2019-06-26 74 views
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤經開銅鑼灣~諗起係旺角上次食嘅意粉狂熱🍝決定今晚去食多次☝位置皇室堡商場裡面🏠餐廳環境好靚呀 座位都幾多坐得好舒服!😍幾鍾意呢度的意粉除咗多款之外仲可以加10蚊可以意粉加量!!menu 好多食物選擇❤除咗意粉小吃唔錯之外扒同薯菜都一樣咁出色!!有時侯點個小食chill番杯呢度都唔錯😛🙌約會/ 朋友聚會/ family day 啱曬!!💞❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
經開銅鑼灣~諗起係旺角上次食嘅意粉狂熱🍝
決定今晚去食多次☝位置皇室堡商場裡面🏠
餐廳環境好靚呀 座位都幾多坐得好舒服!😍

幾鍾意呢度的意粉除咗多款之外
仲可以加10蚊可以意粉加量!!
menu 好多食物選擇❤

除咗意粉小吃唔錯之外
扒同薯菜都一樣咁出色!!

有時侯點個小食chill番杯呢度都唔錯😛🙌
約會/ 朋友聚會/ family day 啱曬!!💞
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

2019-06-26 67 views
朋友gathering,有人提議去尼到食~我都ok,上次食完 感覺都不錯 野食平靚正😋意式炸魷魚圈配他他汁 ($38)有4個圈圈,粉漿炸得幾脆,入面魷魚都幾厚肉,食落唔會覺得好油膩👍鮭魚牛油果羅勒披薩(大) ($108)朋友好中意牛油果!所以試下尼個pizza哇成個pizza都綠色,好多牛油果😻仲要大大粒!有埋鮭魚成個配搭新奇得黎幾唔錯!海老忌廉芝士焗飯( $78 )正!焗飯係茄汁炒飯底!上枱熱辣辣~除左面有拉絲芝士外,仲有cream cheese!酸酸甜甜我超中意!唯一挑剔既係蝦唔新鮮,雖然彈牙既~埋單每人一百到,晚餐黎講堅抵!會encore✌🏻
意式炸魷魚圈配他他汁 ($38)

鮭魚牛油果羅勒披薩(大) ($108)
朋友好中意牛油果!所以試下尼個pizza

海老忌廉芝士焗飯( $78 )

埋單每人一百到,晚餐黎講堅抵!會encore✌🏻

2019-06-25 82 views
呢幾日皇室堡幾間SHOP都做緊特價,我地血拚完就上左2樓呢間餐廳補充番體力~睇下menu,PASTA & Pizza二人餐$318有哂我地想食既野於是即刻落單~法式芝士洋蔥湯、香草雞肉凱撒沙律(半份)餐湯本來有南瓜湯揀,但呢日賣哂所以只好兩份都叫洋蔥湯。洋蔥湯入面浸左塊中間夾有芝士既麵包,無可厚非洋蔥湯味濃,但麵包個口感我未接受到~🙊我麻麻地呢種質感但朋友話法式洋蔥湯係咁的,仲搶埋我果碗飲!香草雞肉凱撒沙律雖然話係半份但其實都幾多,兩個人食都足夠,落左超多芝士粉,cheese lover一定鍾意。意式炸魷魚圈配他他汁以前學過整呢道菜,係要落啤酒先做到魷魚圈呢種外層脆脆既質感~魷魚圈唔韌容易咬開,他他汁酸酸甜甜同炸魷魚圈絕對係好朋友! 一客4件岩岩好唔會食得太多過滯。秘製炸雞呢個係朋友落單後要叫唔係餐入面既,餐入面包一款小食但我地已經揀左魷魚圈,所以單叫炸雞要$48~味道黎講秘製真係唔同d,食唔出醃料有d咩,只係覺得醃得成舊雞好香~雞肉唔鞋有肉汁,好食!照燒雞蛋黃醬pizzaPizza叫左照燒雞蛋黃醬呢款,醬汁加埋芝士同雞肉,成個味道好豐富,配埋薄批底,雖然有10寸大但兩個人食下食下好快

