2024-08-03 110 views
朋友來香港旅遊,她是好講求生活高質素,所以帶她過來Sake Bar Present嘗嘗手作日本料理,每一道料理都是精心制作,味道獨特,絕對不能錯過! **松露半熟牛肉他他**半熟的牛肉粉嫩鮮美,口感軟滑,松露的濃郁香氣,溫潤柔和,與牛肉交織突出了牛肉的鮮味**蟹肉蟹膏甲羅燒**甲羅裡面裝滿了蟹膏蟹肉蟹籽,另外配一個太陽蛋和幾片蘇打餅,將太陽蛋混合蟹膏蟹肉,既有海鮮味又有蛋香,用蘇打餅夾住吃,真是無與倫比的美味!**月見醬唐揚飯團**第一次見甘特別的飯糰,焦糖色,咬下焦脆,上面一個太陽蛋宛如月亮誘人,滑嫩與香脆和諧融合,令人一試傾心!**煙腩肉秋葵串**煙燻腩肉包裹住秋葵,清脆爽脆的秋葵清新的口感和煙燻腩肉的鹹香濃郁吃出兩種口感的對比,層次豐富!**味噌燒大腸**燒大腸卷成一個個糖葫蘆一樣,表面有五顏六色的芝麻,咬落肥嫩軟糯,醬汁中味噌的香醇味與大腸內部的油脂相互融合,濃郁而不膩,留香十足!**醬汁燒豚肉串**金黃色的醬汁入嗮味,豚肉串鹹甜可口,多汁軟嫩**紫菜芥末八爪魚**八爪魚鮮嫩彈牙,芥末的微辣刺激,為整道菜增添活力**高湯玉子燒**利用了高湯的做法,相對於普通的玉子燒更加單純而溫

**松露半熟牛肉他他**

**蟹肉蟹膏甲羅燒**

**月見醬唐揚飯團**

**煙腩肉秋葵串**

**味噌燒大腸**

**醬汁燒豚肉串**
金黃色的醬汁入嗮味,豚肉串鹹甜可口,多汁軟嫩

**紫菜芥末八爪魚**
八爪魚鮮嫩彈牙,芥末的微辣刺激,為整道菜增添活力

**高湯玉子燒**
利用了高湯的做法,相對於普通的玉子燒更加單純而溫潤的口感

**鹿兒島一口牛**
牛肉鮮嫩,肉香濃郁,又有燒烤香味讓人欲罷不能

**雞軟骨串**Q彈有嚼勁
**前菜漬物三點盛**同樣好精緻開胃,蓮藕都製作得很細心,染上粉色好靚!

2024-08-02 108 views
前嗰排去旺角食過一間平價居酒屋,適逢生日又想食居酒屋,今次就時間貴嘢搵咗好耐發現呢間禮嘅評價好唔錯,九龍城分店好似好多人幫襯,太子分店就腳啲,所以就去太子分店試吓黑松露枝豆前菜嚟講清清甜甜係一個好開始古早蟹籽沙律沙律菜超鮮甜爽脆蟹籽爆爽好似爆炸糖咁沙律有少少辣,更加開胃秘制半熟鰹魚他他面層鋪咗大量蔥花蒜泥,落埋辣咗秘製嘅柚子汁,將鰹魚的鮮味再提升到一個更高嘅程度青森青提豚肉卷豚肉燒完會比較脆身,中間包住青提咬落流出甜甜地的青提汁,中和左豚肉的油膩感亞波美手羽先鹽燒手羽層皮燒得好脆,灑左少少鹽咸咸地裏面的雞肉keep 到嫩身,咬落去爆汁好juicy 芝士玉子燒玉子燒超級滑勁多蛋汁,咬落好軟滑唔會乾真心系世一玉子燒

