2024-06-20 25 views
串燒界人氣店並非浪得虛名,長期人頭湧湧.食物選擇多,啤酒更買一送一,CP值真心高.近來終於於荃灣楊屋道街市附近開分店~而且營業到12點,宵夜暢飲很可以🔸厚切鹽燒牛舌拖羅($48)🔸汁燒免治雞肉軟骨棒(38)🔸明太子雞腿肉($28)🔸麻辣燒鴨舌($28)🔸麻辣豬大腸($24)🔸泰式豬頸肉($28)🔸鹹酸菜燒豬腸粉($28)🔸紫蘇雞皮蝦($48)🔸手釣墨魚鬚($22)🔸鹽燒牙帶魚($48)🔸豚肉節瓜波棒糖($38)🔸鹽燒日本青椒($20)🔸鰻魚炒飯($58)🔸Sapporo Premium Draft ($48✨買一送一)地方分不同區域闊落好坐,而且出餐快之餘,上枱每串串燒都熱辣辣~必點✨【厚切鹽燒牛舌拖羅】牛味濃郁,鮮嫩爽彈,一串有四大片,值得安哥!其他串燒亦有一定質素,個人特別喜愛【紫蘇雞皮蝦】及【泰式豬頸肉】.前者蝦肉彈牙捲上雞皮及紫蘇增添及層次感;後者帶油脂爽口,配合泰式調味更惹味【鹽燒牙帶魚】比較少見,魚皮燒得焦香,肉質帶甜味,不過要小心比較多幼小魚骨.無飯不歡,但又怕飯團太單調的話,可叫【鰻魚炒飯】粒粒分明,帶有醬油及鰻魚濃香味道~串燒與啤酒是絕配,何況是啤酒買一送一✨當然不能

🔸厚切鹽燒牛舌拖羅($48)
🔸汁燒免治雞肉軟骨棒(38)
🔸明太子雞腿肉($28)
🔸麻辣燒鴨舌($28)
🔸麻辣豬大腸($24)
🔸泰式豬頸肉($28)
🔸鹹酸菜燒豬腸粉($28)
🔸紫蘇雞皮蝦($48)
🔸手釣墨魚鬚($22)
🔸鹽燒牙帶魚($48)
🔸豚肉節瓜波棒糖($38)
🔸鹽燒日本青椒($20)
🔸鰻魚炒飯($58)

串燒與啤酒是絕配,何況是啤酒買一送一✨
當然不能錯過!!🍻🍻🍻

2024-06-20 14 views
今日去咗荃灣買糯米糍,排完隊買完野就係附近搵下有咩好食,楊屋道街市對面百悅坊新開左燒烤堂,之前有幾個朋友都介紹呢間,今次就試吓啦。🌟鹽燒原塊雞皮🐓$22依個係今餐其中一大驚喜,原塊雞皮串燒,燒到脆過薯片! 加埋調味,送酒一流!🌟黑糖燒菠蘿🍍 $20脆脆嘅黑糖包住鮮嫩多汁嘅菠蘿肉,好似食緊一個勁多菠蘿汁嘅冰糖葫蘆咁,絕對值得一試!🌟香蒜鹹蛋黃燒墨魚滑🦑 $38鹹蛋黃嘅香味配搭彈牙嘅墨魚滑原來好夾😳🌟鹽燒A4宮崎和牛🐂 $58和牛嘅油脂感覺同鮮美嘅肉質,試過返尋味😋🌟椒鹽燒多春魚 $32一份有四條,燒得夠香脆,好食到魚頭都食埋🌟汁燒免治雞肉軟骨棒🍳🐓 $38烤免治雞肉軟骨棒同蛋汁簡直係絕配😝隨碟附有一隻生雞蛋可以點嚟食😋🌟川燒蒜蓉茄子🍆 $36川辣風味調味燒茄子,人氣推介!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)🦪 $44蟹膏燒飯團🍙 $38鰻魚炒飯 $58燒萵筍伴蟹膏 🦀 $26滨燒活元貝 $58秘製燒羊架 🐑 $48韓燒泡菜五花腩🐖 $28黑松露烤雞 $28鹽燒赤雞頸肉 $22甘草柑橘蜜(熱飲) $18爆打香水檸檬茶 $32✨如果人多仲有訂房服務,大房最低消費六千起細房四千起。岩晒同