法式芝士洋蔥湯、香草雞肉凱撒沙律(半份)

意式炸魷魚圈配他他汁

秘製炸雞

照燒雞蛋黃醬pizza
Pizza叫左照燒雞蛋黃醬呢款,醬汁加埋芝士同雞肉,成個味道好豐富,配埋薄批底,雖然有10寸大但兩個人食下食下好快食哂。

香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉
羅勒忌廉好杰身,每條意粉都掛滿醬汁,羅勒味濃,賣相雖然青bb有d人未必鍾意覺得佢個樣唔討好,但味道係唔錯,而且雜菌令成個意粉更有咬口,但如!果烤雞份量可以再多d就更滿足!

最後是日甜品係tiramisu,細細件兩人share食,質感似硬左既雪糕,不過側邊d芒果好酸~😂

總括黎講2人餐有哂湯、沙律、小食、PIZZA、PASTA、甜品再包埋兩杯凍飲都係$318, 坐得環境又舒服,唔怪得成日都咁多人。

2019-06-24 52 views
開放式嘅廚房設計,一盞盞吊燈帶點復古嘅感覺。店內嘅裝修設計簡約但不失格調,充滿青春氣息,感覺舒服。思前想後,最後決定叫一個2人套餐。Soup特濃南瓜粟米忌廉湯其中一款本人較喜歡嘅湯,湯本身煮得夠稠身,證明都足料,而南瓜和忌廉味亦都好濃郁,湯飲落口感好滑。法式芝士洋蔥湯湯入面好多洋蔥碎粒,洋蔥香味濃烈,中間嘅芝士多士完全浸透了,吸收了洋蔥嘅味道,飲落味道唔錯。Salad鮭魚凱撒沙律份量唔算好多,沙律菜新鮮食落爽脆,鮭魚鮮甜肥美,仲有蛋,雞肉凍食配合沙律菜,感覺清新。Appetizer西班牙蒜香橄欖油煮雜菇雜菇切成細粒,連同色彩斑斕嘅紅椒青椒,加上西蘭花,與蒜片一齊烹飪,蒜香自然非常入味。不過整體偏油,可能橄欖油落得太多,同有少少過咸,不過煮得幾香。Pasta蒜香白酒汁海蜆意粉個人覺得意粉軟硬度適中,唔會好濕,比較乾身。味道方面層次都算豐富鮮明,蒜香味好出,再加上有淡淡嘅酒香,配以蜆肉的鮮味,配搭得唔錯,不過略嫌蜆肉細粒左少少。Grilled Dish香烤安格斯一口牛柳用鐵板上,上枱時已覺得好香好吸引,仲有炸薯角,配以黑椒汁同茄汁。牛柳嘅肉質唔韌而且好有牛味,裏面仲帶點少少粉紅色,生熟度啱

思前想後,最後決定叫一個2人套餐。

Soup

Pasta
蒜香白酒汁海蜆意粉

Grilled Dish
香烤安格斯一口牛柳
用鐵板上,上枱時已覺得好香好吸引,仲有炸薯角,配以黑椒汁同茄汁。牛柳嘅肉質唔韌而且好有牛味,裏面仲帶點少少粉紅色,生熟度啱啱好。

