2019-11-22 294 views
突然發現一直以來中菜,都會給人一種環境簡陋,較嘈吵,或是很昂貴的包廂,平常吃不了的感覺,而這次這家中菜,卻有別於舊有的觀念。環境闊落,位置相隔合理。裝橫以木頭與Tiffany blue做主調,略有小橋流水之意,適合與長輩共餐,或是小型聚會。冰浸苦瓜。天氣悶熱,就會想吃點冰涼的。用冰承托住切了薄片的苦瓜,要沾蜜糖吃。苦中一點甜,就是這種感覺。莆田扁肉粥。因加了醋,吃之前要先攪拌。小肉塊份量頗多的,調味也剛好。另湯汁因加了海苔,味道鮮甜,不過略嫌過鹹。閩香洋燒排。挺大的一塊肉,燒得很爛,一咬就斷。肉也是入味的,偏酸甜。鐵板香煎鰻魚。是我最喜歡的菜,剛送上時,鐵板的熱氣還在煎,可以加檸檬或是海鹽,個人比較喜歡海鹽。鰻魚的油脂被煎得超香,只用很簡單的調味,反而更突出鰻魚本身的魚香。超級推!漁民紫菜燜飯。中式少不了一碗飯,這燜飯的紫菜份量特別多,再加上有一些小小的蠔仔,硬生生把這燜飯添加幾分海鮮味,不錯的。整體來講,味道算是不錯的,略嫌價錢略高,不過以這個有誠意的環境,還是值得的。

2019-11-08 211 views
在形點附近行完街,朋友是福建人想帶我到這裡晚餐,給我初嘗福建菜的知味,原來這餐廳是米芝蓮推介呢!第一次吃福建菜感覺很新鮮, 店內環境高雅坐得令人舒服,服務員先來給我們兩杯靚茶及前菜小食。 莆田扁肉湯~ 是地道的福建菜, 扁肉好像細細粒的小雲吞連紫菜湯一起吃十分夾。閩香洋燒排~ 排骨炆得很入味和稔身,入口即溶。秘制醬汁十分醒胃.清炒通菜~蔬菜新鮮,炒得很夠鑊氣,沒有青草味。漁民紫菜燉飯~ 紫菜燜飯 粒粒分明,煙煙靭靭十分飽肚。最後來一個飯後糖水及飲品,雪耳燉雪梨滋潤一下皮膚,份量十足的一餐健康餐兩人都十分滿足呢~

清炒通菜~蔬菜新鮮,炒得很夠鑊氣,沒有青草味。

漁民紫菜燉飯~ 紫菜燜飯 粒粒分明,煙煙靭靭十分飽肚。

2019-10-17 172 views
又去莆田食鰻魚啦今次都係食鐵板香煎活鰻魚,因為我鐘意食香口野多D, 鰻魚肉質嫩滑得黎好很厚肉,外皮被鐵皮煎到香脆,店員亦會另外附上鹽同檸檬汁比食客自行調味。莆田扁肉湯係福建傳統手工菜,湯頭鮮甜,扁肉爽口彈牙冰鎮薄苦瓜片加蜜糖依然適合炎炎夏季食。蜜糖唔夠用的話可以向店員要求再加架興化炒米粉依然係我嘅最愛,因為幼身米粉食落口口感好好,米粉炒得乾身唔油膩,我喺其他地方真係食唔到,呢個絕對係莆田招牌菜將荔枝用黎煮餸的確少見,味道食落同平時嘅菠蘿生炒骨/咕嚕肉有d似,酸酸甜甜,外皮亦都夠晒脆。
又去莆田食鰻魚啦