🌟鹽燒原塊雞皮🐓$22

🌟黑糖燒菠蘿🍍 $20

🌟香蒜鹹蛋黃燒墨魚滑🦑 $38
鹹蛋黃嘅香味配搭彈牙嘅墨魚滑原來好夾😳

🌟鹽燒A4宮崎和牛🐂 $58
和牛嘅油脂感覺同鮮美嘅肉質,試過返尋味😋

🌟椒鹽燒多春魚 $32
一份有四條,燒得夠香脆,好食到魚頭都食埋

🌟汁燒免治雞肉軟骨棒🍳🐓 $38

🌟川燒蒜蓉茄子🍆 $36
川辣風味調味燒茄子,人氣推介!

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

黑松露烤雞 $28
鹽燒赤雞頸肉 $22

甘草柑橘蜜(熱飲) $18
爆打香水檸檬茶 $32

✨如果人多仲有訂房服務,大房最低消費六千起細房四千起。岩晒同朋友慶祝生日或者公司聚餐。

燒烤堂 (荃灣)
荃灣川龍街118號百悅坊12樓

總結:同幾個朋友分享完,幾個都話食過正,有啲仲話成日食其他分店。餐廳仲有分港式日式串燒,好貼心。

10分滿分
味道:8/10
環境:8/10
價格:7.5/10

2人總數💰708(已加一)354

#hkfoodieblogger #hkblogger#chansfoodie.hk
#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店
#荃灣美食#燒烤#串燒#港式串燒 #日式串燒
2024-06-20 14 views
荃灣燒烤堂約多幾個人聚腳都可以,佢哋設有房間、圓枱、空間感夠舒服。叫左5款串燒鹽燒豚肉茘枝卷鹽燒赤雞頸肉鹽燒A4宮崎和牛厚切鹽燒牛舌拖羅西班牙豬肋肉新鮮嘅肉類材料,鹽燒入味,唔過火肉質唔乾。秘制燒羊架肉質厚。口感軟淰,好野味。雞皮墨魚滑外皮燒香嘅墨魚滑,味道鮮甜,口感彈牙。鹽燒白鱔外皮燒香左嘅鱔肉,口感爽唔油膩。焦糖青蘋果鵝肝多士呢件多士都幾大舊,有鵝肝嘅香,焦糖同青蘋果味道酸酸甜甜,可解除鵝肝嘅油膩,多士脆口。鰻魚炒飯炒飯乾爽有咬口,食落帶出鰻魚嘅香。鹽燒芥蘭頭芥蘭頭好爽脆,有咬口之餘亦有蔬菜嘅甜。川燒蒜蓉茄子茄子肉帶麻辣同蒜香味道,野味香濃。蜜糖燒菠蘿菠蘿切塊大粒,味道清甜唔酸。柑桔咸蛋黃卷細細的蛋黃卷,帶柑桔香,口感外脆內軟,

