前幾日朋友同左我去呢間《日本清酒藏所》食Omakase,我地平時都好少食,所以就平平地試左個入門級$680SET,勁期待唔知有咩好嘢食😍超正💟大拖羅大拖羅勁肥美,一啖咬落去嘅口感,實在太難忘。超享受💟甜蝦配蝦膏蝦肉甜蝦配蝦膏蝦肉實在太完美啦,三個夾埋一齊勁鮮甜,三重享受。極新鮮💟北海道八爪魚拼吸盤北海道八爪魚拼吸盤非常之新鮮,咬落煙煙韌韌,非常有咬口。好吸引💟 赤貝刺身壽司赤貝刺身壽司外表呈橙紅色,色澤鮮艷,吃得到清甜的滋味。超高質💟 岩手縣帶子岩手縣帶子係我嘅最愛,仲要大大粒😋好高質嘅食材!Lamlam👅💟 鰻魚飯迷你鰻魚飯都好吸引呀,鰻魚燒汁味道岩岩好,鰻魚雖然唔係大大條,但係仍然肉質鮮嫩,又無乜骨。

超正💟大拖羅

大拖羅勁肥美,一啖咬落去嘅口感,實在太難忘。

超享受💟甜蝦配蝦膏蝦肉

甜蝦配蝦膏蝦肉實在太完美啦,三個夾埋一齊勁鮮甜,三重享受。

極新鮮💟北海道八爪魚拼吸盤

北海道八爪魚拼吸盤非常之新鮮,咬落煙煙韌韌,非常有咬口。

好吸引💟 赤貝刺身壽司

赤貝刺身壽司外表呈橙紅色,色澤鮮艷,吃得到清甜的滋味。

超高質💟 岩手縣帶子

岩手縣帶子係我嘅最愛,仲要大大粒😋好高質嘅食材!

Lamlam👅💟 鰻魚飯

玉子燒🍣🍣 燒得剛剛好,啲蛋仲係好滑。 深海池魚🍣🍣每一塊邊邊位帶有少量魚皮,閃閃亮的銀色,一啲都唔腥而且增加整塊魚肉的魚油香味。光線下半透明感咁,肉質鮮嫩肥美,入口魚油又甘香細膩。 鰤魚背🍣入口即能融化在舌尖之上,唔怪得話係 日本料理裏的頂級食材。肉質甜美,脂膏豐腴, 呢個都係我食過最有質素。 大拖羅🍣🍣 Very...Super ...Yummy!!! 顏色好淺色,近乎偏白,脂肪分佈好像雪花般,富天然魚油脂的甘香,入口即溶。由於脂肪精華味道濃郁,因此店家會建議先品嘗完味道較淡的壽司之後,再品嘗味道肥美的大拖羅。😋😋😋 師傅即場燒🍣🍣 完全感受到師傅們嘅用心💕
玉子燒🍣🍣 燒得剛剛好,啲蛋仲係好滑。

深海池魚🍣🍣

師傅即場燒🍣🍣 完全感受到師傅們嘅用心💕
2023-02-20 73 views
行過路過見到呢間食店➰同一位好耐無見既朋友,黎到百德新街搵野食➰一睇就知係用高級食材製作➰整體都係日系裝潢➰店員態度友善➰見到幾位壽司師父在工作➰透明度高➰呢度主要係omakase 幾有趣決定要係度食 〰️〰️〰️〰️〰️玉子燒〰️〰️〰️〰️〰️超好食喎!佢能做出柔嫩多汁口感,加上甜絲絲既味道,同埋有濃厚既蛋香,好正 平時我地真係非常熱愛甜品,非常之好食性價比高,佢有➰綠茶餅、雲呢拿雪糕、甘酒綠茶醬➰我將綠茶醬加埋晒雪糕同綠茶位,成個口都有好濃郁既綠茶味,佢個雲呢拿雪糕,好重奶味既雲呢拿,係香港都食到咁高質〰️〰️〰️〰️〰️迷你鰻魚飯〰️〰️〰️〰️〰️賣相一碗好簡單既鰻魚飯➰但食落去真係好新鮮➰鰻魚偏軟腍➰上面加入咗鰻魚汁➰咸咸地➰重點係鰻魚味夠香夠濃 〰️〰️〰️〰️〰️赤貝〰️〰️〰️〰️〰️口感好爽➰好新鮮➰除咗新鮮之外真係唔知仲有咩可形容➰親眼睇住師父整➰目賭乾淨又衛生➰赤貝大大塊➰好有滿足感〰️〰️〰️〰️蜜柑鯛〰️〰️〰️〰️加入咗蜜柑➰完全無腥味食到有橘香,新鮮指數十足➰非常易入口真係太好食!✔️衛生 ✔️✔️✔️✔️✔️食物✔️✔️✔️✔️✔️好味✔️✔️✔️✔️✔️滿意 ✔️✔️✔️✔️✔️

