Restaurant: SHANGHAI POPO 336 (iSQUARE)
Info:

2024-02-01 77 views
尋晚同屋企人喺isquare睇完戲就去上海婆婆336咗醫肚,店裡坐位多都闊落,一行四人見到四人套餐一於試試🤤全家歡聚套餐(四位用)🥢三小拼(青瓜,烤夫,小排骨)三款上海小食前菜,好有特色,青瓜🥒好爽脆,烤夫同小排骨都甜甜的好入味🥢336 上海小籠包剛出爐小籠包一上台就見到熱辣辣,皮薄餡靚,充滿湯汁🥢砂鍋雲吞雞🐓份量唔少,雲吞亦都大大粒,雞肉一啲都唔韌,而湯亦好清甜🥢咸檸檬扒鴨🦢(半隻)烤鴨配上鹹檸檬醬汁🍋,好入味🥢 魚湯蒜子BB小棠菜🥬用魚湯煮嘅小棠菜好鮮甜,BB小棠菜亦好鮮嫩🥢火龍果樱花蝦炒飯🍚一上枱就好吸晴,炒飯炒得好香,見到炒飯入面除咗櫻花蝦仲有好多火龍果籽,知道加入咗好多火龍果肉感覺好健康😋🥢高力豆沙高力豆沙炸到熱辣辣,裡面嘅紅豆餡亦唔太甜,食埋呢個飯後甜品就剛剛好大滿足👍

全家歡聚套餐(四位用)

🥢三小拼(青瓜,烤夫,小排骨)

🥢336 上海小籠包
剛出爐小籠包一上台就見到熱辣辣,皮薄餡靚,充滿湯汁

🥢砂鍋雲吞雞🐓
份量唔少,雲吞亦都大大粒,雞肉一啲都唔韌,而湯亦好清甜

🥢咸檸檬扒鴨🦢(半隻)
烤鴨配上鹹檸檬醬汁🍋,好入味

🥢 魚湯蒜子BB小棠菜🥬
用魚湯煮嘅小棠菜好鮮甜,BB小棠菜亦好鮮嫩

🥢火龍果樱花蝦炒飯🍚

🥢高力豆沙
2024-02-01 67 views
出去尖沙咀睇戲,經過 iSQUARE 商場有好多餐廳選擇,地方寬敞而且乾淨,順便吃晚飯,朋友話想食上海菜,見到 上海婆婆336 差不多滿座,晚市人氣挺高的,感覺味道不錯,價錢不貴,一於試吓!上海粗炒讀中學嘅時候好鍾意食上海菜,我其中一款喜愛的是上海粗炒,這個上海風味真的不錯!粗炒吃起來很彈牙,不會太油膩,口感嫩滑,整體吃起來味道濃郁,份量也不少,亦很大碟,CP值高!小排骨擔擔麵(辣)湯底是香濃的花生香味,加上辣油,擔擔麵口感有彈性,麵條順滑掛湯。擔擔麵另一精華就是肉碎,帶點鹹香。另外一碟小排骨,非常豐富,充滿香濃的肉味,有咬口。蔥油餅(1件)很久沒有吃過蔥油餅,圓圈形像冬甩的蔥油餅,賣相特別,裏面有一些豬肉,經典上海小食。酸辣湯雲吞(5隻)天氣凍凍地想食酸辣湯雲吞,喜歡酸辣湯的要試這個,酸酸辣辣,好惹味!雲吞吃起來大大粒,又有濃濃酸辣香味,整個口感又滑又辣。四川蕃茄牛肉(辣)愛吃辣的朋友,四川蕃茄牛肉很吸引!朋友仔話辣牛肉好正,我也愛吃辣,蕃茄健康,鮮甜多汁,牛肉嫩滑,入口柔軟,蘸上香辣酸甜的醬汁,開胃美味。生磨豆漿(杯)清甜的生磨豆漿,豆味香濃,感覺唔錯。

上海粗炒

小排骨擔擔麵(辣)

另外一碟小排骨,非常豐富,充滿香濃的肉味,有咬口。
蔥油餅(1件)
酸辣湯雲吞(5隻)
四川蕃茄牛肉(辣)