叫左5款串燒
鹽燒豚肉茘枝卷
鹽燒赤雞頸肉
鹽燒A4宮崎和牛
厚切鹽燒牛舌拖羅
西班牙豬肋肉
新鮮嘅肉類材料,鹽燒入味,唔過火肉質唔乾。

秘制燒羊架
肉質厚。口感軟淰,好野味。

雞皮墨魚滑
外皮燒香嘅墨魚滑,味道鮮甜,口感彈牙。

鹽燒白鱔
外皮燒香左嘅鱔肉,口感爽唔油膩。

焦糖青蘋果鵝肝多士

鰻魚炒飯
炒飯乾爽有咬口,食落帶出鰻魚嘅香。

鹽燒芥蘭頭
芥蘭頭好爽脆,有咬口之餘亦有蔬菜嘅甜。

川燒蒜蓉茄子
茄子肉帶麻辣同蒜香味道,野味香濃。

蜜糖燒菠蘿
菠蘿切塊大粒,味道清甜唔酸。

柑桔咸蛋黃卷
細細的蛋黃卷,帶柑桔香,口感外脆內軟,

2024-06-20 27 views
相約朋友聚會 今次大家都想試新野於是揀在這間新開將既食店“燒烤堂”新裝修 環境一流 最緊要座位舒適而我地三人首選係生蠔 一份有两隻(叫左三份)蒜蓉燒蠔 真好味 夠新鮮 鹽燒厚切牛舌 味道一流還有好特別 鹽燒荔枝豚肉卷&日本雞胸軟骨鹽燒白鱔同日式燒白鱔都好但 如果再燒耐少少就更加好味最後建議大家臨尾先食孜然燒蒜蓉茄子因為比較油膩 食完會好飽 埋單每人$230
相約朋友聚會 今次大家都想試新野
於是揀在這間新開將既食店“燒烤堂”
新裝修 環境一流 最緊要座位舒適

孜然燒蒜蓉茄子
因為比較油膩 食完會好飽
埋單每人$230

2024-06-19
$230 (Dinner)
  • 蒜蓉燒蠔
  • 鹽燒厚切牛舌
2024-06-19 13 views
今次再𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞試左人氣居酒屋燒烤堂🏮荃灣新店加左好多新款呀😍絕對係香港數一數二既高質串燒店🥹🫶🏻以下部份款式會係我想再𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞既😝➣ 焦糖青蘋果鵝肝多士(💰𝟏𝟎𝟖)➣ 香蒜咸蛋黄燒墨魚滑(💰𝟑𝟖)➣ 海苔黑豚肉鵪鶉蛋(💰𝟐𝟖)燒墨魚滑有咬口之餘加埋咸蛋黄好香🥹絕對係是日𝐌𝐕𝐏!! 鵝肝多士入口即溶,青蘋果好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡解膩一流☺️黑豚肉鵪鶉蛋又係必點🥰係比較特色出面食唔到!➣ 浜燒活元貝 (💰𝟓𝟖)➣蒜蓉燒廣島蠔 (💰𝟒𝟒)➣黑糖燒菠蘿(💰𝟮𝟬)➣牛油蒜蓉焗雜菇(💰𝟯𝟴)元貝同廣島蠔好鮮甜大大隻😗蒜蓉牛油焗雜菇好香好惹味😆➣中切鹽燒牛舌芯(💰𝟮𝟴)➣ 鹽燒和牛牛小排 (💰𝟒𝟖)➣汁燒橫隔理肌(💰𝟮𝟴)➣ 明太子雞腿肉(💰𝟮𝟴)➣黑松露雞腿肉(💰𝟮𝟰)➣汁燒免治雞肉軟骨棒(💰𝟯𝟴)牛舌爽口完全唔韌☺️雞肉嫩滑之餘明太子同黑松露醬汁好惹味😗免治雞肉軟骨味道香濃,點埋月見汁食好夾啊🫶🏻

➣ 焦糖青蘋果鵝肝多士(💰𝟏𝟎𝟖)
➣ 香蒜咸蛋黄燒墨魚滑(💰𝟑𝟖)
➣ 海苔黑豚肉鵪鶉蛋(💰𝟐𝟖)

➣ 浜燒活元貝 (💰𝟓𝟖)
➣蒜蓉燒廣島蠔 (💰𝟒𝟒)
➣黑糖燒菠蘿(💰𝟮𝟬)
➣牛油蒜蓉焗雜菇(💰𝟯𝟴)

元貝同廣島蠔好鮮甜大大隻😗蒜蓉牛油焗雜菇好香好惹味😆

➣中切鹽燒牛舌芯(💰𝟮𝟴)
➣ 鹽燒和牛牛小排 (💰𝟒𝟖)
➣汁燒橫隔理肌(💰𝟮𝟴)
➣ 明太子雞腿肉(💰𝟮𝟴)
➣黑松露雞腿肉(💰𝟮𝟰)
➣汁燒免治雞肉軟骨棒(💰𝟯𝟴)

