2023-03-21 889 views
Sage 餐廳位於元朗體育館旁,餐廳會播放輕鬆音樂,而環境都算幾舒服,所以我們就試一試。我們叫了兩份午餐,質素中規中矩,牛肉漢堡和pizza味道都ok,但份量就唔算多。餐廳環境氣氛好relax , 一點焗促感都沒有,可以傾吓計同慢慢享受個lunch set。
2023-02-18 507 views
Just happened to walk by around lunch hour and popped in to try something new. Didn’t expect much to be honest. Not a specifically eye catching place BUT what a great dining experience. Sage is started by a couple of young chefs who cooked in the HK Club, food is delicious and the plating teases my appetite even more. One of the chefs worked in Gordon Ramsey’s kitchen in UK. The great cooking was unexpected and exceeded my expectations. Location is rather remote for me, otherwise I would be eating there often. Had a medium rare ribeye steak and my friend had pasta bolognese. Superbly prepared. Thanks Sage! Must try if you’re in the area.
2022-02-24
Type of Meal
Lunch
2022-11-02 944 views
餐廳以🖤黑白🤍為主調,裝潢帶點工業風,一邊係開放式廚房,内裏廚師一絲不苟地烹調🧑🏼‍🍳另一邊有張小bar格,啱哂三五知己嚟談心👭🏻🔸晚市套餐 (+$60)🥄可自選餐湯或沙律,今日嘅餐湯係咖喱粟米湯,好特別的配搭,小編都未飲過🤣玉米的甜🌽配上咖哩的辛香,將濃湯整體的風味昇華到不一樣的檔次。🍞餐包烘至皮脆,再沾上意大利橄欖油🫒黑醋,味道十分夾🔸蟹肉、帶子、鹹蛋、花奶,自家製意大利麵 ($188)餐牌上有現店製作手工意大利粉 Tonnarelli,當然要來一客品嘗🍝新鮮製作的意大利粉富有蛋香,麵條製作成攣弓型,口感煙韌彈牙,手工製意大利麵表面會比較粗糙👍🏻相對市面上的現成意大利麵掛汁力更高餐廳推薦蟹肉、帶子、鹹蛋、花奶,自家製意大利麵,蟹肉充滿海水味又夠鮮甜🦀配合像極蟹皇的鹹蛋碎,加埋芝士碎🧀金黃色嘅醬汁包住每一條意粉,每一啖都帶住濃郁嘅蟹肉及鹹蛋黃,鹹香鮮甜,中西合璧毫無違和感覺,又覺配合得天衣無縫。再加上2隻煎香的帶子,將整道意大利麵的味道推上極致🤤🔸香辣蒜片鑽石蜆扁意粉 ($152)蒜片的香氣慢慢融入在橄欖油,加入辣椒🌶食落更加惹味,香氣亦的確誘人非常,尤其適合配上海鮮同煮。鑽石蜆口感

🔸晚市套餐 (+$60)

🍞餐包烘至皮脆,再沾上意大利橄欖油🫒黑醋,味道十分夾

🔸蟹肉、帶子、鹹蛋、花奶,自家製意大利麵 ($188)

蟹肉、帶子、鹹蛋、花奶,自家製意大利麵

🔸香辣蒜片鑽石蜆扁意粉 ($152)
蒜片的香氣慢慢融入在橄欖油,加入辣椒🌶食落更加惹味,香氣亦的確誘人非常,尤其適合配上海鮮同煮。鑽石蜆口感肥美,散發著海水微微的咸鮮味,味道較一般蜆肉更豐富😋
香辣蒜片鑽石蜆扁意粉

🔸特色乳豬卷釀香草豬肉洋薏米·蘋果酸辣醬·鼠尾草燒汁 ($148)
特色乳豬卷釀香草豬肉洋薏米·蘋果酸辣醬·鼠尾草燒汁

🐷原隻乳豬燒至皮香肉嫩,捲上香草豬肉及洋薏米打成餡料,再以香料調味☘️配鼠尾草燒汁鹹香味濃,旁邊的🍎蘋果酸辣醬更可以減少乳豬的油膩
特色乳豬卷釀香草豬肉洋薏米·蘋果酸辣醬·鼠尾草燒汁

