食完半自助午餐夜晚再食串燒~呢間有做緊日本生啤買一送一串燒+啤酒~人生一大樂事🍻Sapporo Premium Draft $48買一送一先嚟兩杯冰凍啤酒~好易入口🍏焦糖青蘋果鵝肝多士$108份好貼心比埋刀叉我地切開share~鵝肝入口即溶,配搭青蘋果中和油膩感,多士香脆🐥汁燒免治雞肉軟骨棒付月見$38好有咬口,蘸日本生雞蛋食~真係好正🍭豚肉節爪波板糖$38造型別繳~真係幾似波板糖🤩~口感豐富,咬落非常juicy鹽燒原塊雞皮$22第一次咁樣攤開嚟燒,脆過薯片,一d都唔油,好正🧀焦糖鰻魚芝士玉子燒$28芝士鰻魚食得多,加埋脆卜卜既焦糖真係第一次,咸甜口感好似食緊布丁~唔錯🍋檸蜜牛油麵包$20厚厚既牛油配上脆口多士係永恆不變既定律,加埋檸蜜點綴即刻升lv~牛油處於半溶狀態,🍋🍯酸酸甜品非常好食黑松露烤雞$28黑松露醬蓋滿烤雞~每一啖都有黑松露味,雞肉嫰滑雞皮墨魚滑$38香脆既雞皮包住彈牙既墨魚滑~必試西班牙豬肋肉$24(稀有部分)比例恰到好處,口感軟嫩有嚼勁蜜糖燒雞中翼$18/2隻~燒雞翼我鍾意食~必點汁燒赤雞心$22~3粒雞心~一咬爆汁麻辣豬大腸$24~好惹味唔算好辣汁燒煙韌年糕卷$26
食完半自助午餐夜晚再食串燒~
呢間有做緊日本生啤買一送一
串燒+啤酒~人生一大樂事

先嚟兩杯冰凍啤酒~好易入口

🍏焦糖青蘋果鵝肝多士$108份
好貼心比埋刀叉我地切開share~
鵝肝入口即溶,配搭青蘋果中和油膩感,多士香脆

🐥汁燒免治雞肉軟骨棒付月見$38
好有咬口,蘸日本生雞蛋食~真係好正
🍭豚肉節爪波板糖$38
造型別繳~真係幾似波板糖🤩~口感豐富,咬落非常juicy

鹽燒原塊雞皮$22
第一次咁樣攤開嚟燒,脆過薯片,一d都唔油,好正

🧀焦糖鰻魚芝士玉子燒$28
🍋檸蜜牛油麵包$20

黑松露烤雞$28
黑松露醬蓋滿烤雞~每一啖都有黑松露味,雞肉嫰滑
雞皮墨魚滑$38
香脆既雞皮包住彈牙既墨魚滑~必試

西班牙豬肋肉$24(稀有部分)
比例恰到好處,口感軟嫩有嚼勁
蜜糖燒雞中翼$18/2隻~燒雞翼我鍾意食~必點

汁燒赤雞心$22~3粒雞心~一咬爆汁
麻辣豬大腸$24~好惹味唔算好辣
汁燒煙韌年糕卷$26~有紫菜卷住~非常煙韌唔痴牙
椒鹽燒鴨舌$28~估唔到食落仲好嫰有汁

蒜蓉燒廣島蠔$44/2隻~海量蒜蓉超香,蠔肥美鮮味
🍙明太子燒飯團$38~明太子醬辣辣地,飯團邊燒到幾脆口~咸香辣好食
🍘蟹膏燒飯團$38~蟹膏味濃~咸香可口

環境光猛~冷氣夠~座位寬敞~上菜快無漏單,店員們都好有禮貌。近門口有間房適合一大班人聚餐,食完唔會成身串燒味,好欣賞🩷🩵
2024-06-30
  • 檸蜜牛油麵包
2024-07-03 23 views
之前一直聽朋友講燒烤堂好食,估吾到愈開愈多分店,宜家連荃灣都有!荃灣店好大間,大到可以包房!呢度既串燒有日式、川式、韓式、泰式、港式、新疆式同埋自家創意式,好多款式,而且有啲幾特別!鹽燒豚肉荔枝卷 $22甜甜既荔枝味配薄薄既豚肉片,加左鹽去燒可以中和個荔枝甜味。福岡味噌松板豬 $28好重味噌味,食落似燒烤醬既甜味。鹽燒A4宮崎和牛 $58呢個雖然貴,但入口油脂感滿滿,好香濃油脂味,簡單用鹽燒已經夠味。厚燒鹽燒牛舌拖羅 $48牛舌拖羅即系牛舌腩既位置,系牛舌最珍貴既部位,會比較肥美軟腍。汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38免治雞肉配月見無得輸,咬到一粒粒軟骨。香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $38幾有創意既串燒,墨魚滑食到咸蛋黃味,入面有啲粟米粒。日式燒白鱔 $48白鱔用左燒汁去燒,無咩骨,魚肉厚身。海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28呢款都系有特色既串燒,用豚肉片包住鵪鶉蛋,令普通既鵪鶉蛋加啲變得不平凡。孜然豚肉莞茜卷 $22第一次見豚肉片包莞茜,估吾到燒出黎好香莞茜味,仲有少少脆口。蒜蓉燒蟶子 一隻 $52正常size,配左蒜蓉同粉絲,不過價錢比較貴。鰻魚炒飯 $58怕吾夠飽所以叫左個飯食,價錢ok,鰻魚

