旺角最多就係手搖店🧋不過飲來飲去都係珍奶悶唔悶啲!呢排就發現原來豉油街開咗新嘢😎係大大杯超邪惡嘅奶昔!✨🤤呢次唔使特登去五條仔都飲到肥仔水啦😆‼️小店主打唔同特色口味嘅milkshake,水果味、港式口味、茶味….你諗到嘅都有😝仲有得免費加特色配料eg桃膠/奇亞籽/亞麻籽😈🌟中國烏龍茶奶昔+桃膠🫖 $50自己覺得三杯最好飲嘅一杯😋飲落質地好杰身好creamy,有淡淡嘅烏龍茶味,而且唔會勁死甜! (微糖口味!!) 配桃膠係出奇地夾🤣最頂仲有肥仔忌廉,正呀😈🌟意大利咖啡奶昔+Oreo☕️ $50呢杯飲落偏流質,味道似一杯溶咗嘅咖啡味雪糕同latte之間🥰加埋oreo絕對係冇死嘅配搭😝🌟澳洲牛油果奶昔+開心果碎🥑 $55朋友揀嘅呢杯就係清新之選!牛油果唔算好出,但口感好rich好滑,最頂仲有牛油果蓉,好有誠意!加埋原粒開心果碎好有咬口添☺️🌟澳洲牛油果窩夫🥑 $45窩夫用爆谷糖取代普通砂糖,整出嚟窩夫更香,而且外鬆脆內煙韌!上面擠咗吉士醬同放上牛油果+桃膠,個人覺得相對就唔算好夾,食落又唔算好重味~🌟台灣愛文芒果窩夫🥭 $50呢個就幾好味😋芒果粒好多好足料,而且都幾香甜!配埋西米係一個幾唔錯嘅甜品

🌟中國烏龍茶奶昔+桃膠🫖 $50

🌟意大利咖啡奶昔+Oreo☕️ $50

🌟澳洲牛油果奶昔+開心果碎🥑 $55

🌟澳洲牛油果窩夫🥑 $45

🌟台灣愛文芒果窩夫🥭 $50
2024-07-11 18 views
去旺角唔係飲珍奶廢水就係飲手打檸檬茶?不如試下新野 旺角新開既奶昔窩夫店一齊黎睇下有咩特別先😋夏天飲一杯冰凍既奶昔真係好爽中國烏龍茶奶昔烏龍茶做奶昔真係第一次飲 用茶粉沖製而成 入口有濃濃既茶味 唔會甜 飲到奶香同茶香 好適合怕甜既朋友飲台灣愛文芒奶昔芒果依杯飲落就係清爽型好香甜既芒果味 有芒果粒粒同有啲西米 好有口感泰國TP金枕頭榴槤窩榴連控表示勁正 用TP金枕頭 食材好高質大大球榴連蓉 又香又滑 澳洲牛油果窩夫平時牛油果都係配咸食比較多原來配甜既窩夫都好好食帶陣陣蛋香 外脆內軟🫰🏻依家仲做緊奶昔買一送一添啊 快啲去試下啦💕
去旺角唔係飲珍奶廢水就係飲手打檸檬茶?
不如試下新野 旺角新開既奶昔窩夫店

帶陣陣蛋香 外脆內軟🫰🏻

依家仲做緊奶昔買一送一添啊
快啲去試下啦💕
2024-07-10 1378 views
平時飲肥仔水就飲得多啦今次我地要飲反d健康野🤭爸爸揸車經過豉油街見倒新開左間奶昔窩夫店門口勁多人排緊我地又去排埋一份先😝我地揀左兩杯奶昔同兩份窩夫奶昔同窩夫都係即叫即製我地叫左越南紅火龍果薄荷奶昔 $50 & 台灣愛文芒果奶昔 $60奶昔用新鮮生果打& 一粒冰都唔加飲落奶味重,好滑又唔太甜,好飲又健康揀火龍果奶昔係因為真係好少見飲落少少甜加埋薄荷既清涼真係出奇地夾🤤揀愛文芒果係因為而家夏天當造通常都好甜😝所以唔係唔揀丫嘛😂而窩夫我哋揀咗巴馬火腿芝士窩夫$50& 台灣愛文芒果窩夫 $50兩款窩夫賣相都好靚好吸引窩夫蛋味好香,外脆內軟呢個台灣愛文芒果窩夫兩兄妹都搶住食😂上面除咗有新鮮芒果肉之外仲有桃膠同西米,足料又特別我都係第一次見到窩夫上面加桃膠而我就比較鐘意鹹既窩夫所以我揀左巴馬火腿芝士 有Parma Ham、有芝士碎、沙律菜同牛油果醬口感層次好豐富🤤🤤🤤樣樣都咁吸引,下次經過旺角要再試埋其他款先🤭🤗而家仲有Special offer🎉🎊奶昔做緊買一送一/買1奶昔+1窩夫,仲有得減$15優惠由即日起做到31/7仲唔快啲去試下!!SHAKE !T📍旺角豉油街25-31號地下4A號舖
平時飲肥仔水就飲得多啦
奶昔同窩夫都係即叫即製