Drink
水果茶
橙加奇異果,味道唔算特別濃,少少茶味,帶點淡淡嘅橙香,不過略嫌甜左少少。

橙汁
幾新鮮,帶點少少酸嘅味道,開胃。

Dessert
是日甜品係士多啤梨芝士蛋糕,食落士多啤梨都算幾甜,有芝士味道,不過芝士蛋糕有少少硬身,可能係雪櫃雪嘅時間長左少少。

整體上都係值得一試嘅餐廳。

2019-06-22 74 views
話說今日接放工,我已經對銅鑼灣非常熟悉,咁啱女友要去皇室堡換coupon,咁啱又落雨,所以就唔周圍走,直接試下依間意粉狂熱,點知又唔錯喎⋯⋯😍佢有三個套餐,我哋最後揀咗依個最貴嘅,因為有牛扒,安格斯牛扒都係加$48 ,所以就揀呢個🍴呢個洋蔥湯都幾好,因為其實我唔係好食洋蔥,但我都飲晒,中間個舊唔知咩嚟,好似油炸鬼,浸咗啲湯都幾好食😂依個南瓜粟米湯,女友就讚不絕口,因為佢粟米味濃過南瓜味,女友就好鍾意食粟米,所以成碗飲晒🤓唔使講,逢係去食西餐有沙律我就必會叫,當然又係我食晒啦😋兩杯飲品簡簡單單,清清地估唔到個意粉又做得幾好,軟硬適中有少少彈牙,煮得啱啱好,如果再多啲汁就更加好😁主菜到啦,好大塊牛扒,中間嗰舊好似係牛油加咗啲唔知乜葱,放落塊鐵板度咋渣聲,啲香氣冲晒上嚟,牛扒好林,個薯角非常好食,其實我唔係好食炸嘢,但係都食晒,因為佢炸得唔油膩👍🏻👍🏻薯蓉球啱哂我同女友,因為佢鍾意食黑松露、我鍾意食蟹子最後食埋甜品,真係飽到上心口😆

洋蔥湯

南瓜粟米忌廉湯

三文魚凱撒沙律

唔使講,逢係去食西餐有沙律我就必會叫,當然又係我食晒啦😋

果茶

兩杯飲品簡簡單單,清清地

拿破崙意粉

牛扒

薯蓉球啱哂我同女友,因為佢鍾意食黑松露、我鍾意食蟹子

最後食埋甜品,真係飽到上心口😆
2019-06-17
$230 (Dinner)
洋蔥湯
南瓜粟米忌廉湯
三文魚凱撒沙律
果茶
拿破崙意粉
牛扒
2019-06-18 59 views
今日同一個好耐無見的朋友食晚餐,約咗6點食,因為大家都早放。黎到皇室堡2/F, 好大好有型的意大利餐廳。燈飾是用酒瓶製成,好特別!坐位好舒適!食物種類好多,餐牌好靚又多色彩,又有不同的sets,而且價錢好抵食特濃南瓜粟米忌廉湯 粟米味重,南瓜味不太突出。香烤羊扒 份量勁之大級 出場又係要嘩一聲 我覺得似是二人份量 因我為是鐵板上菜的 所以不用叫太熟 鐵板會一直「狂熱」住塊扒的和風四重披薩我黎講PIZZA簡簡單單已經好好食,就咁食就有淡淡芝士味,加啲附上既蜜糖醬,就會有第二種味道,甜甜地好吸引,我比較鐘意加蜜糖醬既味道其間意粉到達,雖然視覺上個蕃茄汁好稀,但味道係喜出望外地好食!一般忌廉汁會予人食得多會溜嘅印象,但估唔到佢加入蕃茄後,會有種相輔相成嘅作用,平平淡淡中有一點酸跳出。令人有種食唔停嘅效果,再配搭去邊都夾嘅煙肉雜菇,整體非常唔錯總結,整體真係覺得性價比高。成日聽回流返港嘅朋友話係香港食意大利野會出事,但我覺得呢間餐廳絕對可以平反一下。非常推薦比一家大細或朋友聚會嘅意大利菜餐廳。

