2021-09-22 757 views
高級茶餐廳~皇后咖啡店,位於九龍塘站又一城商場,交通方便,揸車嚟亦都好方便商場樓下有大型停車場,我哋係公眾假期去的,去到等咗一陣位,大約5分鐘,咖啡店座位寬敞舒適,裝修雅致,店員服務一向好,我哋二人食咗兩份下午茶 ,$220埋單,兩份下午茶份量都十足,其實當係午餐份量都無問題,英式炸魚薯條熱辣辣好味,忌廉大蝦伴帶子意粉,非常足料,忌廉汁香滑燶味,意粉啱啱好唔會太軟也唔會太硬,雖然下午茶已經覺得好飽 ,值得去完再去。
高級茶餐廳~
2021-09-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-09-10 551 views
長輩生日,一家人係度晚餐。懷舊嘅西餐廳,老人家入到去都開心有feel 嘅🙂工作人員都係一啲中年人。服務態度親切。起初見到comment話啲人服務態度差,都有啲擔心,但今晚全部嘅職員都好有禮貌,係上餐有少少甩左😅我哋一行五人叫了5份晚餐,味道都ok。
長輩生日,一家人係度晚餐。
2021-09-07 669 views
話說中學開始係又一城蒲已經知道皇后飯店存在,但睇落係高級餐廳所以一直都考慮佢,十幾年之後突然興起就走去試下。星期日二點後去都有4-5組人排隊,好彩都係等左20分鐘左右,而且啲人係keep住黎等位,直到食完都仲有人排🙈黎之前上過openrice睇資料,見到出奇地多負評,於是降低左啲期望,不過親身體驗完係覺得service好正常,食物質素亦唔錯,唔係幾明白點解會咁多負評🤔🍴美國牛肩扒 配飯/意粉/薯菜$160🍴俄國紅燴牛仔肉 配飯/意粉$160另配餐湯、餐包及餐飲呢餐算係近年食過坐得最舒服嘅港式西餐,真係覺得有啲懷舊嘅感覺,特別係見到好多一家大細黎食飯,令我諗起細個嘅時候都係咁,仲會好期待放假一家人去食好西!我同同伴都揀左羅宋湯,超足料超濃味,啲什菜好似要溶晒落啲湯度咁,加埋牛油餐包蘸湯食勁正🤤我揀嘅俄式牛仔肉超大兜,個汁幾有特式但啲牛肉冇乜肉味,完全被牛肩扒比下去👻同伴揀左蒜蓉汁,同平時豉油西餐啲汁好唔同,好似有啲類似孜然味咁,好惹味,更加吊到牛肉味出黎😋

🍴美國牛肩扒 配飯/意粉/薯菜$160
🍴俄國紅燴牛仔肉 配飯/意粉$160
另配餐湯、餐包及餐飲

美國牛肩扒
俄國燴牛仔肉
羅宋湯
2021-09-02 617 views
今日出左九龍塘食野,諗住又一城應該都唔會太差!!之後行下行下就去左呢間門面幾好既餐廳,我地下晏11點半到, 唔駛排隊直入!!坐低左就睇下食乜啦...我地都係叫SET LUNCH為主!!見佢價錢都OK, 所以諗佢水準應該OK!!我就叫左個B餐...初頭對佢都有D期待!!點知第一啖食落口,全部都凍冰冰...隻蛋, 碟飯, 塊牛扒, 雞扒, 豬扒, 煙肉...全部都係凍架...雖然我知佢係現盛執落碟度上菜,但係都無理由咁無水準...全部凍冰冰, 果下真係接受唔到囉!!仲要俾呢個價錢, 食D咁既質素...講真真係無下次... 唔會再幫襯!!
今日出左九龍塘食野,
諗住又一城應該都唔會太差!!
之後行下行下就去左呢間門面幾好既餐廳,
我地下晏11點半到, 唔駛排隊直入!!
坐低左就睇下食乜啦...
我地都係叫SET LUNCH為主!!
見佢價錢都OK, 所以諗佢水準應該OK!!
我就叫左個B餐...
初頭對佢都有D期待!!
點知第一啖食落口,
全部都凍冰冰...
隻蛋, 碟飯, 塊牛扒, 雞扒, 豬扒, 煙肉...
全部都係凍架...
雖然我知佢係現盛執落碟度上菜,
但係都無理由咁無水準...
全部凍冰冰, 果下真係接受唔到囉!!
仲要俾呢個價錢, 食D咁既質素...
講真真係無下次... 唔會再幫襯!!
2021-09-01
$140 (Lunch)
2021-08-15 1476 views
呢間老字號俄國菜餐廳😚食物款式總能保持水準,而且不時轉換餐牌✨香煎三文魚扒配刁草忌廉汁 $117個人覺得塊三文魚扒都幾大塊而且食落都感覺幾新鮮 食吾出有任何雪藏味👍忌廉汁味道偏淡 成道菜整體算清淡口味✨紅酒燴牛尾 $117(超級推薦!!! )見到餐廳好多人都有叫🤤又抵食又好味❤️牛尾份量好多而且煮得好入味好淋 牛尾仲有好多豐富膠原蛋白😍#lky九龍塘 #lky西式📍九龍塘達之路80號又一城L1層18號舖
✨香煎三文魚扒配刁草忌廉汁 $117
✨紅酒燴牛尾 $117(超級推薦!!! )
#lky九龍塘 #lky西式
📍九龍塘達之路80號又一城L1層18號舖
2021-07-26 2581 views
#kopo九龍塘#kopo💸舊式西餐廳🧑🏻‍🍳 ⁡豬排叻沙 ~$85 🔖 4/5分- 份量算多 豬扒厚身 醃得夠入味👍🏼- 叻沙湯底有點辣 椰香味適中😋- 整體水平中上 ⁡乾炒牛河 ~$85 🔖 3.8/5分- 河粉炒得夠乾身 有鑊氣- 牛肉嫩滑 但份量略嫌太少🤨- 味道偏淡 醬油味有點不夠🧐⁡🐨 餐廳屹立又一城廿年 聽講裝修一直不變 十分懷舊 當日我地係食lunch 食落似高級茶餐廳 ⁡📍 皇后飯店 (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城L1層18號舖 #kopo港式#kopo觀塘線#kopo東鐵線
#kopo九龍塘#kopo💸

