2017-01-26
今日係姊妹聚餐生日飯,揀左位於尖沙中港城內嘅沙嗲軒。 當時訂左7點半嘅位,去到只係得幾台人係度,幾安靜一坐低就上左一兜卜卜脆片,微辣香口,不自覺食唔停口是日5個人,決定叫個新年套餐,另再加幾款小菜。先上肉骨茶,味道香濃,肉排好林身,好味好補身嘅感覺!再上啦沙湯面,湯好好味,入面有蝦,魚旦,豆卜等,正新年要撈起🔥, 材料新鮮,有8款醬汁俾你自己撈, 要好好控制落醬汁嘅多少,好影響碟撈起嘅味道,啲羅卜絲頗吸汁,建議慢慢落,不夠味先加再上個麥皮蝦,超級好味!!!好味到連蝦壳都炸到卜卜脆,可以食埋!!!黎多個炒羅卜糕粒,味道頗濃,野味之選,不過羅卜糕可能太細粒,所以太林!!食完啲濃味野,即刻要整返杯青檸梳打,爽!再上雞牛豬串燒3兄弟,味度不錯最尾上多個炒芥蘭作結,菜嫩好味!!今餐真係大滿足,過個肥年
一坐低就上左一兜卜卜脆片,微辣香口,不自覺食唔停口 是日5個人,決定叫個新年套餐,另再加幾款小菜。
先上肉骨茶,味道香濃,肉排好林身,好味好補身嘅感覺! 再上啦沙湯面,湯好好味,入面有蝦,魚旦,豆卜等,正 新年要撈起🔥, 材料新鮮,有8款醬汁俾你自己撈, 要好好控制落醬汁嘅多少,好影響碟撈起嘅味道,啲羅卜絲頗吸汁,建議慢慢落,不夠味先加 再上個麥皮蝦,超級好味!!!好味到連蝦壳都炸到卜卜脆,可以食埋!!! 黎多個炒羅卜糕粒,味道頗濃,野味之選,不過羅卜糕可能太細粒,所以太林!! 食完啲濃味野,即刻要整返杯青檸梳打,爽! 再上雞牛豬串燒3兄弟,味度不錯 最尾上多個炒芥蘭作結,菜嫩好味!! 今餐真係大滿足,過個肥年