2023-05-30 59 views
出得去唞氣就梗係要食好啲啦,今日就同朋友嚟到位於中環嘅Pazzi Isshokenmei 。 佢哋全新行政總廚 Ken Kwok 曾任多間米芝蓮餐廳,菜色選用新鮮日本食材去製作意大利美食,係咪聽落都好吸引呢?餐廳環境非常舒服,全部落地玻璃感覺非常寬敞。餐廳放咗好多唔同嘅藝術擺設,未食嘢已經覺得可以响到 chill 一整晚❤️🥖餐前麵包好多餐廳都會有,但係佢哋配搭埋炸紫蘇葉,感覺非常特別❤️🥩AS Wagyu & Botan-Ebi Roll Uni, Lobster JellyA5 和牛包住日本水菜,咁就可以平衡和牛嘅油脂,和牛入口油脂分布均勻,好嫩滑,食落味道好 fresh,再加上面層厚厚嘅海膽,好新鮮嘅配搭❤️👅Scallop & Wagyu Tongue , Jerusalem Artichoke Espuma帶子大大粒睇落相當吸引,中間包住咗牛舌最底層有另外一隻帶子👍🏻食之前店員會即場加上泡沫醬點綴,和牛舌好香牛味,食落唔算太靭。帶子肉厚鮮甜。加埋配菜帶點酸味,食落都唔覺膩。🐟Daily Catch Jet Fresh Form Japan擺盤好靚,靚到唔捨得拆散佢😅油金魚上配上白&

擺盤好靚,靚到唔捨得拆散佢😅
油金魚上配上白&粉蘿蔔,再加上番茄清湯,油甘魚好新鮮,加埋蕃茄味道啱啱好。

🦐Signature Abalone Pasta Sakura Shrimp
廚師自家制意粉同櫻花蝦醬!再配上南非鮑魚。濃濃嘅醬汁非常吸引,鮑魚超有口感。的確想食完一啖又一啖!

外層炸得啱啱好,非常脆口,配搭 Anchovy 有少許咸香味再加埋上面嘅洋蔥一齊食,口感十足

White peach Yogurt Ice cream
酸酸地嘅雪糕,再加甜甜嘅桃肉,底層仲有Nuts 增加口感。簡直係幫我嘅晚餐那一個完美嘅句號。

每款菜式都有獨特成分配搭不同嘅調味料,下次要帶老公來品嚐一下先❤️

2023-05-28 41 views
與朋友聚餐是需要要吃一頓豐富高級且華麗的晚餐😆中環Pazzi Isshokenmei非莫你屬😍😍6000呎的意日餐廳餐廳四處有藝術畫作及雕塑 配上高樓底及落地玻璃 裝潢猶如藝術館讓我微醺於此吧!🔅每一度菜都是驚喜 每款都以獨特調味料配搭而成🔅 特色菜是扇貝和和牛牛舌搭配朝鮮薊泡沫!🔅全新行政總廚 Ken Kwok 曾任多間米芝蓮餐廳 ~餐廳裏面更有Mona 的 Bar靜靜地享受 是不錯選擇~ 6 Course Tasting menu餐前有麵包搭炸紫蘇葉encore 炸紫葉 配welcome drinks🥂⚜️A5和牛蝦肉卷用海膽配搭生A5和牛內卷鮮蝦肉蓉A5和牛 油脂分布均勻 嫩滑海膽鮮甜 蝦肉蓉增添層次 每一口都有驚喜!⚜️北海道帶子配乳酪酒粕北海道帶子微微煎香 保留爽口鮮甜搭上白色乳酪 享受另一程層次⚜️帶子和牛牛舌配朝鮮薊泡沫 (需加錢)雙層帶子夾牛舌 鮮甜中帶咬口 再配上地中海的朝鮮薊製泡沫醬點綴口味很特別!😋⚜️蕃茄湯紅菜頭鮮魚(時令鮮魚)店員先淋上蕃茄湯 酸酸甜甜超可囗上層放了白蘿蔔 紅菜頭片配輕火灸鯛魚 有咬口而不失鮮甜味❤️⚜️鮑魚櫻花蝦意粉自家製櫻花蝦醬配意粉🍝 食而不會突兀

與朋友聚餐
是需要要吃一頓豐富高級且華麗的晚餐😆
中環Pazzi Isshokenmei非莫你屬😍😍
6000呎的意日餐廳
餐廳四處有藝術畫作及雕塑
配上高樓底及落地玻璃 裝潢猶如藝術館
讓我微醺於此吧!