鹽燒豚肉荔枝卷 $22
甜甜既荔枝味配薄薄既豚肉片,加左鹽去燒可以中和個荔枝甜味。

福岡味噌松板豬 $28
好重味噌味,食落似燒烤醬既甜味。

鹽燒A4宮崎和牛 $58

厚燒鹽燒牛舌拖羅 $48

汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38
免治雞肉配月見無得輸,咬到一粒粒軟骨。

香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $38
幾有創意既串燒,墨魚滑食到咸蛋黃味,入面有啲粟米粒。

日式燒白鱔 $48
白鱔用左燒汁去燒,無咩骨,魚肉厚身。

海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28

孜然豚肉莞茜卷 $22

蒜蓉燒蟶子 一隻 $52
正常size,配左蒜蓉同粉絲,不過價錢比較貴。

鰻魚炒飯 $58
怕吾夠飽所以叫左個飯食,價錢ok,鰻魚肉吾算多,但飯量幾多。

百香果梳打 $28
百香果甜甜地,食串燒配梳打一流。

白桃梅酒 $58
用福岡縣朝倉既白桃,加上篠崎酒造自製既麥燒酌基底。飲落都重酒精味,吾會好甜,不過一杯價錢黎講比較少…

2024-07-03 13 views
終於搵到一間可以坐得好舒服既燒烤串燒店💕兩個人都可以輕輕鬆鬆坐到卡位👫叫到成枱串燒都仲有位擺 空間感好大呢度串燒價錢都幾抵食而且好多花款🤤有好多出邊串燒店都無既選擇👍🏻好多好有心機既fusion串燒 有日式又有川味非常值得encore既一間串燒店🤘🏻📍部分參考必食蒜蓉燒廣島蠔🦪 HKD44兩隻 鮮甜多汁冇腥味💦明太子燒雞腿肉 HKD28 呢個配搭第一次食但好好味😋焦糖青蘋果鵝肝多士 HKD108 大份到夠兩個人share食🍞蟹膏燒飯團 明太子燒飯團🍙 HKD38 口感幾特別😚川燒蒜蓉茄子🍆 HKD36 鍾意佢調味唔會過鹹!鹽燒白鱔 HKD48 配搭蔥絲口感似食緊龍躉🤤 外表燒到好重膠質 好正!鹽燒A5宮崎和牛 HKD58 好重牛味勁Juicy💦 Sapporo 啤酒做緊HKD48買一送一 好抵飲🍻
終於搵到一間可以坐得好舒服既燒烤串燒店💕

📍部分參考
必食蒜蓉燒廣島蠔🦪 HKD44兩隻 鮮甜多汁冇腥味💦

明太子燒雞腿肉 HKD28 呢個配搭第一次食但好好味😋

蟹膏燒飯團 明太子燒飯團🍙 HKD38 口感幾特別😚

川燒蒜蓉茄子🍆 HKD36 鍾意佢調味唔會過鹹!

鹽燒A5宮崎和牛 HKD58 好重牛味勁Juicy💦

Sapporo 啤酒做緊HKD48買一送一 好抵飲🍻
2024-06-20
$350 (Dinner)
好正,冇諗過會有$48買一送一嘅Sapporo生啤,真喺食串燒嘅一大樂事。大致上都叫咗好多唔同種類嘅串燒,佢有啲特別推介嘅部位,同埋手工心機卷物都好值得一試。以下呢幾樣就特別推介俾大家。「鹽燒原塊雞皮」外層酥脆帶有一絲鹹香,完美突出雞皮原有的酥脆風味。「海苔黑豚肉鵪鶉蛋」三種食材完美融合,黑豚肉鮮嫩多汁,海苔與鵪鶉蛋令口感層次增加,喺出面都比較少喱個款式「雞皮墨魚滑」質地柔滑,雞皮油脂同墨魚的鮮甜完美平衡。正式嘅外脆內軟Q彈口感。「汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇」軟骨肉入味,冬菇吸附醬汁增添層次。「焦糖青蘋果鵝肝多士」酥脆的麵包搭配鵝肝醬和清爽的青蘋果,甜鹹交織層次豐富。

