2019-08-18
呢日同舊同事係銅記做完義工,當然要食餐好慰勞下自己。舊同事之前黎過,讚呢度d牛肉好正,卡位夠多,坐得舒適,無一大陣油煙味。黎度發現環境果然舒適,裝修新潮,樓底夠高。過左午飯時間,無爆場,食得更加寧靜舒服。先黎前菜。呢度既前菜一d都吾hea,有成5碟:泡菜、雲耳、洋蔥、青瓜和沙律。泡菜酸度同辣度都較低,白菜爽口,幾岩我口味。雲耳同用醋黎調味,食完醒神開胃。沙律吾講以為係一道菜,因為材料好豐富賣相精緻,而且份量吾少。d菜洗得好乾淨,切到一口一啖咁,加埋少少沙律醬同醋,胃口大增。既然牛肉講到咁正,我地就決定揀呢個夏日三食套餐,包左:霜降牛肉、牛肋排、牛仔骨、翠玉瓜、鮮冬菇和雞髀菇。落單後,侍應就9秒9放網放蛋漿,高效率!吾洗5分鐘,夏日三食套餐到。實物同照片9成相似,絕無欺場。我特別欣賞霜降牛肉,因為油脂分佈均勻,與瘦肉搭配得非常勻稱,食上去感覺柔潤、鮮嫩、易嚼易咽,口感非常好。呢個海鮮蔥煎餅份量充足,海鮮配菜份量同粉漿比例恰好,吾會好似食酒樓既海鮮薄撐咁,食粉多。將煎餅同牛肉包住生菜黎食,口感更豐富,又吾會搶走牛肉既鮮味。呢度仲有好有創意既韓牛蛋糕,幫食牛獸壽星慶祝生日就一定吾可以錯過!估
黎度發現環境果然舒適,裝修新潮,樓底夠高。
過左午飯時間,無爆場,食得更加寧靜舒服。
先黎前菜。
泡菜酸度同辣度都較低,白菜爽口,幾岩我口味。
雲耳同用醋黎調味,食完醒神開胃。
落單後,侍應就9秒9放網放蛋漿,高效率!
吾洗5分鐘,夏日三食套餐到。實物同照片9成相似,絕無欺場。
估吾到呢度仲有韓國大熱既雪花冰提供,下次一定會試。