🔅每一度菜都是驚喜 每款都以獨特調味料配搭而成
🔅 特色菜是扇貝和和牛牛舌搭配朝鮮薊泡沫!
🔅全新行政總廚 Ken Kwok 曾任多間米芝蓮餐廳

⚜️A5和牛蝦肉卷
用海膽配搭生A5和牛內卷鮮蝦肉蓉
A5和牛 油脂分布均勻 嫩滑
海膽鮮甜 蝦肉蓉增添層次
每一口都有驚喜!

⚜️北海道帶子配乳酪酒粕
北海道帶子微微煎香 保留爽口鮮甜
搭上白色乳酪 享受另一程層次

⚜️帶子和牛牛舌配朝鮮薊泡沫 (需加錢)
雙層帶子夾牛舌 鮮甜中帶咬口
再配上地中海的朝鮮薊製泡沫醬點綴
口味很特別!😋

⚜️蕃茄湯紅菜頭鮮魚(時令鮮魚)
店員先淋上蕃茄湯 酸酸甜甜超可囗

用麵包糠包裹炸成金黃色的牛小扒
脆口嫩滑 肉汁全部保留了
更內含驚喜的汁料
再配醬汁點綴 味道更出👍🏻

⚜️A4京都姬和牛扒 (需加錢)
和牛煮得剛好
肉質嫩滑 重牛味 脂肪比例少
配上柚子醬和黑椒牛扒醬汁
兩種口味一次擁有
配紅蘿蔔跟菜 (開心果碎醬汁)

⚜️ White Peach Yogurt Ice cream
櫻花味的泡沫配櫻花葉餅 可口美味🤤
下層配白桃乳酪沙冰🍧
甜度適中 非常好味

2023-05-26 46 views
朋友今日帶左我黎中環食意日fine dining,仲話我知餐廳嘅全新行政總廚🧑🏻‍🍳Ken Kwok曾任多間米芝蓮餐廳🍴同時選用新鮮日本食材黎製作意大利美食,令我好期待!!😚我地6點到左,朋友book左窗口位置環境好優美 賞心悅目🥢前菜餐包麵包有自家製香草包,配左麵豉醬牛油,好味特別,仲有兩塊紫菜天婦羅,香脆清新👍🏻🥢Uni panna cotta賣相吸睛 面頭有魚子醬 海膽味道清甜 旁邊粉紅色嘅柑橘龍蝦果凍 帶有小小酸 幾開胃 而底層有啲豆腐係度 🥢特色菜❤️扇貝 和牛牛舌搭配朝鮮薊泡沫扇貝大大隻夾住和牛牛舌 扇貝好鮮甜 和牛牛舌肉質軟腍 配埋smooth嘅朝鮮薊泡沫🫧一齊食 鮮上加鮮🫶🏻🥢Daily Catch 是日海鮮係油甘魚油甘魚配左蕃茄清湯一齊食 面頭有唔同色嘅Radish 味道好清新開胃😋🥢 Signature Abalone Pasta意粉上菜時 店員會加埋雞湯落去面頭有唔少櫻花蝦 鮑魚片鮮味配埋自家製手打意粉食 十分濃郁滋味🥢Duck Breast Citrus Beet Root廚師將鴨胸皮煎得好脆 好喜歡鴨胸肉質好軟腍 帶有鴨肉香但唔會有鴨臊味道 讚👍🏻🥢🍑 Whit
朋友今日帶左我黎中環食意日fine dining,
仲話我知餐廳嘅全新行政總廚🧑🏻‍🍳Ken Kwok
🥢Daily Catch 是日海鮮係油甘魚
🥢 Signature Abalone Pasta
意粉上菜時 店員會加埋雞湯落去
🥢Duck Breast Citrus Beet Root
🥢🍑 White peach yoghurt ice cream
甜品賣相精美 面頭脆餅好香脆
桃肉甜 底層有幾粒Nuts增加左口感
成個甜品味道好夾😋❤️
總括 整個晚餐Menu味道配搭都很好
每款菜式都有獨特成分配搭唔同嘅調味料
環境優雅舒服 店員全部都好有禮貌貼心招待
值得推介嘅餐廳🫶🏻
2023-05-19 58 views
Pazzi Isshokenmei combines Italian 🇮🇹 culinary traditions with Japanese 🇯🇵 to create Michelin Star 🌟 worthy dishes. The romantic interior décor along with the floor to ceiling glass windows seating overlooking Queen’s Road Central definitely made it the perfect place for a celebration!We ordered the Set Pazzesco, a 5️⃣-course dinner:1️⃣ Sashimi2️⃣ Japanese Abalone3️⃣ Miso Crab Tagliolini / Hokkaido Uni Pappardelle4️⃣ Seabass/Yellow Chicken for 2/Kagoshima Sirloin 5️⃣ Sweets (Hokkaido Milk Ice-cream with Sea

