同衛生都好好。金草蜜芽山楂茶$18山楂茶飲落十分清甜。份量大大杯,加左蜜芽甜度足夠。原味小籠包$98雖然呢到有特色口味既小籠包,但係原味小籠包係冇得頂,一咬開大淡湯汁流出黎,肉餡又juicy, 皮亦夠薄。上海生煎包$40生煎包蒸香左,豬肉都夠新鮮,唔會話太油。蒸饅頭$26饅頭好軟熟,加左練奶好易食完一個又一個。四川酸辣湯$52酸辣湯作為前菜,十分開胃,酸酸辣辣,仲有蝦仁等配料,好足料的。

金草蜜芽山楂茶$18
山楂茶飲落十分清甜。份量大大杯,加左蜜芽甜度足夠。

原味小籠包$98

上海生煎包$40
生煎包蒸香左,豬肉都夠新鮮,唔會話太油。
蒸饅頭$26
饅頭好軟熟,加左練奶好易食完一個又一個。

四川酸辣湯$52

2019-08-22 52 views
特意來吃小籠包,因為每個味道都想吃,所以跟朋友每人一籠八色小籠包。試了之後發現最喜歡的是原味同人參味。另外六種味都沒特別喜歡,下次再來的話應該會叫原味和人參味。因為不夠飽,所以另外再叫了一個蟹粉炒飯,味道一般,下次應該不會再吃。
皇朝小籠包
2019-08-21
$100 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
皇朝小籠包
聽說, 呢度最出名嘅8色小籠包,除咗8色有八個顏色之外,唔知味道係點樣嘅呢!今日終於可以嚟試下啦!環境都好幽靜,地方都算幾大又夠光猛,座位都好舒服,侍應生招呼一坐低就放了一盅茶一碟小食,小食都幾吸引下, 有花生栗子好淋呀。 茶原來是茶膽嚟嘅!我覺得茶比較濃,佢仲細心度到給一壺滾水添!點菜時間~~😁😁當然係要試下呢個出名皇朝八色小籠包啦!我覺得有啲似七星伴月加埋就變成8色小籠包,有八個顏色當然有百種味道啦!等我逐一介紹下先,原味 人參 鵝肝 黑松露 芝士 蟹粉 蒜香 川味共8色,侍應生說由第一粒中間嗰粒食先,一路氹氹圈順時針食,哈哈!有點暈呢! 講真啦!我哋兩個人又點會食到8種味道喎! 梗係揀自己最鍾意食嘅味道先啦!講到特別原來最特別都係啲餡,真係薄皮咸多仲好多juicy添!特色我諗應該係塊皮嗰度喇,再點埋殭絲一口放落個口度,熱辣辣果然好出色。👅💦撈拌海中寶~~酸酸甜甜很濃郁的醋味,配埋爽口青瓜絲加海蜇爽口彈牙,還有四隻蝦,蝦仔碌碌極爽口。竹筒剁椒魚片~~成個竹筒上,好吸引因為好多紅椒絲仲有冬菇絲雲耳,好重四川味,本人唔係好食得辣!所以有一碗白飯應該可能會好啲。😂酸辣湯拉麵~~又係辣,不

點菜時間~~😁😁

當然係要試下呢個出名皇朝八色小籠包啦!