前菜嚟講清清甜甜係一個好開始

沙律菜超鮮甜爽脆
蟹籽爆爽好似爆炸糖咁
沙律有少少辣,更加開胃

亞波美手羽先
鹽燒手羽層皮燒得好脆,灑左少少鹽咸咸地
裏面的雞肉keep 到嫩身,咬落去爆汁好juicy

芝士玉子燒
玉子燒超級滑勁多蛋汁,咬落好軟滑唔會乾
真心系世一玉子燒

2024-08-01 147 views
怕俾劣評,唔會出有嘅 post,友人提議食日本菜,馬上想起這家,因地點方便,間中都會光顧.先點串燒、蛋卷炸雞,保持水準、滿意,之後追加唐揚小池魚和鵝肝牛肉飯和鵝肝肉飯,小池魚炸不透,不脆有骨,告知店員,她說條魚大條咗,但沒想解決方法,我提議翻炸一吓,炸完變韌咗,我都明白烹調偶然失手,都可接受. 被月見鵝肝牛肉飯 $198嚇親,比以前細一半,見到有一嚿炸嘢,驟眼以為係咩炸物,想了一想,無理由鵝肝會上粉,原來嗰舊嘢真係當成係,入面係一 pat 嘢咁,牛就係吉野家嗰d 咁,飯上很多芡汁,我寧願佢加價,唔好賣呢d 俾客.😡香港飲食業怨天怨地,又賴北人愛北上,但請檢討吓自己先,環境、服務呢d 唔好講,基本上連食物味道都不好,性價比低,自食其果
2024-07-30 145 views
禮地址:太子花園街213號地舖太子性價比高既居酒屋😋餐廳近地鐵站,非常方便,易搵!一入到餐廳,已經俾濃濃既日本氣氛包圍住👍好似去咗日本咁。而且播住一啲熱門既日本流行歌,好正!聽住好聽既歌食日本美食😋一流既享受!依間店係九龍城都有分店,都係性價比高既餐廳,老闆會不定時update食物款式,每樣食物都好好味!最欣賞係薯上白雪,夠晒特別😋未試過一定要試吓酒盜芝士,以濃郁既芝士會主題,配上鬆脆既餅乾去中和,口感新穎,好味味醂魚乾,香脆可口,好似食緊魷魚絲咁,好好味媽媽鹹蛋豬肉棒,啖啖都係肉,正😋煙腩肉秋葵串,有肉有蔬菜既串燒,腩肉好軟綿綿醬汁燒豚肉串,肉嫩多汁,醬香濃郁😍京蔥雞肉串雞軟骨蟹羔玉子燒,好鍾意食依個,玉子燒得勁好味,而且份量又夠,好滿足唐揚炸雞,大大舊炸雞😍香脆可口!蒜蓉燒室津生蠔,肥美鮮甜,蒜香入味,回味無窮蟹肉蟹羔甲羅燒,肥美蟹肉,蟹羔Q彈,甲羅酥脆,鮮味濃郁薯上白雪,係一碟配有雪糕既熱食,冰火口感,勁正月見醬唐揚飯團,燒飯團,米飯做到少許微焦效果,正!前菜漬物三點盛,做為開胃菜相當一流

地址:太子花園街213號地舖

味醂魚乾,香脆可口,好似食緊魷魚絲咁,好好味
媽媽鹹蛋豬肉棒,啖啖都係肉,正😋
煙腩肉秋葵串,有肉有蔬菜既串燒,腩肉好軟綿綿
醬汁燒豚肉串,肉嫩多汁,醬香濃郁😍
京蔥雞肉串
雞軟骨
唐揚炸雞,大大舊炸雞😍香脆可口!
蒜蓉燒室津生蠔,肥美鮮甜,蒜香入味,回味無窮
蟹肉蟹羔甲羅燒,肥美蟹肉,蟹羔Q彈,甲羅酥脆,鮮味濃郁
薯上白雪,係一碟配有雪糕既熱食,冰火口感,勁正
月見醬唐揚飯團,燒飯團,米飯做到少許微焦效果,正!
前菜漬物三點盛,做為開胃菜相當一流
2024-07-29 72 views
店名: 禮地址: 太子花園街213號地舖太子站 B2 出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5今晚放工又掛住日本野🎌,所以就黎到位於太子既特色居酒屋「礼」🏮!細心睇個礼字其實包含左sake🍶同yakitori🔥,一睇就知係主打手作串燒🍢!串燒即叫即燒,慢工出細貨😉!餐廳環境都好舒服,以不同的清酒樽裝飾牆身🍾,營造日系柔和既氣氛💡!推介大家約埋三五知己一齊過來消閒飯聚👭~紫菜芥末八爪魚 ❤❤❤❤$58八爪魚口感滑溜彈牙🐙,伴勻唔太攻鼻既芥末🙅🏻‍♀,味道調配得恰到好處,用紫菜包住食更有層次感🥢~前菜漬物三點盛 ❤❤❤❤$88三點盛包括清新又酸甜既柚子蘿蔔🍊🥕、開胃既牛蒡醬油漬🍶同微辣既元氣蒜頭漬🧄!作為開胃前菜,我個人最中意牛蒡既口感🤤~松露半熟牛肉他他 ❤❤❤❤❤$118半熟牛肉肉質鮮嫩🥩、份量足,配埋香濃松露醬汁🍄同新鮮沙律菜🥗,非常開胃👍🏻!高湯玉子燒 ❤❤❤❤❤$78以清甜既高湯同玉子所製成既玉子燒🥚,多層得黎做到綿密柔軟,配以蘿蔔蓉食🥕,口感更勝一籌😳~唐揚炸雞 ❤❤❤❤$78大大件炸雞🍗,雞肉外脆內嫩又夠味😋,重點係炸粉薄,沾蛋黃醬食味道更豐富🤤~仲有
店名: 禮