2024-06-19 7 views
燒烤堂 (荃灣)荃灣川龍街118號百悅坊12樓呢間串燒店真係好野!佢哋啲串燒料理包羅萬象,一定可以滿足唔同餐客嘅味蕾。首先,佢哋嘅醬料配搭真係好特別,例如桂花蜜糖本地蕃茄,入味到極致,甜中帶點酸,十分開胃。鹽燒原塊雞皮就酥脆鹹香,又涼爽惹味。焦糖青蘋果鵝肝多士就更加優雅,濃郁鵝肝加埋清新果味,冇得話。另一方面,佢哋既煮法都好講究,例如明太子飯團,顆粒飯質口感彈牙,配上清新明太子,十分開心。鹽燒牛舌拖羅呢種名貴食材,竟然咁嫩滑入味,非常厲害。不過,A4宮崎和牛就更上一層樓,肉質極之軟嫩,一吃難忘!另外,佢哋用心做到連蔬菜也能鹹香濃郁,例如鹽燒芥蘭,口感脆嫩又唔會乾澀。鹽燒淮山就連薯仔都切入味,薯皮香脆好好食。
燒烤堂 (荃灣)
荃灣川龍街118號百悅坊12樓

2024-06-18 19 views
同朋友🦹‍♀️一齊嚟咗呢間樓上燒烤店🔥食串燒,我哋喺週末 6pm 就到達餐廳,竟然已經坐咗好多客人,喺而家咁嘅環境真係幾勁👍🤣$58鹽燒A4宮崎和牛、$24西班牙🇪🇸豬肋肉(稀有部位):呢兩樣放埋一碟,和牛油脂勁充足,燒到半生熟😋;西班牙🇪🇸豬肋肉 幾軟熟🤣$48鹽燒白鱔:白鱔皮燒到脆脆哋🤣$48紫蘇雞皮蝦 x 2 :用雞皮包住隻 中蝦🦐嚟燒,幾好玩🤣$38涼拌藤椒魚皮:一般藤椒魚皮落好多辣椒油,好肥😅;呢個 涼拌藤椒魚皮 似乎冇落辣椒油,辣得嚟感覺清新又唔油膩🤣$16鹽燒芥蘭頭、$16鹽燒青瓜苗:呢兩樣蔬菜都有啲特別,都係口感爽脆🤣$28明太子雞腿肉、$28韓燒泡菜五花腩(韓)$28福岡味噌松板豬(日)$16鹽燒雞軟骨、$16麻辣雞軟骨全部都燒得幾香口🤣$16鹽燒秋葵、$16麻辣秋葵 2 :呢兩樣放埋一碟,一串辣一串唔辣,都係新鮮爽脆😋$16鹽燒翠玉瓜、$16麻辣翠玉瓜:新鮮爽脆又多汁😋,都係 一串辣一串唔辣😁$44蒜蓉燒廣島蠔兩隻:2隻廣島蠔🦪都係蠔味濃郁😋$52 蒜蓉燒蟶子x 2 :蟶子新鮮肉質爽滑,加埋蒜蓉一齊蒸,好正🤣$24孜然豚肉韭菜花巷(疆)、$22孜然豚肉芫荽巷(疆):豚
$48鹽燒白鱔:白鱔皮燒到脆脆哋🤣
$28明太子雞腿肉、$28韓燒泡菜五花腩(韓)
$28福岡味噌松板豬(日)
$16鹽燒雞軟骨、$16麻辣雞軟骨
全部都燒得幾香口🤣

$44蒜蓉燒廣島蠔兩隻:2隻廣島蠔🦪都係蠔味濃郁😋
$24孜然豚肉韭菜花巷(疆)、$22孜然豚肉芫荽巷(疆):豚肉包住大量韭菜 同埋 包住大量芫荽🌿,一啖裏邊有肉有菜朋友同我都好鍾意🤣
$32青檸菠蘿梳打:夠晒甜夠晒凍冰冰,裏邊仲真係有菠蘿🍍可以食🤣
$380 (Dinner)
2024-06-18 14 views
幾個朋友都向👧🏻推介燒烤堂嘅串燒相當高質素,加上佢地嘅分店都算唔少,今次👦🏻👧🏻終於搵到機會一試!餐廳面積不小但平日晚上都可以Full House ,證明呢間餐廳都係值得一試!🌟焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝厚切肥美,煎至金黃色,咬落微微脆口而內裏多汁,配上青蘋果做到解膩既效果,而多士就夠哂脆口,值得推介!🌟鹽燒豚肉荔枝卷//牛油果豚肉卷呢度嘅手工心機卷物選擇相當多,仲要每一款都好吸引,例如無花果豚肉卷、海苔黑豚肉鵪鶉蛋,今次就唯有揀住兩款試下先!豚肉烤得非常透,瘦肉同脂肪嘅層次非常分明,脂肪烤得香脆唔會覺得油膩,再捲埋香甜多汁嘅荔枝果肉/熟透軟滑嘅牛油果🥑,食完唔會覺得滯膩!🌟汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇//汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)月見汁燒免治雞肉軟骨棒相當普遍,喺其他串燒店都可以食到,味道亦一如預期,還有不少雞軟骨粒,相當有咬口,配埋醬油同蛋黃,質感更加Creamy。而免治雞肉軟骨釀冬菇就喺出面相對少見,讓入冬菇🍄口感更加豐富,都係唔錯嘅選擇。🌟麻辣豬大腸//汁燒赤雞心豬大腸清新得十分乾淨,豬大腸食落唔錯,而麻辣則令豬大腸昇華;雞心新鮮惹味,配上燒汁簡直一流配搭!🌟中切鹽燒牛舌芯//鹽燒A4

