2023-09-05 681 views
Pici中環意大利粉專門店位於小巷內,給人一種難得的寧靜感。我最喜歡坐在靠近入囗的窗邊卓,可以享受著室內的舒適氛圍,又可以面對街道。作為開始,我們點了兩杯cocktail,讓身心得到放鬆。Aperol Spritz是一款酸酸甜甜的杏脯酒,加上七喜,非常容易入口,也很開胃。而Bellini則是以白桃為口味,非常清新,讓人感到精神焕发。 稍作休息後,我們慢慢選擇了主菜。當然,必點的意粉是店家的招牌菜Tagliolini Truffle。這道菜使用了新鮮即切的黑松露,香濃的黑松露味道直接擊中味蕾,搭配店家自製的手工意粉,口感比較煙韌有嚼勁,展現了傳統意大利風味。喜歡意粉的朋友一定要來試試。 接下來,我們還點了我最愛的Lasagna Classica。這道菜以千層意粉搭配香濃的牛肉和番茄醬汁,外皮焗得有點酥脆,內裡卻非常多汁,美味得很。總括來說, 如果你對意粉有高質素的要求, 而且又想有一個輕鬆舒適的用餐環境, Pici絕對係不二之選

第一次去Pici中環店好有驚喜🤩佢地最近同Sanpellegrino推出左好多款冇酒精嘅Cooler飲品,每間分店嘅款式都唔同㗎‼️今次繼續揀Tasting Menu,順便可以食到期間限定「海鮮狂響曲」————————————————————⦿ Tasting Menu (HKD290p.p)◎ Starter - Truffle Beef Tartare ✨生牛肉他他同酸種麵包係絕配~ ⁡◎ Starter - Mussels Cocotte(+HKD20) ✨加拿大青口好厚肉,入面有番茄醬、蒜頭、辣椒,成道菜酸辣開胃超級惹味⁡◎ Pasta - Tagliolini ai Cannolicchi蒜香烏魚子蟶子細扁麵,有白酒香氣,烏魚子口感脆卜卜👅不過蟶子有沙食嘅時候要小心d⁡◎ Pasta - Tagliolini Truffle (+HKD20)招牌鮮刨黑松露細扁麵,黑松露密密鋪面風味十足⁡◎ Pasta - Ravioli Lobster✨同樣係期間限定選擇,雲吞皮有咬口,龍蝦肉塞得滿滿的,海鮮滿足度💯⁡◎ Dessert - Tiramisu ✨⁡◎ Drinks - Ear
————————————————————
⦿ Tasting Menu (HKD290p.p)
生牛肉他他同酸種麵包係絕配~

招牌鮮刨黑松露細扁麵,黑松露密密鋪面風味十足

◎ Pasta - Ravioli Lobster✨

◎ Dessert - Tiramisu ✨

◎ Drinks - Earl Grey Aranciata (HKD65)
相比Earl Grey其實橙味更加突出,飲落好清新又降溫
————————————————————
♣️ PICI
☌ 中環蘇豪鴨巴甸街24-26號地舖
◔ 11:30am-10:30pm

回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
份量: 🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:HKD413p.p(incl. 10% service charge)
每隔一陣就會掛住pici啲意粉!佢地今期同sanpellegrino 聯手推出咗4款夏日特飲,全部無酒精但清爽解暑,感覺好似去咗意大利南部渡假咁。ps今次終於放棄最愛嘅松露細麵,試新嘢( •̆ .̫•́ )つ。♙ weekend brunch menu $258﹆ starters𖦹 baked eggplant食落有lasagna嘅影子,茄子軟腍,芝士多到拉絲力max,推薦點包食。𖦹 beef carpaccio classico以紫椰菜、烤過嘅榛子同芝士配上富咸香嘅牛肉,配搭有新意。﹆ pastas𖦹 creamy fettuccine lobster +$10手工闊條麵非常煙韌而且超級掛汁,充滿龍蝦忌廉湯味,龍蝦肉新鮮爽彈,加$10絕對超值。𖦹 pappardelle beef cheek 牛面頰慢煮八個小時,有入口即化嘅效果,牛肉味濃郁!手工麵比起龍蝦嘅更為粗身,口感更彈牙,惹味!𖦹 girasoli truffle & asparagus +$35第一眼望落去以為啲露荀係菜心HAHAHAH。醬汁充滿松露香氣,加埋個靚靚蛋黃,味道好協調。﹆ dessert 𖦹 tiramisupic