🥔配菜亦相當有驚喜,香軟千層焗薯每片切成薯片般薄,浸透忌廉汁後,再加上🧀芝士西蘭花等放入焗爐,食落很有層次感
特色乳豬卷釀香草豬肉洋薏米·蘋果酸辣醬·鼠尾草燒汁

🔸 Home Made Gelato (跟餐甜品)
Gelato🍨 最吸引既地方當然就係純手工製作,奶含量更高🥛但係糖份比一般雪糕更少,所含熱量及脂肪更低,食起上嚟都少D罪惡感😆Sage Bar 的 Gelato 質感實在,味道濃厚又低脂,奶味香濃又幼滑🍓士多啤利味道仲每一啖都有粒粒的士多啤梨肉㗎。
Home Made Gelato

香辣蒜片鑽石蜆扁意粉
Home Made Gelato
  • 蟹肉帶子鹹蛋黃自家製意大利麵
2022-10-17 394 views
最近發現返工位置開多左間BAR & RESTAURANT今日趁平日放假, 去圖書館借左幾本書, 過來食返杯咖啡,又睇下書...真係正呀.呢間西餐廳環境很舒適, 最喜歡佢的落地大玻璃窗, 可以睇到外面的景,又可以有冷氣涼下PS:我坐左2個鐘,店員都好好服務,不斷為我加下水.....
最近發現返工位置開多左間BAR & RESTAURANT

牛奶咖啡 - Latte
跟午餐的沙律
肉醬闊條面
2022-10-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
牛奶咖啡 - Latte
跟午餐的沙律
2022-10-08 341 views
喺元朗劇院附近有高質酒吧大大間!仲係可以帶寵物入去添!我就入去食飯啦!風乾豬面頰肉。烏魚子•芝上意粉 138意粉軟硬適中,醬汁好creamy,面頰肉好脆身,而且肉的咸香同個醬汁好夾。蟹肉帶子鹹蛋自家製意大利麵 188啖啖的蟹肉,份量好多,同個蛋黃汁都好夾。帶子煎到金黃色,仲連埋帶子裙邊。自家製意大利粉係幼身,容易入口亦都好吸汁。雲呢拿焦糖燉蛋$42性價比極高嘅焦糖燉蛋,份量大,成個碗咁大,焦糖燒得非常好,燉蛋亦都好嫩滑。
喺元朗劇院附近有高質酒吧大大間!

仲係可以帶寵物入去添!我就入去食飯啦!

風乾豬面頰肉。烏魚子•芝上意粉 138

蟹肉帶子鹹蛋自家製意大利麵 188

雲呢拿焦糖燉蛋$42

2022-10-07 142 views
今晚同朋友去左佢一直好想試既位於元朗既一間酒吧餐廳,果然佢無介紹錯!環境好寬敞,設計偏向工業風,幾靚幾特別,可以坐得好舒服,輕輕鬆鬆傾下計。不得不提店員非常友善,坐低無耐就送上餐前麵包,仲會細心話俾我地知,可配合佢地自家製之餘有橄欖油和黑醋。就算我地對食物既疑問,都好有耐性解答我地添!雖然有兩人套餐可以揀,但因為我地都中意各自揀中意既食物,所以我地都係選擇單點美食!美國手工牛肉漢堡$148😛我揀左呢個美國手工牛肉漢堡,塊手工牛肉漢堡好厚,而且牛肉鮮嫩多汁,牛味非常濃郁!麵包烘得外脆內軟,漢堡內更有車打芝士,兩者配合得天衣無縫!除此之外,配上紫椰菜沙律,仲有我最愛的薯條賣相一流,超吸引!薯條上枱果陣仲係熱辣辣,特意配上大蒜蛋黃醬好好味而且好特別!非常值得一試!威爾頓酥皮焗三文魚 $258😛威爾頓酥皮焗牛柳就曾經食過,但威爾頓酥皮焗三文魚就真係第一次試!賣相相當精美,鮮味十足,帶來截然不同的口味!鬆化酥皮配上肉嫩三文魚,仲有紫薯丶香濃菠菜忌廉餡,簡直令人隨延三尺!三文魚充滿肉汁魚香,雖然菠菜忌廉餡非常邪惡,但味道真係好夾,再加上脆脆卜卜既酥皮,我朋友好食到停不了口!芝士薯條 $48 😛芝士

