Restaurant: Parallel
Terms & Details:
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 7 working days after each eligible dining transaction.
2024-08-02 265 views
餐前會有前菜沙律自助,有哂沙律菜、煙三文魚、芝士、青口、翡翠螺、蝦等。鍾意食沙律或者凍海鮮嘅好適合去。Vegetarian Lasagna Impossible Meat呢個真係唔錯。雖然係素食,但用Impossible肉做嘅千層麵真係冇令我失望。千層麵層層分明,軟硬度適中,味道豐富又唔會過鹹,完全唔覺得係素食,仲好似食緊真肉咁。芝士味又香濃,入面層次好豐富,仲有薯蓉。Pan-fried Chicken Roulade w/ Cream Polenta呢道菜嘅雞肉卷煎到外皮少少香脆,內裡肉質嫩滑,加上奶油粟米蓉嘅配搭,口感非常豐富。粟米蓉嘅質地順滑,帶有淡淡嘅甜味,與雞肉卷一齊食,味道更加平衡。

2024-07-30 397 views
朋友介紹下得知這間餐廳是半自助餐,而且質素高,所以我也想試一試,這天約了另一位朋友一起來,餐廳不算大,我們這天星期六來,幸好有訂座,因為餐廳都坐滿客人。 因為是半自助餐($318),所以只需選擇主菜就可以。 黑松露白菌濃湯($38)朋友介紹我這個湯,所以我也想試一試,黑松露味很香濃,而且忌廉很滑,口感不會太膩,剛剛好。 是日餐湯 烤蒜薯蓉湯這湯比較特別,能喝到烤過的蒜香,真的非常香口,卻不會令口中留有蒜味,所以沒有影響之後吃食物的味道。 前菜選擇很多,沙律吧有不同種類的沙律菜,都很清新,而且有不同沙律醬和配料。另外,海鮮有螺,蝦和青口,全部都帶有鮮味,很高質。另外有一款是水牛芝士配蕃茄,有醬汁調味,很清新,很特別。 煙三文魚和火腿,鹹鹹香香,很美味。 菠菜雞肉卷 配粟米蓉雞肉嫩滑多汁,包著菠菜,十分清新,和雞肉很配搭。粟米蓉很特別,比較少吃,濃郁香甜,帶有粒粒感。 慢煮豬腩肉 配黑松露薯蓉有4件,外皮燒得非常香脆,肉質柔軟多汁,肉味濃郁,肥瘦適中。黑松露薯蓉細緻綿滑,帶有濃郁的黑松露香氣。 無限添飲紅白酒($88)因為明天放假,而且吃西餐很適合配紅白酒,所以就點了,紅酒帶有果香味,容易

因為是半自助餐($318),所以只需選擇主菜就可以。

黑松露白菌濃湯($38)

是日餐湯 烤蒜薯蓉湯

另外,海鮮有螺,蝦和青口,全部都帶有鮮味,很高質。
另外有一款是水牛芝士配蕃茄,有醬汁調味,很清新,很特別。

煙三文魚和火腿,鹹鹹香香,很美味。

菠菜雞肉卷 配粟米蓉
雞肉嫩滑多汁,包著菠菜,十分清新,和雞肉很配搭。
粟米蓉很特別,比較少吃,濃郁香甜,帶有粒粒感。

慢煮豬腩肉 配黑松露薯蓉
黑松露薯蓉細緻綿滑,帶有濃郁的黑松露香氣。

無限添飲紅白酒($88)
因為明天放假,而且吃西餐很適合配紅白酒,所以就點了,紅酒帶有果香味,容易入口。白酒微甜得來很清新。
如果不點酒,本身都會包餐飲。

這餐廳食物質素高,而且擺盤很靚,看得出很有心思,而且座位闊落舒適,職員亦很有禮貌,朋友果然好介紹。

2024-07-27
$400 (Dinner)
2024-07-29 333 views
今日同朋友去觀塘試吓之前朋友介紹過有一間半自助餐幾好食有幾抵食 所以今晚同朋友過嚟試吓 餐廳名叫做#Parallel 我地入到去餐廳坐低兩個人 見到環境幾舒服幾光猛 見到有大大隻字寫咗包場有九折半自助餐係嗌一份主食 再包一個湯 一杯嘢飲 同埋出邊有嘅沙律自助吧 又凍蝦 凍螺 凍青口 仲有煙三文魚 仲有芝士(任食好)1️⃣朋友叫咗個#燴安格斯牛肉配洋蔥薯仔 配個龍蝦湯 另外跟一杯嘢飲 叫咗杯凍橙汁2️⃣我就叫咗個#菠菜雞肉卷配粟米薯蓉 我叫咗杯伯爵茶熱嘅呢度環境坐得好舒服傾偈好暢所欲言 可以談心嘅好地方
2️⃣我就叫咗個#菠菜雞肉卷配粟米薯蓉 我叫咗杯伯爵茶熱嘅
呢度環境坐得好舒服傾偈好暢所欲言 可以談心嘅好地方