2024-07-02
2024-07-02 17 views
最近同朋友去咗荃灣百悅坊12樓嘅燒烤堂,呢間餐廳主打日本菜、燒烤同串燒,比起其他串燒店,座位闊落環境舒適,裝修好有日式風味,氣氛唔錯。首先試咗鹽燒原塊雞皮,雞皮大大片燒得香脆,鹽味適中,入口即化,真係一流。接住嚟就試咗孜然燒蒜蓉茄子,茄子燒得軟綿,孜然同蒜蓉香氣撲鼻,味道特別。鹽燒豚肉荔枝卷係一個驚喜,豚肉包住荔枝,甜中帶鹹,口感豐富。鹽燒A4宮崎和牛,牛肉鮮嫩多汁,鹽味提升咗牛肉嘅天然味道。香辣雞腿根,雞腿根爽脆彈牙,配上香辣醬,辣得過癮,又唔會太嗆。厚切鹽燒牛舌拖羅,牛舌厚切但仍然軟糯,口感極佳。西班牙豬肋肉,豬肋肉燒得香口,肉質嫩滑。泰式豬頸肉,豬頸肉嫩滑多汁,泰式醬汁帶出獨特風味。蜜糖燒雞中翼,雞翼外脆內嫩,蜜糖甜味剛好,食完仲想食。日式燒白鱔,白鱔鮮嫩,燒得外脆內嫩,魚肉鮮甜。秘制燒羊架,羊肉嫩滑,秘制醬汁香濃,完全冇羊羶味。海苔黑豚肉鵪鶉蛋,豚肉包住鵪鶉蛋,口感豐富。七味燒墨魚紫蘇卷,墨魚軟嫩,紫蘇帶出清香。雞皮墨魚滑,雞皮脆口,墨魚滑嫩,味道獨特。仲有好多串燒不能盡錄,但水準高,一定好食過內地同好多的燒烤店!飲品方面,青檸菠蘿梳打清爽解渴,酸甜適中;即打菠蘿乳酸,菠蘿味濃

飲品方面,青檸菠蘿梳打清爽解渴,酸甜適中;即打菠蘿乳酸,菠蘿味濃郁,乳酸飲品清新,兩款都好適合配燒烤食。

燒烤堂嘅食物質素高,每道菜都好有特色,推薦大家嚟試試,特別係鐘意食燒烤嘅朋友,一定唔會失望!
2024-06-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 鹽燒白鱔
  • 鹽燒原塊雞皮
呢個炎炎夏日🌞,成日吹冷氣都吹到悶,突然好想約朋友出去食啲嘢。諗來諗去都係串燒最啱,可以飲住凍啤酒🍺,食住串燒吹水傾偈,簡直係消暑嘅最佳選擇。呢間串燒店嘅餐牌真係豐富🍖🔥,令人食指大動。鹽燒系列如阿波美七里香、赤雞頸肉等,簡單調味卻夠晒惹味。雞軟骨同雞皮嘅口感特別👅✨,值得一試。和牛🥩同羊架嘅選擇高級,肉質嫩滑多汁😋,啱晒肉食愛好者。海鮮方面,紫蘇雞皮蝦🦐同蒜蓉燒廣島蠔🦪創意十足又夠鮮味。泰式豬頸肉同海苔黑豚肉鵪鶉蛋就帶有異國風味,幾特別。蔬菜類有孜然燒蒜蓉茄子🍆同黑糖燒菠蘿🍍,為成個餐牌加多啲層次。總括嚟講,呢度啱晒唔同口味嘅人。無論鍾意傳統定創新fusion,都一定搵到啱心水嘅嘢食。真係值得約埋朋友嚟聚下👫,一齊食串燒、飲凍啤、消暑氣🍻😎。