美國手工牛肉漢堡

美國手工牛肉漢堡$148😛
威爾頓酥皮焗三文魚

威爾頓酥皮焗三文魚 $258😛
芝士薯條

芝士薯條 $48 😛
芝士係拉絲咖!好濃郁芝士味,再配上又熱辣辣又脆卜卜既薯條,好好味!
熱情果蘋果梳打

熱情果蘋果梳打 $35 😛
賣相十分美觀,好適合我朋友影相打卡! 味道都十分唔錯,絕對唔會太甜!
Fruit Punch

Fruit Punch $48 😛
就甘睇外觀,完全睇唔出雜果賓治,好靚靚呢!
2022-10-07
美國手工牛肉漢堡
威爾頓酥皮焗三文魚
芝士薯條
熱情果蘋果梳打
Fruit Punch
安興遊樂場對面開咗一間 好大 好有型格嘅西餐 落雨落咗幾日放工屋企附近就一於過嚟試下😌環境好大 工業風設計 樓底高 有二人/四人套餐選擇但我哋鍾意散點自己鍾意食乜就叫乜 😉坐落好舒服 特登坐住窗邊望住意🌧️景,好有詩意,店員服務仲好好添👍先來餐前麵包,都好有誠意,自家製之餘有橄欖油和黑醋.🥰每個主菜都可以加60蚊轉套餐,可以揀凱撒沙律或者是日餐湯 跟埋自家製雪糕仲可以加 $38要紅白餐酒添,我揀咗紅酒🍷易入口,仲幾大杯添😝凱撒沙律分量好多 非常新鮮 配上芝士碎 麵包粒 煙肉粒 口感更加好👍👍第一次飲咖哩湯 香濃幾特別😁香辣蒜片鑽石蜆扁意粉 🍝$152鑽石硯有十隻咁多,非常飽滿新鮮 仲有淡淡嘅海水味 非常鮮甜😋😋意粉彈牙 香香辣辣 仲有好耐好濃嘅蒜香味添美國手工牛肉漢堡$148😍配上紫椰菜沙律 蕃薯條賣相一流 上枱熱辣辣 包皮脆卜卜 牛肉漢堡非常juicy 鬆軟 薯條仲特意配上 蛋黃醬好味😛😛食埋雪糕.好適合夏天 士多啤梨同樣好味好舒服嘅一間餐廳!食物質素亦都高,價錢合理 下次約一大班朋友過嚟 飲下酒傾下偈唔錯嘅選擇🥰🥰

環境好大 工業風設計 樓底高 有二人/四人套餐選擇
但我哋鍾意散點自己鍾意食乜就叫乜 😉

先來餐前麵包,都好有誠意,自家製之餘有橄欖油和黑醋.🥰

第一次飲咖哩湯 香濃幾特別😁

香辣蒜片鑽石蜆扁意粉 🍝$152

意粉彈牙 香香辣辣 仲有好耐好濃嘅蒜香味添

美國手工牛肉漢堡$148😍

食埋雪糕.好適合夏天
士多啤梨同樣好味

$260 (Dinner)
2022-09-30 93 views
Happy Friday 唔使返工去食好西😚這間意大利餐廳 裝橫簡約 以黑色為主樓底高 加上落地玻璃窗 令空間感大大增加 喺度用餐好chill 㗎😊Set lunch $68.00 起包餐湯 / 沙律 另外加$15.00有埋甜品👍🍝🍔🍕🥩 今日餐湯好特別係咖喱粟米湯 入口香濃辛辣帶點甜味🌽 正呀😍 值得一贊啲湯係熱上😚另外餐包有兩款都係自家製👍 烘到皮脆沾埋橄欖油加埋黑醋 真係perfect😋主餐叫咗手製牛肉漢堡🍔🍞 都係自家製👍 佢哋嘅手打漢堡係用左幾款牛肉製作而成 成吋厚既肉肉牛氣十足 配菜菜 煙肉 蕃茄 洋蔥 脆炸薯條 大大滿足倒我既肉望🤤飲品熱情果冰茶🍹最後食埋個蛋味香濃嘅焦糖燉蛋😋又比我找到一間用餐既心水餐廳😚
Happy Friday 唔使返工去食好西😚

