2018-08-31 656 views
雖然此餐廳晚餐食物幾好吃好味,叫左幾個主菜頭盤,份量細細,扮相不錯,室內環境不錯,設計不錯,入到去昏昏暗暗,景觀也非常好,但是最恐佈的部分就是全部伙記服務九流,所有伙記行為是全部茶餐廳feel and style,服務態度非常兇狠,笑容和禮貌欠奉,惡到不得了,講每句說話都完全無尾音. 黑口黑面,落單時好鬼惡,惡劣過d茶記粥粉麵老伙記,仲要規定必須8:30 交枱,我仲以為自己去左中式酒樓。銅鑼灣咁多選擇,這間可以black list.
2018-08-24
$500 (Dinner)
2018-08-29 688 views
又是在銅鑼灣覓食。今次想食好少少,於是決定去Midtown 覓食。Penthouse 是首選。一入到餐廳,已感受到一份寧靜,舒適。店員安排的位置,更可一覽銅鑼灣的夜景。心情因如此美景,顯得放鬆。食慾也份外增加。餐廳設計簡約,舒服,單是環境,已經勝人一籌。可以好好點餐了。自家製麵包,非常脆口,配以自家製麵包醬,酸酸的味道,配以香草,和自家製麵包非常夾!蟹餅(Crab cake)作為頭盤,蟹餅煎得脆口,食落啖啖蟹肉,配以自家製醬料,把蟹肉顯得特別鮮味。再來一個海鮮湯(Seafood soup) ,只可以用鮮,甜來形容。龍蝦海鮮飯(Lob Risotto) 龍蝦肉啖啖鮮味,海鮮飯軟硬適中,飯粒均勻沾滿了海鮮湯味,現在想起也在回味中。(Asparagus),肉質細嫩,啖啖油香,蘆筍鮮嫩,非常配合。不可不提,是隨碟的焗蒜,入口即溶,真的太好味了!(Light n Taste) 士多啤梨味雪芭,不太甜,味道恰到好處,為整晚的晚餐作上完美句號。環境的寧靜,食物的鮮味,來一次慢食的晚餐。

心情因如此美景,顯得放鬆。食慾也份外增加。

餐廳設計簡約,舒服,單是環境,已經勝人一籌。

可以好好點餐了。

環境的寧靜,食物的鮮味,來一次慢食的晚餐。

2018-06-28
$800 (Dinner)
  • Lobster  Risotto
  • Crab  cake
  • 餐前麵包
2018-08-20 712 views
生日周開始。一行4人上到餐廳。嘩。好正。再坐係望到好靚view食呢餐飯真係食得開心😃。首先。餐前包,再配合果醬,正。之後再來沙律🥗再來蟹餅。估不到的出色。有3款醬可以選擇。一款辣。一款甜。一款介辣。我比較喜愛辣。感覺很好。再來主菜。牛。叫了5成。恰到好處。完全無痴牙感覺。再來乳豬。估唔到西餐都有呢種食品食。不過太大舊。我都係喜愛吃牛。🤪最後主菜大蝦意大利飯。嘩,簡直入口飯味剛剛好。真係好好味。最後當然係一個小型cake。有小小煙火效果。同一班好朋友食呢餐生日飯。簡直係舒服,同好正☺️
2018-08-16
Celebration
Birthday
2018-08-14 917 views
對上一次試已經是兩三年前,沒有太大印象。頭盤tuna tartare 係是日之最,好味,refreshing.第二道頭盤crab cake. 都好味,但佢比左3道不同的醬就麻麻地夾道菜第一道主菜Loster Tail, 成晚最差,龍蝦肉是霉的。醬汁是唯一可讚的地方。第二道主菜slow cook King Salmon, 味道不過不失,但都不值一試。整餐晚飯令我留意的另一個要點是侍應的服務。本人是自帶酒的,侍應的服務可以話係唔掂,倒酒量過多,好似想快點想你飲完趕你走咁。如果我自帶個支係紅酒都還至可,最慘我帶個支係白酒,白酒倒得多,飲唔切係會攤到杯酒熱左。
對上一次試已經是兩三年前,沒有太大印象。