前菜漬物三點盛 ❤❤❤❤

松露半熟牛肉他他 ❤❤❤❤❤

高湯玉子燒 ❤❤❤❤❤

唐揚炸雞 ❤❤❤❤
大大件炸雞🍗,雞肉外脆內嫩又夠味😋,重點係炸粉薄,沾蛋黃醬食味道更豐富🤤~仲有沙律菜平衡返健康感覺🤩

黑松露鵝肝多士 ❤❤❤❤❤
黑松露既香氣冇喧賓奪主,仲突顯到鵝肝濃郁既口感,加上質地鬆軟脆口既多士,好正😋!

煙腩肉秋葵串 ❤❤❤❤❤
小清新組合,煙燻豬腩肉包裏住清爽滑溜既秋葵🐷,有特色得黎仲可以減膩😳~

醬汁燒䐁肉串 ❤❤❤❤❤
選用肥瘦適中既䐁肉🐷,口感豐富,加埋特製醬汁格外惹味🤤~

鹿兒島一口牛 ❤❤❤❤❤
一口牛鮮嫩多汁🐂,燒得啱啱好唔會韌🙅🏻‍♀!

雞頸肉 ❤❤❤❤❤
特別推薦雞頸肉🐔,居酒屋唔太常見!肉質嫩滑得黎一樣入味,加埋檸檬汁🍋,味道更有層次🤤!

雞軟骨 ❤❤❤❤❤
$32/1
雞軟骨愛好者點都要兩串起✌🏻!雞軟骨唔會燒到好乾身🙅🏻‍♀,簡單鹽燒至金黃色,再加埋檸檬汁🍋已經好好食😋,有嚼勁同爽脆感😋~作為下酒菜就再合適不過了🤩~

月見醬唐揚飯團 ❤❤❤❤❤
以月見醬汁🍶炸到外層似飯焦既飯團🍙~脆身既飯團配搭濃郁既蛋黃🍳,令口感與味道有多重享受😳!
2024-07-27 92 views
位於太子花園街的「禮 Sake Bar Present」,係一間主打日式串燒的居酒屋🏮店內裝修充滿日本和風味道,牆邊仲有掛衣區,非常貼心黑松露枝豆枝豆口感絕佳,營養豐富,配上酸酸的黑松露柚子汁,清新開胃古早蟹籽沙律雜菜沙律新鮮爽脆,配上吞拿魚、蟹柳及蛋黃醬,更添滋味秘製半熟鰹魚他他鰹魚切成厚片,烹調至半熟狀態,口感有彈性,滿有魚鮮味芝士玉子燒玉子燒口感嫩滑,滿有蛋香,內裏包住拉絲芝士,邪惡至極清酒煮蜆海帶昆布清酒湯煮蜆,湯頭入口清甜;蜆肉飽滿又大粒,好鮮甜!媽媽鹹蛋豬肉棒燒得剛剛好的豬肉棒,啖啖肉,配上特製鹹蛋黃醬,味道又幾match青森青提豚肉卷五花豚肉捲着日本青森青提,外層燒至微微焦脆,滿載豬肉油香,中間的提子帶來清爽甜美的感覺雞心串燒雞心表面沾上日式照燒汁及芝麻,味道濃厚,口感偏硬厚切牛舌芯一串有三件厚切牛舌芯,入口彈牙,味道濃郁,充滿着油脂香唐揚小池魚小池魚體型細小,炸得外脆內軟,可以連魚骨一齊食用,大滿足脆炸雞軟骨雞軟骨好酥脆,軟骨好有嚼勁,係佐酒嘅必點小食月見醬唐揚飯團炸飯團內外都脆卜卜,表面加咗粒生蛋黃,底下係月見醬及紫菜