撈拌海中寶~~

竹筒剁椒魚片~~

酸辣湯拉麵~~

又係辣,不過是酸辣,配埋拉麵再加海鮮襯托下成碗酸辣湯拉麵非常出色😁😁

清燉雞湯~~

呢個有點失色,因為相與實物太過不符,諗住燉雞湯起碼都有啲料吖,原來只係三嚿仔雞肉而且個湯真係好細呀!味道有點遲普通雞湯一般般。

雷沙湯圓~~

熱辣辣四粒雷沙湯圓,成粒入口,成個口充滿芝麻味,麵團也搓得好軟滑,少少甜好味。

2019-08-16
Lunch
  • 雷沙湯圓
  • 酸辣湯拉麵
2019-08-21 326 views
這天下班和姐姐去了尖沙咀吃飯然後看電影因為想吃小籠包,所以來了這裡吃飯這裡的小籠包是相當有名的我之前也曾經吃過一次覺得味道很好,所以帶姐姐來了這裡的小菜選擇很多,貪吃兼食量大的姊妹二人組結果點了很多(笑前菜的花生栗子煮得淋軟入味香甜可口很好吃醋醬海蜇頭醋醬醃得入味,青瓜很爽甜不老身海蜇頭也很爽脆,整道菜清涼開胃很不錯呢李白醉雞雞肉非常嫩滑,皮薄肉厚非常棒酒味挺香濃入味的個人很推薦沙拉排骨排骨炸得金黃不過火,酥香肉嫩肉汁豐富而且肉質肥瘦均勻不會過肥配上香甜惹味的沙拉醬滋味無窮呢小籠包主角的小籠包一如以往的高水準皮薄而且充滿彈性裡面熱騰騰的湯汁滿溢,充滿了豬肉的鮮味豬肉本身也十分鮮嫩香甜個人非常推薦這道呢蒽油餅十分香脆可口充滿了蔥油和芝麻香紅油抄手水餃皮薄而嫩滑、餡料也很足料惹味配上香辣的醬汁令人食指大動宮廷驢打滾賣相很可愛,口感軟糯味道不錯呢擂沙湯圓我最喜歡的中式甜點之一口感軟糯的湯圓,裡面裹滿了香濃的黑芝麻流心,味道極佳
這天下班和姐姐去了尖沙咀吃飯然後看電影
因為想吃小籠包,所以來了這裡吃飯