和牛🥩同羊架嘅選擇高級,肉質嫩滑多汁😋,啱晒肉食愛好者。

海鮮方面,紫蘇雞皮蝦🦐同蒜蓉燒廣島蠔🦪創意十足又夠鮮味。

泰式豬頸肉同海苔黑豚肉鵪鶉蛋就帶有異國風味,幾特別。

無論鍾意傳統定創新fusion,都一定搵到啱心水嘅嘢食。

真係值得約埋朋友嚟聚下👫,一齊食串燒、飲凍啤、消暑氣🍻😎。

2024-07-01 23 views
抵食燒烤堂 ,終於係荃灣食到高質串燒喇!調味做得好好,食到串燒嘅風味,又唔會搶哂食材本身嘅味道😋而家買啤酒都要買一送一,緊係要啤啤佢🤣新分店座位寬敞,環境舒適食物種類好多,必點佢地和牛!鹽燒A4宮崎和牛非常肥美,入口即溶其他牛串燒,鹽燒和牛牛小排、汁燒橫隔理肌嘅和牛肥瘦比例岩岩好😋油脂都係燒香左嘅,唔會覺得好油~雞皮墨魚滑第一次食,口感同味道都好特別😋墨魚滑咬落彈彈下,而表層係包左層薄薄酥脆嘅雞皮,食落好有層次😍🔸蟹膏燒飯團 🍙有好多蟹膏,飯團燒左之後仲好脆口,好正!川燒蒜蓉茄子有超多蒜蓉,正~除左大廳之外,原來呢到仲有幾間房仔,我估多人嘅飯就可以包房😋
新分店座位寬敞,環境舒適
燒烤堂總共有6間分店 最近係荃灣新開 環境好闊落 食物質素高 串燒款式多🥰-✨汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)($38)呢款超推薦‼️軟骨棒好咬好 醬汁豐富 撈埋蛋黃食超正✨明大子燒飯團 ($38)面頭滿滿明太子醬 食落咸咸地 飯團燒得好脆身 好香口😍✨燒蒜蓉茄子($36)呢款係川式口味 食落辣辣地 孜然粉味濃 夠惹味!-✨麻辣手釣墨魚鬚 ($22)呢款都幾辣下🔥墨魚鬚好彈牙新鮮-✨鹽燒翠玉瓜 ($16)翠玉瓜好甜 配上鹽燒咸咸地幾正✨牛油芝士焗雜菇 ($42)芝士帶拉絲效果 雜菇有金菇、雞髀菇同埋靈芝菇 咸香味濃🥰✨燒活元貝 ($58)帶子無任何配料 食得出元貝既鮮甜味🫶🏻-✨蒜蓉燒蟶子 ($52)蟶子上有蒜蓉同粉絲 食落辣辣地 蟶子夠新鮮 無沙!✨香蒜咸蛋黃燒墨魚 ($38)咸蛋黃起沙 充滿咸蛋黃香 墨魚彈牙 中間仲有粟米粒😳-✨鹽燒白鱔 ($48) 白鱔好新鮮 肉質爽口 魚肉鮮甜😚✨鹽燒A4宮崎和牛 ($58)和牛肉質好嫩 入口即溶化🥰-✨鹽燒赤雞頸肉 ($22)肉質好嫩 帶爽口 好似食緊豬頸肉咁✨蜜糖燒雞中翼(兩隻) ($18)雞翼邊位燒到脆身 雞肉嫩滑 蜜糖味出✨麻辣雞軟骨

✨汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)($38)
呢款超推薦‼️軟骨棒好咬好 醬汁豐富 撈埋蛋黃食超正

✨明大子燒飯團 ($38)
面頭滿滿明太子醬 食落咸咸地 飯團燒得好脆身 好香口😍

✨燒蒜蓉茄子($36)
呢款係川式口味 食落辣辣地 孜然粉味濃 夠惹味!
✨麻辣手釣墨魚鬚 ($22)
呢款都幾辣下🔥墨魚鬚好彈牙新鮮
✨鹽燒翠玉瓜 ($16)
翠玉瓜好甜 配上鹽燒咸咸地幾正

✨牛油芝士焗雜菇 ($42)
芝士帶拉絲效果 雜菇有金菇、雞髀菇同埋靈芝菇 咸香味濃🥰

✨燒活元貝 ($58)
帶子無任何配料 食得出元貝既鮮甜味🫶🏻
✨蒜蓉燒蟶子 ($52)
蟶子上有蒜蓉同粉絲 食落辣辣地 蟶子夠新鮮 無沙!

✨香蒜咸蛋黃燒墨魚 ($38)
咸蛋黃起沙 充滿咸蛋黃香 墨魚彈牙 中間仲有粟米粒😳
✨鹽燒白鱔 ($48)
白鱔好新鮮 肉質爽口 魚肉鮮甜😚

✨鹽燒A4宮崎和牛 ($58)
和牛肉質好嫩 入口即溶化🥰
✨鹽燒赤雞頸肉 ($22)
肉質好嫩 帶爽口 好似食緊豬頸肉咁

✨蜜糖燒雞中翼(兩隻) ($18)
雞翼邊位燒到脆身 雞肉嫩滑 蜜糖味出

✨麻辣雞軟骨 ($16)
✨鹽燒雞軟骨 ($16)
雞軟骨叫左2款口味 麻辣幾惹味 不算太辣 而鹽燒好香口

✨鹽燒原塊雞皮 ($22)
雞皮超香脆 無油膩感 送酒一流🍻

✨汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 ($28)
咬落有少許脆口 口感不錯 呢個配搭正!