黑松露枝豆

枝豆口感絕佳,營養豐富,配上酸酸的黑松露柚子汁,清新開胃

古早蟹籽沙律

雜菜沙律新鮮爽脆,配上吞拿魚、蟹柳及蛋黃醬,更添滋味

秘製半熟鰹魚他他

鰹魚切成厚片,烹調至半熟狀態,口感有彈性,滿有魚鮮味

芝士玉子燒

玉子燒口感嫩滑,滿有蛋香,內裏包住拉絲芝士,邪惡至極

清酒煮蜆

海帶昆布清酒湯煮蜆,湯頭入口清甜;蜆肉飽滿又大粒,好鮮甜!

媽媽鹹蛋豬肉棒

雞心

串燒雞心表面沾上日式照燒汁及芝麻,味道濃厚,口感偏硬

厚切牛舌芯

一串有三件厚切牛舌芯,入口彈牙,味道濃郁,充滿着油脂香

唐揚小池魚

小池魚體型細小,炸得外脆內軟,可以連魚骨一齊食用,大滿足

炸雞軟骨

雞軟骨好酥脆,軟骨好有嚼勁,係佐酒嘅必點小食

月見醬唐揚飯團

炸飯團內外都脆卜卜,表面加咗粒生蛋黃,底下係月見醬及紫菜
$400 (Dinner)
2024-07-23 91 views
到太子居酒屋吃晚餐。餐廳裝潢非常有日本風格,木系傢俬配襯着很多日本風的擺設,例如酒樽、招財貓等。最吸睛的是牆上的一幅粉筆畫,畫風細膩,介紹着餐廳的特色美食,令人恍如置身於日式居酒屋內。古早蟹籽沙律蟹籽的鹹甜滋味,搭配新鮮的蔬菜,口感脆爽,非常開胃。黑松露枝豆嫩綠的枝豆上鋪滿黑松露。入口鮮甜,咬落清新爽口。唐揚小池魚新鮮小池魚炸得很酥脆,配上沙律醬,倍添惹味。骨非常幼細,可以連埋骨一起吃。秘制半熟鰹魚他他鰹魚很新鮮,肉質彈牙綿密。半熟的做法更能突出鰹魚本身的鮮美滋味,相當講究。清酒煮蜆蜆肉很新鮮大隻,清酒的醇厚香氣與蜆肉的鮮甜配搭出絕妙的組合。最後還有淡淡青酒可以喝。厚切牛舌芯牛舌嫩滑多汁,質地鮮嫩,入口軟嫩而有嚼勁、口感極佳。青森青提豚肉卷鮮嫩多汁的豚肉,包著爽脆清甜的青提子,青提清脆酸甜,與豚肉的鮮嫩多汁非常搭配。媽媽鹹蛋豬肉棒很特別的名字!鹹蛋的鹹香與豬肉的鮮嫩入味成絕妙組合,咬羅豬肉亦鮮甜多汁,令人食指大動。亞波美手羽先日式居酒屋必備的美味小吃。雞翼烤得很香脆,翼根的鮮嫩多汁加上特製的醬汁讓人一口接一口停不下來。雞腎雞腎質地厚實,醃得很入味。烤得甘香爽脆。芝士玉子燒綿密濃郁的蛋香

古早蟹籽沙律
蟹籽的鹹甜滋味,搭配新鮮的蔬菜,口感脆爽,非常開胃。

黑松露枝豆
嫩綠的枝豆上鋪滿黑松露。入口鮮甜,咬落清新爽口。

唐揚小池魚

清酒煮蜆

厚切牛舌芯
牛舌嫩滑多汁,質地鮮嫩,入口軟嫩而有嚼勁、口感極佳。

媽媽鹹蛋豬肉棒

雞腎
雞腎質地厚實,醃得很入味。烤得甘香爽脆。

芝士玉子燒
綿密濃郁的蛋香搭配拉絲的芝士,熱騰騰的,放進口裏仍然是一絲絲的,慢慢溶的芝士令人不停的吃。

月見醬唐揚飯團
唐揚的酥脆搭配飯團的軟糯,再加上月見醬的獨特風味,十分好吃!連旁邊的特別醃製的蒜頭亦很好味呢!

