近排天氣真係太熱☀️☀️!搞到個人冇乜胃口,乜嘢都唔想食😣。今日放假同朋友出嚟旺角行街,見到一間桃紅色嘅招牌嘅外賣店,非常搶眼,於是就去入去睇下見到友好特色加水果奶昔,仲要"買一送一",非常吸引,於是我同朋友就揀左兩杯奶昔 同兩個窩夫試下!⭐紐西蘭奇異果奶昔⭐越南紅火龍果薄荷奶昔🥑🧇澳洲牛油果窩夫🥭🧇台灣愛文芒果窩夫奶昔同窩夫材料新鮮又豐富,奶昔一杯超足料純天然的 奶昔就可以拎住飲了;窩夫仲係每日新鮮製作,配搭得仲好好味,而且賣相仲勁靚又精緻,打卡真係一洗📸!真係好有驚喜!喺熱辣辣嘅夏天☀️,飲杯奶昔感覺清涼,窩夫味道又fresh, 真係值得推介👍🏻

⭐紐西蘭奇異果奶昔
⭐越南紅火龍果薄荷奶昔
🥑🧇澳洲牛油果窩夫
🥭🧇台灣愛文芒果窩夫

2024-07-14
2024-07-20 261 views
俾佢個買一送一吸引咗,最後揀咗牛油果奶昔,同埋芒果奶昔。牛油果奶昔加咗$5加咗啲開心果碎。芒果奶昔就加咗桃膠。問咗店員,甜度係冇得揀嘅。一飲落口,真係太甜,已經食唔出果味。第二係飲呢杯嘢都幾唔方便,好彩我屋企喺附近可以拎返屋企飲,打開個蓋發現其實佢都好多料,不過如果喺條街食就真係唔太方便啦。同埋因為實在係太甜,飲嘅時候,淨係飲到甜味材料嘅味道完全冇去到杯嘢飲度。不過再講多次,的確有好多料!不過要讚嘅係店員都好積極,好有禮貌去介紹佢嘅產品,但係始終價錢太貴,買一送一試一次都OK,應該唔會再有下次。
豉油街又開咗一間新嘅飲品店,以健康Milkshake做主題; 大大杯、超足料嘅時令水果。呢期榴槤、芒果當造就叫咗杯招牌泰國金枕頭榴槤奶昔同澳洲牛油果奶昔試吓~每杯奶昔仲可以選擇唔同配料,增加口感。包括桃膠、奇亞籽、西米,等等。足料到放喺度影一陣相就多到滿瀉😳 建議先飲牛油果,因為榴槤比較濃味。啖啖都是鮮果的味道,再飲榴槤簡直齒頰留香🤤另外趁優惠期間加購多兩個窩夫。揀咗台灣愛民芒同埋榴槤(Again 😝) 連窩夫都配以不同配料,建議都係食咗芒果先,之後再食榴槤窩夫。就算放耐咗都能保持外脆內軟蛋香濃郁~新張期間即日至7月31號,奶昔更買一送一好抵呀,快啲去試下~📍SHAKE!T (旺角)旺角豉油街25-31號地下4A號舖

📍SHAKE!T (旺角)
旺角豉油街25-31號地下4A號舖
2024-07-18 76 views
又到媽咪Metime同朋友行街~行行下發現左旺角新開左間奶昔窩夫🧇外賣店即刻想試下~我哋落單叫左👇🏻👇🏻意大利特濃朱古力🍫奶昔朱古力🍫窩夫2款既朱古力🍫味都好濃郁,有cream有奶 口感好滑 朱古力愛好者一定好鐘意,最中2佢即叫即整 新鮮熱辣好好味 🤤台灣愛文芒果🥭奶昔泰國金枕頭榴連窩夫今次想大讚榴連窩夫 真係重量級,好香好好食👏🏻成件窩夫都好夾 中2食榴連既就五好錯過啦✅✅窩夫上加左西米同埋桃膠 太特別了❣️芒果奶昔真係勁消暑 我哋行完街 飲佢勁解渴酸酸甜甜 有埋西米 似楊枝甘露😌😌夏日炎炎 真系勁適合阿
又到媽咪Metime同朋友行街~
行行下發現左旺角新開左間奶昔窩夫🧇外賣店
即刻想試下~