〰️〰️〰️〰️〰️玉子燒〰️〰️〰️〰️〰️

〰️〰️〰️〰️〰️迷你鰻魚飯〰️〰️〰️〰️〰️

〰️〰️〰️〰️〰️赤貝〰️〰️〰️〰️〰️

〰️〰️〰️〰️蜜柑鯛〰️〰️〰️〰️

加入咗蜜柑➰完全無腥味食到有橘香,新鮮指數十足➰非常易入口

真係太好食!✔️

衛生 ✔️✔️✔️✔️✔️
食物✔️✔️✔️✔️✔️
好味✔️✔️✔️✔️✔️
滿意 ✔️✔️✔️✔️✔️
2023-02-20 60 views
約左朋友去銅鑼灣的《日本清酒藏所》聚會,餐廳主打清酒🍶和Omakase(廚師發板)。🍶要挑戰把16款清酒一次試過真的少點酒膽都不行🤣$468 有2.5小時任飲16種,好不容易最終我們都試過😎雖然主打清酒 但是!這裡的食物也很高質🥰🍱我都點了一個omakase的套餐 每款食材都很高質很新鮮 完全對得起價錢👍🏻$980的Omakase超多道料理。九州白象拔蚌九州白象拔蚌夠晒新鮮,好爽甜,口感好好👍😋天婦羅帆立貝拼松葉蟹肉香脆的天婦羅帆立貝和紫蘇葉, 再加上蟹肉! 口感香脆, 紫蘇葉獨特的香味中和油膩感,鮮味濃郁,口感特別,值得一試。深海池魚魚肉非常嫩,加上咸咸地既三星漬,有啲咸香,好味。赤貝切到成朵花咁,口感爽甜,非常新鮮,就咁食已經好好味!

雖然主打清酒 但是!這裡的食物也很高質🥰

九州白象拔蚌

九州白象拔蚌夠晒新鮮,好爽甜,口感好好👍😋

天婦羅帆立貝拼松葉蟹肉

深海池魚

魚肉非常嫩,加上咸咸地既三星漬,有啲咸香,好味。

赤貝

切到成朵花咁,口感爽甜,非常新鮮,就咁食已經好好味!
今日老公生日,24孝老婆既我緊係要帶老公食好野,所以就黎到銅鑼灣呢間日式餐廳食omakase,我地簡佐最貴果set,$1600有18道,慢慢食。🤍北海道粒貝呢個好似鮑魚咁,一粒粒既刺身,好爽好鮮好甜,口感味道都一流,出色!🧡天婦羅帆立貝拼海膽呢個好少見,天婦羅帆立貝好好食,炸琴好脆,但咬落就好嫩,又唔油膩,加上冰凍既海膽,又凍又熱既觸感,好特別,好味!💛北海道北寄貝呢個唔係平時見開果啲cheap既北寄貝,係真正北海道新鮮既北寄貝,啲肉係米白色架,好鮮味,爽爽脆脆咁,勁勁勁好味囉!💙燒白子白子係魚既精子,第一次食,真係大開眼界!奶油般嘅口感,細滑豐腴,燒香佐味道更好,少少焦香,有少少鹽調味,好正!🤎黑鯥配螢光魷魚呢個都好少見,魚肉同樣新鮮嫩口,魷魚又煙韌香口,一個好新鮮既配搭呀!❤️大拖羅呢個真係完美,鮮香肥美,油脂十足,食完成口魚香,正到爆呀!

