2019-03-22
上網見到有好多人黎食海膽,好似好豐富呀,早前岩岩病好,就約埋好朋友黎食大餐😋😋我覺得餐廳既位置有小小隱蔽,唔細心睇既話可能會走漏眼😂😂 餐廳比較細,平日既晚上都坐滿人,如果黎食最好就訂位👍🏻👍🏻我哋都叫咗必點嘅海膽杯,海膽杯超豐富,每層都用咗新鮮嘅食材,包括左白飯魚魚片,黑魚子,北海道海膽,海葡萄,吞拿魚蓉,三文魚籽,蝦,松葉蟹肉🤩🤩每一層味道都好鮮甜,每一層夾雜左肥美嘅海膽,入口即溶,十分creamy,完全冇腥味,高質!其餘嘅食材相輔相成,帶出鹹鮮味!青蘋果蟹籽沙律,味道清新,青蘋果整得好幼細,,而且酸酸甜甜咁,好開胃!芝士年糕好好食!芝士年糕燒到好香,而且紫菜都燒到好脆口,用紫菜包住芝士年糕食,特別滋味,而且年糕嘅芝士餡好流心,要小心熱🙆🏻♀️呢個雞翼好特別,因為入邊有鮑魚!雞翼燒到微脆,肉質嫩滑,而鮑魚好彈牙,呢個食法好特別😋😋海膽芝士焗蠔,我覺得焗蠔好惹味!海膽份量好多,加上芝士同沙律醬,令人欲罷不能🤩🤩蠔肉都好飽滿!火焰壽司睇得又食到!上枱嘅時候,會為壽司點風,增加香氣☺️☺️每一件就是想到有蟹籽同海膽,加上沙律醬,味覺好豐富,同樣好吸引!我哋仲食咗自家製嘅蒟蒻麵,蒟蒻味啱晒夏天
我哋仲食咗自家製嘅蒟蒻麵,蒟蒻味啱晒夏天食,味道涼陣陣,口感10分Q彈,我覺得蒟蒻麵岩晒女仔食,因為冇卡路里之餘又飽肚!上面仲有黑松露同海膽,絕對唔簡單🤩🤩
最後仲食咗海膽雪糕,海膽雪糕係餐廳自家製,味道鹹鹹甜甜,好特別,不過我就麻麻哋海膽雪糕啦🤣🤣