Tuna  tartare
Crab  cake
Lobster  tail
Slow  cook  king  salmon
2018-08-14
$850 (Dinner)
Tuna  tartare
2018-08-10 721 views
位於燈籠街Midtown 高層,一入門口已經感覺格調好好,因為四面都係大玻璃天然光令人好舒服Lunch set 唔貴,半自助型式翡翠螺三文魚好新鮮,Parma ham 味道適中,唔會太咸,水牛芝士蕃茄略嫌淡味,熟食都好味。午餐好抵食,主菜有5款選擇Squid Ink Linguin 蟹肉墨魚汁扁麵蟹肉好多、入口好香,值得一試Slow cook scotch salmon 周打蜆三文魚,肉質香滑Grilled pork rack 帶子豬扒,略嫌豬扒有點韌,帶子炸漿有點厚Grain-fed beef burger 牛肉漢堡,內裏夾住洋蔥,酸瓜,芝士,煙肉。牛肉美味加左酸瓜減少油膩感,薯條鬆脆好,點埋個醬,好味甜品bar擺得好吸引,可惜太飽,未能品嚐最後叫左杯香濃咖啡結尾食物環境價錢都一流、下次有時間一定再黎慢慢歎

Lunch set 唔貴,半自助型式

午餐好抵食,主菜有5款選擇
1974 views

甜品bar擺得好吸引,可惜太飽,未能品嚐

最後叫左杯香濃咖啡結尾

食物環境價錢都一流、下次有時間一定再黎慢慢歎

2018-08-07 563 views
又到左星期四, 今日係紀念日, 當然要去慶祝一下啦銅鑼灣好多時都好貴, 但又唔係幾飽, 所以都諗到幾煩但睇到OPENRICE有間都唔錯既可以選擇就係penthouse一入口門就感覺餐廳好高級因為之前有訂坐既關係所以一入去就有位了前菜自有法包法包好脆身, 加上醬汁,酸酸地好開胃, 有醋亦有少少蒜味, 好正比較硬身, 食時注意一下喔, 哈哈Penthouse Crab Cake會有6種醬汁可以選擇種種都有唔同驚喜牛油果醬, 蛋黃醬, 芒果沙沙醬等等蟹肉非常之多, 因為蟹肉有一絲絲同一舊舊, 食落有2種口感Prime Rib-Eye Steak 12OZ5成熟真係岩岩好, 6成打後真係覺得牛肉會多左但係大家覺得比較生就叫6成夠牛肉好有咬口, 因為較厚, 因為煎牛一定要加牛油, 令肉質更鮮味醬汁較濃身, 亦有海鹽同芥辣可以比大家選擇我當然選擇海鹽, 因為比較好咖啡係一個唔錯既選擇呢到既有濃濃咖啡味, 甜度另上可以比大家有自己選擇喜歡甜度最後更係食埋個甜品做結尾啦曲奇雪糕真係冇得頂
又到左星期四, 今日係紀念日, 當然要去慶祝一下啦
銅鑼灣好多時都好貴, 但又唔係幾飽, 所以都諗到幾煩
但睇到OPENRICE有間都唔錯既可以選擇
就係penthouse
一入口門就感覺餐廳好高級
因為之前有訂坐既關係
所以一入去就有位了

前菜自有法包
比較硬身, 食時注意一下喔, 哈哈

Penthouse Crab Cake
會有6種醬汁可以選擇
種種都有唔同驚喜
牛油果醬, 蛋黃醬, 芒果沙沙醬等等
蟹肉非常之多, 因為蟹肉有一絲絲同一舊舊, 食落有2種口感