✨鹽燒阿波尾七里香 ($22)
呢款係走地雞 肉質帶彈性 幾嫩滑 調味香口

✨白桃梅酒(杯)($58)
白桃味香濃 但不會搶梅酒氣味 兩者味道平衡!
✨梅酒梳打 ($48)
唔想飲太濃嘅可以叫梅酒梳打 溝完Soda 酒味變相冇咁濃

2024-06-29 13 views
非常推薦這家串燒專門店❤️他們有各式各樣的串燒供選擇,有豬、牛、羊、雞、海鮮同蔬菜等…價格大眾化又美味😋串燒都是現點現燒,熱辣辣地送到枱上。🐮鹽燒A4宮崎和牛肉味香濃,油香豐腴不膩,入口即溶!!! 推介🐔雞皮墨魚滑香脆嘅雞皮包住彈牙墨魚滑,外脆內軟,口感非常豐富。🐷鹽燒豚肉荔枝卷薄薄的豚肉包住鮮甜多汁嘅荔枝,豚肉燒得好香脆與荔枝的甜味好夾。🐷福岡味噌松板豬福岡味噌調味的豬肉經過燒烤後,口感鮮嫩多汁好濃郁。🐷韓燒泡菜五花腩韓式泡菜腌制的五花腩肥瘦均勻,經過燒烤後口感更惹味,絕對是辣味愛好者的首選。🐮厚切鹽燒牛舌拖羅牛舌都有拖羅🤩牛舌最嫩滑的部份,肥美口感,入口柔軟有彈性。🍍蜜糖燒菠蘿香甜又多汁,可消油膩感~除此之外,他們還有中切鹽燒牛舌芯、鹽燒和牛牛小排、鹽燒原塊雞皮、鹽燒阿波尾七里香、鹽燒雞軟骨等…他們的串燒種類繁多,口味豐富,無論是喜歡鹽燒、麻辣還是其他口味,都能在這裡找到適合自己的味道。

🐮鹽燒A4宮崎和牛
肉味香濃,油香豐腴不膩,入口即溶!!! 推介

🐔雞皮墨魚滑
香脆嘅雞皮包住彈牙墨魚滑,外脆內軟,口感非常豐富。

🐷鹽燒豚肉荔枝卷

🐷福岡味噌松板豬
福岡味噌調味的豬肉經過燒烤後,口感鮮嫩多汁好濃郁。

🐷韓燒泡菜五花腩

🐮厚切鹽燒牛舌拖羅
牛舌都有拖羅🤩牛舌最嫩滑的部份,肥美口感,入口柔軟有彈性。

🍍蜜糖燒菠蘿
香甜又多汁,可消油膩感~

2024-06-28
$350 (Dinner)
2024-06-28 2978 views
想食燒烤串燒,其實唔使北上我都有好介紹!就喺燒烤堂,我哋今次去左荃灣店!佢哋串燒款式好多,真係樣樣都想試😆食串燒當然要配啤酒🍻,佢哋嘅 SAPPORO 啤酒 500ML 做緊買一送一,梗係要叫多幾杯!麥皮媽推介:🌟 焦糖青蘋果鵝肝多士超大件嘅鵝肝多士,塊鵝肝同塊多士一樣咁大,又超厚身,一啖咬落去充滿油香,食一件都飽左一半😂 中間夾埋片青蘋果仲可以解解油膩感!🌟 汁燒鮮雞肝燒至7-8成嘅雞肝,鮮嫩帶點粉粉地,口感一流!🌟 鹽燒原塊雞皮成塊雞皮打開咁嚟燒真係好少見,咁樣燒咁脆口,配埋台上面嘅孜然粉辣椒粉一齊食,好脆香呀!🌟 厚切鹽燒牛舌拖羅簡簡單單咁鹽燒都已經好好食,牛舌真係幾厚,咬落好大咬口,又夠濃味!🌟 蒜蓉燒廣島蠔蒜蓉燒蠔係食串燒必點,廣島蠔夠鮮味又飽滿,配蒜蓉係最好味😋🌟 川燒活元貝大大隻嘅元貝,十分厚肉,連埋粉絲蒜蓉一齊燒,非常鮮味,真係無得輸!🌟 桂花蜜糖本地冷蕃茄我好喜歡食蕃茄,用桂花蜜糖浸嘅冷蕃茄,作為前菜好開胃,仲可以中和返串燒嘅熱氣油膩!🌟 鰻魚炒飯估唔到呢個鰻魚炒飯有驚喜,熱辣辣上枱,炒得粒粒分明,又多粒粒鰻魚肉,飽肚之選!

麥皮媽推介:

🌟 焦糖青蘋果鵝肝多士

🌟 汁燒鮮雞肝
燒至7-8成嘅雞肝,鮮嫩帶點粉粉地,口感一流!