這裡的小籠包是相當有名的

我之前也曾經吃過一次覺得味道很好,所以帶姐姐來了

前菜的花生栗子煮得淋軟入味
香甜可口很好吃

醋醬海蜇頭
醋醬醃得入味,青瓜很爽甜不老身

海蜇頭也很爽脆,整道菜清涼開胃很不錯呢

李白醉雞
雞肉非常嫩滑,皮薄肉厚非常棒

酒味挺香濃入味的

個人很推薦

沙拉排骨
排骨炸得金黃不過火,酥香肉嫩肉汁豐富
而且肉質肥瘦均勻不會過肥

配上香甜惹味的沙拉醬滋味無窮呢

小籠包
主角的小籠包一如以往的高水準

皮薄而且充滿彈性

裡面熱騰騰的湯汁滿溢,充滿了豬肉的鮮味
豬肉本身也十分鮮嫩香甜

個人非常推薦這道呢

蒽油餅
十分香脆可口

充滿了蔥油和芝麻香

紅油抄手
水餃皮薄而嫩滑、餡料也很足料惹味
配上香辣的醬汁令人食指大動

宮廷驢打滾
賣相很可愛,口感軟糯味道不錯呢

擂沙湯圓
我最喜歡的中式甜點之一

口感軟糯的湯圓,裡面裹滿了香濃的黑芝麻流心,味道極佳

• 李白醉雞
  • 招牌原味小籠包
2019-08-20 44 views
今個月難得早放工,所以搵朋友吃飯, 尖沙咀食肆真係非常多 。好耐冇食過上海嘢就即管去試一試 ,這間餐廳環境都非常不錯 ,第一時間就叫了呢度招牌菜八色小籠包有八種口味 。而我最like係黑松露,蟹粉同人參味其餘四川,芝士味等等都各有特色。 其他有話梅骨口感非常不錯 ,重話梅味道如果喜歡食酸嘢嘅朋友真係一流。 還有李白醉雞,啲雞有重酒味但係不至於吃了會醉,但啲雞肉非常嫩口。 再嚟一個鮑魚炒飯真係有原隻鮑魚, 啲飯炒得好有鮑魚味。 最後還有黃魚煨麵, 啲魚肉質好新鮮 ,而且啲麵都非常彈牙。 如果下次再來會試下其他食物!
2019-08-19
$306 (Dinner)
2019-08-19 102 views
818,食飽過海做過真正香港人,所以黎左尖沙咀揾野食。樂天皇朝好多年冇食,記得對上一次係同阿爸一齊食,佢對呢到既小龍包讚不絕口。但今次,我要推介食佢地既松子魚。松子鮮果桂魚 $238原條炸,炸到皮香骨脆。身一開二,起大骨,留頭尾上卓。除頭尾外無骨,外脆肉嫩,加埋酸甜醬汁,另人大快朵頤。最終頭尾部分都被我地消滅埋一進店,就看到師傅們努力地搓麵粉,已經讓我們食指大動了。小籠包是必吃的啊!皇朝小籠包 (8件)$118名符其實有外表,又有內涵八種顏色,賣相已經很吸睛店方有建議食法,由淡味開始至濃味。不過我地就除心吃,各選所愛,味道各有所好,我最愛是原味和蟹粉,最鮮最好味整體來說,小籠包皮薄汁多又鮮,豬肉餡料份量足,難怪爸也喜歡吃。係時候計劃吓帶佢黎食了。芝麻醬油麥菜 $65把油麥菜卷起來作為前菜,很有驚喜。感覺像吃沙律菜,咬落索索聲,好新鮮,好清新。閒時自己整都好方便,仲便宜過食沙律菜,偷師了菜肉雲吞湯豬骨湯$58不算多,只有六粒雲吞。但貴精不貴多,雲吞完整大大粒,很鮮很清新。湯也很清甜,可以放心喝。香煎豆沙鍋餅 $55下單時,店員表示可安排餐後才上豆沙鍋餅。服務真貼心豆沙鍋餅一定要熱吃,否則
818,食飽過海做過真正香港人,所以黎左尖沙咀揾野食。

松子鮮果桂魚 $238

一進店,就看到師傅們努力地搓麵粉,已經讓我們食指大動了。

小籠包是必吃的啊!
皇朝小籠包 (8件)$118

名符其實有外表,又有內涵
八種顏色,賣相已經很吸睛

店方有建議食法,由淡味開始至濃味。

芝麻醬油麥菜 $65

菜肉雲吞湯豬骨湯$58

香煎豆沙鍋餅 $55
下單時,店員表示可安排餐後才上豆沙鍋餅。服務真貼心
豆沙鍋餅一定要熱吃,否則就失去其去其美味。
雖然很飽,但好吃到停不了口。熱辣辣,外皮很脆很香口,豆沙餡料滿滿的,甜甜的,很美味啊

原來這裡平日有做優惠,6折真係好吸引。係時候真係要再帶老爸來吃了。

2019-08-18
Lunch
  • 松子鮮果桂花魚
  • 香煎豆沙鍋餅
  • 八色小籠包
2019-08-18 154 views
真係好耐冇食上海野, 今日遊走尖沙咀, 遊到嚟皇朝食小籠包,樂天皇朝位於加拿芬廣場,很方便,好耐之前見過一籠有八種口味的小籠包,想試己久。食店光猛,  高級酒樓裝潢格局。鍾意睇呢啲食物相片大大張的餐牌,未食先興奮, 估唔到價錢又頗大眾化。特色皇朝小籠包 ($118)不同顏色小籠包有不同味道, 共8款;招牌原味, 蒜香,人參,鵝肝,芝士,麻辣,蟹粉及黑松露‚貪新鮮的我當然想一次過試晒佢啦。冇某人咁快手,只係食到呢三粒,  粒粒湯汁豐富;黑松露 ~ 好清香的黑松露配上新鮮豬肉, 肉汁豐富且香濃, 鮮味不鹹膩。人參 ~ 第一次食有人參味嘅小籠包, 有啲食人參雞湯嘅感覺, 不過唔係用雞係用豬肉, 人參味都幾濃。麻辣 ~ 麻辣火鍋味道配落小籠包又出奇夾到, 香辣既肉汁食落幾特別, 味道都唔錯。鮮蝦豬肉抄手拌麵 ($68)佢哋嘅拉麵都好似幾出名, 叫咗個鮮豬肉抄手試一試, 超大碗, 足夠兩人份量, 撒上大量蔥花及炸蒜蓉, 非常香口。抄手都係大大隻, 爽口, 配上紅油抄手的上湯辣汁, 香辣惹味,麵條煮得微彈不腍。上海風味醬鴨 ($58)廚師推介點都要搵樣黎食上海風味醬鴨煙燻過,鴨肉结實鹹香, 要嚟送