Prime Rib-Eye Steak 12OZ
5成熟真係岩岩好, 6成打後真係覺得牛肉會多左
但係大家覺得比較生就叫6成夠
醬汁較濃身, 亦有海鹽同芥辣可以比大家選擇
我當然選擇海鹽, 因為比較好

咖啡係一個唔錯既選擇
呢到既有濃濃咖啡味, 甜度另上
可以比大家有自己選擇喜歡甜度

最後更係食埋個甜品做結尾啦
曲奇雪糕真係冇得頂
2018-08-06 12402 views
一上到黎,感受到高格調的餐廳😻全餐廳的落地玻璃非常浪漫!若果唔係慶祝特別節日,都不會破費上來食飯😝😝😝雖然窗外的街景也是林立着高樓大廈,但是更有一種很自由的感覺。一打開wine list,看見林林總總紅酒白酒,有一點價錢十分一貴,我想這一輩子也不會喝。最後就叫了一次小的香檳與友人分享。十分欣賞餐廳是提供冷藏的香檳酒杯而不是提供冰。這一方面嗓子破壞香薰的味道,另一方面可以讓客人品嚐到香檳的口感。😙😙學校的時候,香檳的酒精味道不算太濃烈,但酒精和果汁味道配合得10分平衡👍🏻是一杯開胃的飲料。之後我再看看食物的價錢牌,這餐廳雖然價格是偏貴,但與同等格調的餐廳來說,也是一個平易近人的價錢。我們首先要了一個Parma ham 蜜瓜這不是普通的意大利風乾肉,而是從意大利北部的一個小鎮獨有的。所以它的味道比較濃烈和肉質比較緊致,是一道好好的開胃菜。從圖中更見到哈密瓜非常多汁,所以少量的只是吊味,令整道菜的層次更高。之後要了一個普通的南瓜意大利粉。棉質新鮮,但份量較少。味道方面,吃得出用了新鮮和煮得恰到好處從以上的圖來看,看得出廚師沒有吝嗇作為意大利汁的用料。最後我們要了一個甜品作結。味道就不過不失,
一上到黎,感受到高格調的餐廳😻
從以上的圖來看,看得出廚師沒有吝嗇作為意大利汁的用料。
最後我們要了一個甜品作結。味道就不過不失,可以不叫。
2018-06-04
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
去完書展,抬住一大袋書既藍妹同男朋友仔已經筋疲力盡😭抱住好想食好西,舒服一下既心情去一早book好左既「Penthouse」,佢係Midtown既30樓,好高呢😲一入到去,個環境真係好舒服,少食貴野既藍妹表示:好高級喔😆-開始前要講左先,藍妹去到前已經開始唔舒服,頭痛到爆炸,有啲發冷,所以之後食既野比較少,成個晚餐都未能100%投入😭😭-坐低之後,服務員好細心咁幫我地係大脾到鋪好餐巾,然後問我地想要distilled water 💦 定normal water(好似係呢兩樣,因為藍妹已經靈魂出竅緊)周圍望下,環境相當唔錯,我地坐係‘卡位’,好寬敞,又可以拉近兩個人既距離🤗-Menu係全英文喔,英文唔好既話,要落啲功夫查下字典咯😆仲有個set dinner for two, 好似幾吸引,但藍妹冇乜胃口,只能放棄😣-我地決定叫個for sharing既,再加個side dishes,應該夠食既🤔佢話baby pig要等35分鐘,問我地食唔食住side dishes先,當然食住等啦😉-通常高級啲既餐廳都會有包比你做appetizer,藍妹略嫌個包口感唔好,佢係硬,但同時又係韌果種林,有少少好
一入到去,個環境真係好舒服,少食貴野既藍妹表示:好高級喔😆