1️⃣ Sashimi
2️⃣ Japanese Abalone
5️⃣ Sweets (Hokkaido Milk Ice-cream with Sea Salt and Lemon Zest)

The dishes 🍽 were so scrumptious we managed to finish everything! My favorite has to be the creamy Hokkaido Uni Pappardelle 🍝 . I have never thought that flat pasta would go along so well with uni! Meanwhile, Kelvin loved the sirloin as it was very tender and juicy. We were also surprised by the Uni, Ikura and Tuna cake 🎂! It was definitely a dream come true as three of my favorite Japanese ingredients were combined in one dish!

After dinner, we also headed to Mona HQueen (📣See last pic) , conveniently located within the 6000 sqft restaurant, to kick back a little with a drink. We love how the speakeasy lounge is divided by a door 🚪 from the restaurant and had chic darker shade décor with dim lights.
$1000 (Dinner)
Celebration
Birthday
2023-05-18 60 views
Pazzi Isshokenmei | 中環屋企人想食餐靚靚西餐,這餐廳內部設計時尚,店主喜愛bearbrick!全店每一個角落都有不同嘅bearbrick😍食物質素好,員工服務都好好!一定會再來🤤麵包好好食,仲有炸紫蘇葉😍食西餐最愛飲番一杯酒🥂A5 Wagyu & Botan-Ebi Roll Uni和牛內卷日本水菜,和牛好新鮮!仲有靚海膽配埋,前菜已經好好食Hokkaido Scallop Fromage Blanc帶子煎得剛好,白乳酪好爽口,好飲食緊生果咁!Scallop & Wagyu Tongue 會加泡沫醬點綴,帶子好新鮮,牛舌好好味,點多些醬汁食會更好食Daily Catch Jet Fresh Form Japan上層放了白&粉蘿蔔,油甘魚好鮮甜❤️同埋個清湯好飲Signature Abalone Pasta Sakura Shrimp廚師自家制櫻花蝦醬同埋意粉🍝仲有南非鮑魚🤩飽魚不會過淋,有口感,再加上濃濃的醬汁,香味四溢Veal Milanese Anchovy & Shallot炸得好脆,再加埋醬汁點綴,味道更出👍🏻Kyouto Himeushi A4 Wagyu
Pazzi Isshokenmei | 中環

麵包好好食,仲有炸紫蘇葉😍

食西餐最愛飲番一杯酒🥂

A5 Wagyu & Botan-Ebi Roll Uni

帶子煎得剛好,白乳酪好爽口,好飲食緊生果咁!

