2022-09-16
一行三人嚟到元朗國,毫無頭緒,唔知去邊度食,但係又想食扒,梗係search OpenRice搵啦。呢間餐廳好評好多,跟住個Google Maps行左10分鐘就到啦。我哋三個女仔又唔係太肚餓,就諗住叫個二人餐再加一個扒,二人餐我哋揀咗489嗰個套餐,有乳豬卷同埋烤春雞,個套餐仲寫住包餐湯同埋易食雪糕,都唔算貴可接受。因為其中一位朋友好鍾意食牛扒,再加多左一個美國Angus肉眼扒。我哋因為好鍾意影相想過擺盤好震撼,於是我哋就問經理可唔可以將肉眼扒同烤春雞同乳豬一齊放做一個拼盤,經理好好人,佢話我哋可以將伴菜分開另一碟俾你地,經理真係好細心,仲將伴菜分成3份,方便我哋食。乳豬卷係我未食過嘅口感,個皮燒得好脆,但係中間嘅肉係好鬆軟,加埋個香草燒汁食極都唔會好膩。經理話呢個係佢哋餐廳嘅signature,果然係冇介紹錯。至於烤春雞就更加有驚喜,烤春雞俾我想像之中大隻,皮薄肉質一啲都唔老好Juicy,同埋有一陣陣嘅香草味,唔會係太濃,但係又啱啱好。美國安格斯肉眼扒配嘅係黑椒汁同埋有少少辣嘅忌廉。黑椒汁冇冚過肉味,因為本身肉味好濃。牛扒叫咗7成,同我哋預期之中一樣,唔會太熟,亦都唔韌。啲油脂煎到好香
美國安格斯肉眼扒配嘅係黑椒汁同埋有少少辣嘅忌廉。黑椒汁冇冚過肉味,因為本身肉味好濃。牛扒叫咗7成,同我哋預期之中一樣,唔會太熟,亦都唔韌。啲油脂煎到好香,食埋都唔會覺得肥膩。如果鍾意食牛嘅話,強烈推介呢一款肉眼扒。
依度雖然位置唔係大街,但係如果你響元朗嘅話的確值得一試,佢唔係集團式經營,所以好多嘢都好人性化,經理嘅招呼同埋食品嘅質素真係值得一來。