♙ weekend brunch menu $258

﹆ starters

𖦹 baked eggplant

𖦹 beef carpaccio classico

以紫椰菜、烤過嘅榛子同芝士配上富咸香嘅牛肉,配搭有新意。

﹆ pastas

𖦹 pappardelle beef cheek

﹆ dessert

𖦹 tiramisu

pici嘅tiramisu表現一向穩定,質地creamy,咖啡香突出,係比之前食甜咗啲。

♙ earl grey aranciata $65

呢杯新出嘅飲品以earl grey、檸檬汁、Sanpellegrino Aranciata調製而成,消暑一流,如果多啲earl grey味會再balance啲。
2023-07-17
$346 (Lunch)
2023-06-10 663 views
終於食到一次PICl~ 成日聽朋友講PICI Pasta點點點好食~ 呢日經過有機會去食啦~餐廳好多人,中午時間差啲要去排長龍,好彩時間尚早,只係等咗一陣就已經有位~前菜焗芝士茄子好香口哇~Pasta原來係freshly made, 質感好自然,沾上濃濃嘅醬汁好好味~ cabonara同 pappardelle beef cheek都好好食叫兩個lunch set 仲要送多一款口味嘅pasta, 食到好飽好飽啊〜 其實最推介 Creamy Fettuccine Prawn,蝦味香濃,可以食唔停口呀😋😊 而且虎蝦真係新鮮又大隻食埋甜品tiramisu同意大利奶凍,感覺超圓滿❤️