Menu係全英文喔,英文唔好既話,要落啲功夫查下字典咯😆

通常高級啲既餐廳都會有包比你做appetizer,藍妹略嫌個包口感唔好,佢係硬,但同時又係韌果種林,有少少好似唔新鮮既感覺,唔知係咪呢款包係咁😣

Fries (thin) w/ Truffle mayo
薯條一上枱已經覺得好香😲忍唔住要食啦!薯條好脆,好鐘意幼薯條🍟,會冇咁濟,而且會有口感啲🤤配埋佢既黑松露醬食,三下手勢就食哂😉

Spanish Baby Pig 22oz for 2
傾傾下計,隻BB豬終於有啦🐖
佢大大小小總共有5舊,講真好彩藍妹唔舒服,如果唔係真係唔夠食。都幾肯定呢隻豬仔係唔會夠2個成年人食,一個男人都可能餵唔飽😵
講返隻豬豬,肉質超級林❗️好滑仲好juicy,皮脆卜卜,有少少豬油入口,好香膩😋
唔洗怕佢太肥膩,因為佢有清甜既蘋果蓉中和🍎

係烤蒜頭啊!藍妹未試過伴碟係烤蒜,出乎意料地好味喔,一粒粒咁,有種甜味之餘,食完竟然完全冇口臭😱

比較入既座位望出去可以見到幾靚既景,雖然大廈有少少擋住個view,依然睇到香港既點點亮麗🌃
如果唔係藍妹唔舒服,相信會叫多少少野,有機會會再黎食呢👍🏻
2018-07-23 532 views
今晚去咗一間米芝蓮推介嘅餐廳👍🏻✨環境非常安靜、舒適仲可以望到海景,有驚喜!🎊侍應服務非常貼心,招呼細心周到所以好適合一班朋友傾計敘舊亦都好多情侶或者朋友慶祝生日不限時間,真係超正!🎉餐牌食物種類與一般西餐差不多價錢會比較貴一些😏我哋揀咗一個二人餐可以試多啲唔同款式嘅菜式😆☝🏻麵包小食暖暖地、脆脆地加埋酸酸地嘅醬汁,非常好味!☝🏻新鮮帶子配牛油果入口清新鮮甜,都非常開胃!☝🏻蟹餅 (極力推薦)外脆,充滿蟹肉,非常鮮甜☝🏻原片黑松露湯淡淡味道,幾好飲☝🏻肉丸意大利粉濃郁嘅番茄味道,十分飽肚☝🏻安格斯肉眼扒五成熟,剛剛好,配上黑松露汁濃郁嘅煙燻香味👍🏻並非一般煎嘅方式☝🏻甜品拼盤整體味道不太甜,更加好!整體:環境一流,食物質素中上,適合三五知己聚會
今晚去咗一間米芝蓮推介嘅餐廳👍🏻✨
環境非常安靜、舒適
仲可以望到海景,有驚喜!🎊
侍應服務非常貼心,招呼細心周到
所以好適合一班朋友傾計敘舊
亦都好多情侶或者朋友慶祝生日
不限時間,真係超正!🎉

餐牌食物種類與一般西餐差不多
價錢會比較貴一些😏
我哋揀咗一個二人餐
可以試多啲唔同款式嘅菜式😆

☝🏻麵包小食
暖暖地、脆脆地
加埋酸酸地嘅醬汁,非常好味!

☝🏻新鮮帶子配牛油果
入口清新鮮甜,都非常開胃!

☝🏻蟹餅 (極力推薦)
外脆,充滿蟹肉,非常鮮甜

☝🏻原片黑松露湯
淡淡味道,幾好飲

☝🏻肉丸意大利粉
濃郁嘅番茄味道,十分飽肚

☝🏻安格斯肉眼扒
五成熟,剛剛好,配上黑松露汁
濃郁嘅煙燻香味👍🏻
並非一般煎嘅方式

☝🏻甜品拼盤
整體味道不太甜,更加好!