🌟 鹽燒原塊雞皮

🌟 厚切鹽燒牛舌拖羅

🌟 蒜蓉燒廣島蠔
蒜蓉燒蠔係食串燒必點,廣島蠔夠鮮味又飽滿,配蒜蓉係最好味😋

🌟 川燒活元貝

🌟 桂花蜜糖本地冷蕃茄

🌟 鰻魚炒飯

2024-06-18
Dinner
燒烤堂一直是我念念不忘的餐廳除了選擇眾多外款式創新同時惹味邪惡😈難怪一直人氣高企🌟荃灣的新分店開業已有很多舊客戶來光顧啊用餐氛圍熱鬧🔥 令人回味無窮🐥汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)蛋漿令外層口感更順滑夾雜着雞軟骨整體層次感提升🐖豚肉節瓜波棒糖嫩滑的豬肉配搭爽脆的節瓜口感獨特 🍳焦糖鰻魚芝士玉子燒口感較厚實外層有薄薄的焦糖微脆同時帶甜絲絲的口感 味道豐富🪿焦糖青蘋果鵝肝多士餐廳必點菜式🌟🌟鵝肝香濃細滑焦糖蘋果的香甜味中和了油膩感🍏多士更是香脆可口🍞整體組合邪惡 難以抗拒😈🐥雞皮墨魚滑外層脆身 內裡彈牙散有淡淡雞的油脂香口感獨特 是我的最愛😍🐟椒鹽燒多春魚炸得香脆卜卜是不錯的送酒佳餚🍺🐖牛油果豚肉卷創新口感配搭清新沒有油膩感👅厚切鹽燒牛舌拖羅厚度適中有嚼口而不韌🐂鹽燒A4宮崎和牛油脂香擴散至整個口腔!牛味濃郁 愛和牛的朋友絕不能錯過🙈🐤鹽燒原塊雞皮驚喜地薄而酥脆油膩感較輕邪惡度滿分💯😈🍡糖不甩燒湯圓口感煙韌內裡帶流心黑芝麻如果大一點就更滿足😌🐟鹽燒白鱔🐥鹽燒雞軟骨🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)🍠蜜糖燒芋頭🧀日本芝土年糕🥬鹽燒芥蘭頭
燒烤堂一直是我念念不忘的餐廳
除了選擇眾多外
款式創新同時惹味邪惡😈
難怪一直人氣高企🌟
荃灣的新分店開業
已有很多舊客戶來光顧啊
用餐氛圍熱鬧🔥 令人回味無窮

🐥汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
蛋漿令外層口感更順滑

👅厚切鹽燒牛舌拖羅
厚度適中
有嚼口而不韌

🐂鹽燒A4宮崎和牛
油脂香擴散至整個口腔!
牛味濃郁

內裡帶流心黑芝麻
如果大一點就更滿足😌

🐟鹽燒白鱔

🐥鹽燒雞軟骨

🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)

🍠蜜糖燒芋頭

🧀日本芝土年糕

🥬鹽燒芥蘭頭
2024-06-08
  • 鹽燒原塊雞皮
講緊邊度呀🤣🤣🤣其實對燒烤一直都好愛,但要食得開心,食得啱口味,仲要有靚腳先得㗎😏😏早排幾個friend傾計,一講要約出黎見面大家都好緊要諗齊齊啱食嘅地方!我就搵咗呢間一直都Bookmark咗想食嘅「燒烤堂」!知道佢哋係荃灣開咗分店,就決定去荃灣食餐好嘅!店舖位於荃灣中心地帶百悅坊,上樓食肆呢間算好乾淨!入到去店員安排好坐位我哋就拿拿聲點嘢食!我哋order咗多款唔同嘅嘢食🫣🫣🤭🤭啱曬幾個餓底😝😝而幾款真心值得介紹比朋友仔必選😍😍焦糖青蘋果🍏鵝肝多士🦆好過份,一上台個片鵝肝同下面塊多士一樣咁大🫣🫣🫣5星酒店食都唔一定有咁大,仲要又大又厚,配咗中間個片青蘋果無咁滯!超香超正👍🏻醬燒原塊雞皮🐔好多燒烤都只係比一串細細嘅雞皮,而且都無燒得咁脆口,配埋台上面嘅孜然粉辣椒粉一齊食,好脆香呀!蒜蓉燒廣島蠔🦪燒烤必食,廣島蠔唔會太大隻,但非常鮮味,配蒜蓉係定律,暖強❤️川燒活元貝🔥大大隻厚肉元貝,加埋粉絲蒜蓉一齊燒,好提鮮😉厚切鹽燒牛舌拖羅👅好厚切😂😂好過份,唔加太多調味料,只用鹽燒,味道👅好香,仲要好濃牛味!🐔汁燒鮮雞肝、麻辣燒赤雞心🫀雞肝唔係燒到完全💯熟,落單個時都有寫明嘅,燒到7-8成左右,係黃

焦糖青蘋果🍏鵝肝多士🦆
焦糖青蘋果🍏鵝肝多士

醬燒原塊雞皮🐔
醬燒原塊雞皮

蒜蓉燒廣島蠔🦪
蒜蓉燒廣島蠔

川燒活元貝🔥
大大隻厚肉元貝,加埋粉絲蒜蓉一齊燒,好提鮮😉
川燒活元貝

厚切鹽燒牛舌拖羅👅

🐔汁燒鮮雞肝、麻辣燒赤雞心🫀
雞肝唔係燒到完全💯熟,落單個時都有寫明嘅,燒到7-8成左右,係黃沙粉肝,好愛呀!雞心好大粒,愛雞心嘅朋友一定唔可以錯過!
汁燒鮮雞肝

鹽燒白鱔🍢
白鱔燒到皮脆肉嫩,而且仲要係肥鱔,啖啖鱔肉!
鹽燒白鱔

蟹膏燒飯糰🍙鰻魚炒飯🍚
原本諗住淨係食串燒,見好多人都介紹佢地嘅飯糰同炒飯好正,都係order咗!蟹膏飯糰係一大pat放係飯糰上面,個飯糰係脆面,配埋啲蟹膏食又鮮又滿足!另外個鰻魚炒飯,真係名不虛傳,勁有鑊氣,仲要粒粒鰻魚肉超正!
蟹膏燒飯糰

其實唔止咁少嘢食🤣🤣🤣講緊係餓底去食嘢,另外仲有order咗鹽燒和牛牛小排🐮、川燒蒜蓉茄子🍆、鹽燒秋葵🫛、蒜蓉菜圃燒豆皮、麻辣豬大腸、爽口雞腎、鹽燒日本雞胸軟骨、鹽燒阿波美七里香、桂花蜜糖本地冷蕃茄同埋海苔黑豚肉鵪鶉蛋!務求係要食飽同食得滿足滿意🥰🥰大家都話呢間一定要再ancore呀!