食店光猛,  高級酒樓裝潢格局。

特色皇朝小籠包 ($118)
特色皇朝小籠包 ($118)

冇某人咁快手,只係食到呢三粒,  粒粒湯汁豐富;

鮮蝦豬肉抄手拌麵 ($68)
鮮蝦豬肉抄手拌麵 ($68)

上海風味醬鴨 ($58)
廚師推介點都要搵樣黎食
上海風味醬鴨 ($58)

上海風味醬鴨煙燻過,鴨肉结實鹹香, 要嚟送酒一流, 如果就咁食就略嫌鹹咗啲啲。

桃膠紅棗桂圓湯 ($42)
滋補養潤補血的糖水, 清甜潤燥, 呵呵,女士恩物。
桃膠紅棗桂圓湯 ($42)

$174 (Dinner)
2019-08-17 250 views
佢既小籠包食左好多次,每次都一定嗌黑松露味隔一段時間就會嚟食返原味小籠包 $62皮薄多汁黑松露小籠包 $118All time favourite好香好濃既黑松露味比原味小籠包更加好食李白醉雞 $95好入面又滑既醉雞醋醬海蜇頭 $78好開胃既一道涼菜又爽又凍既海蜇頭夠晒正香辣蒜泥白肉 $75好惹味而且包住青瓜,爽口之餘又可以解一解膩竹炭流沙包 $42清炒白菜苗 $65花素蒸餃 $55皇朝擔擔拉麵 $60又係另一個all time favourite濃郁既花生香,加上又辣又惹味既湯底,真係食唔停酸辣湯拉麵 $68朋友鐘意飲酸辣湯,所以覺得依個好食不過我就鐘意擔擔麵多啲啦上海炒飯 $85香煎豆沙鍋餅 $55熱辣辣又香口豆沙餡好濃郁,又唔會太甜成餐飯都好好食食左咁多次都仲想再食
佢既小籠包食左好多次,每次都一定嗌黑松露味
隔一段時間就會嚟食返