整體:環境一流,食物質素中上,適合三五知己聚會
2018-07-19
$750 (Dinner)
  • Deviled Crab cake
  • Porcini Mushroom Bisque
  • 肉眼扒
2018-07-19 551 views
細心的男友, 為了慶祝我倆已拍拖1000日的大日子, 靜悄悄地訂了Penthouse, 給我surprise!他事後聲稱其實是他朋友介紹的! 朋友推薦原因是因為食物好, 有氣氛, 而且可以看到維港景色, 是慶祝的好地方~最後確實是一間好推介, 這頓Fine Dine令我很滿意!Baguette (free)每一枱都會送一客小型法包, 味道跟口感都不錯, 外脆內軟配上餐廳自家製的醬料, 濃濃的香草味跟檸檬香, 配搭麵包食, 真的一流!'NYC' Chopped Salad ($178)點了他們Signature的沙律, 材料超豐富! 有大蝦, 橄欖, 芝士, 煙肉, 蕃茄, 沙律菜等, 只食沙律都已經飽了而且沙律的調味都很好, 又酸又香, 不會有膩的感覺, 女生們必選~!Sautéed Clams ($188)即蒜頭白酒煮蜆! 白酒香氣完全浸入了蜆肉中, 好好味呢~而我更欣賞的是蜆的新鮮度! 這些連殼的蜆明顯不是冰鮮的~肉質飽滿, 加上煮得剛剛好, 所以口感幼滑, 而白酒亦令到味道更鮮甜, 必試Prime Rib-Eye Steak 12oz ($468)男友想試試牛排, 因為他們強調是
最後確實是一間好推介, 這頓Fine Dine令我很滿意!

Baguette (free)
每一枱都會送一客小型法包, 味道跟口感都不錯, 外脆內軟

'NYC' Chopped Salad ($178)

點了他們Signature的沙律, 材料超豐富!

Sautéed Clams ($188)

即蒜頭白酒煮蜆! 白酒香氣完全浸入了蜆肉中, 好好味呢~
而我更欣賞的是蜆的新鮮度! 這些連殼的蜆明顯不是冰鮮的~

男友想試試牛排, 因為他們強調是用了粟米餵飼&濕式熟成28天的USDA Prime牛排。
USDA Prime屬美國牛排最高級別, 所以藉著這個大日子, 就點一客試試吧!

第一口已發現他的不凡, 牛排軟嫩多汁, 根和脂肪都不多, 沒有太韌的地方~
而且我們點了median, 熟度剛好, 簡直PERFECT

Giant Fries w/ Truffle mayo ($78)

點餐時擔心份量不夠, 所以點了一個薯角! (但原來過份擔心了, 根本食不完!)
薯角是即炸, 所以很鬆脆, 配上Truffle沙律醬, 超吸引, 雖然已很飽但都清了一大半呢

Ladies Night ($108)

點了一杯cocktails淺嚐!
因為我愛帶有莓香的酒, 見Ladies Night有自家醬的莓醬, 所以選了這個

味道真的很香, 而且酒亦不會嗆喉, 超高質~
但他們酒精含量都頗高, 建議不太能飲濃酒的大家可要求小一點酒精啦~

位於銅鑼灣旺區的Penthouse, 適合男仕們帶你們的愛人來享受一頓浪漫的晚餐喔
2018-07-19 553 views
同男朋友二人世界最啱就係食西餐啦 今次黎到銅鑼灣食店聚集地登龍街嘅Penthouse 一上到樓就知不得了30樓加埋咁有格調嘅環境真係令人未食先興奮坐低冇耐佢地就已經serve咗麵包俾我地 唔好睇佢面頭硬掘掘咁食落好鬆軟架  重點當然係要加埋個汁食啦 佢用咗黑醋青檸等等整成 非常開胃我地仲叫咗個帶子薄切 雖然叫薄切 但個帶子都十分厚肉同新鮮  配埋牛油果同蕃茄粒真係十個fresh餐湯係黑松露蘑菇湯 依家好多西餐廳都會飲到用蘑菇blend嘅湯 我個人就鍾意飲清湯多啲 始終冇咁滯嘛 但男朋友就超鍾意個陣香濃味同埋佢有原片刨出黎嘅黑松露Main Course 我地就叫咗 Lobster Risotto 龍蝦肉肉質實淨又夠味 飯亦都軟硬適中  美中不足就係佢個賣相麻麻地 如果換過隻碟應該會吸引好多最後我地仲加咗個綠茶Panna Cotta 佢綠茶味好足texture好滑 超滿足聽講Panna Cotta係Lunch Semi-Buffet都有得食 下次有機會再黎試下
30樓加埋咁有格調嘅環境真係令人未食先興奮