莆田扁肉湯係福建傳統手工菜,湯頭鮮甜,扁肉爽口彈牙

冰鎮薄苦瓜片加蜜糖依然適合炎炎夏季食。
蜜糖唔夠用的話可以向店員要求再加架

2019-09-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-10-17 129 views
莆田扁肉湯顏色清澈,好多扁肉餃再加埋少少紫菜和香菜等,扁肉餃皮薄餡多,有D似我地嘅魚皮餃,但係就細小好多,可以一口一個,酸酸甜甜好開胃。閩香洋燒排肉質超淋再加上酸酸甜甜嘅汁超好食冰浸苦瓜係將新鮮苦瓜刨成超薄片,然後冰鎮砌成一個美麗的花狀蘸上蜜糖一齊食,蜜糖嘅清甜掩蓋住苦瓜嘅苦澀味,有一種獨特嘅清甜感,味道苦中帶甘。興化炒米粉係每次黎莆田嘅必點,幼身米粉以蝦、蜆、蔬菜、花生、蔥同肉碎一齊炒,炒得乾身又有鑊氣就好食。
閩香洋燒排肉質超淋再加上酸酸甜甜嘅汁超好食
2019-09-17
2019-10-17 106 views
莆田主打福建菜式而且連續多年榮獲米芝蓮必比登推薦餐廳之前試過莆田海蠣鮮同哆頭蟶節覺得唔錯最近見到餐廳新推廣鰻魚節於是又黎左試可惜太夜去到鰻魚已經賣哂OAQ精美四小拼蝦苗拌頭水紫菜選用每年頭次採收紫菜所以產量相對稀少而且口感細嫩配搭蝦苗以及陳醋微酸清新;水晶豬蹄凍晶瑩剔透而且微辣醒胃;滷水嫩豆腐採用莆田自製豆腐口感嫩滑配搭滷水鹹香;香拌海蜇頭肉質厚實而且口感清爽百秒黃花魚(原味)每條鮮魚重量經過嚴格挑選確保百秒快速燜煮過後黃花魚肉依然細緻軟嫩;原味魚湯簡單配搭薑蔥清香鮮甜傳統海蠣煎海蠣煎餅金黃香脆口感柔韌而且海蠣清鮮肉質飽滿閩香洋燒排豬肋骨排肉質酥爛骨肉輕易分離而且肥瘦均勻油脂甘香同時肉味香濃配搭糖醋醬汁酸甜消膩酥炒芋芯精選檳榔芋芯配以傳統農家方法配搭砂糖炒製;糖衣酥脆而且芋頭口感軟糯綿密有啲似反沙芋興化炒米粉興化米粉白如雪細如絲被列入非物質文化遺產質感鬆軟柔韌而且略帶米香;配料種類豐富配以上湯燜炒濃香惹味莆田辣媽醬莆田特製辣醬採用三種辣椒配搭檸檬以及大蒜洋蔥等等多種配料製成酸香微辛啱哂撈米粉食老樹龍眼奉送飯後甜點;老樹龍眼皮薄肉厚而且口感爽脆清甜
莆田主打福建菜式而且連續多年榮獲米芝蓮必比登推薦餐廳

奉送飯後甜點;老樹龍眼皮薄肉厚而且口感爽脆清甜
2019-09-10
Type of Meal
Dinner
  • 百秒黃花魚(原味)
  • 興化炒米粉
莆田係米芝蓮一星餐廳,本來已經略有所聞,不過一直都未有機會食,但今次知道佢做鰻魚祭,身為鰻魚控嘅我,見到menu已經流晒口水啦!今晚帶阿爸阿媽嚟食飯,兩老都非常滿意呢度嘅裝修光猛,坐得又唔會太逼,服務態度都非常好!前菜嗌咗一個好多人都會食嘅冰鎮苦瓜,本來都好奇怪點解呢一味菜咁受歡迎,但係一試就明白啦!冰鎮嘅苦瓜非常多汁,配埋佢嘅蜜糖,極滋味!甜而帶甘,完全無罪惡感,成碟俾我搶哂黎食煎鰻魚真係好好味呀!自己加鹽同埋檸檬汁,新鮮到真係加少少鹽已經好好味!好正呀!身為鰻魚控嘅我好滿意呢碟煎鰻魚!肉質夠爽,冇泥氣味,真材實料!呢碗枱枱都有點嘅莆田鹵麵材料非常豐富!好啱老豆嘅胃口,因為麵條好滑好易入口,我都食咗一大碗!扁肉湯對我黎講只係一碗水餃湯,但飲到一啲醋味,都有啲似台式嘅肉焿湯。燒排骨好正,入口即融!而且味道好到想食白飯老豆食到連骨頭都啜咗幾下!好啱老人家食荔枝肉係普通嘅咕嚕肉,但甜味較普通咕嚕肉有層次,而且莆田嘅材料的確係唔錯,食咗好多都唔覺有肥肉,無濫充數! 炆豆腐係我非常鍾意食嘅一味菜,豆腐真係好嫩滑,而且作晒啲醬汁,我一個人都食晒成碟!好耐未食過咁好味嘅炆豆腐!