前菜焗芝士茄子好香口

食埋甜品tiramisu同意大利奶凍,感覺超圓滿❤️

2023-06-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$330 (Lunch)
2023-05-31 453 views
行完PMQ帶朋友到哩度食lunch, 因多年前印象此地方濶落環境舒適。果然保持到水準,set lunch有前菜,主菜及一甜品。仲可以加錢飲白酒或非酒精飲品添!每枱有麵包6至7塊放在紙袋中,入座時同時倒 橄欖油及黑醋。女同伴和我各選風乾火腿及沙律前菜。份量足,每人可有5塊。沙律也新鮮,汁也味道適中。主菜有意大利雲吞及千層麵,雲吞茄汁味道很配合,不太酸。千層麵也很大碟,多芝士,是我的至愛!好彩大家share, 免太膩。甜品是tiramisu and pana cotta, 意外地是高杯,味道一流,奶凍口感非常幼滑,對女人來講是全個餐的亮點!服務人員也非常有禮和有笑容,話天氣太熱所以常常添水,值得一讚!午飯時段入席率高,九成滿,很熱鬧。只要不怕行斜坡應多來享受其他食物及其環境!
2023-05-31
$150 (Lunch)
📍Pici中環蘇豪鴨巴甸街24-26號地舖尖沙咀漆咸道南29-31號地舖荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G03號舖西環堅尼地城加多近街45-55號恆裕大廈地舖灣仔進教圍16號地舖銅鑼灣耀華街38號Zing!G層沙田正街18號新城市廣場第一期2樓251號舖••••••••••••••••••••••••••••••💝 Tasting Menu $290 pp••••••••••••••••••••••••••••••💝 Maccheroni Truffle & Gorgonzola +$20💝 焗松露拉絲藍紋芝士長卷麵芝士控必試‼️每一條意粉都被芝士包裹著🥰入口時芝士香爆發🧀而且松露味亦非常突出🥺每啖都是滿滿的幸福😍唔知係咪因為體諒到食咁多芝士會滯😅所以望落佢嘅份量會比其他意粉少🧐但食落就會知其實係剛剛好🤣••••••••••••••••••••••••••••••💝 Pici "Frutti di Mare" 💝 海鮮濃汁手工圓麵手工製作的意粉果然非同凡響〽️食落煙韌彈牙、好有咬口🤤真的是我最愛的意粉口感🙌🏻海鮮醬汁相對其他菜式的芝士醬清爽🍝作為整頓飯的buffer十分合適👌🏻除
📍Pici
每啖都是滿滿的幸福😍
唔知係咪因為體諒到食咁多芝士會滯😅
所以望落佢嘅份量會比其他意粉少🧐
但食落就會知其實係剛剛好🤣
💝 Pici "Frutti di Mare"
💝 海鮮濃汁手工圓麵
手工製作的意粉果然非同凡響〽️
食落煙韌彈牙、好有咬口🤤
真的是我最愛的意粉口感🙌🏻
海鮮醬汁相對其他菜式的芝士醬清爽🍝
作為整頓飯的buffer十分合適👌🏻
除左三隻大青口同一隻大蝦外🦐
每條意粉之間亦夾雜好多蜆肉、十分足料🤘🏻
💝 Ravioli Bottoni 'Nduja & Smoked Scamorza
💝 辣豬肉煙燻水牛芝士意大利雲吞
💝 松露牛肉他他
一望就估到作為愛松露之人會有幾興奮😗
松露與牛肉他他的份量幾乎係1:1😌
每口都沈浸在濃郁的松露香中👅
再拌勻生雞蛋,口感更加豐富細緻🍳
💝 Burrata Cheesecake +$20
💝 布袋芝士蛋糕 士多啤梨蕃茄果醬
說真的一開始其實猶豫過叫唔叫呢個好🫢
因為睇餐牌個樣就實在不太吸引🤔
不過最後都係覺得既然呢個係期間限定🫣
都係勇敢地試下啦🫡
結果果然冇令人失望❣️
芝士蛋糕口感十分綿滑、甜度適中🍰
加上有酸甜果醬的調劑🍯
#medmad_forfood_saiwan
#medmad_forfood_wanchai
#medmad_forfood_causewaybay
#medmad_forfood_shatin
#松露 #芝士 #海鮮 #意大利雲吞 #牛肉他他 #芝士蛋糕 #西式料理 #truffle #cheese #seafood #ravioli #beeftartare #cheesecake #italianfood #eatwithfoodiez
#中環美食 #尖沙咀美食 #荔枝角美食 #西環美食 #灣仔美食 #銅鑼灣美食 #沙田美食 #香港美食
  • Maccheroni Truffle & Gorgonzola
  • Pici "Frutti di Mare"
  • Ricottina di Bufala
  • Truffle Beef Tartare
  • Burrata Cheesecake
2023-05-20 368 views
weekend 約咗朋友去食brunch,搵咗好多間都至少要$388起跳,最後朋友建議食呢間手工意粉,3 course weekend brunch 都只係$258/person.我同朋友11:45左右到餐廳,係當日第一枱客,早到唔使排隊!環境裝潢好似歐洲小店,似係去咗旅行!睇吓個 menu先,原來兩個人可以叫兩個前菜、三個pasta 同兩個甜品,又可以試多個pasta 啦!叫完野食,佢就黎咗個餐前包,佢係用紙袋袋咗,方便你食唔哂攞走。前菜我地就叫咗meatball 同beef carpaccio。Meatball 比較清淡,同平時食開既meatball 唔同;而beef carpaccio調味亦好輕手,配搭紫椰菜同埋烤過嘅榛子幾特別!Pasta 方面我地就叫咗大蝦意粉、牛面頰意粉同卡邦尼意粉。佢既意粉既人手製作,係open kitchen 可以見到製作過程!我地特別鍾意大蝦意粉,個忌廉好香蝦味,個意粉又夠Al dente! 一定要叫呢個!甜品方面,我地就叫咗Tirumisu 同 Panna Cotta各一,大家都覺得Tirumisu 比較出色!野飲方面,我地都想chill d~所以叫

野飲方面,我地都想chill d~所以叫咗杯白酒同Aperol Spritz~

服務生反應好快,好有笑容,抵讚!

值得一提係,佢無得訂位亦有時間限制要交枱,想慢慢嘆brunch嘅朋友就未必岩啦。
2023-05-01 411 views
嗰日特登行斜路行咗上去PMQ對面食PICI,不嬲都好鍾意食佢嘅手做意粉,特別係黑松露意粉🤤Lunch set 真係好抵$158有前菜有意粉,仲有佢出名嘅甜品tiramisu。仲要係每一道菜嘅份量都大食完真係超飽🍝首先前菜我叫咗蝦沙律🥗醬汁其實好好食,不過食得多會肥,所以我撥開左啲汁嚟食🤣跟住就到主菜,我叫咗芝士煙肉意粉,意粉超級彈牙al dente🫣個汁係超濃郁嘅芝士🧀芝士控應該會好開心。而且肉嘅份量都唔少同埋係嫩🍖最後有我最鍾意食嘅tiramisu,係一貫嘅好食。中環呢一間店舖感覺比較chill,同朋友過嚟飲酒食嘢傾偈都應該好開心🥂靚景指數:💛💛💛💛好食指數:💛💛💛💛💛抵食指數:💛💛💛💛