Hokkaido Scallop Carpaccio
Mushroom Soup with Truffle
Green Tea Panna Cotta
2018-07-18 384 views
今日要推介比大家既, 係位於登龍街既The Penthouse!其實我頗好杯中物, 雖然飲得唔多, 但一邊飲酒一邊傾計, 感覺會更暢快!而今次介紹既The Penthouse, 其實係一間高級西餐, 入面亦有專門調酒既吧枱當日我地點既野唔多, 蜆肉, 肉眼扒, 一人一杯酒~貼心既係, 我地落完order, 就立即上左一客麵包, 唔知係未自家製嫁呢!? 佢既包外面脆卜卜, 入面就煙煙韌韌, 配上特製既香草醬, 真係好吸引啊點左Sauteed Clams ($188)。。。其實係我記錯左個英文, 將Clams同Mussels搞亂左, 誤會左但原來係一個美麗既誤會!!! 每一粒蜆肉都又新鮮又大粒, 加上酒香, 好吸引啊而侍應亦都好細心地每人比左一隻匙羹比我地, 品嘗啖啖精華之後又點左個Prime Rib-Eye Steak ($468) share! 足足有12oz, 所以都幾大塊! 肉眼扒唔會多根, 又唔會太肥, 啖啖肉真係一流加多$78仲有黑松露醬薯角, 超值!!!最後介紹下我order既Start me up cocktail ($108), 酒味勁香濃, 加上有菠蘿汁同青瓜汁, 清新

當日我地點既野唔多, 蜆肉, 肉眼扒, 一人一杯酒~

侍應亦都好細心地每人比左一隻匙羹比我地, 品嘗啖啖精華

加多$78仲有黑松露醬薯角, 超值!!!
最後介紹下我order既Start me up cocktail ($108), 酒味勁香濃, 加上有菠蘿汁同青瓜汁, 清新得黎又突顯左酒既香氣, 簡直一流

境靚(有部分坐位望到維港嫁!)食物好, 誠意推介各位愛侶黎慶祝啦

2018-07-16 415 views
原來已到週年紀念,所以特地和M先生來吃一頓大餐,好好慶祝一下,這裡有美食,環境氣氛又好,實在太棒了。餐前包,是有點硬像法國麵包,烘得硬硬脆脆,加上醬料,有些黑醋和香草,沒吃過但幾獨特,配上麵包幾好食Crab Cake即是蟹肉餅,整件都是蟹肉絲,煎得焦香十分吸引,而且做得算是扎實,不易散開,配上旁邊三種醬汁,三種醬汁帶來不同的感受,配上香嫩的蟹肉,基本上是我吃過最滿意的前菜M先生的西冷牛扒,叫了五成熟,上到來剛剛好,好柔軟好香牛味,啖啖肉超正!Pork Ribs醬汁豬肋骨是非常的惹味,醬汁濃濃,吃到有蕃茄味,不是單單塗上醬汁,連肉都早已上味,不會很乾,帶點脂肪,吃到停不了手旁邊有蒜頭和沙律,因我不太喜歡吃單吃蒜頭,所以只吃了沙律。沙律有各種的蔬菜絲和豆,全部都好林,而且醬汁幾好食,可以做到中和豬肋骨飽濟的感覺,讓我們再接再厲不停的吃芒果汁非常的飽滿,不是稀稀的果汁,是真的芒果肉榨成的果汁,香甜一點都不酸,很滿足最後來一個香桃雪葩,非常冰凍,又夠香甜,作為大餐的結尾,今天的週年紀念慶祝後就開心回家Lu