@skewer.kitchen

🍢燒烤堂🍢
📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓

#燒烤堂 #skewer #日本生啤
#日式串燒 #香港探店 #香港美食 #荃灣美食
鰻魚炒飯
2024-06-18
$500 (Dinner)
焦糖青蘋果🍏鵝肝多士
鰻魚炒飯
  • 焦糖青蘋果🍏鵝肝多士🦆
  • 蒜蓉燒廣島蠔2隻
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
人生總有一班酒肉朋友同呢班朋友食飯最好就係啤酒呢間串燒店係我地時常幫襯重點係因為啤酒SAPPORO做買一送一岩晒我乎呢班酒鬼 串燒又多款式選擇必點宮崎A4和牛, 厚切鹽燒牛舌拖羅, 焦糖青蘋果鵝肝多士每次都一定第一時間叫最近荃灣開左新店岩晒我地呢班大西北人 //明太子燒飯團 $38//紫菜沒有包裹飯團上桌 由客人自己處理紫菜香脆 飯團微微灸過夠香口重點係入面的明太子係超級多一口咬下滿口皆是明太子忠粉必點 //焦糖青蘋果鵝肝多士 $108//必食! 熱辣辣香噴噴外層煎得金黃焦香 鵝肝夠厚肉一大塊青蘋果同鵝肝比例剛好成為亮點入口酸酸的中和了鵝肝的油膩感多士夠酥脆 整體口感係一流 第二度食唔番 牛類叫左://鹽燒A4宮崎和牛 $58////中切鹽燒牛舌芯 $28////厚切鹽燒牛舌拖羅 $48//日本 日本 係日本的味道!鹽燒和牛夠香油脂夠牛舌芯的牛味濃郁牛舌口感就同在日本食的一樣厚切鹽燒牛舌拖羅先係最最最驚喜叫得拖羅果然沒有浪得虛名非常厚切 肉質彈牙 真係不得了 雞類叫得比較多因為日本地雞赤雞出名好食叫左://香辣雞中翼(兩隻) $18////鹽燒雞軟骨 $16////鹽燒原塊雞皮 $2
人生總有一班酒肉朋友

牛類叫左:
//鹽燒A4宮崎和牛 $58//
//中切鹽燒牛舌芯 $28//
//厚切鹽燒牛舌拖羅 $48//
日本 日本 係日本的味道!
鹽燒和牛夠香油脂夠

油花發揮作用但牛油果又剛好中和了口感
豬肉入口軟淋淋

Sapporo Premium Draft買一送一 $48
買一送一呢件事真係會令人忘記價錢
愈飲愈多 不過我鐘意!
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
  • 明太子雞腿肉
2024-06-26 2336 views
荃灣嘅朋友仔有福啦!當知道呢間燒烤店開到去百悅坊,滿心歡喜啦唔洗過海一放工可以即飛過嚟食串串。呢晚“串”下個friend先!其實幫佢慶祝生日book位食串燒新餐廳燈光唔會太掁眼坐落幾舒服,門口有個玻璃房放滿酒類幾吸引咁,啲staffs幾友善服務唔錯。新開張啤酒做緊買一送一,今次反而想嘆杯Highball威士忌梳打醒一醒神!※滑捋捋韓式牛骨髓・第一次食口感幾得意、白色嘅骨髓滑嘟嘟軟綿綿!配搭kimchi味道酸辣惹味※豚肉日本蘋果卷・無諗過配埋蘋果嘅豚肉多咗份清甜,果肉爽脆多汁,同燒得軟腍嘅豬肉好夾※雞皮墨魚滑・呢款新登場、墨魚滑咬落彈彈下又幾軟滑,調味不俗,亮點係面頭包咗層薄薄酥脆嘅雞皮,香口增加層次感※焦糖青蘋果鵝肝多士・多士個size幾巨型,估佢唔到味道幾好。鵝肝烤到有股膶香入口即化、口感細膩味道濃郁,配咗焦糖青蘋果減低肥膩感比較清甜,多士幾脆口中間仲釀咗啲芝士,成件事即刻豐富咗※日式燒白鱔・食親串串我一定嗌燒白鱔,肥美甘香好啱我呢個海鮮控※鹽燒紅衫魚・前世應該係貓嘅我係好鍾意食魚,再點多個燒紅衫魚,啲皮燒得幾香脆,魚肉唔多味道還好,食時小心啲有細骨※唐揚池魚仔・剛炸起時酥香到一個點
荃灣嘅朋友仔有福啦!
燒烤堂