🤍北海道粒貝

🧡天婦羅帆立貝拼海膽

💛北海道北寄貝

💙燒白子

🤎黑鯥配螢光魷魚

❤️大拖羅

呢個真係完美,鮮香肥美,油脂十足,食完成口魚香,正到爆呀!
2023-02-16 62 views
上次黎《日本清酒藏所》食左omakase lunch,覺得唔錯,今次再黎,同男朋友食個$1600的Omakase(廚師發板)。餐廳係銅鑼灣百德新街,招牌用水泥做成,好有特色。因為係地鋪,所以好易搵。餐廳環境好好,裝修明亮,位置鬆動坐得好舒服,另外員工services都非常好,都係令人回頭的原因。北海道粒貝,一粒粒既刺身,一口一粒,好爽好鮮好甜,好過癮。天婦羅帆立貝拼海膽,天婦羅帆立貝外面炸到好脆,裏面好嫩,又唔油膩,好好味,再加埋海膽,又脆又creamy,好特別,好味!金目鯛,成日都聽人話金目鯛好好味,好矜貴。終於有機會食啦!唔會好多油脂,真係爽口唔錯!北海道北寄貝,真係好好食,煙煙韌韌好重既北寄貝味,配合埋青檸更加提升個味,酸酸地又好開胃 成板海膽好新鮮,而且份量十足,入口即化,海膽鮮甜,味道一直係口到轉,超正😋👍鯖魚卷,鯖魚超多,一口咬即爆,真係好驚喜好好食阿,佢外皮燒得好香,鰤魚第一次食,好讚阿!肉質鮮甜、魚脂膏豐腴,果然係頂級食材!大拖羅肥美,油脂豐富,好正好新鮮!!!👍🏻
北海道粒貝,一粒粒既刺身,一口一粒,好爽好鮮好甜,好過癮。
大拖羅肥美,油脂豐富,好正好新鮮!!!👍🏻
2023-02-16 55 views
𩶘魚魚湯夠吸引!唔係講笑!呢一個𩶘魚湯勁鮮甜!俗語有云,通常奶白色嘅魚湯通常都係鮮味十足嘅,呢一個都唔例外!我哋兩個好快就飲晒成碗湯😳玉子燒我愛了!之前一直喺日本食過一間玉子燒之後念念不忘,喺香港試咗好多間都食唔番嗰隻味道,估唔到竟然係呢一間餐廳,可以俾我識得返!感覺上真係幾正宗😌海膽無得頂!幾時都話有海膽就要比滿分!呢度嘅海膽份量十足!再食落口係好香甜嘅味道。感覺上應該係北海道海膽🤩汁燒鰻魚卷好大份!當我哋食到一半飽嘅,師傅竟然遞上咗呢一舊鰻魚卷,我的天呀!真係一啖都食唔晒😋赤貝好大隻!食落肉質爽厚,海水以及鮮甜味濃郁😙右口魚魚邊最好味!裙邊位置正正係成條魚最肥美的部份😍
𩶘魚魚湯夠吸引!
玉子燒我愛了!
海膽無得頂!
汁燒鰻魚卷好大份!
赤貝好大隻!
食落肉質爽厚,海水以及鮮甜味濃郁😙
右口魚魚邊最好味!
裙邊位置正正係成條魚最肥美的部份😍
岩手縣帶子🍤🍤🍤非常之清甜可口, 肉質非常之嫩滑,面頭仲有少少黑色嘅調味料,有啲似黑松露,為呢塊壽司提鮮不少。 深海池魚 配三星漬🍤🍤🍤口感脂厚油香, 食後口留有魚油甘香。肉質半透明,非鮮嫩肥美。 吞拿魚赤身🍤🍤🍤 好新鮮!好回味🤞 大拖羅🍤🍤🍤顏色好淺色,近乎偏白,脂肪分佈好像雪花般,脂肪分佈好像雪花般,好自然而帶有不規則花紋,肉身略為微微偏淡粉紅。富天然魚油脂的甘香,入口即溶。專登留到最後先食,入口即溶。🤞🤞 冬瓜乾卷🍤🍤🍤 食落非常之解膩, 冬瓜乾清甜,冬瓜好似醃製過,製作成小飯糰卷,食法好創新。🤞
岩手縣帶子🍤🍤🍤

吞拿魚赤身🍤🍤🍤 好新鮮!好回味🤞

同男朋友銅鑼灣睇完戲,行行下兩個不約而同咁話不如食日本野😂,跟住諗返起講左好耐都未去食Omakase!今次勁好彩walk in都食到呢間日本清酒藏所🥹lucky day🫶🏻🔸🔸九州白象拔蚌🔸🔸象拔蚌刺第一次試,好新鮮,入口又爽甜!果然係九州出產😘🔹🔹阿波尾雞扒🔹🔹雞扒好滑,夠大大塊之餘,仲好貼心切好咗。🔸🔸𩶘魚魚湯🔸🔸唔會太咸,又飲到魚鮮味,好飲過味噌湯100倍!🔹🔹大拖羅🔹🔹超肥厚嘅大拖羅,入口勁滿足❤️🔸🔸深海池魚🔸🔸魚油香味特別濃郁,賣相顏色都相當精緻吸引。呢餐食左$980🥹不過淨係食材嘅質量,加上師傅嘅服務,各方面係完全值得比呢個價錢🫶🏻開心嘅。