我哋落單叫左👇🏻👇🏻
意大利特濃朱古力🍫奶昔
朱古力🍫窩夫

台灣愛文芒果🥭奶昔
泰國金枕頭榴連窩夫

.最近天氣真係熱到飛起♨️♨️行兩步就溶🫠比我見到間旺角新開的奶昔店諗都唔使諗就試試佢.奶昔都係用新鮮生果🥑🥝🥥🍎🍌做嘅而且個cream係自家製特別香滑smooth奶昔仲可以自選topping每款奶昔可揀嘅topping都唔同㗎真係精心配搭過好有heart🫶🏼.🌟 泰國TP金枕頭榴槤奶昔嘩😳好好好濃郁🫡🫡好香嘅榴槤味上面加咗榴槤蓉加咗亞麻籽做topping有少少似芝麻,飲落去更加香口.🌟日本抹茶奶昔有少少似我平時飲開嘅抹茶latte抹茶味比較濃加埋桃膠做topping口感滑捋捋,更加有層次成個感覺提升咗.其實唔止奶昔店內仲有窩夫可買做點心都唔錯㗎.澳洲牛油果窩夫🥑🧇以新鮮水果即場製造來自澳洲嘅牛油果🥑特別香口軟熟牛油果香特別出加埋新鮮製造嘅窩夫🧇再加埋桃膠啊,亞麻籽啊仲有特別嘅卡士達醬每一啖都係新鮮嘅料🥰口感好有層次,食落都幾refreshing.台灣愛文芒果窩夫🥭🧇有新鮮芒果🥭熱情果,亞麻籽同西米芒果酸酸甜甜的🤗🤗加埋其他嘢一齊出奇地夾🫢Yummy 🤗.即日起至7月31號milkshake系列仲做緊買一送一而且買奶昔🥤加窩夫🧇combo仲可以減$15炎炎夏日☀️ 快啲搵埋friend一齊嚟
[SHAKE !T]
嘩😳好好好濃郁🫡🫡
好香嘅榴槤味
上面加咗榴槤蓉
加咗亞麻籽做topping
有少少似芝麻,飲落去更加香口
🌟日本抹茶奶昔
有少少似我平時飲開嘅抹茶latte
抹茶味比較濃
加埋桃膠做topping
口感滑捋捋,更加有層次
成個感覺提升咗
以新鮮水果即場製造
來自澳洲嘅牛油果🥑特別香口軟熟
牛油果香特別出
加埋新鮮製造嘅窩夫🧇
再加埋桃膠啊,亞麻籽啊
仲有特別嘅卡士達醬
每一啖都係新鮮嘅料🥰
口感好有層次,食落都幾refreshing
台灣愛文芒果窩夫🥭🧇
有新鮮芒果🥭熱情果,亞麻籽同西米
芒果酸酸甜甜的🤗🤗
📍旺角豉油街25-31號地下4A號舖
2024-07-08
  • 泰國TP金枕頭榴槤奶昔
2024-07-17 111 views
近月有一家創意小店Shake !t落戶旺角,主打純天然的奶昔和新鮮現製的窩夫,吸引到不少年青人排隊購買,而我們看到也很想詆試一下,當日平日下午到豉油街,只見到一兩個客人,當然不能錯過,在眾多不同系列的奶昔和窩夫中挑選了各兩款😉✏️位置(9/10):豉油街中間位置,非常易找亦常常會經過✏️環境(8/10):外賣店整整齊齊,乾淨衛生✏️服務(9/10):店員超有心機製作,精美而吸引✏️食物(9/10):味道果然很不錯,奶昔更是很飽肚🌟澳洲牛油果奶昔 - $55據說奶昔是用優質時令的水果製作,然後加入新鮮牛奶,還有每日新鮮自家製忌廉,純天然亦足料。店家的奶昔有水果、經典、咖啡或茶及田園四大系列,款式選擇多,水果更會按季節推出時令口味,因此常常會有驚喜😃我選了牛油果奶昔,牛油果味相當香濃,吃得出很新鮮,口感幼滑,味道鮮甜,份量多,讓人十分滿足😍🌟泰國TP金枕頭榴槤奶昔 - $75太太是榴槤控,當然要試試店家的榴槤奶昔,榴槤味道濃郁,明顯是用新鮮榴槤肉製作,奶昔香滑中帶超香果味,絕對可用齒頰留香形容,太太很喜歡🥰🌟台灣愛文芒果窩夫 - $50店員說窩夫選用新鮮雞蛋及優質麵粉製作,絕不用蛋粉或蛋漿,配合自