靚景指數:💛💛💛💛
好食指數:💛💛💛💛💛
抵食指數:💛💛💛💛
一人食但不想将就,Pici会是我的一个安心选择。虽然分店多了,但因为每家都有自己的限定意面和不完全重复的前菜,Pici对我依然很有吸引力。每次都能吃出些新花样,愉快列入可长期回购的食堂。·在鸭巴甸街来回走过无数次,PMQ对面的Pici还是第一次来。风格优雅随性很Trattoria,地砖、壁画、饰物都还有几分复古调调。店面宽敞,座位舒服,好天气里靠着窗台会非常惬意。·调味越来越有创意了,不过整体偏咸,好在意面份量正常,所以不会还没吃完就开始腻。一直不理解餐前面包为何要放在封好的纸袋里,感觉是打包带走的设定。·【Truffle Beef Tartare】中环限定纷纷扬扬的黑松露碎搭配干酪,把咸香浓郁的属性发挥到了极致。酸豆、蛋黄酱、柠檬汁塑造出稠密的质地,跟其他牛肉tartare相比,这款主要吃调味。肉质和口感都是好的,柔韧中带筋,但肉味几乎被掩盖了。·【Charcoal Tagliolini Sea Urchin】中环限定用的是比较特别的竹炭细扁面,颜色跟金灿灿的酱汁形成对比,Pici 是懂配色的。点单时叮嘱了要Al Dente,咀嚼感正合我意。·海胆忌廉汁质地微浓稠,顺着拌面时冒出的热
【Truffle Beef Tartare】中环限定
海胆忌廉汁质地微浓稠,顺着拌面时冒出的热气溢出满满鲜味。份量刚好能裹上每根面条,又不会因为太多而发腻。柔软的带子切成颗粒状,这个搭配就不过不失。
服务也挺好的,我说想坐counter,就安排了一个正对着制作pasta的位置,全程观摩完包饺子之后——我下次要去吃Ravioli!
2023-03-26
Type of Meal
Lunch
  • Tagliolini
  • Beef  Tartare
2023-04-04 485 views
Actually we do not expect to have dinner at Pici. Because the restaurant we booked the wrong date . We just try other restaurant near by. It is the first time I was in this restaurant . The atmosphere and decorate look good. I asked the waiter many questions . She replied me correctly and nicely . We started to order Tuna Tartare , Burrate , Charcoal Tagliolini sea urchin, Orecgiette Nduja , paste of the day . Each dish was quite good with the money they charge. Total cost me 990 including wine and service charge . It worth to come again .
Good luck Pici 😀
2023-04-03
$330 (Dinner)
  • Tuna Tartare
  • Burrata  cheese
  • Tagliatelle
  • Orecchiette
呢間意大利餐廳嘅燈光好有氣氛✨🇮🇹🍴,主打手工意粉🤣,想試多幾款嘅可以叫佢地嘅tasting menu! (2人3款意粉🍝、2款前菜、2款甜品)🤟🏻:-1️⃣「海膽忌廉汁珍珠帶子竹炭扁麵🖤🇮🇹($190)」🆕海膽味好香濃!好掛汁,鮮味十足,如果帶子大粒d會更好~charcoal tagliolini sea urchin👍🏻-2️⃣「藍紋芝士威士忌蘑菇醬意大利雲吞(素)🍄($160)」🆕蘑菇同芝士味香濃,不過稍微偏鹹~Ravioli al gorgonzola (v)-3️⃣ 「鮮刨黑松露細扁麵(素)🍄($190)」充滿新鮮黑松露香味,意粉彈牙,冇忌廉汁但都唔會好乾身🙆🏻‍♀️~ Tagliolini truffle (v)👍🏻-4️⃣「吞拿魚牛油果他他🐟🥑($120)」吞拿魚好新鮮,同牛油果好夾,好refreshing~Tuna tartare 👍🏻-5️⃣「巴馬火腿、松露綿羊奶芝士、醃橄欖🧀🐖($130)」🆕芝士超級濃郁鹹香!火腿都高汁!~Chef’s selection cold cut-6️⃣「Tiramisu/ Panna cotta🍮 ($60)」Tiramisu好creamy!奶凍超滑,新鮮果醬酸
1️⃣「海膽忌廉汁珍珠帶子竹炭扁麵🖤🇮🇹($190)」🆕
3️⃣ 「鮮刨黑松露細扁麵(素)🍄($190)」
4️⃣「吞拿魚牛油果他他🐟🥑($120)」
Tiramisu好creamy!奶凍超滑,新鮮果醬酸甜好正!👍🏻
2023-03-13 559 views
黎Pici一定要試tasting menu,抵好多!每人$290,有啲菜式要再加錢既,但基本已包兩個前菜,三個意粉,兩個甜品,勁抵!前菜既吞拿魚他他都有好多舊吞拿魚,有啲青瓜粒,幾咸香既,吞拿魚幾嫩,不過我就覺得咸佐少少,比較重口味🤔另一個係special menu入面既水牛芝士伴炸脆既Parma ham,呢個勁勁勁好食!!Parma ham炸到好脆,勁濃味,芝士就流心,好creamy,加埋啲蜜糖點住黎食,甜甜地咸咸地,味道好好😍意粉第一個食係蕃茄醬海鮮意粉,呢個食到有啲龍蝦湯味,成個意粉最欣賞係果醬汁!意粉係手製啦,麵質有啲似上海粗炒,煙煙韌韌,幾得意既,啲海鮮有帽肉仔,青口,大蝦,都好鮮味,但如果多番啲海鮮會再好啲🫢第二個食既係藍芝士意大利雲吞,呢個既雲吞形狀幾得意,成粒兵兵波咁,雲吞皮唔太厚,餡料好香芝士味,醬汁有啲好似奇亞籽既果籽,酸酸地,有啲似日式芝麻醬,但又出奇地夾🤓最後一個意粉都係限定餐單入面既,係辣豬肉醬芝士雲吞,呢個既醬汁有啲烤過既nuts添,但就唔係幾食到豬肉碎同芝士味,感覺比另外兩個有啲失色😣甜品就兩個都好好食,最好食一定係tiramisu!成杯勁香,咖啡味好重,