置身於這間居酒屋吃飯,就真的幻想着自己正在日本。無論食材、食物味道、環境擺設以及服務都在水準之上,絕對值得再光顧。
  • 媽媽鹹蛋豬肉棒
  • 秘製半熟鰹魚他他
  • 黑松露枝豆
  • 芝士玉子燒
  • 古早蟹籽沙律
  • 厚切牛舌芯
2024-07-22 90 views
今日要同大家介紹一間日本串燒🍺居酒屋,完全擁有一個地理優勢,太子站行3分鐘,就到啦😊=====================Food list📌🔥鹹蛋豬肉棒 豬肉好新鮮,加埋鹹蛋👍帶起晒個味,感覺同傳統串燒有啲唔同,味道好配😊🔥鹹蛋蟹膏玉子燒 鍾意串燒既朋友,絕對要一試✨,玉子燒軟綿綿,加埋濃濃蟹膏,味道濃郁⭐️🔥南蠻炸雞 炸雞好脆,份量好大碟,加埋獨特⭐️調味,帶少少酸,完全唔覺得滯👋🔥醬汁燒豚肉 燒烤醬汁好獨特,加埋豚肉肥瘦🫶適中,入口感覺好好,令人想一試再試🍺🔥酒盜芝士 濃郁既芝士粒,配合埋魷魚片,送酒🍺一流👍🔥薯上白雪 日本甜番薯,加上冰凍既雪糕球🍨,入口即溶,今餐真係滿載而歸😍•••••••••••••••••••••••••••••🍽️禮📍太子花園街213號地舖•••••••••••••••••••••••••••••
=====================
Food list📌

🔥酒盜芝士 濃郁既芝士粒,配合埋魷魚片,送酒🍺一流👍

•••••••••••••••••••••••••••••
🍽️禮
📍太子花園街213號地舖
•••••••••••••••••••••••••••••
📍#禮 (太子)太子花園街213號地舖♡人均消費: $800 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️之前食過2次九龍城分店,服務食物質素都唔錯,估唔到太子呢間分店相差有啲遠,店員上菜速度比較急,次序掉轉左,食到中段店員突然上甜品😆之後再上返串燒🤣 很有趣的居酒屋。✨#前菜漬物三點盛前菜漬物包括有牛蒡、蒜頭等等,作為開胃前菜。✨#黑松露枝豆枝豆有少許黑松露醬,味道特別✨#紫菜芥末八爪魚紫菜用料較新穎同特別 用上左👉🏻四州紫菜原味😉芥末八爪魚味道正常✨#秘製半熟鰹魚他他鰹魚他他味道有少許魚腥味,配上新鮮沙律菜🥗加秘製醬汁。✨#味噌燒大腸燒大腸上枱口感微暖,唔係好熱,味道正常。✨#免治雞肉棒配醬油蛋醬油蛋蛋味濃郁,配蠻有口感的免治雞肉棒,不錯。✨#亞波美手羽先燒雞翼上枱時,食物同樣是微暖的,帶有雪櫃未溶雪的味道~ ✨#南蠻炸雞上枱時係熱㗎! 炸雞配有醬汁,炸雞係有骨炸雞,不過口感香脆,味道不錯✨#黑松露鵝肝多士多士係脆口嘅,而鵝肝就有少少太熟,品嚐唔到鵝肝嗰種油香味✨#月見醬唐揚飯團飯團口感比較硬,比較似飯焦,鍾意食硬飯嘅朋友就試吓啦 驚心動魄嘅居酒屋體驗,最後以半溶的雪糕作結了。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

📍#禮 (太子)
太子花園街213號地舖

♡人均消費: $800 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#前菜漬物三點盛
前菜漬物包括有牛蒡、蒜頭等等,作為開胃前菜。