🔸🔸九州白象拔蚌🔸🔸

象拔蚌刺第一次試,好新鮮,入口又爽甜!果然係九州出產😘

🔹🔹阿波尾雞扒🔹🔹

雞扒好滑,夠大大塊之餘,仲好貼心切好咗。

🔸🔸𩶘魚魚湯🔸🔸

唔會太咸,又飲到魚鮮味,好飲過味噌湯100倍!

🔹🔹大拖羅🔹🔹

超肥厚嘅大拖羅,入口勁滿足❤️

🔸🔸深海池魚🔸🔸

魚油香味特別濃郁,賣相顏色都相當精緻吸引。

2023-02-14 43 views
考完試準備食返餐好,為自己慶祝一下🥂上網見到新開既日式料理🍻主打為刺身、壽司為主,係銅鑼灣地點較為方便環境寛敝,日式感較重🌸主要以售賣高級食材為主北海道水八爪魚🐙八爪魚高蛋白低脂肪,出面食開都比較貴,肉質紮實,好有彈性,咬落去魚味好濃,口感勁好,呢度物超所值,值回票價 🙇🏼‍♂️九州白象拔蚌🐚味道濃厚又鮮甜,而且充滿著海水既味道,口感爽脆利落,聽聞日本人最鍾意食,當然我都鍾意😂這個一碟上有幾種唔同款🌻多重味道及不同口感《富山烤白蝦》烤得香脆,濃濃既白蝦味,沒有多餘油份同油益,技術做得出色《明太子沙律》濃濃既明太子味道,好食到停不下《薯仔沙律》外形吸引好特別,一整口食落去,不同凡響《酒盜芝士》飲開清酒就一定要配上酒盜芝士,口味較重,主要是使用像鮪魚、鰹魚等魚類或是海蔘等海鮮的內臟,使用鹽醃漬、發酵熟成之後的一種下酒小菜赤貝🪸外表橙紅色,色澤好新鮮,食落去肉質爽厚,鮮味十足🌹咁大個都未食過咁有品質既刺身,真係令我好難忘,值得推薦 🌹
考完試準備食返餐好,為自己慶祝一下🥂上網見到新開既日式料理🍻主打為刺身壽司為主,係銅鑼灣地點較為方便
環境寛敝,日式感較重🌸主要以售賣高級食材為主
北海道水八爪魚🐙
九州白象拔蚌🐚

這個一碟上有幾種唔同款🌻多重味道及不同口感
《明太子沙律》濃濃既明太子味道,好食到停不下
《薯仔沙律》外形吸引好特別,一整口食落去,不同凡響
赤貝🪸
外表橙紅色,色澤好新鮮,食落去肉質爽厚,鮮味十足🌹