生磨豆漿(杯)
清甜的生磨豆漿,豆味香濃,感覺唔錯。
$180 (Dinner)
  • 酸辣湯雲吞
  • 婆婆擔擔麵
  • 上海粗炒
2024-01-31 65 views
今日去咗間有名嘅滬菜館食晚飯,心情好興奮!入到去,先嚟咗個鹹香透心涼嘅話梅花雕醉雞,雞肉腍滑得滯,花雕酒味浸得好入味,一啖啖就已經覺得滿足咗!😍跟住,係傳統嘅上海小籠包啊,小小一個咬落,包皮即刻爆開,肉汁滋味呀,流得我唇角都係😋,真係停唔到口!嘗完咗小點心,我哋就等候主角上場──松子魚。啊,撈一撈,竟然一啲魚骨都冇,金黃色嘅外皮脆卜卜,咬落去聲音都咁靚,沾個酸甜醬,好過癮!啱啱好留咗啲肚位試下彩麻柚子蝦,蝦仔爽滑嗲淨,柚子清香,真係夾得好!🤩最後,啲黃金炒飯,香味四溢,每粒飯咁粒粒分明,婆婆你真係太識得整喇!落到肚,呢餐飯真係令人滿足到不得了!

2024-01-29 51 views
滋味暖意上海菜 ISQUARE 入面餐廳選擇都幾多,同朋友睇完戲就入到上海婆婆336 醫醫肚。環境闊落而且食物選擇豐富。336上海小籠包(4隻)⭐️上海菜不可不叫嘅點心小食。皮薄多汁,肉質鮮嫩,juicy 又熱辣辣,沙參玉竹螺頭湯(位)⭐️ 超級足料嘅燉湯。近排天氣凍,飲返盅滋補又健康。湯水湯渣都清曬~砂窩鬆花菜(辣)⭐️椰菜花炒到脆嫩入味,食落唔油膩叁叁陸酸菜魚(辣)⭐️酸辣勁度好足,而且魚片嘅份量都唔少。送飯一流。而且就有配菜同薯粉,惹味~四川蕃茄牛肉(辣)⭐️牛肉肉質嫩滑,配合蕃茄嘅鮮甜及川辣嘅調味,又係一道好啱撈汁送飯嘅菜~黄金炒飯⭐️飯粒粒粒分明,沾滿惹味鹹蛋黃醬。啖啖飯都香氣十足!仲可以選擇少油少鹽,貼心安排上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場) (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓605-606號舖
滋味暖意上海菜

336上海小籠包(4隻)

沙參玉竹螺頭湯(位)

砂窩鬆花菜(辣)
⭐️椰菜花炒到脆嫩入味,食落唔油膩

叁叁陸酸菜魚(辣)

四川蕃茄牛肉(辣)

黄金炒飯

上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場) (尖沙咀)
2024-01-28 66 views
尋晚同屋企人去左尖沙咀行街,行到咁上下個肚仔開始見餓啦😂屋企人話想食上海菜,小編就建議去呢間「上海婆婆336」,之前小編食過一次,都覺得好唔錯!留下深刻印象😋合家歡聚4人餐 $698三小拼(烤麩、青瓜🥒、小排骨)呢三樣開胃前菜酸酸甜甜咁,食完之後令食慾增加😂增強不少戰鬥力😆雲吞雞食完前菜當然要飲返個湯啦😬非常之足料嘅雲吞雞湯,雞味相當之濃郁!雲吞又大大粒👍實在太正啦😋小籠包(4隻)新鮮熱辣嘅小籠包,皮薄餡靚😋個餡入面嘅上湯相當之滾😬大家食嘅時候要小心!魚湯蒜子BB棠菜果然係BB棠菜,相當之嫩!食落十分之爽口😋火龍果櫻花蝦炒飯淨係個賣相都好吸引!非常之搶鏡😬好足料,好多櫻花蝦之外,個炒飯仲充滿火龍果嘅味道,而且炒得相當之乾身!😋咸檸檬扒鴨(半隻)呢隻鴨十分之入味🤤食到停唔到口😂越食越好味😋高力豆沙最後當然唔少得甜品啦😬一上枱 個高力豆沙都仲係熱辣辣!呢幾日天氣咁凍真係要趁熱食呀!擺多一陣都會凍哂😂

合家歡聚4人餐 $698

三小拼(烤麩、青瓜🥒、小排骨)

雲吞雞

小籠包(4隻)

魚湯蒜子BB棠菜

果然係BB棠菜,相當之嫩!食落十分之爽口😋

火龍果櫻花蝦炒飯

咸檸檬扒鴨(半隻)