雞皮墨魚滑

※焦糖青蘋果鵝肝多士

※日式燒白鱔
日式燒白鱔
・食親串串我一定嗌燒白鱔,肥美甘香好啱我呢個海鮮控

※鹽燒紅衫魚
鹽燒紅衫魚

※唐揚池魚仔
唐揚池魚仔
・剛炸起時酥香到一個點!魚仔size肥嘟嘟幾飽滿咬落juicy,無得傾要送酒。必須趁熱食、凍咗無咁正

※鹽燒豚肉無花果卷
鹽燒豚肉無花果卷
・新店多咗新花臣、貪新鮮食下呢個先。燒過嘅無花果肉比較軟腍,鹽燒豚肉幾香脆

※鹽燒赤雞頸肉
鹽燒赤雞頸肉
・呢個佐酒聖品、肉味甘香不過不失

※柑桔鹹蛋黃卷
柑桔鹹蛋黃卷
甜品嚟㗎幾特別,清新柑桔配鹹蛋黃嘅鹹香,我最鍾意食甜嘢如果再多啲餡仲好!個皮幾脆,呢個組合毫無違和感
Celebration
唐揚池魚仔
鹽燒豚肉無花果卷
鹽燒赤雞頸肉
柑桔鹹蛋黃卷
❀ 燒烤堂 #荃灣 ❀❗可能係最抵又高質嘅串燒店 焦糖鰻魚玉子燒必食❗——————————————————又嚟到我最喜愛嘅燒烤堂食串燒 ✨原來喺荃灣開咗全新嘅分店,佔據全層,環境舒適🥳最重要係串燒價錢實惠,大部份都只係$20至$30,仲要有日、中、港、西、川、新疆等等味道選擇,真係包羅萬,有非常滿足‼️.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 大力推薦♥ 惹味爽口雞腎 $20♥ 汁燒赤雞心 $22喜歡內臟嘅記住要試雞心雞腎,非常爽口呢☺️♥ 黑松露烤雞 $28♥ 明太子雞腿肉 $28 另外雞肉加上黑松露或明太子醬亦非常惹味😋♥ 厚切鹽燒牛舌拖羅 $28 必定要試!口感爽彈,好出色👍🏻♥ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28 香滑地玉子燒,居然可以加埋香脆焦糖外皮,勁有驚喜!入面仲要包住芝士及鰻魚,邪惡組合100分💖♥ 香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $38 鹹蛋黃醬絕對畫龍點睛,非常濃郁。墨魚滑仲要夠晒爽彈🥳♥ 孜然燒蒜蓉茄子 $36 黐線勁大份茄子,仲要知而家蒜蓉超惹味😚♥ 糖不甩燒湯圓 $22♥ 黑糖燒菠蘿 $20兩款甜品都100分!湯圓居然可以燒至煙韌,入面仲有飽餡芝麻醬,加埋花生椰糖,邊個能夠抗拒🤪.☞ 正常發揮♥ 鹽燒赤雞頸
❀ 燒烤堂 #荃灣 ❀
❗可能係最抵又高質嘅串燒店 焦糖鰻魚玉子燒必食❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 大力推薦
♥ 惹味爽口雞腎 $20
♥ 汁燒赤雞心 $22
喜歡內臟嘅記住要試雞心雞腎,非常爽口呢☺️
♥ 黑松露烤雞 $28
♥ 明太子雞腿肉 $28
另外雞肉加上黑松露或明太子醬亦非常惹味😋
♥ 厚切鹽燒牛舌拖羅 $28
必定要試!口感爽彈,好出色👍🏻
♥ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
♥ 香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $38
鹹蛋黃醬絕對畫龍點睛,非常濃郁。墨魚滑仲要夠晒爽彈🥳
♥ 孜然燒蒜蓉茄子 $36
黐線勁大份茄子,仲要知而家蒜蓉超惹味😚
♥ 糖不甩燒湯圓 $22

♥ 西班牙豬肋肉(稀有部位)$24
♥ 蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)$44
♥ 蒜蓉燒蟶子 $52
♥ 手釣墨魚鬚 $22
呢一堆就係你諗到嘅味道,大部份串燒店都食得到,不過不失~

☞ 可以留返個肚
♥ 中切鹽燒牛舌芯 $28
♥ 汁燒新鮮雞肝 $28
鍾意食牛舌嘅建議一定要係厚切版本,中切呢款真係爭好遠,完全冇嗰種爽蛋嘅口感。而雞肝就嚡口咗啲🙈
——————————————————
✨整體味道: 4.1/5
✨環境裝修: 3.9/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
真係超喜歡喺燒烤堂食串燒💖價錢實惠,而且有唔少特色款式,難怪佢哋越來越多分店,大大力推薦‼️