✏️位置(9/10):豉油街中間位置,非常易找亦常常會經過
✏️環境(8/10):外賣店整整齊齊,乾淨衛生
✏️服務(9/10):店員超有心機製作,精美而吸引
✏️食物(9/10):味道果然很不錯,奶昔更是很飽肚
🌟澳洲牛油果奶昔 - $55

🌟泰國TP金枕頭榴槤奶昔 - $75

🌟台灣愛文芒果窩夫 - $50
店員說窩夫選用新鮮雞蛋及優質麵粉製作,絕不用蛋粉或蛋漿,配合自家製香濃的卡士達醬。共有鮮果、經典及巴馬臣芝士三大系列,款式選擇不少😁
太太選了芒果口味,窩夫本身不算香脆,中間及頂層放入大量自家製卡士達醬令口感香滑。芒果味香及鮮甜,再加入焦糖、爆珠及百香果,味道很不錯😋

🌟焦糖爆谷卡士達醬窩夫 - $50
我選了這款有大量焦糖爆谷及卡士達醬的口味,看上去已經很吸引及療愈,香甜惹味,同時也是打卡的名物😆

🏠Shake !T
📬旺角豉油街25-31號地下4A號舖
2024-07-12
$115 (Other)
2024-07-16 46 views
當成街都係茶飲,俾我係旺角搵到間美式Milkshake🥤奶昔同窩夫可以一SET嗌,點咗「地捫香蕉奶昔」、「越南紅火龍果薄荷奶昔」、「原味Custard窩夫」、「台灣愛文芒果窩夫」,食完真係飽咗,可以當lunch🤣奶昔唔係平常好杰好厚個種,加咗新鮮水果變得輕盈,適合香港呢種熱到暈要大量補水嘅天氣💦 水果種類都好新穎,火龍果、牛油果、芒果、金枕頭、木瓜我樣樣都想試喎🥑🥭🍌 材料天然做出黎唔會好甜❤️ 唔好水果又可以揀🍫經典系列、☕️咖啡或茶系列、🥗田園系列,我就覺得岩鹽焦糖、港式豆腐、黑芝麻好吸引喇☕🍵🍫 店家每日新鮮自製Cream 好有心呀🥛窩夫用優質麵粉+新鮮雞蛋製作,啖啖充滿濃濃蛋香🥚 面頭嘅自製Custard勁似炒滑蛋我鍾意🍳;鮮果系列幾足料,真係舖咗一座小山嘅芒果,加埋其他配料口感唔錯👍🏻!下次可以試埋🧇經典系列、🧀巴馬臣芝士系列!新開張未係好多人,唔洗排隊,可以一試。
當成街都係茶飲,俾我係旺角搵到間美式Milkshake🥤