呢隻鴨十分之入味🤤食到停唔到口😂越食越好味😋

高力豆沙

2024-01-28 47 views
這家店就在Isquare樓上6樓,地鐵一出來就可以找到很方便。好久沒和家人一起吃飯,就決定吃上海菜砂窩鬆花菜 💰78砂窩菜味道特別濃郁,有花菜,蒜心等等,有點小辣。不過花菜炒得微微焦,更加好吃叁叁陸酸菜魚🐟💰198分量還可以,有新鮮魚片,酸菜,蓮藕、萵筍和薯粉~酸菜魚湯也可以很一口,一點都不怕肥膩!魚片也很嫩滑,酸菜的酸度剛剛好,不怕太酸,但慢慢吃下去還是會有點辣。黃金🍚炒飯 💰88使用鹹蛋黃和蝦仁一起炒的,粒粒黃金分明,口感很不錯,也有很多蝦肉,分量還是值得贊一個!🍵沙參玉竹螺頭湯💰78按人頭上,這個燉湯一掀開,好香的味道,湯料也不少,有沙參玉竹,淮山,瘦肉,螺頭等等,在這個冰冷的天氣,喝了特別暖胃,整個人都舒服了336上海小籠包🥠💰46趁熱的時候來一口,沾一點醋汁,先咬一小口,把湯汁喝了,濃郁的湯味,小籠包的肉也很好吃,外皮厚薄適中兼透光,夠鮮甜四川番茄牛肉💰85會有一點點辣!但牛肉很嫩滑,番茄🍅味道也很濃郁,送飯一流😆

砂窩鬆花菜 💰78

叁叁陸酸菜魚🐟💰198
酸菜的酸度剛剛好,不怕太酸,但慢慢吃下去還是會有點辣。

黃金🍚炒飯 💰88

🍵沙參玉竹螺頭湯💰78

336上海小籠包🥠💰46

四川番茄牛肉💰85
會有一點點辣!但牛肉很嫩滑,番茄🍅味道也很濃郁,送飯一流😆

2024-01-26
$250 (Dinner)
  • 336上海小籠包
  • 336酸菜魚
2024-01-28 45 views
位於尖沙咀的 iSquare 商場裡的上海料理餐廳,呢家餐廳以提供正宗的上海菜式,店內營造出濃厚的上海風情💕🔥💕336上海小籠包呢度嘅小籠包皮薄餡多,每一個都有鮮美嘅湯汁同鮮嫩嘅肉🥟❣️蟹粉黃金炒飯以黃金色濃郁嘅蟹粉為主要材料,配上綿密嘅米飯同其他新鮮嘅配料,味道鮮美🍚💕梅花雕醉雞呢道菜以嫩滑嘅雞肉腌製喺花雕酒同話梅汁中🫶🏻🫶🏻帶嚟豐富嘅口味同獨特嘅風味。🔥雞肉吸收咗花雕酒同話梅汁嘅味道,入口滑嫩同時又帶有微微嘅酒香同酸甜味道🍗💕生煎鍋貼呢啲鍋貼外脆內嫩,😍皮薄餡多。每一個鍋貼都有金黃色嘅底部,外脆內軟,餡料鮮美多汁🥟🍚👨‍🍳 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場) (尖沙咀)📍 尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓605-606號舖#hkfoodie #hkfood #香港美食 #foodie #hkigfood #hkfoodstagram #foodporn #yummy#尖沙咀美食#美食 #尖沙咀 #正 #l4l #like #love #相機食先 #food #上海菜式#高質