🌟焦糖青蘋果鵝肝多士

🌟鹽燒豚肉荔枝卷//牛油果豚肉卷

🌟汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇//汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)

🌟麻辣豬大腸//汁燒赤雞心

🌟中切鹽燒牛舌芯//鹽燒A4宮崎和牛
呢度嘅牛肉串燒發揮相當出色,非常腍身同軟滑,👧🏻👦🏻人一串都覺得唔夠食😆!至於比較貴價嘅A4宮崎和牛,燒烤後都眼見其雪花紋路😍,入口油脂咇出嚟真係食得令人相當滿足🥰!

🌟燒雞軟骨//鹽燒原塊雞皮//黑松露烤雞
雞軟骨烤得脆口,口感好好咬口;鹽燒原塊雞皮燒到脆卜卜,入邊既油分已經逼曬出嚟,食落一啲都唔膩,咬落脆口一流;烤雞串燒面層鋪滿黑松露醬,咬落雞肉鮮嫩多汁,估唔到份量好足!

🌟香蒜咸蛋黃燒墨魚滑
墨魚滑食落滑口,墨魚滑入面加左粒粒香甜既粟米🌽同墨魚肉🦑,配上起曬沙嘅咸蛋黃既蛋香同香蒜味簡直係提升左一個層次,建議黎到必點!

🌟蟹膏燒飯團//蜜糖燒芋頭//明太子燒厚揚豆腐
蟹膏燒飯團🍙嘅飯團混入飯素,食得出有好香濃嘅鰹魚味,飯團各面都燒得香脆有飯焦。而蟹膏份量十分慷慨,鮮味十足,係最佳澱粉質之選!
而睇落簡單平凡嘅蜜糖燒芋頭,芋頭質素相當高,綿密又重芋頭味,蜜糖🍯薄薄一層,唔會搶咗主角風頭!
明太子燒厚揚豆腐先炸過再烤,豆腐幾重豆味👍🏻,外層香脆,就咁食可能會覺得比較Dry,當然配埋鹹香嘅明太子醬就啱啱好!

🌟黃皮金蛋潮州茶//爆打香水檸檬茶
飲品方面黃皮金蛋潮州茶混入咗唔少打爛成碎嘅黃皮果皮,冇咩澀味,茶底濃淡適中。而爆打香水檸檬茶帶有香水檸檬🍋味清香又唔會太酸,兩款飲品食完串燒解油膩一流!