2024-07-16
$350 (Dinner)
  • 菠菜雞肉卷配粟米薯蓉
  • 燴安格斯牛肉配洋蔥薯仔
觀塘抵食半自助西餐‼️🥳🔹喜歡請like & follow🫶🏻對我來講是很重要的支持🔹在觀塘區捐窿捐罅竟然找到一間抵食的半自助西餐由前酒店廚師主理人均只需$178就可享用豐富自助沙律吧﹑餐湯﹑主菜﹑飲品勁抵呀‼️ 自助沙律吧煙三文魚﹑八爪魚﹑芝士水牛芝士沙律﹑ 紅菜頭沙律焗南瓜﹑長通粉沙律﹑泰式沙律等等職員不時Refill,又會蓋上透明蓋夠衛生👍🏻① 是日餐湯 - 西蘭花湯🥦口感清新② 燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔安格斯牛肉口感軟嫩燴得很入味③ 蔬菜素肉千層麵表層芝士香濃完全食不出係是素肉📍Parallel觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖
觀塘抵食半自助西餐‼️🥳

自助沙律吧
煙三文魚﹑八爪魚﹑芝士
水牛芝士沙律﹑ 紅菜頭沙律
焗南瓜﹑長通粉沙律﹑泰式沙律等等
職員不時Refill,又會蓋上透明蓋夠衛生👍🏻

① 是日餐湯 - 西蘭花湯🥦

表層芝士香濃
完全食不出係是素肉

📍Parallel
2024-07-27 357 views
📍Parallel (觀塘)💥晚市套餐 (任食前菜,餐湯,主菜,飲品)$318/餐-任食前菜任食種類好豐富有沙律,冷切肉盤,煙三文魚,芝士,青口,翡翠螺,白蝦芝士番茄沙律好好食🥳而且煙三文魚亦都好肥美👍🏻-餐湯餐湯叫咗紅酒洋蔥湯同蘑菇湯紅酒洋蔥湯酸酸甜甜完全冇酒精味只留低紅酒嘅香氣同顏色😝蘑菇湯亦都好creamy有啲蘑菇蓉-主食 主食叫咗番茄忌廉汁海鮮手工意粉意粉口感煙韌💕而家好吸汁番茄忌廉汁亦都好惹味好重忌廉味🙌另一個主食叫咗菠菜雞肉卷配栗米蓉雞肉都幾嫩滑😊同菠菜都幾夾醬汁有啲似燒汁栗米蓉係第一次食味道比較清淡有微微嘅栗米味幾特別Parallel (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖

📍Parallel (觀塘)

💥晚市套餐 (任食前菜,餐湯,主菜,飲品)$318/餐

-任食前菜

任食種類好豐富
有沙律,冷切肉盤,煙三文魚,芝士,青口,翡翠螺,白蝦
芝士番茄沙律好好食🥳

栗米蓉係第一次食
味道比較清淡
有微微嘅栗米味
幾特別

Parallel (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖
亞太中心有唔少餐廳,邊爐燒肉等咩都有,呢日就去到Parallel 食Semi Dinner Buffet😝餐廳晚餐包括自助沙律前菜吧,另外可以揀一款主菜,再包一款餐湯同一杯餐飲🤗💫 Semi Dinner Buffet $318/ppl餐廳自助沙律吧範圍唔算太大,但其實選擇好多,而且幾有質素🤭首先有海鮮凍盤,包括凍蝦🦐、螺同青口~另外仲有Cold Cuts、煙三文魚同芝士🧀沙律選擇亦多,而且是有心思配搭過😆,有水果沙律、烤南瓜、焗薯沙律、紅菜頭、水牛芝士車厘茄、長通粉沙律、涼拌等,另外仲。可以自己配搭沙律菜~每樣試少少已經好豐富😚是日餐湯係蕃茄湯,味道香甜中帶微微酸,幾開胃~質地好細滑!另外亦可以加$48要法式龍蝦濃湯🦞味道鮮美可口!💫 菠菜雞肉卷配粟米蓉雞肉卷啖啖肉😚外皮好薄而且肉質細緻。中間包住滿滿既軟嫩菠菜,層次好豐富😀💫 燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔燴牛肉勁軟腍👍輕輕就能咬開,煮得幾入味~而且份量幾多🤭配搭薯仔、紅蘿蔔📍Parallel觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖

💫 Semi Dinner Buffet $318/ppl

💫 菠菜雞肉卷配粟米蓉

💫 燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔

📍Parallel
觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖
今日同朋友聚會,到訪位於觀塘亞太中心<Parallel> ! 除了地段方便,性價比亦相當高,難怪那麼多棒場客。 餐廳裝修簡約富情調,舒適度高,聚會好地方! 晚市有半自助餐,$318 一位,每位自選一份前菜,其他沙律前菜及冷盤海鮮整齊地放在自助吧,無限供應-🔸自助區有青口、白蝦、翡翠螺、Cold cut Platter、煙三文魚,芝士,沙律、超級爆甜多汁的蜜瓜🍈與菠蘿🍍等等。每款都很新鮮,可以無限任食,實在很吸引-🔸餐湯▪️ 法式龍蝦濃湯 (+$48)▫️Daily Soup 兩份湯品都有水準。龍蝦濃湯味道濃郁鮮香,一上枱就香氣撲鼻。而是日餐湯是蕃茄甘筍忌廉湯,質感濃稠,酸酸甜甜好開胃-🔸主菜▪️菠菜雞肉卷配栗米蓉嫩滑的雞肉包著鮮嫩菠菜,一道輕盈清新的主菜。最特別是配上粟米蓉🌽,質感清甜-▫️自家制肉醬配手工意粉夏日炎炎,總想吃一些開胃的菜式! 點了肉醬意粉這道經典菜色。濃郁的肉醬富牛肉香,用上鮮蕃茄蓉,味道酸甜十分開胃。 而手工意粉口感煙韌,很喜歡這種al dente 口感!-🔸餐飲套餐還包括咖啡或餐茶

🔸自助區
有青口、白蝦、翡翠螺、Cold cut Platter、

🔸餐湯
▪️ 法式龍蝦濃湯 (+$48)
▫️Daily Soup

🔸主菜
▪️菠菜雞肉卷配栗米蓉

▫️自家制肉醬配手工意粉

🔸餐飲
套餐還包括咖啡或餐茶
2024-07-22 485 views
閒來幾鍾意去觀塘食嘢, 餐廳位於觀塘觀塘道1亞太中心, 鄰近地鐵站, 交通便利。店內以灰色為設計主調, 開放式厨房, 裝修簡約清雅, 讓食客在悠間的氣氛下用餐, 活動包場更有9折優惠。半自助放題包括餐湯, 沙律吧和海鮮吧, 可加配是日甜品。餐湯是蘑菇湯, 幼滑香濃。自助沙律吧有香甜菠蘿和蜜瓜, 新鮮沙律菜和薯仔。還有鮮香煙三文魚和滋味冷盤火腿。海鮮類有翡翠螺、青口和白蝦, 新鮮清甜。主菜有十款菜式, 以供選擇。油封鴨髀配薯蓉紫椰菜鴨髀外皮香脆, 肉質嫩滑有油香, 薯蓉好幼滑。菠菜素肉千層麵菠菜素肉好幼滑, 配以濃郁芝士千層麵, 口感豐富。提拉米蘇綿密柔滑嘅奶油乳酪, 甜度合適有層感, 順滑可口。餐飲配以冰凍檸檬茶, 清爽涼快。