Scallop & Wagyu Tongue

上層放了白&粉蘿蔔,油甘魚好鮮甜❤️同埋個清湯好飲

炸得好脆,再加埋醬汁點綴,味道更出👍🏻

和牛煮得剛好!嫩重牛味,油脂分布均勻,仲有紅蘿蔔仔同菜配開心果碎😍

Ice cream
廚師會過來加櫻花味的泡沫配櫻花葉,不會太甜配埋餅乾碎可口美味🤤

Tea
來杯熱的小麥茶,完美的一晚

中環皇后大道中80號H Queen’s 2樓
今日朋友介紹來這間餐廳食晚飯,因為呢間餐廳係佢公司附近,佢經常來這裏吃午餐,今次就一齊試試佢哋晚餐6 Course Tasting menu😍AS Wagyu & Botan-Ebi Roll Uni, Lobster JellyA5和牛內有日本水菜,平衡和牛嘅油脂,和牛入口油脂分布均勻,好嫩口,再加上面層海膽,好新鮮嘅配搭Hokkaido Scallop Fromage Blanc & Sake Kasul帶子好新鮮配以爽口白乳酪,一軟一爽👍🏻Scallop & Wagyu Tongue , Jerusalem Artichoke Espuma店員會即場加上泡沫醬點綴,和牛舌好香牛味之外仲好有咬口,再加埋大大粒帶子😍Daily Catch Jet Fresh Form Japan油由魚上配上白&粉蘿蔔,擺盤好靚!再加上番茄清湯,油甘魚好新鮮!🐠Signature Abalone Pasta Sakura Shrimp廚師自家制意粉同櫻花蝦醬!再配上南非鮑魚🤤一上枱就已經好香濃蝦味,我最愛呢道菜色!🫶🏻Veal Milanese Anchovy & Shallot外層炸得剛剛好,好脆口

帶子好新鮮配以爽口白乳酪,一軟一爽👍🏻

外層炸得剛剛好,好脆口,內配 Anchovy 少許咸香味再加埋洋蔥面食,口感更佳

Kyouto Himeushi A4 Wagyu Steak, Yuzu-Brandy Peppercom
和牛好出色!入口即溶🤤牛味重,配埋紅蘿蔔仔同捲心菜上開心果,中和返牛嘅肥膩感,配合好👍🏻

White Ice cream with sakura
廚師會即場加上櫻花味泡沫,旁邊仲有
一片櫻花葉,十分好食!雪糕仔仲有餅乾碎,好想再要多杯🍦去😍

Tea
最後飲番一杯熱騰騰嘅小麥茶
2023-05-16 52 views
呢間中環🇮🇹意日🇯🇵fusion餐廳有驚喜並且食物質素好🤩餐廳有好多唔同格調嘅藝術擺設加上整個餐廳都係落地玻璃佔地6000尺感到好寬敞同舒服😌每一道菜overall都真係幾好👍🏽並且服務員都會在你面前即場作部份準備佢哋嘅態度都好nice😎自己特別對Toothfish呢道西京燒鱈魚🐟 感到有驚喜食落去魚香十足質感細緻嫰滑仲入口即化😈另外平時對甜品一直沒有太大興趣嘅我但呢杯北海道牛乳雪糕特別即時加上岩鹽和檸檬皮將層次感和口味變得完全不一樣真係大滿足了🤤
呢間中環🇮🇹意日🇯🇵fusion餐廳
將層次感和口味變得完全不一樣
真係大滿足了🤤
2023-04-20
2023-05-14 53 views
今次介紹比大家一間好適合慶祝嘅浪漫餐廳🌹到了生日月,友人book了這間餐廳,環境超令我心心眼😍樓底好高,裝修好高貴又有情調✨可以影到好多靚相!🍴食物前菜餐包:麵包配麵豉醬牛油🧈味道好突出,第一次食這個味道很不錯!旁邊是紫菜天婦羅炸得好香脆,不油膩👍🏻1️⃣Botan Shrimps & Amaebi Tartare $228: 先來頭盤有洋蔥、青瓜、蕃茄,醬汁味道酸酸甜甜好開胃,牡丹蝦刺身爽口好鮮味。2️⃣Parma Ham & Burrata $138arma Ham咸鮮味適中,加上有我最愛Burrata cheese,軟棉棉口感加上有濃郁奶香味!3️⃣Hokkaido A4 Wagyu Tataki $388: 北海道A4和牛味道濃郁,入口很柔軟好易溶化在口腔,而且蛋黃撈埋一齊食更加正!旁邊還加了糙米泡芙、蔥、金箔,整體感覺提升了😍4️⃣Japanese Crab Udon$458: 蟹肉毫不孤寒地鋪滿整碟✨烏冬麵吸了山椒蟹湯及蛋黃,好入味而且口感好滑😛5️⃣Slow Cooked A5 MiyazakiRump $588: 上菜時店員加上了蜆湯,好香好鮮甜,而主角是慢煮A5宮崎和牛臀部,肉質軟淋好香