這間意大利餐廳 裝橫簡約 以黑色為主

主餐叫咗手製牛肉漢堡🍔
飲品熱情果冰茶🍹

最後食埋個蛋味香濃嘅焦糖燉蛋😋

又比我找到一間用餐既心水餐廳😚

2022-09-30
2022-09-27 95 views
好朋友生日一早book左Sage bar and restaurant。之前嚟過依度食Lunch,覺得呢到性價比高,所以今日佢生日,就揀呢度同佢慶祝。Menu係一張紙響clipboard上面,最平嘅main course$188起,同一般西餐嘅價錢差不多。我哋分別揀咗乳豬卷同埋美國安格斯肉眼扒。乳豬卷係朋友指定要叫嘅,一般乳豬卷入邊係乳豬皮捲着乳豬肉,但係依度又有啲唔同,係將啲豬肉同薏米香草mix左再釀返入去,所以食落唔滯因為唔係全部都係肉。乳豬皮好脆,點埋特製蘋果酸辣醬又好夾,醬汁小甜帶少少辣,但對於食得辣嘅我黎講辣度可以再加強啲,但係我朋友就話啱啱好。依到嘅乳豬卷一定要試,係一個自己整唔到外邊又食唔到嘅菜式。另一個菜式係美國安格斯肉眼扒陪黑椒汁辣根忌廉。我哋叫嘅係7成,係喜出望外嘅,好友肉味,同埋個生熟程度係我哋想要嘅。跟住我哋再點返黑椒汁,令到個肉味提升左。我見到隔籬枱叫咗燒春雞好似好吸引,下次再嚟一定會試吓啦!
Complimentary homemade bread
Sage Suckling Pig Roulade
US Angus Rib Eye Roll
Birthday Dessert
2022-09-26 86 views
星期日天氣好好,約咗個朋友入嚟元朗飲嘢,但係行咗好多間都覺得好似環境唔係太靚太嘈,我哋想搵一啲可以坐幾個鐘頭Hea下又可以靜靜地吹水嘅地方。忽然記起上次去過嗰間 Sage Bar and Restaurant環境都幾好,不過佢上次冇酒牌,過咗成個月應該都有啦卦,所以搏一搏就行咗過去。朋友第一次黎,佢覺得環境都唔錯,尤其是好鍾意落地玻璃同埋工業風嘅裝修。我哋坐咗去Bar頭度,可以望住Bartender調教飲品。飲品Menu上邊都幾多款揀,啤酒、白酒、Cocktail都有。因為我哋都有選擇困難症,所以聽Bartender推介左呢兩款飲品。Cocktail都同出邊嘅價錢差不多,我哋啱啱趕得切happy hour,所以都幾抵。講返飲品,我哋叫咗一杯黃色同紅色嘅cocktail。紅色係Sangria,係西班牙傳統飲品,佢係有紅酒同埋檸檬檸汁、橙汁、君度橙酒,酒味唔算濃,甜甜地又有生果味,好適合happy hour 時間飲。黃色嗰杯係Bartender特製嘅,佢首先問咗我喜歡乜嘢味道,然後就根據我嘅喜好去沖咗呢一杯Cocktail俾我,有菠蘿汁嘅香味又有vodka嘅香味,真係好清新,Bartend
講返飲品,我哋叫咗一杯黃色同紅色嘅cocktail。紅色係Sangria,係西班牙傳統飲品,佢係有紅酒同埋檸檬檸汁、橙汁、君度橙酒,酒味唔算濃,甜甜地又有生果味,好適合happy hour 時間飲。黃色嗰杯係Bartender特製嘅,佢首先問咗我喜歡乜嘢味道,然後就根據我嘅喜好去沖咗呢一杯Cocktail俾我,有菠蘿汁嘅香味又有vodka嘅香味,真係好清新,Bartender好野!因為lunch我哋食得好飽,所以就冇叫嘢食啦,等下次再嚟嘅時時候叫啲芝士同cold cut,可以一邊飲一邊食。
我哋一路傾,不知不覺之間就過咗兩個鐘頭,我會大力推介比元朗朋友,除咗嚟食嘢之外,其實響度飲吓嘢都可以relax地消磨一個下午。
Sangria
Pineapple & Vodka Drink
2022-09-25
Sangria
Pineapple & Vodka Drink
約了朋友到元朗體育館附近的一間「Sage Bar & Restaurant」,餐廳面積都算大,也可以望到bartender調酒,燈光偏暗,環境仲好適合同朋友飲番兩杯傾下計,氣氛不錯的。餐廳晚市都有不同套餐,豐儉由人,而我和朋友點了1份芝味二人套餐,包了兩客湯、一份前菜、兩份主菜和雪糕。餐包和餐湯香草蒜粒焗金文拔芝士賣相豐富,加上邪惡的金文拔芝士,相當吸引。配上香脆的香草蒜粒麵包用來沾芝士吃,比空口食美味得多,不會過膩,也不會過鹹。大啡菇牛肝菌意大利飯大啡菇厚身嫩口,非常多汁,好juicy。牛肝菌意大利飯很creamy,牛肝菌香氣逼人,食落入味,但相對地也不太漏。風乾豬面頰肉烏魚子卡邦尼意粉橙黃色的蛋黃汁令意粉的賣相好豐富,意粉醬汁味道較濃稠,食落好creamy,配上風乾豬面頰肉和烏魚子,味道層次豐富,不令人失望。 意粉煮得彈牙有口感。朱古力雪糕作為錦上添花的甜品為這頓飯畫上圓滿句號。