半自助放題包括餐湯, 沙律吧和海鮮吧, 可加配是日甜品

餐湯是蘑菇湯, 幼滑香濃。
海鮮類有翡翠螺、青口和白蝦, 新鮮清甜。
主菜有十款菜式, 以供選擇。
油封鴨髀配薯蓉紫椰菜

鴨髀外皮香脆, 肉質嫩滑有油香, 薯蓉好幼滑。
菠菜素肉千層麵

菠菜素肉好幼滑, 配以濃郁芝士千層麵, 口感豐富。
提拉米蘇

綿密柔滑嘅奶油乳酪, 甜度合適有層感, 順滑可口。
餐飲配以冰凍檸檬茶, 清爽涼快。
亞太中心係正apm隔離,超級方便,同朋友假期黎享受一個悠閑午餐。餐廳裝修有格調,廚師係沙律吧隔離直接煮,非常開放,而且店員都好親切友善。午餐一般都係$178/位,已經包左飲品、主菜同自助沙律吧,性價比幾高,而且refill得好快,唔擔心冇野食。沙律吧有煙三文魚、長通粉、芝士粒、火腿、唔同沙律菜、鷹嘴豆、粟米、泰式雞肉沙律、南瓜、薯仔、紅菜頭同唔同醬汁,簡直多不勝數,每樣都有獨立膠蓋,乾淨衛生。款款鮮甜甜味美,淨係自助吧都食到半飽。蔬菜素肉千層麵係由未來肉整成,但食落覺得冇分別,廚師落芝士絕對唔手軟,表面焗得脆口,蕃茄醬汁濃郁,酸酸甜甜好開胃,亦唔會覺得油膩。香煎澳洲鱸魚擺盤好精緻,有2大塊,好厚身。煎得岩岩好,表皮香脆,但魚肉仍然超級嫩滑,底下蘆筍煮哂魚油同魚汁,精華所在。📌Parallel地址:銅觀塘觀塘道414號亞太中心3樓302號鋪評語店員友善好客裝修雅致,坐得舒服食物精緻🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港

香煎澳洲鱸魚

📌Parallel
地址:銅觀塘觀塘道414號亞太中心3樓302號鋪

評語
店員友善好客
裝修雅致,坐得舒服
食物精緻

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#觀塘 #亞太中心 #沙律吧 #煙三文魚 #素肉千層麵 #未來肉 #鱸魚 #Parallel #法國菜
2024-07-21 409 views
早排同朋友黎到觀塘亞太中心Parallel食晚飯 叫左半自助晚餐🤣 可以係自助區攞下啲沙律 海鮮 冷切肉盤食下😉 而當日嘅餐湯係西蘭花湯 口感清新🥦 另外我地叫左個黑松露湯 味道濃郁好好飲😝 🍀慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉豬腩肉嘅皮燒得好香脆可口 肉質亦都好軟嫩 一軟一脆嘅口感形成強烈對比 好正🤩 驚油膩嘅話仲可以食返一兩啖薯蓉中和一下添😙🍀燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔安格斯牛肉口感軟嫩 保留少少嘅嚼勁 吸埋啲醬汁更加入味開胃 食多幾件都吾會嫌😆🍀黑白朱古力蛋糕朱古力味道好濃郁 口感吾會太實🍫 底層仲有朱古力脆脆增加口感層次感 好好食😛

🍀慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉

🍀燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔

🍀黑白朱古力蛋糕
餐廳裝飾典雅,柔和嘅燈光、精心佈置嘅桌面擺設、溫暖嘅色調同舒適嘅音樂,為用餐增添咗一份放鬆感,整個人由上班嘅緊繃釋放😌🍽️自助菜品豐富餐廳唔算好大,但前菜選擇都好豐富,有各種水果蔬菜沙拉,通粉,芝士,煙燻三文魚,烤法棍片,仲有新鮮任拿嘅蝦、螺同青口。海鮮緊致彈牙,感覺好新鮮嘅,尤其螺肉超大一個,我食咗超多哈哈哈。🧀🍞強烈推薦嘅搭配芝士麵包自助區有高達芝士同軟芝士可以攞,旁邊有小麵包用嚟配上芝士食用軟芝士,入口軟滑幼細,有淡淡嘅鹹香味。高達芝士口感好實淨,好重芝士味!超好味,食咗好多粒🤣🤣(Ps. 我加咗煙三文魚同芝士麵包一齊食,多重口感同味道,推薦!!)🍗 Main dish 菠菜雞肉卷配粟米蓉菠菜雞肉卷係嫩滑雞肉包裹緊香軟軟嘅菠菜餡。雞肉好嫩滑,上面嘅皮甚至係脆嘅!清爽又健康,粟米蓉有黑松露味道,意外好搭!🥩Main dish 燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔牛肉粒好軟嫩,完全唔韌,好有口感,加上豐富嘅肉汁,味道一流。薯仔係炒到黃金色嘅✨,完全唔硬,好香口。🍲黑松露白菌濃湯黑松露味好濃,飲落啖啖黑松露嘅香味,配上白菌令到個湯嘅口感昇華咗。鍾意黑松露嘅話都值得一試。