🍴食物

2️⃣Parma Ham & Burrata $138:
Parma Ham咸鮮味適中,加上有我最愛Burrata cheese,軟棉棉口感加上有濃郁奶香味!

5️⃣Slow Cooked A5 Miyazaki
Rump $588: 上菜時店員加上了蜆湯,好香好鮮甜,而主角是慢煮A5宮崎和牛臀部,肉質軟淋好香滑!

甜品:外層是脆皮好鬆化,入面包住開心果雪糕跟柚子醬,酸酸甜甜好食😋真係想食多一個!
2023-05-13 58 views
今次非常開心 係中環區尋寶竟然俾我試到間 環境非常之適合dating 或者朋友傾計聚會的 餐廳(入面仲有個Private Bar area~)呢間餐廳overall評價,我會俾得幾高分 因為一入去點20嘅歐陸式設計 樓底高的大廳嘅大吊燈已經吸引咗我嘅眼球 成個環境非常之舒適寬敞 有空間感 食物方面都非常之高質 佢係有少少日式混合西餐的風格 餐巾都係和式摺法 卡哇依呢😆💕喺成個set dinner入面 我最欣賞佢嘅主菜 和牛😍 賣相精緻粉嫩之餘 真係食落都極之Juicy同埋有濃濃的和牛味 另外佢嘅前菜魚子醬煙牛肉他他 都好出式 因為佢哋兩者嘅配搭互相突出左大家嘅鮮味 而且牛肉Tata嘅質感食落口好軟 成件事好夾 最後我覺得呢間餐廳都好適合推薦俾鍾意打卡同埋儀式感嘅朋友仔 因為佢嘅燒帶子 蟹肉煲仔飯,同埋甜品係會推埋架車仔喺你面前烹調 然後逐樣送上你面前~ 服務很好🫶🏻係一次好愉快嘅用餐體驗~

係一次好愉快嘅用餐體驗~
2023-03-27
2023-05-09 508 views
要吃一頓高級且華麗的晚餐相信非位於中環H queen’s Pazzi莫屬😍😍晚餐每一度餸菜都有驚喜 要慢慢品嚐先來頭盤刺身 但在這之前已有開胃小食墨西哥脆片和日本枝豆crossover 像是為這一頓豐富晚餐打開前奏🎵刺身油甘魚伴上青瓜洋蔥和脆脆 非常開胃油甘魚的魚油令脆脆不會太乾由於朋友生日餐廳仲有個特別驚喜就係有個海膽刺身蛋糕 蛋糕上面仲燃放著煙花蠟燭碟上再畫上花紋 好有印度彩繪感覺然後接下去就有魚子醬加日式磯煮鮑魚鮑魚肉質乾爽 魚子醬矜貴份量充足 預先切片的鮑魚更易入口 真令人食指大動!好東西接二連三發生🤭🤭😍新鮮海膽配上手工意大利麵份量剛好呢 很久沒有吃過沒有腥味的海膽😂😂👍🏻這裏確實做得到 甜甜的海膽令人又戀愛了另外還有蟹蓋意大利粉 這個菜非常高水準蟹肉絲 芝士 海水攪拌在一起 熱辣辣香噴噴輪到主菜部份 還有魚和牛😍😍驚喜一浪接一浪 鱸魚的外皮經過香煎 魚身是熱透了 魚肉嫩滑!碟上的油是代表着魚剛煎好 最後不得不讚最後但最重要的部份—甜品 用餐車推出已經加晒分 有專人為你服務😍北海道牛奶雪糕略為太甜 但只要稍稍加上檸檬和海鹽 整件事就生色不少 把雪糕當做香檳令人快樂無比 興奮到
要吃一頓高級且華麗的晚餐