✨#黑松露枝豆
枝豆有少許黑松露醬,味道特別

✨#紫菜芥末八爪魚
紫菜用料較新穎同特別 用上左👉🏻四州紫菜原味😉
芥末八爪魚味道正常

✨#秘製半熟鰹魚他他
鰹魚他他味道有少許魚腥味,配上新鮮沙律菜🥗加秘製醬汁。

✨#味噌燒大腸
燒大腸上枱口感微暖,唔係好熱,味道正常。

✨#免治雞肉棒配醬油蛋
醬油蛋蛋味濃郁,配蠻有口感的免治雞肉棒,不錯。

✨#亞波美手羽先
燒雞翼上枱時,食物同樣是微暖的,帶有雪櫃未溶雪的味道~

✨#南蠻炸雞

✨#黑松露鵝肝多士
多士係脆口嘅,而鵝肝就有少少太熟,品嚐唔到鵝肝嗰種油香味

✨#月見醬唐揚飯團
飯團口感比較硬,比較似飯焦,鍾意食硬飯嘅朋友就試吓啦

驚心動魄嘅居酒屋體驗,最後以半溶的雪糕作結了。

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-07-21 66 views
👩🏻以前食過九龍城店覺得幾好味,今次食嘅太子店果然都係高水準!好啱三五知己嚟飲酒食嘢。🌟黑松露枝豆$48🌟古早蟹籽沙律$58🌟秘制半熟鰹魚他他$118🌟媽媽鹹蛋豬肉棒$48🌟金菇豚肉卷$58 🌟厚切牛舌芯$68🌟亞波美手羽先$48🌟雞腎$32🌟芝士玉子燒$88🌟唐揚小池魚$58🌟清酒煮蜆$88🌟月見醬唐揚飯團$48👩🏻覺得最有驚喜係飯團💕。燒到脆卜卜,但係唔會燶。一啖咬落去有齊蛋香同醬油嘅甜味。清酒煮蜆幾有質素,個湯超鮮甜。隻隻蜆肉都好大隻。芝士玉子燒特別嫩滑,芝士有拉絲效果。雖然唔知媽媽鹹蛋豬肉棒同媽媽有咩關係,但真係幾好食😆。口感有啲似冇軟骨嘅雞軟骨棒,少少軟綿綿嘅感覺。加埋鹹蛋黃醬又幾惹味。亞波美手羽先比起一般雞全翼大差唔多一倍。脂肪唔多,雞皮燒得好香。平時唔鍾意食豬肉,不過都覺得金菇豚肉卷幾好味。豬肉燒到少少脆口,吸收晒燒汁嘅甜味。金菇勁多汁,又唔會腥。半熟鰹魚他他軟嫩鮮味,配醋食味道好清新好啱夏天!

🌟黑松露枝豆$48
🌟芝士玉子燒$88
🌟唐揚小池魚$58
🌟清酒煮蜆$88
🌟月見醬唐揚飯團$48

清酒煮蜆幾有質素,個湯超鮮甜。隻隻蜆肉都好大隻。

芝士玉子燒特別嫩滑,芝士有拉絲效果。

半熟鰹魚他他軟嫩鮮味,配醋食味道好清新好啱夏天!

2024-07-19 65 views
有時放假都幾鍾意去太子,貪呢邊多嘢食😌😌呢日就試咗呢間居酒屋,都幾多唔同選擇 前菜漬物三點盛前菜有蒜頭、牛蒡同埋酸蘿蔔,酸酸甜甜,三款都非常開胃黑松露枝豆入口好香黑松露味,枝豆新鮮紫菜茶末八爪魚🐙用紫菜包住芥末八爪魚一啖食口感好正,芥末嘅味道辣辣地秘制半熟鰹魚他他半熟鰹魚口感唔錯唔會好腥青森青提豚肉卷平時卷荔枝食得多,青提真係第一次試,好特別有幾清新,感覺仲冇咁油膩味噌燒大腸大腸面頭加左味噌醬!味道好夾唔會腥臭免治雞肉棒配醬即時打勻隻蛋點黎食,雞肉🍗帶少少雞軟骨好有口感亞波美手羽先雞翼燒得好香,加小小檸檬汁已經好好食芝士玉子燒最愛玉子燒😍玉子好甜呀!熱辣辣上枱咬開入面仲有芝士🧀南蠻炸雞炸雞係每一件都大大件,醬汁包裹整件炸雞好入味黑松露鵝肝多士鵝肝燒得香脆,黑松露味好香!夾埋多士一齊食冇咁油膩芝士年糕芝士味濃郁,一咬開就滿滿芝士😍月見醬唐場飯團🍙必嗌嘅飯團🥰飯團燒過係脆既上面係生雞蛋🥚一啖咬落去蛋汁包滿成個飯團,好食😋