燒排骨好正,入口即融!而且味道好到想食白飯
老豆食到連骨頭都啜咗幾下!好啱老人家食

2019-08-20 2115 views
上星期食過蟶子念念不忘,於是約埋屋企人一齊去食,就腳啲放工時間响元朗食。元朗形點莆田未嚟過,一樣有公雞碗具陳列,店內窗明几淨幾舒服。坐低飲啖菊花茶再睇吓食咩,噢 ~ 原來蟶子節已經完結了!店員推介話鰻魚節進行中,一場嚟到就揀一款試吓啦。前菜揀咗四小拼,因為有必點嘅紫菜同小腸,仲有未食過嘅豬腳凍。精美四小拼$119蝦苗拌頭水紫菜入口清爽鮮香,開胃又美顏。九轉小腸,賣相吸引。每一截小腸都塞得滿滿,口感軟中帶韌,好味!滷水嫩豆腐係健康小食。水晶豬蹄凍,透明嘅豬腳凍,見得到嘅骨膠原,口感Q彈有肉香,加咗啲辣油更好食。泉水現煮活鰻魚$168鰻魚响泉水內煮十分鐘,拎嚟時酒香四散,好香,湯水清澈,清楚睇到鰻魚塊,仲有啲紅色嘅杞子。聽講鰻魚係有人落單先至劏,當造鰻魚果然肥美,肉質爽彈,味道鮮美。傳統海蠣煎$119海蠣煎就似係煎蠔餅,望落去好多細細粒蠔仔,口感少少煙韌,蛋香濃郁。閩香洋燒排$139咬落肉質酥腍,輕易就將肉撕開,味道酸甜而不膩。酥炒芋芯$92芋頭外層包咗脆皮糖衣, 口感外脆內粉好得別,正!興化炒米粉$86材料有菜、蝦仁、肉片,米粉唔油又唔乾,炒得剛剛好, 好好味。桂花陳皮燉雪梨$39雪梨腍
上星期食過蟶子念念不忘,
於是約埋屋企人一齊去食,
就腳啲放工時間响元朗食。

元朗形點莆田未嚟過,
一樣有公雞碗具陳列,
店內窗明几淨幾舒服。

坐低飲啖菊花茶再睇吓食咩,
噢 ~ 原來蟶子節已經完結了!

店員推介話鰻魚節進行中,
一場嚟到就揀一款試吓啦。

前菜揀咗四小拼,
因為有必點嘅紫菜同小腸,
仲有未食過嘅豬腳凍。

精美四小拼$119

蝦苗拌頭水紫菜
入口清爽鮮香,
開胃又美顏。

九轉小腸,賣相吸引。
每一截小腸都塞得滿滿,
口感軟中帶韌,好味!

滷水嫩豆腐係健康小食。

水晶豬蹄凍,
透明嘅豬腳凍,
見得到嘅骨膠原,
口感Q彈有肉香,
加咗啲辣油更好食。

泉水現煮活鰻魚$168
鰻魚响泉水內煮十分鐘,
拎嚟時酒香四散,好香,
湯水清澈,清楚睇到鰻魚塊,
仲有啲紅色嘅杞子。
聽講鰻魚係有人落單先至劏,
當造鰻魚果然肥美,
肉質爽彈,味道鮮美。

傳統海蠣煎$119
海蠣煎就似係煎蠔餅,
望落去好多細細粒蠔仔,
口感少少煙韌,蛋香濃郁。

閩香洋燒排$139
咬落肉質酥腍,
輕易就將肉撕開,
味道酸甜而不膩。

酥炒芋芯$92
芋頭外層包咗脆皮糖衣,
口感外脆內粉好得別,正!

興化炒米粉$86
材料有菜、蝦仁、肉片,
米粉唔油又唔乾,
炒得剛剛好, 好好味。

桂花陳皮燉雪梨$39
雪梨腍得來仍保持口感,
桂花清香加上陳皮醇香,
滋潤又養顏,正!