特濃南瓜粟米忌廉湯 粟米味重,南瓜味不太突出。
香烤羊扒
份量勁之大級 出場又係要嘩一聲 我覺得似是二人份量
和風四重披薩

2019-06-05
2019-06-18 908 views
今日放工約左朋友食晚飯,去左意粉狂熱度食,地點係銅鑼灣,非常方便。佢地方非常大同寛敞,非常適合一大班人傾偈相聚我地3個人就決定要左個二人餐: 肉&魚狂熱套餐 (HKD 368),另外再加左個明太子海鮮pizza。 個二人餐好豐富,有特濃南瓜粟米忌廉湯,前菜我地要左鮭魚凱撒沙律,小食就叫左秘製炸雞。至於意粉我地要左芝士煙肉帶子忌廉意粉。因為我地都係食肉獸,所以加左HKD 48 叫左個香烤黑安格斯西冷牛扒。是日甜品就係Tiramisu。先呢既就係個湯,好香好creamy,好多栗米同南瓜蓉,味道口感唔錯。個沙律就好多菜好多鮭魚,分量好大,魚好鮮甜,係幾好既開胃前菜個炸雞唔油膩,雞肉鮮嫩,唔韌,加埋啲檸檬汁,正個意粉賣相唔錯,好香芝士味,帶子又多又大隻。個西冷牛排我地要左7成熟,肉質鮮嫩,啲肉汁完全鎖住,點埋佢既秘製醬汁好好味呀,分量又夠大。佢仲有薯仔伴碟,真係醫哂我地既黑洞肚。個pizza 好大,好香芝士味,拉個陣有芝士拉絲。 味道好好味,同啲海鮮好夾。跟餐飲品就要左凍水果茶同埋橙汁,另外就額外叫左芒果益力多 (HKD 33)。味道就唔錯。個甜品幾好味,如果再大份啲就好la。

炸雞唔油膩,雞肉鮮嫩,唔韌,加埋啲檸檬汁,正

個意粉賣相唔錯,好香芝士味,帶子又多又大隻。

個pizza 好大,好香芝士味,拉個陣有芝士拉絲
。 味道好好味,同啲海鮮好夾。

甜品幾好味,如果再大份啲就好la

2019-06-12
$200 (Dinner)
2019-06-15 67 views
Pastaholic今次森仔又做孝子,和媽媽去食好東西👍🏼👍🏼所以去到銅鑼灣皇室堡果到試一間日式西餐廳🍴,叫Pastaholic😎餐廳🍴環境很舒適,有沙發🛋️讓食客坐!而空間亦很大,估計可以招待60-80人。而枱和枱之間空間亦很夠,讓人可以放心談天。而牌單亦都製作得非常精美,讓人知道每道菜式的賣相,方便客人選擇👍🏼👍🏼同時,店員服務也不錯,蠻有禮貌,不過人手多加1-2人在店面,會比較好的😆食物方面,我地叫左香辣煙肉蒜香意粉(意粉增量),牛油果🥑忌廉煎三文魚扁意粉和小食拼盤。香辣煙肉蒜香意粉(意粉增量)這個香辣個汁真係好正,十分惹味,但又唔算好辣。濃味怪必試👍🏼👍🏼🤣而個蒜香味亦都好重,和香辣味相輔相乘😻同時亦有好多煙肉,令到意粉不會太濟,有足夠的肉類🤣最正係男士怕唔夠飽,仲可以意粉增量👍🏼👍🏼加$10就可以有1.5倍的意粉🤣大胃王都唔怕唔夠飽🙈🙈🙈牛油果🥑忌廉煎三文魚扁意粉這個味道幾創新,牛油果🥑沙律食得多,但牛油果既意粉就少d見。個味道主要重忌廉味,帶少少牛油果香味,再配上切粒既牛油果🥑,入口即溶既感覺正👍🏼👍🏼而個三文魚亦煎得幾香同岩岩好,唔會腥。不過三文魚味就唔太重,不過不失啦😆扁
Pastaholic
今次森仔又做孝子,和媽媽去食好東西👍🏼👍🏼