甜品就兩個都好好食,最好食一定係tiramisu!成杯勁香,咖啡味好重,亦好香朱古力味,好滑!另外既芝士奶凍都好滑,係topping既mix berry酸佐啲🫣
作為芝士控嘅一份子,知道Pici推出咗個全新”Chasing Cheese” menu用咗八種黎自意大利唔同地區嘅芝士入饌,當然第一時間要黎食。無論係前菜、意粉,甚至係甜品都可以見到芝士嘅蹤影,如果兩個人黎食叫tasting menu就可以食勻哂。呢到嘅tasting menu($290 pp)非常抵食,比單點平,可以食到兩款前菜、三款意粉同兩款甜品,可以喺基本menu或者今期嘅”Chasing Cheese” menu到揀(部分需要加錢)。因為d手工意粉太好食,我哋另外再加咗款添。Ricottina di Bufala $120先上嘅前菜係新鮮水牛軟芝士配拖鞋麵包。水牛芝士好似cream 咁幼滑,面頭嘅係薰衣草蜂蜜,帶淡淡薰衣草幽香,搽喺烘到脆身嘅麵包上面食就岩哂。Baked Tomino “In Camicia” $140/Tasting menu +$10非常推介呢款前菜,焗流心芝士加上煙燻火腿薄脆,配搭迷迭香蜂蜜,入口先係食到軟滑流心芝士同烘到脆卜卜火腿嘅雙重口感,香濃芝士同鹹香火腿味道好夾,仲有香甜蜂蜜味做點綴。Charcoal Tagliolini Sea Urchin $

Ricottina di Bufala $120

Charcoal Tagliolini Sea Urchin $190/Tasting menu +$20
呢款中環店先食到嘅海膽忌廉汁珍珠帶子竹炭細扁麵,手工製作嘅扁麵加入咗竹炭,口感非常彈牙,個海膽忌廉醬汁濃郁creamy,仲有粒粒帶子喺入面。

Ravioli al Gorgonzola $160
同樣係中環店限定嘅藍紋芝士紋芝士威士忌蘑菇醬意大利雲吞,雲吞係船仔形狀可以兜住啲醬汁,粒粒蘑菇加上芝士做成醬汁,仲有少少威士忌嘅酒香。