又爽又凍既海蜇頭夠晒正
香辣蒜泥白肉

香辣蒜泥白肉 $75

好惹味
而且包住青瓜,爽口之餘又可以解一解膩
竹炭流沙包

花素蒸餃 $55
皇朝擔擔麵

皇朝擔擔拉麵 $60

又係另一個all time favourite
濃郁既花生香,加上又辣又惹味既湯底,真係食唔停
酸辣湯拉麵

酸辣湯拉麵 $68

朋友鐘意飲酸辣湯,所以覺得依個好食
不過我就鐘意擔擔麵多啲啦
上海炒飯

上海炒飯 $85
香煎豆沙鍋餅
香煎豆沙鍋餅 $55

熱辣辣又香口
豆沙餡好濃郁,又唔會太甜

成餐飯都好好食
酸辣湯拉麵
上海炒飯
香煎豆沙鍋餅
2019-08-16 50 views
《樂天皇朝》呢個品牌做得唔錯,既有典雅裝潢及舒適環境,又有相當唔錯嘅食物品質,面最緊要就係有極強性價比,平均每道菜只約八九十元,難怪能吸引任何階層嘅食客。門口裝有半身玻璃,可近距離睇到師傅整小籠包嘅過程。招牌原味小籠包 (6pcs): 雖然有多種不同口味,但我都係鍾意食傳統原味。皮薄唔易穿,內有豐富肉汁,都算幾鮮味。揚州糟溜滑魚片: 醬汁以米酒煮成,帶微微酒香,而嫩滑魚片亦帶淡酒香,味道鮮甜,我與友人都十分喜歡。成都口水雞: 記得樂天嘅醉雞都幾好食,不過既然食過,都想試下其他。口水雞肉質算係幾滑,而雞胸都唔會乾和'鞋'口,麻辣嘅辣度屬於小辣與中辣之間,幾有麻香。檸檬蘆薈桂花蜜: 粒粒爽口蘆薈配加入檸檬、桂花及蜜糖嘅糖水,冰爽香甜,幾好食。

門口裝有半身玻璃,可近距離睇到師傅整小籠包嘅過程。

2019-08-14
2019-08-16 97 views
最鐘意就是上海菜,這間樂天皇朝想試很久,今日終於可以和好友來試。隔離的是樂天經典,差啲去錯。環境寬敞舒適,唯人客太多,有點兒嘈吵。小食有一小碟䁔花生栗子🌰,挺不錯。木耳爽口,帶點微辣,酸酸的,亦有蒜香味,味道層次豐富。食上海菜,又點少得了小籠包呢!雖然有八色小籠包選擇,但我們還是選擇了原味小籠包。稱得上皮薄餡靚,肉汁豐富。吃的時侯要小心燙咀!蘸上酸醋,好正!賣相很靚,師傅把魚肉片起再炸至金黃,魚肉雪白,嫩滑新鮮,再加上甜酸汁,菠蘿和椰果,醒胃可口。年糕煙韌軟糯,嚼勁十足不黏牙,有肉絲,娃娃菜和冬菇絲,口感豐富。調味亦恰到好處,令人停不了口。春卷炸至金黃,皮薄香脆。魚肉嫩滑雪白。咸咸的,挺好吃。糖水味道清新,亦有爽口健康蘆薈。今天我們倆都很滿足。
最鐘意就是上海菜,這間樂天皇朝想試很久,
今日終於可以和好友來試。
隔離的是樂天經典,差啲去錯。

環境寬敞舒適,唯人客太多,有點兒嘈吵。
小食有一小碟䁔花生栗子🌰,挺不錯。
木耳爽口,帶點微辣,酸酸的,
亦有蒜香味,味道層次豐富。
涼拌黑木耳

食上海菜,又點少得了小籠包呢!
雖然有八色小籠包選擇,
但我們還是選擇了原味小籠包。
稱得上皮薄餡靚,肉汁豐富。
吃的時侯要小心燙咀!
蘸上酸醋,好正!
招牌原味小龍包  6粒