💕336上海小籠包
呢度嘅小籠包皮薄餡多,每一個都有鮮美嘅湯汁同鮮嫩嘅肉🥟

❣️蟹粉黃金炒飯

💕梅花雕醉雞

💕生煎鍋貼

2024-01-28 57 views
上海菜係我咁多中菜中除咗粵菜,最鐘意食既中菜之一。因為我好鐘意食小籠包。正體黎講價錢合理,店舖位置方便,位置舒服,📍尖沙咀 isqaure 上海婆婆336🌟砂鍋雲吞雞 💰198雲吞超大粒好足料,雲吞皮好滑唔厚粉。有半邊雞,雞肉好滑,加埋小唐菜令成煲雲吞雞湯好清甜。雲吞雞都係我食上海菜必食之一。🌟小籠包 4隻💰46小籠包入口爆汁,多汁多肉皮薄,夠晒正宗。🌟黃金炒飯💰88黃金炒飯好有驚喜粒粒金黃色,有小小蛋黃咸香味,又唔會死咸。2人均💰16610分滿分價錢:7.5/10味道:7.5/10環境:7.5/10
📍尖沙咀 isqaure 上海婆婆336
🌟砂鍋雲吞雞 💰198
🌟小籠包 4隻💰46
小籠包入口爆汁,多汁多肉皮薄,夠晒正宗。
🌟黃金炒飯💰88
黃金炒飯好有驚喜粒粒金黃色,有小小蛋黃咸香味,又唔會死咸。
2人均💰166
10分滿分
價錢:7.5/10
味道:7.5/10
環境:7.5/10
上海婆婆好親民,環境裝修舒適,上海菜傳統美味,可是價錢一點也不貴。午市套餐和下午茶餐尤其抵食。.下午二時十五分開始供應下午茶,午餐則供應至三點。時間正確的話可以自由選擇,今天我和朋友就午餐和下午茶各點了一個,加幾個點心和涼菜,非常飽足。.先說點心,上海小龍包($46)、生煎鍋貼($45)都是我至愛。小龍包皮薄餡靚,鍋貼煎得底部脆卜卜。朋友愛甜食,他說來上海菜餐館一定要食豆沙鍋餅($55)。的確是幾好食,外皮香脆有蛋香,內裏軟滑,加上甜蜜豆沙,吃不停口。.雞絲拌粉皮的麻醬可以在QR落單時選多些、少些或另上,相當貼心。我們選了多醬,醬香粉皮滑,雞肉絲又多,非常滋味。.午市和下午茶麵點套餐有好多款麵食和小食選擇。(午市)擔擔麵+京蔥手切牛肉包($79)上海版的擔擔麵不會太辣,沒有四川的麻,也沒有港式的花生醬,反而香濃惹味得來比較清爽,配幼滑麵條,口感層次豐富。京蔥手切牛肉包的外皮鬆軟,底部煎得香脆,牛肉餡還有肉汁的。.(茶市)炸醬拌麵+香芋餅+凍鮮豆漿($62)上海版的炸醬麵有鹹香豆瓣口味,濃郁鹹香,將炸醬,面條和青瓜拌勻,食感清爽,濃郁不膩,很是可口。香芋餅外皮蘸滿,烤得薄而脆,內裏的芋頭

午市和下午茶麵點套餐有好多款麵食和小食選擇。
(午市)擔擔麵+京蔥手切牛肉包($79)
京蔥手切牛肉包的外皮鬆軟,底部煎得香脆,牛肉餡還有肉汁的。

(茶市)炸醬拌麵+香芋餅+凍鮮豆漿($62)
香芋餅外皮蘸滿,烤得薄而脆,內裏的芋頭蓉軟糯香甜。
連豆漿也特別香濃。
2024-01-23
2024-01-25 43 views
上海菜也是我其中一款喜愛的放工同老公去isquare ,想起當時聖誕旅行都係食上海菜,所以諗都唔諗,食左先講。之前有個愛吃魚既朋友仔話松子魚好正我其實怕食到魚骨見到唔少人都食我最多小心地食魚Wow係我第一次見到碟魚既反應炸到好酥脆,而且外脆內軟一頭一尾食唔到,中間部份簡直係啖啖魚肉唔洗挑骨,蘸上酸酸甜甜既醬汁開胃又美味小排骨擔擔麵擔擔麵湯底充滿香濃的花生香味,肉沫豐富,而且帶點咸香麵質口感較強,麵條滑口,掛湯爽口高力豆沙圓滾滾的高力豆沙很燙口,但襯熱食先至最好食豆沙微甜,外層已灑上糖粉入口柔軟,畢竟都係輕盈的蛋白感覺唔錯天氣凍凍地想食配酒釀丸子暖身甜酒釀的酒香與桂花的清香完美融合配上口感軟糯的小丸子最正既係沒有酒的酸味
上海菜也是我其中一款喜愛的

之前有個愛吃魚既朋友仔話松子魚好正
我其實怕食到魚骨
見到唔少人都食
我最多小心地食魚
Wow係我第一次見到碟魚既反應
炸到好酥脆,而且外脆內軟
一頭一尾食唔到,中間部份簡直係啖啖魚肉
唔洗挑骨,蘸上酸酸甜甜既醬汁
開胃又美味