咁大個都未食過咁有品質既刺身,真係令我好難忘,值得推薦 🌹
呢間日本餐廳係銅鑼灣,見到呢度有omakase,我就忍唔住要黎試下啦!今次食既係$980既餐,好豐富。前菜有我最中意既北海道水八爪魚🐙我本身超中意食八爪魚,今次食既就好新鮮,八爪魚分開咗吸嘴同埋八爪魚薄片,八爪魚薄片好嫩,吸嘴位置就好爽脆,點埋少少醬汁黎食味道更鮮,好正🤭另外都算係半前菜既有天婦羅帆立貝拼松葉蟹肉🦀第一次食天婦羅既帆立貝,原來咁好食,帆立貝整做天婦羅都完全無失去本身既鮮嫩,反而口感更好,又脆又嫩,好特別,加埋一梳梳既蟹肉,更加鮮甜🤤壽司都好多款,我最中意就係海膽、大拖羅、鰤魚背同埋深海池魚🍣海膽好鮮甜,完全唔會有腥味,配埋紫菜脆脆仲好食;大拖羅入口即溶,鮮味十足;鰤魚背都好嫩好特別,深海池魚無咁嫩但一樣咁鮮,又有調味,全部都好好食囉🤩
同男朋友行街發現到有一間新開的,食壽司的,見到環境好靚好吸引,又好夠情調,啱晒二人拍拖地方係入面仲見到好大既酒櫃,入面有好多唔同種類既清酒,而且佢晚市係放題仲好抵食第一時間職員好好禮貌,招呼我地坐好,咁啱坐係廚師附近,睇住佢整好有安全感壽司師父真係唔簡單,長期對手都要濕水,都要好乾淨《$1600 餐》{北海道北寄貝}呢個係來自於北海道既北寄貝,好有海水味,超新鮮,成個北寄貝既味都好明顯,係即日運送咁新鮮,{天婦羅帆立貝拼海膽}意想不到海膽係好似流心一樣,而且睇得出係好鮮,食落去完全唔會過腥只有海膽佢既原汁原味,同埋食到有海水味道,接觸到大自然既感覺,好清新{金目鯛}平時比較少食,都係我第一次食,第一次食既金目鯛,真係爽口唔錯,印像好好{燒白子}呢個位好正,入口即溶又爽滑,味道好鮮甜,質感有點似海膽,加埋青檸汁,酸酸地好易入口,平時要係有質素既餐廳先有得食{長崎縣赤鯥魚}呢個真係要介紹一下,火侯方面做得好好,仲有好豐富既油脂,入口棉棉質感似魚腩,好香好滑{北海道黑邊鮑魚}值得讚,Size夠厚,食落好爽,仲有好香既鮑魚味道,真係呢度先食到,多手加埋鼓油食,味道不失 {鯖魚卷}顏值高,值得打
壽司師父真係唔簡單,長期對手都要濕水,都要好乾淨

《$1600 餐》

{北海道北寄貝}

{天婦羅帆立貝拼海膽}

{金目鯛}

{燒白子}

{長崎縣赤鯥魚}

{北海道黑邊鮑魚}

{鯖魚卷}

顏值高,值得打卡,鯖魚超多,一口咬真係好驚喜好好食阿,佢外皮燒得好香,雖然開始食到飽飽地,但仍然食得出好有水準,飽肚都要照食

{鰤魚}

又名青魽魚、平安魚、油甘魚,日本常用既日式料理,好讚阿!吃起來肉質鮮甜、脂膏豐腴,是日本料理中的頂級食材

係度食到超有水準既日式料理,平時工作咁辛苦,得閒食一餐好,享受一下🙊
2023-02-10 71 views
‪- ̗̀ ‪𝑯𝒂𝒑𝒑𝒚 𝒃𝒊𝒓𝒕𝒅𝒂𝒚  ̖́-今日特登同屋企人嚟到呢間餐廳度慶祝🎂💯餐廳職員服務一流!細心留意我哋嘅需要👍🏻🍣介紹吓今日食過嘅壽司先!1️⃣甜蝦配蝦膏蝦肉:加咗蝦膏嘅甜蝦壽司更加味道濃郁。2️⃣赤貝:咬落去肉質彈牙。3️⃣吞拿魚赤身:赤身含脂量少、肉質實、有咬口。4️⃣北海道八爪魚拼吸盤:吸盤煙煙韌韌幾好食!5️⃣蜜柑鯛:係我最愛嘅魚種!因為食落嘅味道真係好鮮甜6️⃣岩手縣帶子:我老公最鍾意就係食帶子,佢話呢度嘅帶子好肥大7️⃣大拖羅:呢度嘅大拖羅同我哋喺日本食嘅真係有得揮!太正了8️⃣Bb銀雪魚:肉質較嫩。9️⃣深海池魚:母親就最愛食呢款,佢話味道比較重。🔟海膽:好甜美,想encore多一舊。1️⃣1️⃣間八魚:食落嘅口感有少少似三文魚。1️⃣2️⃣右口魚邊:我好鍾意食左口魚邊!因為油脂含量勁多,夠晒邪惡。1️⃣3️⃣冬瓜乾卷:用冬瓜乾做卷,幾別致。另外最特別嘅仲有一個迷你鰻魚飯😍,食晒成餐飯其實已經好飽㗎啦,但係身為鰻魚fans嘅,我真係幾飽都要食晒呢碗飯!因為真係好好味!鰻魚燒得好香!鰻魚汁嘅份量都好足夠❤️另外呢間餐廳有好多唔同嘅清酒可以任飲,只係$468/位,勁抵‼️
🍣介紹吓今日食過嘅壽司先!
1️⃣甜蝦配蝦膏蝦肉:加咗蝦膏嘅甜蝦壽司更加味道濃郁。
2️⃣赤貝:咬落去肉質彈牙。
3️⃣吞拿魚赤身:赤身含脂量少、肉質實、有咬口。
4️⃣北海道八爪魚拼吸盤:吸盤煙煙韌韌幾好食!
5️⃣蜜柑鯛:係我最愛嘅魚種!因為食落嘅味道真係好鮮甜
8️⃣Bb銀雪魚:肉質較嫩。
9️⃣深海池魚:母親就最愛食呢款,佢話味道比較重。
🔟海膽:好甜美,想encore多一舊。
1️⃣1️⃣間八魚:食落嘅口感有少少似三文魚。
1️⃣3️⃣冬瓜乾卷:用冬瓜乾做卷,幾別致。