我地叫左越南紅火龍果薄荷奶昔 $50
& 台灣愛文芒果奶昔 $60
奶昔用新鮮生果打& 一粒冰都唔加
飲落奶味重,好滑又唔太甜,好飲又健康
揀火龍果奶昔係因為真係好少見
飲落少少甜加埋薄荷既清涼
真係出奇地夾🤤
揀愛文芒果係因為而家夏天當造
通常都好甜😝所以唔係唔揀丫嘛😂

而窩夫我哋揀咗巴馬火腿芝士窩夫$50
& 台灣愛文芒果窩夫 $50
兩款窩夫賣相都好靚好吸引
窩夫蛋味好香,外脆內軟
呢個台灣愛文芒果窩夫兩兄妹都搶住食😂
上面除咗有新鮮芒果肉之外
仲有桃膠同西米,足料又特別
我都係第一次見到窩夫上面加桃膠
而我就比較鐘意鹹既窩夫
所以我揀左巴馬火腿芝士
有Parma Ham、有芝士碎、沙律菜同牛油果醬
口感層次好豐富🤤🤤🤤

樣樣都咁吸引,下次經過旺角要再試埋其他款先🤭🤗

而家仲有Special offer🎉🎊
奶昔做緊買一送一/買1奶昔+1窩夫,仲有得減$15
優惠由即日起做到31/7
仲唔快啲去試下!!

SHAKE !T
📍旺角豉油街25-31號地下4A號舖
2024-07-06
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2024-07-10 12 views
行過聞到 @shakeit.hk 嘅蛋香味 真係好肚餓🤤忍唔住要叫返份窩夫先🧇🍨店內主打新鮮水果+牛奶製作奶昔每一口都是新鮮與健康的完美結合!💸現在還有買一送一優惠我試了越南紅火龍果亞籽奶昔口感好正 🙌金枕頭榴槤奶昔 on top 仲有西米 桃膠👉🏻榴槤超濃郁啊 榴槤控必試🥐巴馬火腿芝士窩夫大大份 外皮酥脆,內餡柔軟,搭配火箭菜、芝士和Parma Ham,再加上滿滿的牛油果🥑,每一口都是滿滿的幸福感!金枕頭榴蓮窩夫🧇上面還撒了桃膠和西米口感好豐富 甜咸兩味的窩夫都唔錯!
行過聞到 @shakeit.hk 嘅蛋香味 真係好肚餓🤤
忍唔住要叫返份窩夫先🧇

🍨店內主打新鮮水果+牛奶製作奶昔
每一口都是新鮮與健康的完美結合!