另外還有蟹蓋意大利粉 這個菜非常高水準

蟹肉絲 芝士 海水攪拌在一起 熱辣辣香噴噴
輪到主菜部份 還有魚和牛😍😍

驚喜一浪接一浪 鱸魚的外皮經過香煎
魚身是熱透了 魚肉嫩滑!
碟上的油是代表着魚剛煎好

整件事就生色不少 把雪糕當做香檳
令人快樂無比 興奮到跳起 😆😆
2023-03-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
2023-05-08 59 views
好耐都冇出過中環食飯所以今次都搵咗間新嘅餐廳試吓餐廳佔地6000尺主打意日式fusion fine dining裝修和氛圍都很優雅而且每個區域都有獨特嘅signature 吊燈非常浪漫今晚我叫咗$788 set dinner 最啱唔使諗食咩嘅我🤭Set Pazzesco薄脆片配黑松露枝豆松露味唔會好濃沾點墨西哥醬這種配搭特別有一番風味!Smoked Beef & Tartare煙燻法國魚子醬牛肉他他紫米脆片配埋生牛肉一齊食味道有啲似煙三文魚唔會好咸, 好特別Kagoshima Sirloin +280PP鹿兒島和牛是一種非常優質的牛肉肉質細嫩而油脂豐腴肉的表面煎到少少脆,保持了肉質的鮮嫩和油脂的豐腴。每一口都能感受到肉質的柔軟和口感的豐富如果你係牛肉愛好者我相信你一定會喜歡😃Miso Crab Pot Rice松葉蟹膏蟹肉飯staff喺我哋面前整呢個飯真係睇到我哋流口水😂首先會落粒生蛋黃飯入面有蟹肉、蟹膏、蔥花,將飯撈勻後,再放上大大粒嘅三文魚子蟹肉和蟹膏一定讓飯的味道更豐富我超鍾意呀Dessert這個北海道牛乳軟雪糕看起來非常美味尤其是配上鮮磨的日本岩鹽和檸檬皮心令味道更加清新。而且
好耐都冇出過中環食飯

Set Pazzesco
薄脆片配黑松露枝豆
松露味唔會好濃
沾點墨西哥醬
這種配搭特別有一番風味!

Smoked Beef & Tartare
煙燻法國魚子醬牛肉他他
紫米脆片配埋生牛肉一齊食
味道有啲似煙三文魚
唔會好咸, 好特別

Kagoshima Sirloin +280PP
鹿兒島和牛是一種非常優質的牛肉
肉質細嫩而油脂豐腴
肉的表面煎到少少脆,
保持了肉質的鮮嫩和油脂的豐腴。
每一口都能感受到肉質的柔軟和口感的豐富
如果你係牛肉愛好者
我相信你一定會喜歡😃

Miso Crab Pot Rice
松葉蟹膏蟹肉飯
staff喺我哋面前整呢個飯
真係睇到我哋流口水😂
首先會落粒生蛋黃
飯入面有蟹肉、蟹膏、蔥花,
將飯撈勻後,再放上大
大粒嘅三文魚子
蟹肉和蟹膏一定讓飯的味道更豐富
我超鍾意呀

Dessert
這個北海道牛乳軟雪糕看起來非常美味
尤其是配上鮮磨的日本岩鹽和檸檬皮心
令味道更加清新。
而且,睇住staff現場製作這道甜品的過程
仲有種治癒的感覺🤭