雖然蟶季已過,
食返條肥鰻魚補返數。

2019-08-13
2019-07-19 313 views
有同事食過莆田午市一人前套餐,覺得好抵食,於是推介我哋一行七人去陪佢encore一個餐包三碟小食、一款主食同埋燉湯,只係$68,真係好豐富!我哋叫咗四個一人前套餐,再加餸。滷水嫩豆腐、家常燘筍乾、冰浸苦瓜蝦苗拌頭水紫菜、香拌海哲頭,細細碟,好開胃!主食揀咗紫菜燘飯包菜飯莆田滷麵興化粉米粉,我最鍾意粉米粉,香口又唔油膩。$198有蟶子兩食,我哋揀咗薑葱炒蟶子,蟶子幾肥美,炒得好入味。蒜蓉蒸蟶子就比較鮮味。再加咗半隻蒜香雞,大家都食得好飽,非常滿足嘅一餐

滷水嫩豆腐、家常燘筍乾、冰浸苦瓜

蝦苗拌頭水紫菜、香拌海哲頭,細細碟,好開胃!

主食揀咗紫菜燘飯

包菜飯

莆田滷麵

興化粉米粉,我最鍾意粉米粉,香口又唔油膩。

蒜蓉蒸蟶子就比較鮮味。

再加咗半隻蒜香雞,大家都食得好飽,非常滿足嘅一餐
2019-07-19 241 views
Yoho 中菜選擇吾多想食d特別小小可以黎呢到一試😗豬腸愛好者必點😁 豬腸鹵得好入味 好淋身吾難咬呢個豆腐 香豆味👍🏼不錯咕嚕肉 皮吾會厚 香脆至於呢個松花魚 味道一般 有d失色椒鹽豬手 好多人話必點 但個人認為一般 二人分享一隻最好 因為太漏 豬手肉比例小 主要係係肥多 但中意食骨膠原既朋友 岩哂你呢個芋 係似潮州反沙芋 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼但佢外皮又吾係全糖 咸咸甜甜甘 一試停吾到口另外做緊聖子宴 個人超級推介鹽焗聖子完全可以食到鮮味👍🏼😁 小心盪口 因為真係熱辣辣好正
Yoho 中菜選擇吾多

但佢外皮又吾係全糖 咸咸甜甜甘 一試停吾到口

另外做緊聖子宴 個人超級推介鹽焗聖子
完全可以食到鮮味👍🏼😁 小心盪口 因為真係熱辣辣好正

2019-07-17 157 views
蟶子節實在對我黎講太吸引,所以今次就繼續再食莆田。酥炒芋芯薑蔥炒蟶子係今期嘅新出品! 呢道菜炒得好香口,令我地食過唔停!而且今次嘅蟶子同以往嘅唔同,以往嘅蟶子都係比較細條,而今次嘅蟶子就係咁多次以黎最大條最肥美嘅 鐵板鹽焗蟶子賣相精美,蟶子隻隻肥美鮮甜,雖然用鐵板製作但絕無乾邊的問題,反而肉汁仍然被鎖住,入口蟶子嘅鮮甜味道一湧而出,其間花椒嘅香味隱約出現好過癮。雖然細細粒,但肉質結實食落口感十足。興化炒米粉(中)。今次呢個興化炒米粉好大碟,岩晒我,我最鐘意食銀絲米粉依然咁幼細,配埋酸辣嘅自家製辣媽醬,清爽又好食。四小併各有特色,作為前菜岩岩好
蟶子節實在對我黎講太吸引,所以今次就繼續再食莆田。
酥炒芋芯

銀絲米粉依然咁幼細,配埋酸辣嘅自家製辣媽醬,清爽又好食。

四小併各有特色,作為前菜岩岩好
2019-07-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2019-07-16 139 views
莆田既小菜雖然有d小貴,但係大部分都好穩陣有質素,特別係食佢既鹵麵,抄米粉同之前既黃魚焗飯(已經無左),不過時令既聖子就令人好失望,仲有個紅菇湯,真係分量好少。

