2022-05-24
鍾意貓貓嘅我,成日都會周圍搵下邊度有貓貓餐廳~~ 俾我見到呢一間有隻可愛貓店長,位於觀塘嘅餐廳!! 佢地仲有生酮食物同甜品供應,見到佢地啲甜品真係超級吸引!! 係咁叫朋友陪我去😍🍭太陽蛋黃姜雞扒配西蘭花($78)主食都有唔少選擇! 除咗台灣便當,仲有低糖低碳嘅食物選擇!我地就揀咗呢款~ 佢係即叫即製~ 所以上菜嘅時候係熱辣辣! 雞扒大大份切好上,調味好好唔會太鹹,好好食!有好靚嘅流心蛋黃,可以點蛋黃食😍 西蘭花好新鮮好食!🍭抹茶麻糬卷($42)店主係咁推介呢款俾我話好多人都鍾意點!!一嚟到我就明點解,抺茶roll包住大大舊麻糬,仲有一小碟抹茶醬俾你淋上去😍 打卡真係一流!味道仲好好食!麻糬處理得好好,好有拉絲感唔會膩!抹茶味出唔會好甜!佢地仲送多個貓貓馬卡龍俾我😍 可以自己畫貓貓樣,有得食又有得玩! 而且個馬卡龍都好食唔會死甜!!有驚喜!🍭焙茶生酮卷($54)佢有好多唔同味道嘅生酮卷,唯獨我最愛焙茶!見到即點!個roll都好大件!滿滿的焙茶cream🤤 而且因為生酮唔會好甜好油~ 味道剛好!佢地好似家庭式經營嘅小店,同客人好似朋友咁,態度好好又nice~ 貓店長好乖好親人💕 大家可以去
🍭太陽蛋黃姜雞扒配西蘭花($78)
🍭抹茶麻糬卷($42)
🍭焙茶生酮卷($54)
佢地好似家庭式經營嘅小店,同客人好似朋友咁,態度好好又nice~ 貓店長好乖好親人💕 大家可以去探下佢呀💖