小排骨擔擔麵
擔擔麵湯底充滿香濃的花生香味,
肉沫豐富,而且帶點咸香
麵質口感較強,麵條滑口,掛湯爽口

高力豆沙
圓滾滾的高力豆沙很燙口,但襯熱食先至最好食
豆沙微甜,外層已灑上糖粉
入口柔軟,畢竟都係輕盈的蛋白
感覺唔錯

天氣凍凍地想食配酒釀丸子暖身
甜酒釀的酒香與桂花的清香完美融合
配上口感軟糯的小丸子
最正既係沒有酒的酸味

水煮牛肉,108蚊份💰牛肉和豆芽,荀,花椒,辣椒等食材煮成一道湯,味道鮮辣,牛肉的肉質鮮嫩,入口即散發出濃郁香氣,豆芽,荀等蔬菜口感脆嫩,清爽開胃,花椒和辣椒的作用是增加了湯麻辣度辛辣,而是帶出了菜式層次和風味🌶️話梅花雕醉雞,98蚊份💰將雞肉和話梅,花雕酒,冰糖等食材醃製,然後蒸熟,雞肉質細嫩,話梅的酸度增加了鮮甜,花雕酒增加雞肉醇度,冰糖作用是增加了雞肉的甜度,話梅花雕醉雞開胃菜或冷盤小吃滿足🐓蟹粉撈麵,118蚊份💰麵條和蟹粉,蟹肉,蔥,等食材味道鮮美,麵條口感細滑,蟹粉,蟹肉質鮮嫩,麵條鮮甜相互襯托,增加了鮮甜,乾蔥等香料作用是增加了麵的香氣和鮮味,蟹粉撈麵是一道很適合搭菜式主食都很滿足🦀336上海小籠包,46蚊份💰蒸熟後味道鮮香,簡單而美味,麵皮口感薄而不破,豬肉肉質鮮嫩,入口即散發出濃郁香氣,湯汁味道鮮甜,336上海小籠包如醋,醬油,辣椒,薑絲等調整口味🫓
水煮牛肉,108蚊份💰

話梅花雕醉雞,98蚊份💰

蟹粉撈麵,118蚊份💰

336上海小籠包,46蚊份💰
2024-01-23 43 views
上海婆婆336👵🏻🍜如果講起上海嘢,最早令我接觸上海嘢嘅餐廳應該就係上海婆婆啦!👵🏻今次就嚟到尖沙咀上海婆婆336,回味一下兒時嘅味道!😋😋我哋今次總共嗌咗六款唔同嘅嘢食,包括婆婆擔擔麵🍜(辣)$62、336上海小籠包🥟(4隻)$46、韮黃炒鱔糊🐟$118、紅油抄手🌶️🥟(6隻)(辣)$62、婆婆生煎包(3隻)$46、迷你饅頭(炸)(3隻)$18,叫左以上咁多樣嘢 ,埋單先係$400,$400蚊就食得咁豐富,真係幾抵食!😍😍其中特別推介婆婆擔擔麵👵🏻,麵條條條幼細分明有咬口,擔擔麵湯底有濃厚嘅花生醬味,令人一啖接一啖!😋😋韮黃炒鱔糊,調味香濃,鱔糊肉質爽口彈牙,朋友一樣讚唔停口!😚😚紅油抄手🌶️🥟我同朋友都非常鍾意,紅油味道唔算好辣,不過就好香,裏面嘅豉油偏甜,所以點多啲都唔會覺得太鹹!大家嚟到嘅話必食啊!👍🏻👍🏻
上海婆婆336👵🏻🍜

1️⃣黑醋排骨2️⃣高力豆沙(4件)3️⃣咸檸檬扒鴨(半隻)4️⃣上海粗炒5️⃣松子雞米叉子6️⃣黄金四季豆7️⃣流心椰汁小煎堆(3粒)8️⃣336上海小籠包(4隻)9️⃣豆沙鍋餅以上都係自己食開嘅口味❣️排名不分先後主食方面 最為突出係黃金四季豆同埋黑醋排骨四季豆嘅黃金份量 即係鹹蛋黃俾得毫不吝嗇做到起沙之餘又唔會蓋過四季豆嘅鮮甜味作為蔬菜都唔會覺得太過油膩 配埋白飯就啱啱好鹹檸檬鴨半隻嘅份量都非常多 但如果檸檬香氣更突出 會令整體更為開胃但鴨肉尚算滑身 亦唔會有痴牙嘅情況甜品方面 高力豆沙同豆沙鍋餅係上海菜必叫嘅選項高力豆沙主要係用蛋白同白糖混合而成餡料主要係紅豆蓉同香蕉蓉 欣賞佢蛋白部份做得幾鬆軟 若然內餡更多會更滿足整體而言 所有食物嘅溫度暫時係我食過最熱嘅上菜速度亦非常快 份量幾大 好適合家庭聚會/一班朋友一齊share 嚟食
1️⃣黑醋排骨
2️⃣高力豆沙(4件)
3️⃣咸檸檬扒鴨(半隻)
4️⃣上海粗炒
5️⃣松子雞米叉子
6️⃣黄金四季豆
7️⃣流心椰汁小煎堆(3粒)
8️⃣336上海小籠包(4隻)
9️⃣豆沙鍋餅