呢度service仲好好, 而家應該有限時優惠
大家去試吓啦🥳
†午市四人同行,一人免費
十晚市二人同行,一人半價
十晚市四人同行,一人免費+送一支有氣葡萄酒
• Pazzi Isshokenmei @pazzi.hk
Set Pazzesco (HKD980/person + Wine Pairing
HKD488)
📍中環皇后大道中80號H Queen's 2樓
📞25550666
Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Tasting Event
💌環境高級優雅,氣派十足,以現代烹調手法製作傳統風味嘅日本菜同意大利菜,擺盤精美。而樓底亦夠高,窗邊位置可望到繁華嘅中環街景。💌位於中環嘅Pazzi Isshokenmei佔地近 6,000呎,落地玻璃窗,外景緻唔錯,室內吊嘅大水晶燈飾,加上藝術品周圍都係,日本嘅Bearbrick更立在不同角落,盡顯大氣。💌Brunch 包括時令生蠔同四款魚生刺身,好大盤,仲有意大利巴馬火腿、黑炸蝦天婦羅等前菜,日式卷物及主菜和牛,最後Colourful嘅甜品拼盤同軟雪糕,令我流晒口水。

新鮮飽滿生蠔
三文魚小卷、長腳蟹以及琵琶蝦卷物
意大利巴馬火腿
炸蝦天婦羅前菜
和牛
整體嚟講,食物環境都好,不過水要每人$88就真心覺得誇張。☀︎ 𝓢𝓮𝓽 𝓟𝓪𝔃𝔃𝓮𝓼𝓬𝓸☀︎ ◇ 𝘚𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳餐前小食有黑松露枝豆同芝士脆片,整碟擺盤好吸引,枝豆配黑松露好惹味,份量都多,小編係完成最後道菜仲在食。芝士脆片好脆口,配上墨西哥蛋黃醬亦好夾◇ 𝘚𝘢𝘴𝘩𝘪𝘮𝘪用上肥美鮮甜嘅油甘魚,配上酸酸甜甜醬汁,鮮味更特出◇ 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘈𝘣𝘢𝘭𝘰𝘯𝘦日本鮑魚,配上魚子醬,佐以羊肚菌醬汁,無論賣相、味道同口感都出色,另外,值得一提係其實餐廳在細節位都幾用心,他們會在同一道菜時用兩隻唔同顏色嘅碟,打卡真係靚好多,小編就好喜歡◇ 𝘔𝘪𝘴𝘰 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘛𝘢𝘨𝘭𝘪𝘰𝘭𝘪𝘯𝘪Tagliolini係意大利麵一種,長條形偏幼口感彈牙,主角蝦全熟肉質仍爽口,表面微烤味道更香口,特製醬汁亦更能帶出蝦鮮味◇ 𝘚𝘦𝘢𝘣𝘢𝘴𝘴Seabass 鱸魚肉呈白色,肉質比較堅實,魚皮煎過有 脆焦口感,簡單嘅一條菜做配搭能將注意力放回魚本身,佐以少量黑胡椒風味更能特出◇ 𝘒𝘢𝘨𝘰𝘴𝘩𝘪𝘮𝘢 𝘚𝘪𝘳𝘭𝘰𝘪𝘯來自鹿兒島嘅西冷牛扒,肉質鮮嫩,五成熟所呈現嘅鮮紅尤其吸引,配菜係少見嘅茄子,味道濃郁,加上牛扒係雙重冲擊,餘韻連連◇
整體嚟講,食物環境都好,不過水要每人$88就真心覺得誇張。