Maccheroni Truffle & Gorgonzola $190/Tasting menu +$20
意粉方面個人最鍾意呢款special menu入面嘅焗松露拉絲藍紋芝士長卷麵。松露加埋芝士焗完出黎真係超香,加埋面頭焗到燶燶哋嘅芝士粉,芝味十足。手工製長卷麵好少地方有得食到,超煙韌嘅口感,加上每一啖都俾濃嘅香濃松露芝士汁覆蓋住,超滿足。

Ravioli Bottoni ‘Nduja & Smoked Scamorza $170
另一款special menu嘅pasta係呢款辣豬肉煙燻水牛芝士意大利雲吞。雲吞外表成個波咁好得意,一咬落去d辣汁同豬肉喺口入面爆出黎,芝士仲有獨特嘅smoky flavour,非常有特色。

Burrata Cheesecake $140/Tasting menu +$20
甜品方面就叫咗special menu入面二人份量嘅呢款布袋芝士蛋糕配士多啤梨蕃茄果醬。估唔到個蛋糕好大個,一拎起個蛋糕模,d士多啤梨蕃茄果醬就會喺蛋糕面流落黎,非常有心思。個醬汁因為係士多啤梨加蕃茄,除咗士多啤梨酸酸甜甜嘅味道之外,仲有蕃茄好清新嘅感覺,令個芝士蛋糕食落冇咁溜。

Prosecco $70
朋友叫咗杯汽泡酒,甜甜哋容易入口,而且keep住有汽泡。

Italian Passion $65
我就叫咗呢杯無酒精cooler,用咗成半個熱情果,加上檸檬、羅勒同梳打水調製,果香濃郁,味道清新。

Pici (中環)
中環蘇豪鴨巴甸街24-26號地舖

相信好多人都食過呢間手工意粉專門Pici,第一次去中環店,係Soho區係唔同啲,超級熱鬧😆平日都爆場‼️💃 大推Tasting Menu🥰兩個人可以揀2個前菜、3個意粉,每位$290,問過意粉既portion係同正常份量一樣,計返比起散叫即係送多個意粉俾你食咁濟!十分抵食😍𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓𝒔🔸Truffle Beef Tartare🐮黑松露牛肉他他係中環分店限定既前菜😎用鮮刨黑松露碎鋪面,加上鮮蛋黃,撈勻後味道十分香濃,口感嫩滑,我地配埋個餐包食,正😋🔸Chef’s Selection Cold Cuts🧀廚師精選冷切盤有Parma ham、松露綿羊奶芝士、醃橄欖,Parma ham 有鹹香味,質感細緻😋𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 🍝🔸Charcoal Tagliolini Sea Urchin🖤海膽忌廉汁珍珠帶子竹炭細扁麵係中環店新推出既Item,竹炭麵有好Q彈既感覺🥰沾滿海膽醬,好creamy又唔會好膩,食落有粒粒帶子,好好味🤤🔸Ravioli al Gorgonzola (V)🥟🧀第二款中環店既新Item係藍紋芝士威士忌蘑菇醬意大利雲吞,佢個蘑菇醬真心濃郁!意大利雲吞咬開中間包住Blue Chees

𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓𝒔
🔸Truffle Beef Tartare🐮

🔸Chef’s Selection Cold Cuts🧀

𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 🍝

🔸Ravioli al Gorgonzola (V)🥟🧀

意大利雲吞咬開中間包住Blue Cheese,呢款Blue Cheese味道算溫和,帶啲甜味👍🏻
🔸Pici “Frutti di Mare”🦐

海鮮愛好者必點大蝦海鮮濃汁手工圓麵🧡上枱已經香到流口水🤤醬汁鮮甜,有大蝦、蝦仔、青口,佢既青口勁新鮮😍
呢款手工圓麵望落有啲似烏冬,但食落係硬身啲既意粉,都幾特別。

𝑫𝒐𝒍𝒄𝒊 🍫🍧
🔸Tiramisu、Panna Cotta

黎得Pici梗係要食埋至愛既Tiramisu🖤另外要左個Panan Cotta,一次過食晒兩款😍

🔸Aperol spritz🍹

📍#Pici (#中環美食)
  • Truffle Beef Tartare
  • Charcoal Tagliolini Sea Urchin
2023-03-09 271 views
今日去中環嗰間食晏,侍應有覆單但都落錯單。個意粉黎左我們同佢講左錯,但佢竟然話我朋友個义有掂過碟野而唔肯換番 仲張個碟攞嚟攞去。真係冇諗到今時今日仲有咁嘅服務態度。