乾炒牛河 ~$85 🔖 3.8/5分
- 河粉炒得夠乾身 有鑊氣
- 牛肉嫩滑 但份量略嫌太少🤨
- 味道偏淡 醬油味有點不夠🧐

📍 皇后飯店 (九龍塘)
九龍塘達之路80號又一城L1層18號舖
#kopo港式#kopo觀塘線#kopo東鐵線
2021-07-13 2226 views
一個自以為高級的女服務員就可以用命令的態度去對待客人嗎?簡直係趕客。一間餐廳有這樣的職員,食物再好也吸引唔到回頭客,貼錢買難受。對這間餐廳非常失望,沒有下次的。
2021-07-13
Type of Meal
Lunch
第三次黎,唔會再有下次。第一次果次冇蛋糕,但總體感覺還OK。第二次都係冇蛋糕,都感受到服務態度差,同個frd都好不解,因為我哋全程都係有講唔該同多謝,但係都理解有可能某個員工當日心情不佳。 今次第三次,非常失望。午餐set嗌咗綜合扒餐,雞肉正常,牛肉同豬肉真係一言難盡,切到切到手酸,更不要講吃得有幾痛苦😂 服務員講野好似蚊叫咁,語速快又細聲,麻煩佢重複多次態度都好差。食物都係求其擺低就走人。 完全唔明白,唔開心咪唔好做呢份工,影響大家心情。
  • 羅宋湯
2021-06-21 2126 views
放假想嘆個tea食cake入左好耐無食過既Queen’s cafe 15:15坐低已經話今日cake set 無cake 食😦問多句侍應態度差到好似茶餐廳咁😡之後叫個蝦多士薯條,全部都係凍上餐態度仲衰😡就咁掉向枱角邊咩都無講
放假想嘆個tea食cake
入左好耐無食過既Queen’s cafe
15:15坐低已經話今日cake set 無cake 食😦
問多句侍應態度差到好似茶餐廳咁😡
之後叫個蝦多士薯條,全部都係凍
上餐態度仲衰😡就咁掉向枱角邊咩都無講

2021-05-16 3318 views
以往一向對Queen’s 都有信心。但今晚我哋三個人好失望。三個湯。弟弟的洋葱湯正常,只係稍鹹。我嘅周打魚湯,竟然一舊魚都冇,而且似係忌廉菜粒湯多啲。同部長講,佢幫我跟廚房check過之後發現原來已經賣剩尾。提議我轉過另外一個湯。我唯改點羅宋湯。但我真係冇諗過件事會咁樣發生。爸爸的牛尾湯亦都是一點牛尾/牛肉都冇。而且偏鹹。未上桌前亦見湯已溢瀉於碟邊,但侍應當睇唔到。照上桌。唉。蝦多士一般般。爸爸話佢食其中一塊好似唔覺有蝦!🙈雜肉冷盤是我們必食。今次都算沒有令人失望。中規中矩。俄國牛柳絲飯就最正路。牛肉夠軟琳,個汁好味。只是啲配菜粟米有點千差。甜品選擇唔多。雪糕蘋果批都唔錯。但係唔明白點解要用朱古力雪糕而唔係雲呢拿雪糕?咁嘅價錢,咁嘅質素……我諗好耐都唔會再幫襯啦。