餐包和餐湯

香草蒜粒焗金文拔芝士

大啡菇牛肝菌意大利飯

風乾豬面頰肉烏魚子卡邦尼意粉

朱古力雪糕
作為錦上添花的甜品為這頓飯畫上圓滿句號。
2022-09-16
2022-09-23 103 views
餐廳位於元朗馬田路50號朗景臺2座地下14-18號舖,餐廳落地玻璃顯得格外寬敞明亮,就坐落喺元朗地標元朗體育館疫苗接種中心旁邊,位置相當容易搵到,餐廳遠離馬路,寬闊嘅路面只有行人沒有車嘅喧嘩聲,喺元朗地點係相當不錯,餐廳都幾大㗎,一家大細或者同朋友一齊傾偈食飯相當不錯,今晚點咗二人餐套餐裏仲有餐湯x2,同埋自家制雪糕先上兩款自家制餐包,侍應姐姐介紹要配上枱面上的Olive Oil 和意大利醋更好味,接著是餐湯,很濃稠和細滑😋傳統凱撒沙律,都係我最鍾意嘅羅馬生菜🥬意大利煙肉蕃茄醬飲館意粉,每一口意粉都充滿着醬汁,不會好酸,煙肉鹹鹹香香主菜是香烤乳豬卷配鼠尾草燒汁,特別係乳豬皮煙煙人人,二人食剛剛好,配焗薯片,及紅椒青瓜片、椰菜花蘋果粒配菜,減去油膩感最後食埋甜品自家製雪糕,心滿意足
套餐裏仲有餐湯x2,同埋自家制雪糕
傳統凱撒沙律,都係我最鍾意嘅羅馬生菜🥬
最後食埋甜品自家製雪糕,心滿意足
2022-09-23
$250 (Dinner)
  • 意式煙肉蕃茄醬羊芝士飲管意粉
今日放假,同阿媽行街之前去食午餐,呢度環境闊落舒服,係用QR code自助落單。 🍞 餐包有兩款,外脆內軟。🥣 餐湯 應該係蘑菇青豆湯,新鮮滾熱辣上枱,香濃足料☺️ 🐂 美國USDA封門柳 7oz $152 手機落單時唔記得備注要幾多成熟,所以唔太食得生肉嘅我哋問staff可唔可以攞入廚房再整到七成熟,staff服務態度好好,好快手幫我哋搞掂👍🏻 封門柳嘅牛味濃郁,肉質鮮嫩,少量嘅醬汁唔會喧賓奪主,又可以提味,仲有蕃茄+洋蔥增添酸味,幾開胃。配菜有蘑菇、紅蘿蔔、薯仔、西蘭花,豐富。 🐖 香烤加拿大熟成香料豬里脊 $138 通常喺出邊食豬里脊都預咗肉質會比較柴,不過呢度嘅好嫩口,真係幾驚喜‼️而且唔會有腥味。配菜同上。 🍵 熱情果茶(走冰)呢杯免費餐飲又幾高質,走咗冰之後都係滿滿嘅一杯,而且清甜爽口👍🏻 ☕️ Cappuccino (hot) +$10 奶泡夠厚身,口感綿密順滑,味道nutty又幾甜,餘韻好強。作為一間非專業cafe嘅西餐廳嚟講,做到呢個水準係相當唔錯,而且跟餐價錢平🤩 🍳 焦糖燉蛋 +$15 面層嘅焦糖脆脆地又唔會苦,燉蛋口感滑溜,味道香甜,係我最鍾意嘅甜品之一🥰 🍮 麵包布