餐廳🍴環境很舒適,有沙發🛋️讓食客坐!
而空間亦很大,估計可以招待60-80人。
而枱和枱之間空間亦很夠,讓人可以放心談天。

香辣煙肉蒜香意粉(意粉增量)
而個蒜香味亦都好重,和香辣味相輔相乘😻
同時亦有好多煙肉,令到意粉不會太濟,有足夠的肉類🤣
最正係男士怕唔夠飽,仲可以意粉增量👍🏼👍🏼
加$10就可以有1.5倍的意粉🤣
大胃王都唔怕唔夠飽🙈🙈🙈

牛油果🥑忌廉煎三文魚扁意粉
而個三文魚亦煎得幾香同岩岩好,唔會腥。
不過三文魚味就唔太重,不過不失啦😆
扁意粉煮得恰恰好,唔會太稔身或太硬身。

小食拼盤。
e個小食拼盤堅正👍🏼👍🏼👍🏼😎😎
包含左3種小食:炸薯角,炸雞和三文魚芝士卷
炸物全部新鮮滾熱辣上枱😻十分有誠意
而薯角外脆內軟,配上茄汁食,正正子!
炸雞🍗亦同樣外脆內軟,滿有肉汁🤣
再配上檸檬🍋汁,清新去油膩
而三文魚芝士卷,用上新鮮三文魚包住芝士粒,先食到肥美三文魚,再在口中爆發芝士的濃列味覺😆👍🏼

總的來說,餐廳🍴餐點價錢便宜,食物質素中上,性價高!仲要係銅鑼灣地段,十分方便👍🏼森仔推薦🤓🤓🤓
2019-06-14 94 views
從來未寫過食評,但依間實在太伏,為免其他人中伏,專登要寫食評!今日突然好想食意粉,早幾日食開的餐廳未轉 lunch menu,於是就上 open rice 睇吓銅鑼灣仲有咩意粉餐廳,然後大熱天時由鵝頸橋行到嚟皇室堡揾上依間 Pastaholic。平日1點 Lunch time 嚟到,餐廳大約得一半滿座,都怕中伏但既然行咗咁遠,都費時轉場,唯有試吓。一場嚟到就試吓佢個自製意粉,揀咗「溫泉蛋蒜香蘑菇鮮製意粉」,配洋蔥湯同熱奶茶。落單時仕應聽完,單都無覆就行開去落單。上菜速度都唔錯嘅,好快就上咗個洋蔥湯,入面的洋蔥切成一粒粒,而唔係平時見開的切絲,味道偏鹹,不過我都飲晒。然後就到主角意粉,一嚟個賣相真係唔掂,但温泉蛋好細粒咁,蒜香亦唔太覺。食落去真係唔掂,首先又係鹹,蘑菇整得唔好食,好似就咁烚完再放落去咁。所謂的自製意粉亦一陣鹼味,碟底一堆水,最後只係格硬食得 3 份 1!真係去便利店叮個意粉都冇咁嬲。然後到熱奶茶,茶味比較淡,唉,成個 lunch 無樣掂!依間以後唔會再試,太失望!

落單時仕應聽完,單都無覆就行開去落單。

真係去便利店叮個意粉都冇咁嬲。
然後到熱奶茶,茶味比較淡,唉,成個 lunch 無樣掂!
依間以後唔會再試,太失望!
溫泉蛋蒜香蘑菇鮮製意粉
2019-06-14
2019-06-13 67 views
今日同老公行完街街睇完戲行下皇室堡,發現呢到有間意粉狂熱,呢間真係好好食,難得經過一於晚飯就食佢啦!先黎個一人前Pizza 「脆皮腸肉醬大啡菇披薩」$58呢個一人前份量都夠哂兩個月食,Pizza皮鬆軟有口感,芝士滿滿的,超好食!「日本魷魚蘆筍橄欖油辣味意粉」$68意粉軟硬度適中,香辣惹味又大大份,魷魚不會煮得太老,超有水準的意粉!小食有「秘製炸雞」$48炸雞炸得金金黃黃脆卜卜,內裡肉質嫩滑又多汁,配上檸檬汁係炸雞面上更惹味開胃!「香烤安格斯一口牛柳」$158必食首選,牛肉大大粒,粒粒都好厚切,肉質超嫩滑,唔洗調味都已經好好食,薯格更是香口得不得了!