三個湯。弟弟的洋葱湯正常,只係稍鹹。
蝦多士一般般。爸爸話佢食其中一塊好似唔覺有蝦!🙈

雜肉冷盤是我們必食。今次都算沒有令人失望。中規中矩。

咁嘅價錢,咁嘅質素……我諗好耐都唔會再幫襯啦。
2021-05-14 1748 views
以往經過又一城,多數都是到food court 覓食,今次特別想試試這間有歷史的餐廳,外觀看上去比較傳統的英式餐廳,餐廳內亦貼有以往舊香港的照片。餐廳提供午市套餐選擇,價錢較為便宜,份量亦比想像中多。先上菜的是麵包和餐湯,羅宋湯配料多,但味道與罐頭湯差不太遠。而主食份量算多,白汁和雞肉味道不算特別,以口感和用料而言算是中規中舉,但有蔬菜襯托加分不少,整體質素和普通茶餐廳分別不多。餐廳裝修和服務予人感覺高檔,但不值得這個價錢,可能晚市會有更多特別的選擇。

2021-04-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2021-05-03 1894 views
今日和太太, 外父和外母往九龍城又一城皇后飯店午餐慶祝母親節, 我們點了鐵扒雞餐, 燴牛利飯和兩客新西蘭肉眼扒配洋蔥汁。鐵扒雞餐有忌廉湯, 餐包和凍奶茶。鐵扒雞雞扒食落肉質鮮嫩, 雞皮香脆, 配菜西蘭帶和甘筍仔鮮甜爽口, 白飯軟綿;忌廉湯溫度適中, 飲落香滑;最後凍奶茶茶味香濃, 整份鐵扒雞餐份量十足, 美味高質;太太點的新西蘭肉眼扒配洋蔥汁, 太太點了7成熟和意粉, 肉眼肉質香濃, 入口即熔, 配上洋蔥汁口感豐富, 意粉食落爽口。總結餐廳座位舒適, 食物美味, 適合家庭聚會和慶祝好去處,食了一頓高質午餐。
新西蘭肉眼扒配洋蔥汁
2021-05-02
Waiting Time
181 Minutes (Dine In)
$181 (Lunch)
Celebration
Mother's Day
2021-04-24 1907 views
舊式西餐廳,入到去已經有童年回憶,裝修都係懷舊嗰隻,叫個扒餐,會諗起細個屋企人講据扒就係嗰浸味道,先會有個牛油甜餐包,濃濃嘅羅宋湯!只有舊式西餐廳先會有,牛扒通常係肉眼/西冷/或牛柳,通常我會揀牛柳因為最近似外國牛,因為本人以舊式西餐廳牛扒我會自己形容為本地牛(唔知大家明唔明我講咩😂)通常唔可以太生,但我喜歡比較生有血汁嗰啲,所以牛柳係最接近嗰隻味道,亦會有薯菜意粉或飯俾你配,有黑椒蒜蓉蘑菇汁俾你揀!加杯凍檸茶所有回憶返哂嚟,香港好似越嚟越少呢啲餐廳了!服務亦好好
上星期來點了一個串燒雞套餐,足足等了45分鐘,整個餐上來無論賣相及味道都是101分。雞肉非常juicy, 其他配菜也燒得非常出色。都是星期五,但只是隔了一個星期,點了一樣的套餐,但今次不用15分鐘就可以上枱,心知不炒。所有配料燒到燶哂,雞是干的,西蘭花是黃的,為什麼大廚會容許這樣一碟的出品可以客戶面前,兼且收225。只有說聲失望,可能第一次水準太高,以至第二次反差太大。相信第一次是由生燒到熟,所以非常juicy, 亦需要較長時間。第二次是材料已經預備好,收到訂單後只需要燒一燒就上碟,所以食物才會燒到燶哂。明白做餐廳需要翻枱快,材料要提前預備,但食物水準是餐廳的命根,要是沒有翻頭客,D 枱空哂係到亦無補於事,那怕你翻枱幾快。
。雞肉非常juicy
2021-03-11 2027 views
見甘多人等位所以又走去排下,餐包係下價貨式,羅宋湯太咸,焗豬扒飯塊豬扒超瘦超鞋,啲飯吾係靚米,不過吾油膩,亦好少飯,好少飯我都食剩一大半既飯,因為真係劣食。好處係職員服務好,會主動加水,但係裝水果個係一個好舊既膠樽,見到其實有啲反胃,坐亦坐得舒服,雖然出面好多人等位(因為上餐速度真係好慢)都吾會催人快啲走,可以慢慢食慢慢傾。不過甘難食,對我黎講真係可一不可再