🍞 餐包
有兩款,外脆內軟。
🥣 餐湯
應該係蘑菇青豆湯,新鮮滾熱辣上枱,香濃足料☺️
🐂 美國USDA封門柳 7oz $152
🐖 香烤加拿大熟成香料豬里脊 $138
🍵 熱情果茶(走冰)
☕️ Cappuccino (hot) +$10
🍳 焦糖燉蛋 +$15
🍮 麵包布甸 +$15
麵包質感比較黏稠軟腍,淋啲汁上去,就會變得creamy。呢個組合幾新奇,第一次食覺得唔錯👍🏻
原來食滿$200 ,仲可以全單減$10👍🏻 戴眼鏡嘅老細態度好好💯 見到好多後生仔女同埋媽媽+細路仔嚟食,幾有趣,證明呢間餐廳無論係情侶定家庭都適合🥰
2022-09-20 96 views
元朗人有福了,原來開左間極高質的西餐。朋友搬新居到元朗,相約係元朗食飯再去新居。以前麵會去元朗劇院睇演出,餐廳就係元朗劇院附近,餐廳空間大新裝修,大落地玻璃好透光舒適。午餐選擇多,價錢好抵食,由$68意大利粉,到$152 美國封門柳每個午餐麵跟沙律🥗 或餐湯。沙律好大盤,用羽衣甘藍絕不馬虎,番茄餐湯。朋友點香烤熟成香料豬里脊$138 入口鬆化的豬扒,而且大大塊,已切成4 份,醬汗甜甜咸咸地,連配菜烤焗過,香口美味。美國USA 封門柳$152 呢個價錢真係好抵食,必食,牛柳部位非常嫩滑,半生熟剛剛好。餐後甜品🍮,焦糖燉蛋,一人一杯,好食到停唔到。
元朗人有福了,原來開左間極高質的西餐

每個午餐麵跟沙律🥗 或餐湯。
沙律好大盤,用羽衣甘藍絕不馬虎,番茄餐湯。

朋友點香烤熟成香料豬里脊$138

美國USA 封門柳$152
呢個價錢真係好抵食,必食,牛柳部位非常嫩滑,半生熟剛剛好。

餐後甜品🍮,焦糖燉蛋,一人一杯,好食到停唔到。

• 熟成香料豬里脊
  • 封門柳
2022-09-18 64 views
元朗站📍Sage Bar & Restaurant -星期五食返餐好,好耐冇食西餐既我地發現馬田附近開左幾多餐廳🍴Sage set for two($489)呢個set有餐湯、主菜同homemade gelato。每人有一舊餐包,外脆內軟,配埋olive oil都唔錯。餐湯係粟米湯,細碎粟米🌽口感,幾濃身。主菜有香烤乳豬卷配鼠尾草燒汁同埋自家製香料烤春雞配洋蔥燒汁。乳豬卷幾特別,上台睇細唔算太大舊,但食完都幾飽!乳豬皮少煙靭,唔係平時中式個種脆卜卜既口感。乳豬卷內仲有滿佈香料既肉碎餡料,兩重口感。肉質都幾嫩身,啖啖肉,岩晒食肉獸,配埋鼠尾草燒汁更惹味。配菜有奶油焗薯片,呢個有驚喜,幾滑幾creamy😋😍如果再大舊d我都一定食得落😼😼烤春雞就比較重口味,餐廳用唔同香料醃製同烹調,有少少Barbecue既風味。雞肉唔算好嫩滑但唔鞋身,多肉少骨,切起上黎都幾方便。洋蔥汁配埋呢個烤雞都幾夾。配菜同樣有奶油焗薯片😋最後食埋球雪糕🍨朱古力味Gelato😍🤪好香濃、綿綿口感,仲有chips😋🙌🏻一球唔夠喉!環境方面,餐廳都幾開揚,環境幾舒適,同朋友gathering係唔錯既選擇。餐廳環境唔會太暗,如
元朗站📍Sage Bar & Restaurant

Sage set for two($489)
呢個set有餐湯、主菜同homemade gelato。

粟米湯

香烤乳豬卷配鼠尾草燒汁
自家製香料烤春雞配洋蔥燒汁

朱古力味Gelato

環境方面,餐廳都幾開揚,環境幾舒適,同朋友gathering係唔錯既選擇。餐廳環境唔會太暗,如果日頭黎,大大塊落地玻璃,日光照射應該透光度十足,相信係另一種感覺!
粟米湯
香烤乳豬卷配鼠尾草燒汁