2024-06-17 20 views
。又來介紹聚餐的好選擇啦🤗上次同大家介紹完打邊爐🍲今次就介紹串燒naaa🍢同朋友諗住慢慢傾吓偈 ~食吓嘢 飲杯酒🍻串燒絕對係一個好嘅選擇😋上星期同朋友去咗呢間荃灣嘅 燒烤堂💁🏻‍♀️串燒款式包羅萬有 仲非常創新🤩有好幾款特別嘅菜式都係岀面未見過😆.以我今次去就叫咗好多款串燒🤤肉類方面有 鹽燒和牛牛小排,,鹽燒A4宮崎和牛韓燒泡菜五花腩,,鹽燒豚肉荔枝卷辣辣地烤羊架,,汁燒免治雞肉軟骨棒麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇,,鹽燒阿波尾七里香除咗肉類 我哋仲叫埋 川燒蒜蓉茄子🍆牛油燒活元貝,,麻辣雞軟骨,,蟹膏燒飯團🍙蒜蓉菜圃燒豆皮,,味淋魚干,,麻辣豬大腸鹽燒原塊雞皮,,雞皮墨魚滑 等等等等🙈.🌟其中我特別推介🍢豚肉荔枝卷豚肉肉質夠嫩 配上荔枝甜甜地又解油膩 真係一個不錯嘅組合👍🏻🍢辣辣地烤羊架少少辣帶出咗羊架嘅濃郁而且肉質超嫩😛鍾意食羊假嘅一定不能錯過🍢味淋魚干 呢一款菜係我每一次食串燒都一定會嗌嘅😋佢哋餐廳整到超林👍🏻唔似出邊其他餐廳咬到牙較都軟🫠所以都推介大家可以點嚟試吓🫶🏻.呢三樣真係我嘅必點之選‼️.呢間餐廳除咗食物質素好高之外飲品方面都真係出色到不得了😱我地叫左爆打香水檸檬茶 同 青檸菠蘿梳

又來介紹聚餐的好選擇啦🤗
串燒款式包羅萬有 仲非常創新🤩
有好幾款特別嘅菜式都係岀面未見過😆
以我今次去就叫咗好多款串燒🤤
肉類方面有 鹽燒和牛牛小排,,鹽燒A4宮崎和牛
韓燒泡菜五花腩,,鹽燒豚肉荔枝卷
辣辣地烤羊架,,汁燒免治雞肉軟骨棒
麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇,,鹽燒阿波尾七里香
除咗肉類 我哋仲叫埋 川燒蒜蓉茄子🍆
牛油燒活元貝,,麻辣雞軟骨,,蟹膏燒飯團🍙
蒜蓉菜圃燒豆皮,,味淋魚干,,麻辣豬大腸
鹽燒原塊雞皮,,雞皮墨魚滑 等等等等🙈
🌟其中我特別推介
如果大家經過嘅話 又未必有時間坐低食嘢
不妨上去淨係買杯檸檬茶試吓😆🤣
因為佢哋餐廳嘅檸檬茶🍹
應該係我飲過最好飲嘅🥹
今次去荃灣覓食,原來荃灣都開咗燒烤堂,見竟然唔洗等位就入去食下串燒ʕっ˘ڡ˘ςʔ 雞皮墨魚滑已經推介過,所以今次主要想講下啲新野~ 唔該大家一定要試下個紫蘇雞皮蝦,用紫蘇葉同薄薄既雞皮包住原隻大蝦🦐,蝦肉新鮮爽彈而雞皮就燒到好脆,係款特別又高質既串燒!!(๑❛ᴗ❛๑) 然後必食既仲有厚切鹽燒牛舌拖羅、鹽燒𝐀𝟒宮崎和牛同埋鹽燒阿波尾七里香!!💮我地特登叫咗兩款牛舌試下有咩唔同,果然厚切既牛舌拖羅比中切既牛舌心厚切好多,食落亦比較爽彈🍢 另外,佢份𝐀𝟒宮崎和牛既油脂感好重,燒完之後將啲油脂逼唒出黎,食一串已經好滿足,如果食多串就會太膩喇最後係鹽燒阿波尾七里香,即係雞𝐩𝐚𝐭 𝐩𝐚𝐭!! 呢度既雞𝐩𝐚𝐭𝐩𝐚𝐭燒得好滑嫩,食落係好肥美既感覺,好味到我地叫咗𝟐串!! (꒪´꒳`꒪ )最後想讚一讚佢地既野飲,平時餐廳啲野飲通常細細杯,不過呢度既野飲杯杯都成個啤酒杯咁大~