前菜漬物三點盛
前菜有蒜頭、牛蒡同埋酸蘿蔔,酸酸甜甜,三款都非常開胃

黑松露枝豆
入口好香黑松露味,枝豆新鮮

紫菜茶末八爪魚🐙
用紫菜包住芥末八爪魚一啖食口感好正,芥末嘅味道辣辣地

半熟鰹魚口感唔錯唔會好腥

味噌燒大腸
大腸面頭加左味噌醬!味道好夾唔會腥臭

免治雞肉棒配醬
即時打勻隻蛋點黎食,雞肉🍗帶少少雞軟骨好有口感

亞波美手羽先
雞翼燒得好香,加小小檸檬汁已經好好食

最愛玉子燒😍玉子好甜呀!熱辣辣上枱咬開入面仲有芝士🧀

南蠻炸雞
炸雞係每一件都大大件,醬汁包裹整件炸雞好入味

黑松露鵝肝多士
鵝肝燒得香脆,黑松露味好香!夾埋多士一齊食冇咁油膩

芝士年糕
芝士味濃郁,一咬開就滿滿芝士😍

月見醬唐場飯團🍙

尋日同阿妹去左間居酒屋度食左2個質素唔錯既lunch set👍🏻我地食左:✨蒲燒鰻魚定食✨$128包含左前菜、麵豉湯同茶碗蒸主角鰻魚大塊得梨兼厚切,入口柔軟細膩,肥而不膩,咸甜並全,真係妥妥既白飯神偷‼️滑滑溜溜既茶碗蒸入面有好多嫩滑雞肉,夠晒足料,而且仲超重清香木魚湯味,得一碗真係好唔夠喉🤣麵豉湯比較濃郁同甜口,啱晒我呢啲重口味😄✨迷你東京牛肉丼✨$78套餐入面有埋麵豉湯同烏冬雖然佢係一個迷你丼,但係份量-d都唔惹少!肥瘦適中、牛味夠濃既牛肉鋪滿晒成個飯面,個飯應該仲撈左牛油,食落滿滿牛油甜香,又係超快就俾我哋秒哂😂🛑禮SAKE BAR PRESENT📍太子花園街213號地舖 港鐵太子站 B2 出口,步行約3分鐘

我地食左:

✨蒲燒鰻魚定食✨$128

包含左前菜、麵豉湯同茶碗蒸

麵豉湯比較濃郁同甜口,啱晒我呢啲重口味😄

✨迷你東京牛肉丼✨$78

套餐入面有埋麵豉湯同烏冬

🛑禮SAKE BAR PRESENT

📍太子花園街213號地舖

港鐵太子站 B2 出口,步行約3分鐘

2024-07-18 87 views
「Sake Bar Present」地舖日式串燒餐廳,有吧枱亦有4人餐枱,木系裝潢有格調,配上柔和燈光,加上大量和風設計及壁畫裝飾等,氣氛一流! 揸車嘅就泊花園街、通菜街、洗衣街附近啲咪錶!🔥迷你東京牛肉丼『前菜柚子醃蘿白、味道清新開胃,老店麵豉湯味道濃郁、接近白麵豉湯味道,牛肉方面就無乜脂肪、配上大量洋葱同蘑菇 , 飯底就用上日本珍珠米、再配碗迷你烏冬』🔥蒲燒鰻魚定食『酸菜、蕃茄非常開胃,麵豉潟+燉蛋都不過不失,鳗鱼配十穀飯口感唔錯、入口酥軟』🔥日式餃子『對比日本國民餃子嚟講,仍然有進步空間』揸車出入:👍👍👍帶小朋友:👍食物質素:👍👍環境舒適:👍👍👍CP值...😋:👍👍彩蛋:以大灣區美食達人點評 👉 按香港收費嚟計,午市套餐算係抵食!Sake Bar Present (太子) | @sakebarpresentpe📍太⼦花園街213號地舖🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

揸車嘅就泊花園街、通菜街、洗衣街附近啲咪錶!