賣相很靚,師傅把魚肉片起再炸至金黃,
魚肉雪白,嫩滑新鮮,再加上甜酸汁,菠蘿和椰果,醒胃可口。
松子鮮果桂魚

年糕煙韌軟糯,嚼勁十足不黏牙,
有肉絲,娃娃菜和冬菇絲,口感豐富。
調味亦恰到好處,令人停不了口。
上海炒年糕

春卷炸至金黃,皮薄香脆。
魚肉嫩滑雪白。
咸咸的,挺好吃。
薺菜黃魚春卷

糖水味道清新,亦有爽口健康蘆薈。
檸檬蘆薈桂花蜜

今天我們倆都很滿足。
$320 (Dinner)
涼拌黑木耳
招牌原味小龍包  6粒
松子鮮果桂魚
上海炒年糕
薺菜黃魚春卷
檸檬蘆薈桂花蜜
2019-08-15 30 views
難得老闆萬歲 揀間好少少既餐廳都唔過份呀一行六人 今次就黎到樂天食野原來好多同事都未食過 食完之後都讚不絕口海蜇頭,小籠包二籠,水煮魚,紅油抽手,擔擔麵,紅燒肉等等埋單一千蚊唯一美中不足 係book錯日子 儲唔到里數
難得老闆萬歲 揀間好少少既餐廳都唔過份呀
一行六人 今次就黎到樂天食野
原來好多同事都未食過 食完之後都讚不絕口
海蜇頭,小籠包二籠,水煮魚,紅油抽手,擔擔麵,紅燒肉等等
埋單一千蚊
唯一美中不足 係book錯日子 儲唔到里數
2019-08-14
$160 (Lunch)
  • 皇朝小籠包
  • 蟹粉炒飯
  • 原味小籠包
  • 醋醬海蜇頭
  • 外婆紅燒肉
2019-08-14 207 views
今日同朋友去尖沙咀買野,行到好夜,大家都好肚餓。聽朋友講話附近有間好唔錯既中式餐廳,所以就諗住擇日不如撞日,一於今日去試下~原來朋友推介既餐廳係鼎鼎大名既「樂天皇朝」,我好耐之前食過一次之後,一直對佢既小籠包念念不忘!枱面一早佈置好,擺放左餐具、熱茶、紙巾、放骨既桶等,一應俱全 非常貼心☺️前菜係一碟小花生🥜,可以同朋友一邊傾計,一面過下口癮等待主菜出現!皇朝小籠包 $118每次黎樂天皇朝,一定要點佢好出名既八色小籠包😆 餐廳好有心思,用八種唔同既顏色代表唔同既味😍 白色原味、綠色人蔘味、啡色鵝肝醬味、黑色黑松露味、黃色芝士味🧀、灰色蒜香味、橙色蟹粉味🦀、紅色麻辣味🌶 食左黑松露、蟹粉同蒜香味😋 個粉皮好滑,包住入面好多汁既餡料。我個人中意蒜香味同黑松露味既小籠包,好香口好令人回味😁揚州炒飯 $85另一道力薦既菜式就係揚州炒飯!真係俾個like佢~炒飯金黃色既賣相已經十分吸引,絕對唔係普通個啲頹樣炒飯🍛 再加上大量既蛋碎、菜粒同蝦,令到佢既顏色更好睇~啲蝦一啲都唔頹,係新鮮大隻既蝦,仲要好爽口彈牙。除左蝦,仲有新鮮元貝,即係迷你帶子,啖啖都係海鮮,非常足料👍🏼👍🏼 啲飯都係粒粒分明,

皇朝小籠包 $118

揚州炒飯 $85

另一道力薦既菜式就係揚州炒飯!真係俾個like佢~炒飯金黃色既賣相已經十分吸引,絕對唔係普通個啲頹樣炒飯🍛 再加上大量既蛋碎、菜粒同蝦,令到佢既顏色更好睇~啲蝦一啲都唔頹,係新鮮大隻既蝦,仲要好爽口彈牙。除左蝦,仲有新鮮元貝,即係迷你帶子,啖啖都係海鮮,非常足料👍🏼👍🏼 啲飯都係粒粒分明,我地都覺得係高質炒飯!

菠蘿咕嚕肉 $92

至於糖醋排骨既甜酸比例做得好好,唔會過甜或過酸。咕嚕肉既味道濃郁,外脆內軟,再配埋香甜既菠蘿同埋色彩繽紛既三色椒,係名副其實既色香味俱全。我地好快就將所有排骨食清光!

蟹粉豆腐 $128

呢道蟹粉豆腐竟然俾招牌菜皇朝小籠包昂貴,真係要試下值唔值呢個價錢。蟹粉豆腐非常香滑,蟹既鮮味突出,絕非浪得虛名。喜歡海鮮既朋友可以試下~

我同朋友都渡過左愉快既晚上~中式料理黎講,「樂天皇朝」價錢略貴,但質素的確唔差,晚市茶位都只係$8蚊。我地品嚐左多款精選菜式,最後結算五百蚊。

餐廳除左美食外,服務質素亦都好好~店員好有禮物,又不斷為我地添加茶水,我同朋友都覺得滿意 ☺️💕
2019-08-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)