2020-07-16
Samsen 有兩間分店 今次試嘅係灣仔呢間 雖然唔係喺正peak hour 去 但係都要排隊 大概排咗半個鐘左右 餐廳外面冇遮無掩 正午時分都真係唔係講笑地曬🥵 見OR 好多人講到佢係全香港No.1 自然對佢有啲期望 食完嘅感想係 : 「嗯!有和牛嘅船麵」 唔係話唔好食 但就係一塊好食嘅和牛放喺碗船麵到 😐呢碗麵絕對係足料嘅 塊和牛都幾好 牛腩都係好滑 肉丸份量都唔少 但我覺得麵質就冇乜特別啦 湯底就好濃嘅 食完都唔會話好口渴應該咁講先啱 啲料係靚嘅 但我會rather拎塊和牛去燒/打邊爐 咁樣加塊和牛 真係唔會覺得特別對碗船麵有啲咩大幫助 除咗可以賣貴啲之外🤭感覺到間餐廳係真材實料嘅 用料係上乘 不過睇吓你自己會唔會追求食船麵嘅時候咁extra 要食和牛 試一次係ok嘅 但我諗我都係prefer 食碗60零蚊嘅船麵 多過呢碗百幾蚊嘅和牛船麵 🧐