2019-07-16 172 views
上一兩個月食過莆田, 我同老公都好掛住佢既聖子炒蛋, 假日佢真係太多日, 今日專登放工去元朗食, 平日我地六點半就到, 餐廳仲有空位, 非常舒服!$198可以簡兩個聖子餸, 非常抵食!再唻叫左迻化米粉, 荔枝肉, 仲叫左打卡既冰鎮涼瓜, 雖然第二次食, 但依然好驚喜!味道水準keep住, 就連對食物好有要求既老公都話好味!個炒蛋第二次食完都仲想食第三次, 可想而知係幾咁好味!不得不說今次我地叫左菊花茶, 味道岩岩好, 淡淡既菊花味, 飲落好舒服!
2019-07-15 115 views
Following my previous visit to Putien, I've always wanted to come back for more, the special authentic chinese food offered at this place is really one of a kind and does well at keeping their quality!Putien is currently doing a doutou clam promotion. Selling their special breed of clams bred in their home province, the doutou clam is a real must try delicacy!Steamed doutou clam with minced garlic - Succulent plump clams generously doused in a bed of minced garlic - a staple chinese clamfish co

Steamed doutou clam with minced garlic - Succulent plump clams generously doused in a bed of minced garlic - a staple chinese clamfish cooking style. The garlic brings out the clam's natural sweetness, delicious!

Doutou clams on coarse salt and hot plate - Just the way I like it, if the ingredient is fresh and tasty, what more do you need than just to baked it over a bed of salt?! With minimum to none flavoring, you can taste and feel the specialty of the Doutou clams! Sweet, fresh and clean. My god yes, me being always fussy about seafood cleaniness.. found the doutou clams were actually very clean and ate with supreme comfort knowing that the food safety is of the clams were in perfect order!

Putien sweet and sour pork with lychee and Fried Heng Hwa Bee Hoon.. What can I say? Michelin approved worthy!
2019-07-13
$200 (Lunch)
  • 興化炒米粉
  • 莆田荔枝肉
  • 冰浸苦瓜
  • 鐵板鹽焗蟶子
  • 蒜蓉蒸蟶子
2019-07-15 443 views
獲米芝蓮一星既「莆田」係香港都開左一段不短既時間,分店亦偏佈港九新界,如果想試下都會搵到一間比較就腳既分店,今日就帶埋兩老去元朗分店初嚐米芝蓮一星既福建菜。餐廳內外食物選擇由於係中午前來,所以唔係食太多野,睇中左$198有兩款蟶子,另外餐牌有介紹「莆田十醉」,相信係店內TOP10之選,如果第一次黎食,睇住「莆田十醉」點菜就唔會錯~精美四小拼 $119有蝦苗拌頭水紫菜、水晶豬蹄凍、滷水嫩豆腐、九轉小腸。一次詔可以試到其中四款前菜,當中既九轉小腸更係「莆田十醉」。九轉小腸整得好爽脆,好易入口,水晶豬蹄凍唔會覺得肥膩,而我最愛蝦苗拌頭水紫菜,雖然係水紫菜,好似好普通咁,但食落好開胃,會食唔停口。百秒黃花魚(原味) $72招牌之一,寫住累積銷量超過一百萬份!百秒換言之就係用一百秒既時間去蒸熟黃花魚,肉質幼嫰,帶濃郁魚湯味,如果多人,一條真係唔夠食。8種吃法,$198任選兩道蟶子亦係「莆田」既招牌,可以$198揀2款,分別有紅菇鮮蟶湯、蒜蓉蒸蟶子、叁吧爆蟶肉、薑蔥炒蟶子、鐵板鹽焗蟶子、冰爽酒糟蟶子、哆頭蟶炒蛋、花雕蒸蟶子。我地揀左「紅菇鮮蟶湯」及「鐵板鹽焗蟶子」,因為又可以試到湯又可以試到焗蟶子

餐廳內外

食物選擇

精美四小拼 $119

百秒黃花魚(原味) $72

8種吃法,$198任選兩道
紅菇鮮蟶湯

蟶子亦係「莆田」既招牌,可以$198揀2款,分別有紅菇鮮蟶湯、蒜蓉蒸蟶子、叁吧爆蟶肉、薑蔥炒蟶子、鐵板鹽焗蟶子、冰爽酒糟蟶子、哆頭蟶炒蛋、花雕蒸蟶子。我地揀左「紅菇鮮蟶湯」及「鐵板鹽焗蟶子」,因為又可以試到湯又可以試到焗蟶子,「紅菇鮮蟶湯」用料簡單,就係用福建武夷山紅菇去熬製蟶子,保留到本身蟶子既鮮甜味,湯底帶紅菇香氣,清淡得嚟美味。而「鐵板鹽焗蟶子」外型好得意,將蟶子插係佈滿粗鹽既鐵板上面,數數有16隻蟶子,每隻都肥美飽滿,用既係福建哆頭蟶,比起平時食果啲更加鮮甜。