新開張未係好多人,唔洗排隊,可以一試。
Shake !t 提供多種不同系列的奶昔和窩夫供顧客選擇。奶昔有4大系列,包括水果系列、經典系列、咖啡或茶系列和田園系列;窩夫則有3大系列,包括鮮果系列、經典系列和巴馬臣芝士系列。店家會不時推出新產品,水果亦會依據季節推出,例如最近推出木瓜奶昔~泰國TP金枕頭榴槤奶昔 $75奶昔是以當造的水果製作,每杯都會加入新鮮牛奶,不會太甜,製作出足料純天然的奶昔。榴槤奶昔用料實在,還鋪滿了榴槤蓉,可以外加一種topping,小編選擇了西米粒,整體賣相精美。澳洲牛油果奶昔 $55牛油果奶昔口感滑順,品嚐到淡淡的牛油果香,配搭桃膠可謂是夏日炎炎的好選擇。泰國TP金枕頭榴槤窩夫 $65因為太喜歡榴蓮所以窩夫選擇了同樣的口味,窩夫即叫即製,蛋香味濃,同樣鋪滿了榴槤蓉、桃膠、西米粒和奇亞籽。台灣愛文芒果窩夫 $50窩夫每日新鮮製作,採用新鮮雞蛋,愛文芒果再配搭店家自製的卡士達醬,甜甜蜜蜜。
Shake !t 提供多種不同系列的奶昔和窩夫供顧客選擇。
泰國TP金枕頭榴槤奶昔 $75
澳洲牛油果奶昔 $55
泰國TP金枕頭榴槤窩夫 $65
台灣愛文芒果窩夫 $50
2024-07-16 53 views
炎炎夏日,行到身水身汗,行過見到呢間舖做緊買一送一優惠,梗係要買嚟試啦!平時一杯奶昔40-50蚊杯,都唔係咁捨得!紅紅的門面好吸引!奶昔買一送一,梗係要揀王牌飲品啦!我哋叫咗 #澳洲牛油果奶昔,身為牛油果fans,梗係要試啦!我覺得最特別嘅係奶昔可以加一款 toppings,亞麻籽/奇亞籽/桃膠/西米/開心果仁等等⋯另外再加一款 topping 加$5。每款奶昔可以加嘅 toppings 都有機會唔同,店舖已經係 mix and match 好,只要你加指定 toppings,都一定會覺得好好味!另一杯就叫咗 #台灣愛文芒果奶昔,滿滿嘅芒果肉加牛奶,店主堅持唔會加冰,但每杯奶昔都好夠凍,我哋行咗兩條街杯奶昔都仲係凍㗎!真係解暑又解渴。除咗奶昔,仲要試埋佢嘅窩夫,窩夫有 #鮮果系列、#經典系列、#巴馬臣芝士系列,真係由新鮮水果,到經典醬料,再到咸點款式都有!抹茶迷必試 #抹茶卡士窩夫,濃濃蛋香嘅窩夫,配上自家製嘅卡士達醬,仲有抹茶醬,抹茶粉,真係每一啖都食到滿滿嘅抹茶口味。阿囡就揀咗 #喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫,見到啲爆谷小朋友就超開心,配埋卡士達醬,成舊唔會好甜又真係唔錯。附上奶昔 & 窩

紅紅的門面好吸引!

奶昔買一送一,梗係要揀王牌飲品啦!

附上奶昔 & 窩夫嘅餐牌。

而買一送一特別優惠,即日做到去7月31日咋!要試就要趁優惠去買嚟試下!
2024-07-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2024-07-16 50 views
旺角最近出現咗一間人龍店 SHAKE!T,佢哋主打兩樣嘢👇1. 用新鮮生果🥑加牛奶🥛製作奶昔。請注意,係每杯都會加入大量生果,而不會加水溝淡🥰。台灣愛文芒果奶昔 $60不計成本用台灣愛文芒🥭,芒果味十分香濃😋。意大利特濃黑朱古力奶昔 $45除咗生果味奶昔,一般奶昔都做得非常出色😍,就好似呢杯咁,朱古力味🍫非常香濃😋。2. 用新鮮嘅雞蛋🥚同埋優質嘅麵粉,每日新鮮製造嘅窩夫🧇。喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫 $35由於窩夫係即叫即製,所以需要耐心等待🥰,焦糖味香濃,上面加了爆谷增加了口感😍。巴馬火腿芝士窩夫 $50份量都幾大,面頭佈滿咗巴馬火腿🥓、火箭菜🥬、芝士🧀,入面仲有牛油果🥑,充滿了驚喜🥰。店鋪而家做緊新張優惠,奶昔買1️⃣送1️⃣,由即日起做到7月31日,大家千祈唔好錯過啦🥰。
旺角最近出現咗一間人龍店 SHAKE!T,佢哋主打兩樣嘢👇