2018-07-14 358 views
今日表姐生日,梗係孝敬吓佢,話曬佢都幫我搵咗份工出咗糧即刻搵佢食飯,幫咗我前途又點可以請食差嘅嘢叫個二人餐,先食餐包,個醬又幾好味前菜叫了crab cake (餐廳著名菜式) 其實都頗細份,不過真係好鮮甜足料二人餐可以每人一杯酒,我地叫咗紅酒,又幾好飲湯係黑松露蘑菇湯佢真係刨黑松露落去,好正啊媽啊成個湯都好好飲好香我自己叫了rib eye,超級juicy多汁 唔會太細份,火喉好好又食得飽,最重要無根,好易切又好味道女人梗係最關注甜品! 呢個餐最開心就係可以食dessert platter 乜甜品都有得試,細細件又唔會太肥 芒果布甸好好食,真。芒果味呢度仲有就係有靚景,望住食已經好開心表姐話呢餐食得好開心,下次到佢帶我食好西!
今日表姐生日,梗係孝敬吓佢,話曬佢都幫我搵咗份工

出咗糧即刻搵佢食飯,幫咗我前途又點可以請食差嘅嘢

Bread

叫個二人餐,先食餐包,個醬又幾好味

Crab  cake  with  wine

二人餐可以每人一杯酒,我地叫咗紅酒,又幾好飲

Mushroom   Soup

湯係黑松露蘑菇湯
佢真係刨黑松露落去,好正啊媽啊
成個湯都好好飲好香

Rib eye
我自己叫了rib eye,超級juicy多汁
唔會太細份,火喉好好又食得飽,最重要無根,好易切又好味道

Dessert    Platter

甜品都有得試,細細件又唔會太肥
芒果布甸好好食,真。芒果味

呢度仲有就係有靚景,望住食已經好開心

表姐話呢餐食得好開心,下次到佢帶我食好西!

Crab  cake  with  wine
Mushroom   Soup
Rib eye
Dessert    Platter
2018-07-13 412 views
之前聽人講過一間米芝連餐廳值得一試,他們的慢煮三文魚很有水準,結果同朋友夾時間,終於周末可以黎依度食午餐。餐廳個view 唔錯,裝修高雅,而佢lunch係semi buffet 形式,有三個價錢比你選擇:如果Salad Bar + Dessert 就 218一個人Salad Bar +  Soup or Main course + Dessert 就278 一個人Salad Bar +  Soup + Main course + Dessert 就338一個人我地都覺得唔使要湯,因為都有semi buffet都應該會食到好飽,所以就揀左第二個個套餐,位位278。雖然semi buffet,但都幾多野食喎,有冷盤,蝦、田螺、煙肉等等;又有Parma ham, 我食左好多件,因為好好味。有十幾款沙律菜cream corn 好味,我食左兩三轉。甜品有五款,都好精美。Parma ham 配蜜瓜 加蝦個人覺得配哈蜜瓜比較好食完頭盤之後到主菜啦,我叫左慢煮三文魚個汁好好味,又有D蜆肉,好鮮甜,而三文魚用慢煮既形式煮,好滑,完全唔同出面餐廳食既煮三文魚,因為普遍都會比較嚡,朋友無介紹錯。至於我朋友就

有十幾款沙律菜

cream corn 好味,我食左兩三轉。

甜品有五款,都好精美。

Parma ham 配蜜瓜 加蝦

個人覺得配哈蜜瓜比較好

食完頭盤之後到主菜啦,我叫左慢煮三文魚

至於我朋友就叫左個rib

都好好味,外層有小小蒜粒,豬肉好juicy

最後叫埋杯咖啡,加埋甜品,完美的一個午餐。
  • 慢煮三文魚