☀︎ 𝓢𝓮𝓽 𝓟𝓪𝔃𝔃𝓮𝓼𝓬𝓸☀︎

◇ 𝘚𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳
芝士脆片好脆口,配上墨西哥蛋黃醬亦好夾

◇ 𝘚𝘢𝘴𝘩𝘪𝘮𝘪
用上肥美鮮甜嘅油甘魚,配上酸酸甜甜醬汁,鮮味更特出

◇ 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘈𝘣𝘢𝘭𝘰𝘯𝘦

◇ 𝘔𝘪𝘴𝘰 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘛𝘢𝘨𝘭𝘪𝘰𝘭𝘪𝘯𝘪

◇ 𝘚𝘦𝘢𝘣𝘢𝘴𝘴

◇ 𝘒𝘢𝘨𝘰𝘴𝘩𝘪𝘮𝘢 𝘚𝘪𝘳𝘭𝘰𝘪𝘯

◇ 𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵
最後係甜品,北海道牛乳軟雪糕,店員會席前刨海鹽同檸蜜皮,仲配塊風乾菠蘿片,味道同口感都提升,不過小編更愛嗰杯,黑色磨砂,好有質感好高貴,大愛
Type of Meal
Dinner
2023-04-13 63 views
近期去左位於中環Pazzi Isshokenmei @pazzi.hk 係一間意日fusion 餐廳餐廳好大坐得好寛敞舒適餐廳環境時尚得黎又好有格調擺放左好多藝術品~無論服務同食物質素都好好~絕對有米芝蓮質素💕係晚市時段去食仲有做緊四人同行一人免費 值得一試✨頭盤有枝豆同脆餅枝豆用左黑松露醬調味脆餅配左墨西哥辣椒蛋黃醬 Smoked Beef Tartare和牛他他 混合左兩款漬物喺裏面食落酸酸甜甜 和牛口感好似魚生咁 面頭加上希靈魚魚子醬 增加鮮味Japanese Scallop火灸帶子 柚子海膽醬 加上脆口既紫菜天婦羅 好鮮味 清新Miso Crab Pot Rice用炭火熱住 店員會加入醬油 蛋黃 撈勻食落去啖啖都係蟹肉 仲有魚子既鮮味💕Toothfish又係我最愛既西京燒出場時間舞茸菇天婦羅 配上西蘭花醬Kagoshima Sirloin鹿兒島西冷燒日本茄子 配上蒜蓉汁肉味好濃郁 咬落去充滿肉汁Sweet 去親日本一定會雪糕之神Creamia 估唔到係到都可以食到仲用上一個全新配搭 加上鹽同檸檬皮 菠蘿乾感覺幾清新😋
係一間意日fusion 餐廳
餐廳好大坐得好寛敞舒適
餐廳環境時尚得黎又好有格調擺放左好多藝術品~
無論服務同食物質素都好好~絕對有米芝蓮質素💕

估唔到係到都可以食到
仲用上一個全新配搭 加上鹽同檸檬皮 菠蘿乾
感覺幾清新😋
2023-04-12 72 views
最近同朋友去咗中環食fine dining,餐廳整體裝修有格調,唔會入到去有種侷促嘅感覺🤭今次一行人食咗佢哋嘅Set Pazzesco,總括嚟講菜式嘅多樣性同品質都非常出色,仲有唔錯嘅用餐體驗👍🏻開始嘅前菜包括黑松露枝豆&意大利芝士薄脆,深海池魚刺身另外加錢要咗一個刺身蛋糕,有海瞻、拖羅、三文魚籽,店員仲會即場點蠟燭,成個效果好適合打卡😆接住落嚟嘅主菜係松葉蟹手作扁意粉,同樣地加錢upgrade咗北海道海膽闊麵,因為蛋糕上面嘅海膽一食落去非常之驚艷🤩 松葉蟹手作扁意粉好鮮味,而北海道海膽闊麵質感都非常好👍🏻海膽都冇令我失望肉類方面,有香煎鱸魚同宮崎A5西冷,肉類嘅處理都做得非常好,而3成熟嘅宮崎牛品質同味道都非常出色,係一個非常值得推薦嘅選擇。最後甜品係岩鹽檸檬雪糕,呢道甜品味道清新,係一個完美嘅結束。整餐嘅食物品質同味道都非常好,值得回頭🤭

開始嘅前菜包括黑松露枝豆&意大利芝士薄脆,深海池魚刺身