先黎個一人前Pizza 「脆皮腸肉醬大啡菇披薩」$58

「日本魷魚蘆筍橄欖油辣味意粉」$68

小食有「秘製炸雞」$48

「香烤安格斯一口牛柳」$158
2019-06-13 41 views
落雨天,最好行商場,銅鑼灣皇室堡有間Pasta Holic, 我鍾意嗰度裝修靚,今天自己一個人,叫咗個特制巴馬臣芝士番茄意粉,最啱我今日食素(1個月我會揀幾日食素),佢嘅芝士同蕃茄醬汁配合得啱啱好,芝士味道唔會太咸或者太濃味(我鍾意食淡味嘅芝士),🍅番茄醬裏面有啲切碎左嘅蕃茄粒,雖然冇肉類,但係咬落去口感都好好😋,意粉份量唔太多,如果想食多啲,可以加錢變1.5倍嘅份量,鍾意食素嘅人,又可以多個選擇啦👍
2019-06-08 40 views
行完宜家傢俬,順便去皇室堡意粉狂熱食Pizza,地方都算大,裝修得幾新派,最特別係用玻璃樽做燈飾,我叫咗個黃金四重芝士pizza,佢仲配咗個蜜糖汁,我叫咗一個人份量,$58,價錢都適中,個Pizza批底係薄脆嘅,面層嘅芝士焗得好甘香,完全啱晒我呢個芝士狅, 只係啲芝士好似薄咗少少,如果可以加厚D,有拉絲嘅效果就更好,不過我就麻麻哋喜歡配蜜糖汁一齊食,反而我將個蜜糖倒落杯水度,當蜜糖水飲仲好味,平平哋又一餐啊
2019-06-07 66 views
Pastaholic係和民集團𣄃下日式fusion西餐Menu上全部食物都真係有圖有真相,單單是二人餐已經有三款, 價錢一啲都不貴,仲齊餐湯、沙律、小食、主菜同甜品 ,最貴set先$368,抵到爛!法式芝士洋蔥湯有大量切碎左嘅洋蔥,有嚼口之餘仲有陣陣洋蔥甜香南瓜特濃粟米忌廉湯,粟米味比較重而且口感creamy凱撒沙律原以為一定細細碟,份量比相像中大碟且新鮮,有不少麵包粒、車厘茄,誠意十足!秘製炸鷄,雞塊外層炸酥脆可口,但內裏的肉質依然保持juicy蒜香白酒汁海蜆意粉份量十足,而意粉質感都唔錯,幼身彈牙,用欖油炒過,味度偏淡但幾香蒜味,加少少辣椒醬更惹味安格斯一口牛柳成份用鐵板上,另外有一塊熱石,所以可以自己控制生熟程度,牛柳粒肉汁多,而且好厚肉。是日甜品係濃郁的朱古力配士多啤梨,細細件已經好滿足!
Pastaholic係和民集團𣄃下日式fusion西餐