好適合家庭聚會/一班朋友一齊share 嚟食
  • 黃金四季豆
  • 黑醋排骨
2024-01-18 48 views
一想食上海菜 通常我就會去上海姥姥分店又多 方便我呢啲突然間想食嘅人唔使點樣排隊就入得去食😎😎🐟鬼馬酸菜鱼(辣)(跟油炸鬼)酸菜魚必食嘅上海菜又麻又酸少辣 刺激舌尖魚肉嫩滑 而且冇魚骨啱晒唔識吐魚骨嘅人內裡都十分足料 蓮藕 薯粉 酸菜⋯⋯酸辣特別開胃 🤤 適合鐘意食酸菜魚但食唔到太辣嘅人🕊️醉乳鴿意外出色 乳鴿作為冷盤出面比較少見除左釀製時間較長,相對入味外比想像嫩滑 勁配搭🐷紅燒獅子頭一般唔會喺屋企整呢度菜煮嘅程序比較複雜 又煎又煮用豬胶肉煎香配飯一流🫓336上海小籠包(4隻)姥姥招牌菜 小籠包上枱時熱辣辣仲係岀煙中💨皮簿多汁 一刺即穿肉汁新甜 沾少少醋一流🍨雪糕黑糖冰粉有三種雪糕可以選擇而今次選擇咗芒果感覺比較清爽加埋滑捋捋嘅質感 配上黑糖汁作今餐嘅一個結尾 認真爽
一想食上海菜 通常我就會去上海姥姥
分店又多 方便我呢啲突然間想食嘅人
唔使點樣排隊就入得去食😎😎

🐟鬼馬酸菜鱼(辣)(跟油炸鬼)
酸菜魚必食嘅上海菜

適合鐘意食酸菜魚但食唔到太辣嘅人

🕊️醉乳鴿
意外出色
乳鴿作為冷盤出面比較少見
除左釀製時間較長,相對入味外
比想像嫩滑 勁配搭

🐷紅燒獅子頭
一般唔會喺屋企整呢度菜
煮嘅程序比較複雜 又煎又煮
用豬胶肉煎香
配飯一流

🫓336上海小籠包(4隻)
姥姥招牌菜 小籠包上枱時熱辣辣

加埋滑捋捋嘅質感 配上黑糖汁
作今餐嘅一個結尾 認真爽

• 336上海小籠包
2024-01-16 60 views
尖沙咀抵食高質上海菜🤩有時係尖沙咀行商場行到攰, 發現商場內就近有間裝修幾靚, 而且又坐得幾舒服既上海餐廳, 決定入去試一試😎打開menu, 菜式選擇多, 全部都係正宗常見既上海菜式😋 仲有我最愛既酸菜魚, 梗係order 啦. <鬼馬酸菜魚> {$208}😋 ~ 啖啖魚肉, 份量多, 而且仲配有薯粉, 油炸鬼同其他配菜, 越食越惹味.<蜜汁火方> {$122}😋 ~ 傳統上海必叫前菜, 感覺有點似食扁平鴨咁🤭 so yummy.<小籠包> {$46}😋 共有4隻, 多肉多汁皮薄, 入口有爆汁口感👍整體食物抵食又好味, 地點方便又坐得舒服, 絕對值得回頭再食.🥘餐廳: 上海婆婆336🍄地址: 尖沙咀isquare 6樓605-606號舖
尖沙咀抵食高質上海菜🤩

🥘餐廳: 上海婆婆336
🍄地址: 尖沙咀isquare 6樓605-606號舖

2024-01-11
$200 (Dinner)