💸現在還有買一送一優惠
我試了越南紅火龍果亞籽奶昔口感好正 🙌
金枕頭榴槤奶昔 on top 仲有西米 桃膠
👉🏻榴槤超濃郁啊 榴槤控必試

🥐巴馬火腿芝士窩夫

金枕頭榴蓮窩夫🧇上面還撒了桃膠和西米
口感好豐富 甜咸兩味的窩夫都唔錯!
今次去旺角唔係買「癈水」!發現到間正嘢梗係要同大家分享下!呢間正嘢叫《SHAKE !T》,即係飲Shake啦😍😍專登去買因為好想飲shake!去到發現唔止有Shake,仲有好過份嘅窩夫🧇!每杯Shake同每個窩夫🧇都係即點即製,保證新鮮熱辣!而且樣樣都有好口味可以揀!我地就揀咗呢幾款🥤🧇越南紅火龍果薄荷奶昔🥤奶昔上面加咗新鮮火龍果肉,另外係奶昔入面配咗薄荷,令炎炎夏日帶黎一陣爽爽舒適口感!泰國金枕頭榴槤奶昔🥤榴槤當造季節,榴槤粉絲嘅我哋點可以錯過!奶昔加埋新鮮榴槤果肉,啖啖榴槤香味!台灣愛文芒果窩夫🧇窩夫係即製,已經係好脆香!上面除咗加入芒果醬同芒果肉之外,仲配埋女士最愛嘅桃膠同奇亞籽,超好味呀!朱古力卡士達窩夫🧇每間舖頭有朱古力嘅我都會忍唔住order!呢個朱古力仲要有埋custard😍😍😍勁濃香呀!樣樣都咁正,經過旺角記得唔好錯過呀!🥤🧇:SHAKE !T📍地址: 旺角豉油街25-31號地下4A號舖#奶昔 #窩夫 #foodie #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #打卡 #Wafflehk #外賣
今次去旺角唔係買「癈水」!發現到間正嘢梗係要同大家分享下!

越南紅火龍果薄荷奶昔🥤

泰國金枕頭榴槤奶昔🥤

台灣愛文芒果窩夫🧇

朱古力卡士達窩夫🧇

樣樣都咁正,經過旺角記得唔好錯過呀!

🥤🧇:SHAKE !T
📍地址: 旺角豉油街25-31號地下4A號舖

2024-07-04
$80 (Tea)
  • 泰國金枕頭榴槤奶昔
  • 越南紅火龍果薄荷奶昔
  • 台灣愛文芒果窩夫
  • 朱古力卡士達窩夫
2024-07-08 37 views
知道旺角開咗一間🧇窩夫同奶昔專門店🤩當然我唔會錯過啦😆見佢哋仲有榴槤窩夫同埋奶昔, 鍾意食榴槤嘅朋友真真係啱晒你地😙🫶🏻我都係第一次見到窩夫上面加入桃🍑膠, 而且佢哋用Custard 鋪喺窩夫上面, 呢個組合真係幾特別😉✨我哋叫咗兩杯奶昔, 兩杯都好好飲啊🥳我個杯係咖啡奶昔香濃咖啡味但係又唔會太苦, 而且上面自己可以加唔同嘅Topping , 我就加咗Oreo🍪朋友個女係榴槤控, 所以奶昔我哋就選擇榴槤味道俾佢, 我朋友是飲過話超級濃郁, 飲一啖都成口榴槤味😂雖然一間小店但係佢哋都做到好多款唔同嘅味道同口味迎合大眾, 而且佢哋嘅飲品而家仲做緊promotion買一送一🤩💛💫

2024-07-06 30 views
旺角豉油街有間新開嘅奶昔窩夫店 ~《Shake iT》成日都大排長龍,皆因 7 月有個新店買一送一嘅優惠。我5執書去買下先。《泰國TB金枕頭榴槤窩夫》$65《台灣愛文芒果窩夫》$65窩夫即叫即店員做,香脆可口。我就嗌左泰國榴槤和台灣愛文芒果味,但除此之外,還有多款生果味道,例如:越南火龍果、澳洲牛油果、地捫香蕉等味道。仲有另一系列經典嘅味道,例如:朱古力卡達窩夫等。也有一款為鐘意食咸點嘅朋友而設:巴馬火腿芝士窩夫。非常多款,款款賣相都好吸引。《泰國TB金枕頭榴槤奶昔》$75《台灣愛文芒果奶昔》$60奶昔除了有窩夫相應嘅鮮果系列和經典系烈外,還有田園系列和咖啡或茶系列。在炎炎夏日,飲返杯冰凍嘅奶昔,真透心涼,仲覺得幾飽肚。一份窩夫,一杯奶昔,可以當作一個下午茶。#奶昔 #窩夫 #foodie #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #打咭 #Wafflehk #外賣#鼓油街#旺角