南瓜特濃粟米忌廉湯,粟米味比較重而且口感creamy

是日甜品係濃郁的朱古力配士多啤梨,細細件已經好滿足!
$368 (Dinner)
  • 秘製炸雞
  • 蒜香白酒汁海蜆意粉
  • 香烤黑安格斯西冷牛扒
2019-06-02 66 views
星期六跟太太行完銅鑼灣Sogo,到咗晚飯時間,太太提議去食意大利餐,於是就去了上次食完味道不錯,價錢合理既意粉狂熱。銅鑼灣分店位於皇室堡2樓,座位很鬆動,可以望到半開放式廚房,廚師們在忙碌地準備食物。餐牌選擇十分豐富,小食、湯、沙律、意粉、牛扒、薄餅和甜品,應有盡有。飲品啤酒、芒果益力多經典三式拼盤意式薄切三文魚忌廉芝士卷:肥美既三文魚配上淡淡既忌廉芝士味道十紛配搭。脆炸有皮薯角:薯角炸到又脆又香非常滋味。秘製炸雞:雞塊炸到皮香肉滑,而且肉汁豐富,而且又咸又香。蒜香白酒汁炒蜆意粉意粉炒得乾身,白酒既甜,蒜蓉既香,加上鮮甜既蜆肉,十分美味可口。黃金四重奏芝士Pizza四種不同的芝士溶化了,互相交織在一起,配上皮薄底脆既Pizza餅底,非常好食。帕爾馬火腿三色沙律Pizza油脂味十足既帕爾馬火腿,有苦甜既沙律菜作中和,再多食兩塊,也不會膩。甜品香蕉朱古力雪糕Pizza冰冷香甜既朱古力雪糕,配上香脆既pizza,加上淡淡既肉桂粉既香味,非常有趣。

飲品
啤酒、芒果益力多

經典三式拼盤

脆炸有皮薯角:薯角炸到又脆又香非常滋味。
秘製炸雞:雞塊炸到皮香肉滑,而且肉汁豐富,而且又咸又香。

蒜香白酒汁炒蜆意粉

黃金四重奏芝士Pizza

帕爾馬火腿三色沙律Pizza

甜品

香蕉朱古力雪糕Pizza
2019-05-29 66 views
今天下班跟女友在銅鑼灣行逛,走在煩囂的百德新街,工作中帶來的煩惱没有減少;但因為身邊的另一半,望著她那無懮的臉龐,所有不快也漸漸消失;所以我是享受下班以後跟女友見見面的。 我們走著走著,每個商場都幾乎行了遍,當然大部分時間也是走馬看花,當走到皇室堡時,我們決定是時候填飽肚子,看著商場水牌,搜索著那間比較吸引,最後我們選了一家名叫Pastaholic 意粉迷的一家西餐廳。 餐廳裝潢新穎摩登,開放式的廚房、寬敞的座位,給人感覺舒適自在。 我們點了一個2人套餐,餐湯有特濃南瓜粟米忌廉湯、法式芝士洋蔥湯;半份沙律;主菜有芝士煙肉帶子忌廉意粉、和風照燒雜菌蛋黃醬意粉;還有是日甜品,及飲品。除了套餐,我們還點了意式薄切三文魚忌廉芝士卷、意式炸魷魚圈配他他醬。 食物很快便上枱,首先要贊贊南瓜湯,入口濃郁的南瓜味,與粟米及忌廉完美融合。相反,法式芝士洋蔥湯就有點讓人失望,可能反覆烹調得太久,有點過咸。 芝士煙肉帶子忌廉意粉,入口没有很濃厚的芝士味,但每樣材料都均衡地融合在一起,卻讓味道顯得不單調。 和風照燒雜菌蛋黃醬意粉,蛋黃醬味道濃郁,與和風醬互相輝映,層次分明;但對於比較傳統的食家,可能會覺得其味

相反,法式芝士洋蔥湯就有點讓人失望,可能反覆烹調得太久,有點過咸。 芝士煙肉帶子忌廉意粉,入口没有很濃厚的芝士味,但每樣材料都均衡地融合在一起,卻讓味道顯得不單調。 和風照燒雜菌蛋黃醬意粉,蛋黃醬味道濃郁,與和風醬互相輝映,層次分明;但對於比較傳統的食家,可能會覺得其味道有點過於前衛,我是覺得還不錯,可以一試。

意式薄切三文魚忌廉芝士卷及意式炸魷魚圈配他他醬,味道都比較一般,没有很大驚喜,但至少不會讓你失望,整體感覺都不錯,特別是其用餐環境,絕對加分,期待下一次的光顧。

2019-03-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)