🍽️自助菜品豐富

🧀🍞強烈推薦嘅搭配芝士麵包

🍗 Main dish 菠菜雞肉卷配粟米蓉

🥩Main dish 燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔

🍲黑松露白菌濃湯
2024-07-19 169 views
嗰晚我哋去咗試半自助晚餐,每人$318/位,聽起嚟都幾吸引。首先講講呢個價錢包咗啲咩,前菜係自助形式,有沙律、冷切肉盤、煙三文魚、芝士、青口、翡翠螺同白蝦,主菜有多款自選。我哋就揀咗自家制肉醬配手工意粉及菠菜雞肉卷配栗米蓉,仲包括是日餐湯同埋咖啡或茶。一入到餐廳,環境好舒適,燈光柔和,氣氛好適合一家人或者朋友聚會。我哋先去前菜區睇吓有咩揀,沙律選擇好多,有新鮮嘅蔬菜、各式醬汁,特別要提下佢哋嘅凱撒沙律,醬汁濃郁,芝士粒夠多,味道一流。冷切肉盤有火腿、臘腸等,質量唔錯,煙三文魚亦都好新鮮,配埋檸檬同洋蔥,味道清新。海鮮方面,青口、翡翠螺同白蝦都係冰鎮過,保留咗海鮮嘅鮮甜味。尤其係翡翠螺,肉質爽口。去到主菜,我揀咗自家制肉醬配手工意粉,我朋友就揀咗菠菜雞肉卷配栗米蓉。先講下我嗰個意粉,手工意粉嘅口感彈牙,肉醬煮得好入味,夠厚重,茄汁嘅酸甜度恰到好處,每一啖都好滿足。我朋友嗰個菠菜雞肉卷外皮煎得金黃,內裡嘅菠菜同雞肉夠嫩滑,栗米蓉香甜幼滑,完全唔會搶咗雞肉卷嘅風頭。餐湯方面,我哋嗰晚係黑松露蘑菇湯,湯底濃郁,蘑菇碎夠多,飲落口感豐富,加埋一啲香草,味道好立體。另外仲有忌廉湯。

3K
2024-07-18 147 views
觀塘友真係識得捐窿捐罅,今晚預約了一間餐廳,地點在地鐵站附近。環境雖然不大,坐位寛敞,舒服。半自助晚餐,平均三百多元,抵食。自助區有多款選擇,如吞拿魚長通粉沙律,紅菜,水牛芝士蕃茄,煙三文魚…. 還有海鮮,蝦,螺…。食物擺放整齊衞生,質素不錯。時日餐湯係南瓜湯,味道清甜。友人加錢提升了法式龍蝦湯,遠遠都聞到海鮮香味,濃稠。燴安格斯牛肉配洋蔥薯仔牛肉好軟腍,夠入味,完全吸收到洋蔥嘅清甜味。蔬菜素肉千層麵幾可亂真嘅素肉,配上蔬菜和蕃茄醬汁,味道濃郁。食物質素,環境和服務,整體來講係「👍」。