《泰國TB金枕頭榴槤窩夫》$65
《台灣愛文芒果窩夫》$65

《泰國TB金枕頭榴槤奶昔》$75
《台灣愛文芒果奶昔》$60

一份窩夫,一杯奶昔,可以當作一個下午茶。

#鼓油街
#旺角
TakeAway
2024-07-06 38 views
旺角新開超邪惡榴槤奶昔😈中意港🐷嘅分享,記得follow, like & share💕.主打各種口味奶昔同即製窩夫,推介鮮果系列,全部都係用真生果落去打!而且成杯野一粒冰都冇加,所以飲落奶味都幾重,,仲可以免費自選一款配料,比較特別嘅有桃膠、奇亞籽、亞麻籽~.Milkshake試咗兩款健康啲嘅鮮果系列,飲完都冇想像中咁heavy~泰國金枕頭榴槤奶昔 ( $75 ) 榴槤味超濃,有啖啖攪勻咗嘅肉之外,再加多少少榴連肉~ 加埋配料西米有少少咬口😂牛油果奶昔 ( $55 ) 牛油茶味道唔算好出,奶味較重,不過都幾清新🤣 配料揀咗開心果碎,份量都唔少而且飲落又幾夾!.套餐配埋窩夫可以減$10,愛文芒果窩夫 ( $50 )好足料,窩夫即製熱辣辣,好重蛋香味,外層微脆內裏煙韌😋 面頭舖滿芒果粒同桃膠等配料,夠哂健康嘅小食甜品👍🏻
旺角新開超邪惡榴槤奶昔😈
2024-07-05 34 views
喜馬拉雅岩鹽焦糖奶昔濃郁的焦糖味首先在舌尖綻放,跟住是喜馬拉雅岩鹽為整個飲品增添一抹微鹹的餘韻,形成了獨特的鹹甜交織的風味,二者相得益彰強烈衝擊味蕾,味道非常出眾!加了朱古力,層次更加豐富濃郁!台灣愛文芒果奶昔入口奶昔細緻柔滑的質地立即在舌尖絞開。濃稠綿密的口感如絲般滑膩,在口腔中化開,芒果的甜美滋味隨之綻放,在味蕾上跳躍舞動。果肉的清爽酸甜與奶類的濃郁乳香完美融合,交織出令人垂涎的絕妙味道!泰國金枕頭榴槤窩夫窝夫上面有新鮮的榴槤,遠遠就聞到濃郁的榴蓮香氣撲面而來,鮮嫩濃郁,富含營養,窩夫好有蛋香味,帶來舌尖上的愉悅和滿足感!台灣愛文芒果窩夫採用了新鮮多汁的愛文芒果作為主料,愛文芒果有獨特的甜味、濃郁的香氣和纖維細緻的口感,與窩夫輕盈蓬鬆充分融合。另外仲加了酸甜的奇亞籽,軟糯的西米 和柔滑的桃膠,帶來絕佳口感和美味!
喜馬拉雅岩鹽焦糖奶昔

台灣愛文芒果奶昔

泰國金枕頭榴槤窩夫

台灣愛文芒果窩夫

TakeAway
2024-07-05 139 views
星期五放工行過,見新開做緊買一送一優惠,就決定買來試下。首先睇餐牌,差不多50至60蚊一杯,都覺得少貴,不過有買一送一,就試吓啦。比完錢,等咗20分鐘,飲品到手,一飲,中伏。成杯嘢一啲都吾似奶昔,就奶水,水果牛奶。 買一送一我兩杯都買咗台灣愛文芒果奶昔,加配桃膠。芒果味好啖,吾似係愛文芒果,桃膠就正正常常。我覺得McDonald's 嘅奶昔都好飲過佢地,總之我就係非常失望。建議大家不用去試,因為真係無咩特別
星期五放工行過,見新開做緊買一送一優惠,就決定買來試下。
建議大家不用去試,因為真係無咩特別
2024-07-05
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$60 (Dinner)
2024-07-01 151 views
行街熱死辣辣好想飲杯凍野,見到旺角街頭開左間奶昔&窩夫店,款式都好多,包括鮮果系列、田園系列、茶/咖啡系列等,忍唔住都試返杯🥤叫左杯港式黑芝麻奶昔,大大杯,我加左開心果碎做toppings,增添口感😻質地好creamy幼滑,黑芝麻都幾香,重點係夠晒凍好消暑!!飲飲下聞到好香窩夫味,又忍唔住加左個台灣愛文芒果窩夫,賣相好靚💯面頭有芒果粒、熱情果籽、桃膠等,幾多料🤗窩夫蛋香味出,而且幾香脆👍