🔥日式餃子『對比日本國民餃子嚟講,仍然有進步空間』

揸車出入:👍👍👍
帶小朋友:👍
食物質素:👍👍
環境舒適:👍👍👍
CP值...😋:👍👍

📍太⼦花園街213號地舖
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

2024-07-17 67 views
我今日約同好友去位於太子花園街213號地舖的禮 Sake Bar Present 食午餐,環境舒適,裝修清雅及富有日本色彩,有如置身於日本。我點左個 鹽燒油甘魚鮫定食配熱喬麥麵$118,好友點左個 黑蒜油湯慢煮牛舌拉麵配菜 $68,另外追加個唐揚炸雞 $28。鹽燒油甘魚鮫定食配熱喬麥麵賣相不錯,油甘魚鮫都大件頭,燒得皮脆肉嫩滑,定食有沙律、味噌湯、蒸蛋等配菜,口感豐富及好味;黑蒜油湯慢煮牛舌拉麵的賣相吸引,有蛋、魚片等配料,牛舌厚切好味,有咬囗,拉麵拌著惹味湯底,好味👍。炸雞皮脆肉嫩,好食。

• 鹽燒油甘魚鮫定食
  • 黑蒜油湯慢煮牛舌拉麵
今次嚟到太子食一間居酒屋,裝修日系風格,光線柔和,有情調,適合傾計Lunch menu前菜漬物三點盛前菜我哋選了三點盛,裏面有牛蒡,酸蘿蔔和蒜頭, 三款前菜都好用心去做,牛蒡整得好爽口, 酸蘿蔔有一啲柚子味,蒜頭有啲醬汁再加上 少少嘅木魚碎紫菜芥末八爪魚芥末八爪魚母新鮮好嫩滑配埋脆脆嘅紫菜,好fresh黑松露鹅肝多士鵝肝厚切,煎封好香,外脆內軟, 連埋多士一齊食,鵝肝入口即溶,同埋個獨特香味好出雞軟骨雞軟骨燒得好香,裏面軟骨都好香脆鹿兒島一口牛一口牛肉質鮮嫩,有肉汁,唔係合成牛,非常好味噌燒大腸豬大腸燒得香脆,清潔得好乾淨,鍾意食豬大腸嘅朋友唔好錯過煙腩肉秋葵串煙肉包住秋葵口感好得意,外面煙肉脆裏面秋葵一粒粒子,出奇地好夾醬汁燒豚肉串燒豬肉串係五花腩,醬汁鋪滿豬肉面,好嘢味松露半熟牛肉他他牛肉他他有輕輕煮過,有少少似牛扒,每塊牛肉上面都有松露,好精緻高湯玉子烧玉子燒好新鮮一層一層嘅蛋,好嫩滑,份量仲好大條添蟹肉蟹羔甲羅烧甲羅燒會有一隻日本雞蛋黃跟,職員有教我哋將蛋黃倒入甲羅燒,溝埋裏面嘅魚子,蟹肉,蟹膏和蔥, 再夾埋餅乾一齊食,啖啖蟹膏蟹肉,中間仲加了魚子更添口感月見醬唐揚飯糰呢個係炸

Lunch menu

前菜漬物三點盛
紫菜芥末八爪魚
芥末八爪魚母新鮮好嫩滑配埋脆脆嘅紫菜,好fresh
黑松露鹅肝多士

雞軟骨
雞軟骨燒得好香,裏面軟骨都好香脆
鹿兒島一口牛
一口牛肉質鮮嫩,有肉汁,唔係合成牛,非常好
味噌燒大腸
豬大腸燒得香脆,清潔得好乾淨,鍾意食豬大腸嘅朋友唔好錯過
煙腩肉秋葵串
醬汁燒豚肉串
燒豬肉串係五花腩,醬汁鋪滿豬肉面,好嘢味
松露半熟牛肉他他
高湯玉子烧
玉子燒好新鮮一層一層嘅蛋,好嫩滑,份量仲好大條添

蟹肉蟹羔甲羅烧

月見醬唐揚飯糰
呢個係炸飯糰,外形係個心心,中間放咗一隻蛋黃,溝埋一齊食,咬落去蛋黃汁滿瀉,好美滿

綠茶雪糕
最後我哋仲食咗個綠茶雪糕,綠茶雪糕好creamy, 奶味都重,係日本出品嘅口感,係一個好完滿嘅ending