台灣愛文芒果奶昔 $60
不計成本用台灣愛文芒🥭,芒果味十分香濃😋。

意大利特濃黑朱古力奶昔 $45

2. 用新鮮嘅雞蛋🥚同埋優質嘅麵粉,每日新鮮製造嘅窩夫🧇。

喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫 $35

巴馬火腿芝士窩夫 $50

2024-07-05
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Other
旺角近期新開主打奶昔同窩夫小店🫶🏻新開張期間小店有啲優惠可以留意下佢地嘅ig🥰🔺中國烏龍茶奶昔 $50第一次見到奶昔有烏龍茶口味就試吓了🤭配料選擇咗西米令成杯奶昔更有口感🤲🏻而烏龍茶茶味都偏濃的但飲到最尾感覺就淡咗啲~🔺台灣愛文芒果奶昔 $60奶昔有超多芒果而且都頗甜的🥭而配料同樣都揀咗西米感覺有點似芒果西米露😹唯一比較可惜的是奶昔唔係芒果底係普通奶昔🥹但芒果真係好足料!!🔺台灣愛文芒果窩夫🧇$50窩夫有超多配料包括有愛文芒果🥭熱情果,桃膠同西米真係每一啖都係料🤪芒果同樣都係甜!!而窩夫係即叫即整的🫶🏻但太多料的關係就唔太食到窩夫的本體但係係夾的🤍

🔺中國烏龍茶奶昔 $50

🔺台灣愛文芒果奶昔 $60

🔺台灣愛文芒果窩夫🧇$50
2024-07-14 26 views
呢間新開嘅店舖以天然、健康為本... 主打各式奶昔及窩夫!  奶昔用咗大量新鮮當造嘅水果同埋鮮奶即order即打... 冇加冰溝淡!  好似我同朋友order咗【泰國TP金枕頭榴槤奶昔】同埋【台灣愛文芒果奶昔】... 飲落去啖啖絲滑... 非常香濃又唔會過甜!  而且仲可以自選一款免費Topping... 有奇亞籽呀、桃膠之類... 好健康呢!☘️ 奶昔選擇好多... 除咗水果系列... 仲有經典系列、咖啡或茶系列及田園系列!等緊整奶昔期間... 見到人地order嘅窩夫幾趣緻而且陣陣蛋香... 於是心癢癢又order埋!🤭我同朋友都係芒果迷、榴槤迷... 所以窩夫都係揀返【台灣愛文芒果窩夫】丶【泰國TP金枕頭榴槤窩夫】!😝窩夫上面除咗生果同topping... 仲有一層自家製custard cream... 好creamy! 窩夫就有鮮果系列、經典系列同埋咸食嘅巴馬臣芝士系列... 真係好特別!  新張期做緊買一送一(至31/7/24) 搵日行過再試吓先!
呢間新開嘅店舖以天然、健康為本... 主打各式奶昔及窩夫!

TakeAway
2024-07-13 31 views
今日去咗旺角行街,途經見到有一間新開嘅賣奶昔同埋窩夫舖頭~甜品控嘅我當然要試吓啦!我哋選擇咗;意大利咖啡奶昔 配自選OREO $50日本抹茶奶昔 配自選 桃膠 $60 泰國TP金枕頭榴槤窩夫 $65巴馬火腿芝士窩夫 $50奶昔&窩夫都有多種口味~奶昔用咗當造&新鮮水果製作,每杯都會加入大量水果&新鮮牛奶,不會加冰溝淡~佢哋仲係自製Cream,可以自選一款自己喜歡嘅Topping(免費)~窩夫每日新鮮製造,而且用優質麵粉&新鮮雞蛋,佢哋仲有自家製卡士達醬~
今日去咗旺角行街,途經見到有一間新開嘅賣奶昔同埋窩夫舖頭~
甜品控嘅我當然要試吓啦!
我哋選擇咗;
意大利咖啡奶昔 配自選OREO $50
日本抹茶奶昔 配自選 桃膠 $60
泰國TP金枕頭榴槤窩夫 $65
巴馬火腿芝士窩夫 $50