興化炒米粉 $86
興化炒米粉

原來呢道菜式屬非文質文化遺產,因為太陽下自然曬乾,而且呢道菜式係十分抵食,超級大盤,有四人份量,米粉幼細、雪白,炒得條條分明乾身,帶米香味,再加上蝦仁、瘦肉、花生、香菇等等配料,食落十分香口,加上少少辣椒醬更加惹味。

埋單3位$520左右,我地3個都食到好飽,因為碟炒米粉真係份量十足,黃花魚、蟶子都係食過會想再黎食既菜式,仲有蝦苗拌頭水紫菜,兩老亦表示岩佢地胃口,唔會太清淡或者太重口味,味道岩岩好,必定會再帶佢地黎食。
$170 (Lunch)
興化炒米粉
之前都食過一次「莆田」,果時食佢新出既菜式反而冇點食佢既招牌菜,所以再嚟要一嚐佢招牌中既招牌!環境今次去左元朗YOHO MALL既分店,餐廳光線充足,座位擺放就唔太似傳統既酒樓,就係太劃一,都坐得舒服。2道蟶子 $198鐵板鹽焗蟶子第一款揀左「鐵板鹽焗蟶子」,嚟得「莆田」點可以唔食佢既招牌蟶子,選用既係哆頭蟶,哆頭蟶係來自福建既哆頭村,地方都係純黑泥,海水鹽分比其他地域高,所以養出既蟶子都格外鮮甜同肥美,令蟶小可以成為「莆田」既招牌菜。「鐵板鹽焗蟶子」可以話係招牌中既招牌,外型討好,用嚟打卡都冇問題,鐵板上用粗鹽鋪底,加上少許花椒,本身怕會唔會太鹹,但完全唔會,調味岩岩好,鹹度調出本身哆頭蟶既鮮甜,每隻都十分飽滿,無沙無渣無腥,必定要食!紅菇鮮蟶湯另一款揀左「紅菇鮮蟶湯」,採用福建武夷山紅菇,湯頭其實好簡單,就係用上福建武夷山紅菇既高湯煮熟哆頭蟶,無加額外既配料。湯頭清甜,哆頭蟶同樣都係鮮甜飽滿,而且哆頭蟶份量都多,$198/2道蟶子真係幾抵食。酥炒芋芯 $89炸過既芋頭,最後用糖兜一兜,等外層沾上糖漿,味道有啲似拔絲既菜式,先係甜甜既味道,然後外層酥脆,內裡係芋頭絲絲溶溶既口感,忍唔

2道蟶子 $198

酥炒芋芯 $89
酥炒芋芯

炸過既芋頭,最後用糖兜一兜,等外層沾上糖漿,味道有啲似拔絲既菜式,先係甜甜既味道,然後外層酥脆,內裡係芋頭絲絲溶溶既口感,忍唔住一件接一件咁食。

閩香洋燒排 $139(例)
閩香洋燒排 (例)

外型同味道都係糖醋排骨,肉排煮到十分軟鬆,一咬已經骨肉分離,亦醃得十分入味,同為必食!

精美四小拼 $119
精美四小拼

包括蝦苗拌頭水紫菜、水晶豬蹄凍、滷水嫩豆腐、九轉小腸。之前已經食過蝦苗拌頭水紫菜,覺得酸酸地加上係冷拌,味道十分好,而其餘三者都係唔錯既前菜選擇,九轉小腸所用既應該係豬腸,平時我唔太食豬腸都覺得幾好食,因為果股羶味,而且爽脆。

百秒黃花魚(原味) $72
百秒黃花魚(原味)

又係招牌之一睇個名就知點解叫百秒,因為只係用一百秒蒸熟一條魚,時間控制得嚴謹,肉質一定唔會蒸老,好鮮嫰。

總括而言,一家人或者多人既話想食有質素保證既中菜都會諗到「莆田」,價格唔算昂貴,款式多樣,每款味道都有保證,愈多人仲可以食多啲唔同款式添。

附:部分餐牌

$150 (Dinner)
酥炒芋芯
閩香洋燒排 (例)