2023-02-09 65 views
終於升職啦🥹係呢間公司做左幾年終於等到呢日,即刻請個朋友食飯😭佢支持左我好耐。我地就約左去食Omakase❤️壽司篇🍣蜜柑鯛,入口一啲都唔腥,特別嘅刺身。岩手縣帶子,帶子入口好清甜。間八魚,食材非常新鮮。深海池魚 配三星漬,配搭非常完美。Bb銀雪魚,魚肉特別滑嫩。甜蝦配蝦膏蝦肉,鍾意食蝦嘅唔可以錯過。吞拿魚赤身,味道都相當唔錯。大拖羅,勁滿足大啖食,好肥美。右口魚邊,魚油香味突出,罕有嘅刺身。吞拿魚蓉卷,簡簡單單嘅配搭都足以好食。其他小食篇🫶🏻玉子燒蛋味非常香濃,入口甜甜地。迷你鰻魚飯,鰻魚冇乜骨,而且好夠味。北海道八爪魚拼吸盤,煙煙韌韌好有咬口。以上套餐價錢係💲6️⃣8️⃣0️⃣

壽司篇🍣
蜜柑鯛,入口一啲都唔腥,特別嘅刺身
岩手縣帶子,帶子入口好清甜。
間八魚,食材非常新鮮。
深海池魚 配三星漬,配搭非常完美。
Bb銀雪魚,魚肉特別滑嫩。
甜蝦配蝦膏蝦肉,鍾意食蝦嘅唔可以錯過。
吞拿魚赤身,味道都相當唔錯。
大拖羅,勁滿足大啖食,好肥美。
右口魚邊,魚油香味突出,罕有嘅刺身
吞拿魚蓉卷,簡簡單單嘅配搭都足以好食。
其他小食篇🫶🏻
玉子燒蛋味非常香濃,入口甜甜地。
迷你鰻魚飯,鰻魚冇乜骨,而且好夠味。
北海道八爪魚拼吸盤,煙煙韌韌好有咬口。

以上套餐價錢係💲6️⃣8️⃣0️⃣
畀喺銅鑼灣百德新街角發現到一間新餐廳,有啲類似日本居酒屋,我見餐牌好多特色食物,於是我就 抱住心大心細入咗去。。。 餐廳裏面坐位非常闊落,感覺好舒適,而且侍應好殷勤。 北海道北寄貝🍘🍙 好鮮甜 而且肉厚 天婦羅帆立貝拼松葉蟹肉🍘🍘🍙🍘  估唔到出嚟嘅咁夾 汁燒鰻魚卷🍘🍘🍙🍘 配搭紫菜簡直冇得頂!鰻魚肥美肉嫩,厚度適中。用紫菜將其捲入當中,一口送入口,紫菜又脆,鰻魚又嫩滑。 鰤魚背🍘🍙🍘肉質甜美,脂膏豐腴,入口即能融化在舌尖之上,是又係日本料理裏的頂級食材。 呢個都係我第一次食。 📝 好耐冇去過咁有質素 嘅香港居酒屋, 佢哋師傅專登用啲好簡樸,好粗獷嘅碗碟, 碗碟顏色 多數都用自然系顏色。 可能目的都是想客人將專注力放在食物原本的味道上。 心態幾好!!! 職員有殷勤!廚師烹調手法亦都用心!
北海道北寄貝🍘🍙 好鮮甜 而且肉厚
天婦羅帆立貝拼松葉蟹肉🍘🍘🍙🍘  估唔到出嚟嘅咁夾