奶昔&窩夫都有多種口味~

Shake !t 旺角📍新開奶昔、窩夫專門店主打當造新鮮水果製成奶昔🥛同窩夫🧇🥛奶昔口眾多~一共四個系列🥑水果系列🍫經典系列☕️咖啡或茶系列🥗田園系列我叫左兩款水果系列口味台灣愛文芒果奶昔🥭同泰國TP金枕頭榴槤奶昔店員即場以鮮果+新鮮牛奶製成奶昔味道濃郁😋無假甜~足料製作👍🏻用料天然👏🏻更可自選免費Topping ~ 健康又好飲窩夫🧇🧇窩夫有三款系列🍌鮮果系列、🧇經典系列、🧀巴馬臣芝士系列咸甜都有~落單即時新鮮製作✨用上新鮮雞蛋🥚加入店家自製的卡士達醬✨再配上相關喜好生果、配料~窩夫香脆又帶蛋香推出新產品🤟🏻水果亦會按季節出❤️有興趣快D來試試🥛🥭 @shakeit.hk#奶昔 #窩夫 #foodie #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #打卡 #Wafflehk #外賣 #香港好去處 #hkfoodguide#likeforlikes #香港美食 #相機食先 #香港美食指南#香港美食地圖#香港美食日記#旺角美食 #milkshake #鮮果 #鮮奶 #手搖飲料 #飲品 #健康 📍旺角豉油街25-31號地下4A號舖
Shake !t 旺角📍新開奶昔、窩夫專門店
主打當造新鮮水果製成奶昔🥛同窩夫🧇

店員即場以鮮果+新鮮牛奶製成奶昔
味道濃郁😋無假甜~足料製作👍🏻用料天然
👏🏻更可自選免費Topping ~ 健康又好飲

窩夫🧇🧇窩夫有三款系列

🍌鮮果系列、🧇經典系列、🧀巴馬臣芝士系列
咸甜都有~落單即時新鮮製作✨
用上新鮮雞蛋🥚加入店家自製的卡士達醬✨

再配上相關喜好生果、配料~窩夫香脆又帶蛋香

推出新產品🤟🏻水果亦會按季節出❤️
有興趣快D來試試🥛🥭 @shakeit.hk

📍旺角豉油街25-31號地下4A號舖
TakeAway
一個價錢,兩個人嘅享受‼️ 買一送一嘅奶昔點可以唔飲😚用新鮮水果整出嚟嘅嘢食真係好吸引,而家仲可以一邊飲奶昔,一邊食窩夫,一次過滿足晒兩個願望😍1️⃣ 澳洲牛油果奶昔🥑牛油果奶昔味道唔算好出,但係飲落去都幾清新☘️~ 有得免費加ᴄʀᴇᴀᴍ,我就額外升級咗要開心果碎,邊飲邊咬到碎碎,真係難怪係推介之選🤪2️⃣ 紐西蘭奇異果奶昔🥝奇異果奶昔相對嚟講隻味就比較出,飲落去酸酸甜甜✨ 一樣有得免費加一款配料,我就揀咗亞麻籽‼️ 即場睇打奶昔,新鮮出品😍3️⃣ 泰國金枕頭榴槤窩夫🧇太耐冇食榴槤嘅我決定富貴一次啦🤣 榴槤嘅份量都好多下,榴槤控必食😆 仲會加啲桃膠同西米落去,滑捋捋,真係啖啖都好足料✌🏻4️⃣ 喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫🍯鹹鹹甜甜嘅窩夫好特別,食落去都幾ᴍᴀᴛᴄʜ✨ 窩夫要即叫即整先好食,咁先可以外脆內軟😆 呢款仲有ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ係面添😚
一個價錢,兩個人嘅享受‼️ 買一送一嘅奶昔點可以唔飲😚

1️⃣ 澳洲牛油果奶昔🥑

2️⃣ 紐西蘭奇異果奶昔🥝