2015-12-13
元朗又有新蒲點,YoHo Mall 卒之都開了,雖然商場餐廳琳琅滿目,但情有獨鍾愛韓式美食!一於試了新麻蒲,幸好之前訂了位,如果唔係真係要企係度等環境舒適,地方都闊落,枱同枱之間就有少少窄一坐低,餐前小食即刻送上,泡菜、紫菜、蘿蔔、沙律,可以無限添食,泡菜真的好好味,紫菜好特別,沙律用咗芝麻醬都好好味,邊吃邊揀, 嘅然兩個人都喜歡吃肉,咁試吓唔同嘅東西,就海鮮加牛豬肉套餐$568芝士生蠔、特製黃油醬帶子、硯貝、海蚌、香辣八爪魚、新麻蒲護心肉、特級霜降牛肉、火山泡菜炒飯 一開始先燒海鮮,大大隻黃油醬帶子放在爐上,邊吃泡菜邊看住帶子慢慢烤熟,帶子肉質爽甜彈牙 ;跟住燒硯貝,一次過放晒上爐面,由合埋到大開都燒得不要太久,起初驚唔熟,燒耐了,有少量燒到乾了!而味道都鮮甜。 燒海蚌時,有了前科,又以為一開口便夾開,就可保留到海蚌嘅鮮味; 燒香辣八爪魚,少少辣,有嚼勁, 最後燒芝士生蠔,溶晒嘅芝士混埋生蠔,香滑爽口! 燒肉時店員為我們換網,特級霜降牛肉,肉質肥美鮮甜,入口即溶化! 另外有推薦嘅護心肉,肉質爽口,香稔軟嫩! 慢
一於試了新麻蒲,幸好之前訂了位,如果唔係真係要企係度等
環境舒適,地方都闊落,枱同枱之間就有少少窄
慢慢燒,慢慢吃,都已經七八成吃飽,最後重有火山泡菜炒飯,店員在你面前在飯上點火,將芝士溶化在飯上,亦有炒蛋圍邊,吃完真的十分滿足!