半自助晚餐,平均三百多元,抵食。
食物擺放整齊衞生,質素不錯。

時日餐湯係南瓜湯,味道清甜。

友人加錢提升了法式龍蝦湯,遠遠都聞到海鮮香味,濃稠。

燴安格斯牛肉配洋蔥薯仔
牛肉好軟腍,夠入味,完全吸收到洋蔥嘅清甜味。

蔬菜素肉千層麵
幾可亂真嘅素肉,配上蔬菜和蕃茄醬汁,味道濃郁。

食物質素,環境和服務,整體來講係「👍」。
2024-07-16
$350 (Dinner)
2024-07-17 128 views
最近發現左間餐廳係半自助餐形式,又係公司附近,今日趁得閒早少少放工同男友去試下😋我地都未食過呢啲形式,原來就係先揀個主菜,外面就有啲冷盤可以任食😍雖然話任食,但啲冷盤質素都唔差架,我地揀左啲試下:沙律菜、南瓜、薯仔沙律之類,當然仲有芝士啦🤤而最搶手既就梗係冷盤海鮮😌我地都試左煙三文魚、青口同翡翠螺,全部都幾新鮮!估唔到既係翡翠螺有驚喜🤩之前只係酒店buffet食過,多數都係淡而無味而且都幾靭,但呢度既翡翠螺都幾鮮甜同爽口彈牙,我都忍唔到食多幾隻🤤🤭安格斯牛肋肉配薯仔🐃🥔擺盤真心擺得勁靚😍見到已經好有食慾😋加上餐廳好細心咁先熱一熱碟,令到食物可以keep到溫度👍🏻牛肋肉煮得好夠腍,一叉就叉得開既程度👍🏻而且牛味好濃😋薯仔配埋牛肋肉既醬汁更加美味,好快就清晒碟😋蔬菜素肉千層麵擺盤一樣咁靚,廚師非常之有心機😍同樣有熱碟,加分位👍🏻就咁睇外表層芝士已經好吸引🤩千層麵味道好正,完全食唔出係素肉😋🤑 人均消費:~$350🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:Parallel (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評

任食冷盤

任食冷盤海鮮

安格斯牛肋肉配薯仔🐃🥔
安格斯牛肋肉配薯仔

🤑 人均消費:~$350
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:Parallel (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #觀塘美食 #半自助餐 #冷盤任食 #亞太中心 #Parallel
任食冷盤
任食冷盤海鮮
安格斯牛肋肉配薯仔
2024-07-17 285 views
聽聞觀塘開咗新餐廳,仲要主打半自助形式嘅沙律吧,於是今日就趁朋友生日帶佢來慶生。餐廳位置唔多,所以大家來之前一定要book位,見到現在搞活動包場仲有9折,啱一班人過來食番餐勁嘅!自助沙律 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)沙律選擇十分豐富,有最經典嘅生菜、番茄仔、薯仔沙律等等,另外有唔同冷盤,例如吞拿魚長通粉、焗南瓜等等。最吸引係竟然有海鮮,包括青口、海蝦同煙三文魚。每樣食材都非常新鮮,我地每人足足食咗兩大盤先收手,見到職員不時補充熱門食品,又會蓋上透明蓋,非常衛生專業。粟米湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)粟米湯嘅忌廉比例較高,顔色奶白,有淡淡粟米嘅清香,餐廳主張不在西湯裏加入粒粒粟米,可能唔想破壞濃湯嘅滑膩口感,整體是不錯的享受。龍蝦湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)龍蝦湯十分順滑,欣賞餐廳唔馬虎,過咗幾次篩。飲落每一啖都充滿濃郁嘅龍蝦鮮味,番茄味亦撲鼻而來,味道咸香得來有點蔬菜嘅甜味,非常值得加錢試一試。香煎澳洲鱸魚配甘筍薑蓉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐廳細心地等待我地差不多食完頭盤才開始準備主菜,等我地食到最新鮮出爐嘅食物。欣賞餐廳擺盤精美有設計,用料上乘,鱸魚肉質嫩滑,火候控制得十分好,皮脆肉滑,魚油隱若的滲漏出來,散發淡淡芳香。底層嘅

自助沙律 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
自助沙律

粟米湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
粟米湯

龍蝦湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
龍蝦湯

香煎澳洲鱸魚配甘筍薑蓉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
餐廳細心地等待我地差不多食完頭盤才開始準備主菜,等我地食到最新鮮出爐嘅食物。欣賞餐廳擺盤精美有設計,用料上乘,鱸魚肉質嫩滑,火候控制得十分好,皮脆肉滑,魚油隱若的滲漏出來,散發淡淡芳香。底層嘅蘆筍大大條好脆口,冇渣之餘仲吸滿鱸魚嘅精華,值得一試!
香煎澳洲鱸魚配甘筍薑蓉

慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
中式燒肉就食得多,今次試下平時好難食到依種切割嘅部位!師傅手勢好,豬皮燒過後非常脆口,豬腩部位油香突出,油脂部分十分爽口,肥膩都咁話,間唔中食真係好過癮!薯蓉亦有驚喜,黑松露味好突出,加上口感軟滑,好夾豬油嘅清香!
慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉

飲品 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
熱凍檸茶茶香十足,檸檬新鮮切割,酸酸甜甜一解先前嘅油膩感,幫助消化!
~~~~~~~
Parallel 觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖

👍出色味道
👍地點方便
👍環境舒適
2024-06-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 香煎澳洲鱸魚
  • 慢煮豬腩肉