燒烤堂終於殺入新界開分店,新界人以後想食就更方便🤩選址荃灣百悅坊好近荃新天地行過去都唔太遠,新店地方大位置多坐得夠舒服,日式木系裝修氛圍感滿滿✨⭐️檸蜜牛油包 $20⭐️雞皮墨魚滑 $38⭐️鹽燒原塊雞皮 $22⭐️鹽燒豚肉荔枝卷 $22🔸味淋魚干 $48🔸手釣墨魚鬚 $22🔸紫蘇雞皮蝦 $48🔸鹽燒赤雞頸肉 $22🔸川燒蒜蓉茄子 $36🔸豚肉日本蘋果卷 $24🔸福岡味噌松板豬 $28🔸鹽燒A4宮崎和牛 $58🔸蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)$44🔸汁燒免冶雞肉軟骨釀冬菇 $28🔹即打士多啤梨乳酸 $28🔹Sapporo Premium Draft(買一送一)$48⭐️係每次去都必點嘅個人心水推介,檸蜜牛油包外脆內軟,廿蚊有兩舊平得嚟夠高質。鹽燒原塊雞皮同雞皮墨魚滑都好香口惹味,平時鍾意食雞皮嘅話不容錯過!荔枝香甜多汁,未試過鹽燒豚肉荔枝卷之前都唔知原來串燒加水果可以咁夾,所以今次見到之前未試過嘅豚肉日本蘋果卷都叫咗嚟試吓,不過蘋果個口感比較爽冇咁多汁個人都係偏好荔枝多啲😆-整體串燒質素普遍都很不錯,價錢合理性價比高,可以根據個人口味叫多幾款試吓!仲有生啤長期都做緊買一送一勁抵飲呀~

⭐️檸蜜牛油包 $20

🔸蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)$44
🔸汁燒免冶雞肉軟骨釀冬菇 $28

🔹即打士多啤梨乳酸 $28

2024-06-16 8 views
荃灣新開高質串燒燒烤堂 生啤買一送一 多款唔同口味串燒 中日韓泰港西式都有 適合叫埋朋友去飲番杯.寫一寫返參考價錢明太子雞腿肉$28黑松露烤雞$28汁燒免治雞肉軟骨棒(月見)$38厚切鹽燒牛舌拖羅$48中切鹽燒牛舌心$28紫蘇雞皮蝦$48蒜蓉燒廣島蠔$44/2隻明太子燒烤揚豆腐$28鹽燒翠玉瓜$16日本Sapporo生啤$48 買一送一.最鍾意佢哋⭐️牛舌心 軟嫩爽彈 少少鹽調味鹽啱啱好佢哋雞肉串燒係做得最好 幾juicy明太子醬同黑松露醬超正 不過醬有啲多叫得串燒 當然要叫埋⭐️免治雞軟骨捧 埋蛋漿一齊食😍👍🏻而且每串都即燒👍🏻所以質素保持唔錯.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_荃灣.#燒烤堂 (荃灣)地址:荃灣川龍街118號百悅坊12樓.⭐️評分:味道:4/5環境:4/5服務:4/5抵食:4/5.#飲食 #美食 #hk #香港 #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkblogger #香港美食 #大窩口美食 #美孚美食 #掃街 #荔枝角美食 #大角咀美食 #葵芳美食 #中環美食
寫一寫返參考價錢
叫得串燒 當然要叫埋⭐️免治雞軟骨捧 埋蛋漿一齊食😍
👍🏻而且每串都即燒👍🏻所以質素保持唔錯
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_荃灣
#燒烤堂 (荃灣)
地址:荃灣川龍街118號百悅坊12樓
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5
#飲食 #美食 #hk #香港 #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkblogger #香港美食 #大窩口美食 #美孚美食 #掃街 #荔枝角美食 #大角咀美食 #葵芳美食 #中環美食 #荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣 #小食 #串燒 #旺角美食
2024-06-16 5 views
人氣高質CP值高串燒😋 餐廳主打各式各樣串燒 串燒口味超級多!無論港式、川式、日式、泰式、台式、韓式、新疆定係西式都有供應 更有自家研製嘅產品 各有特色~ 更做緊生啤買一送一!大大杯好啱一邊食串燒~====較特別嘅有鵝肝多士᪥ 焦糖青蘋果鵝肝多士 鵝肝生熟啱啱好 中間夾住酸酸甜甜嘅青蘋果🍏😋====其他串燒都好食😋 ====᪥ 孜蜜糖燒菠蘿᪥ 川燒蒜蓉茄子᪥ 牛油蜜糖粟米᪥ 鹽燒翠玉瓜᪥ 明太子燒厚揚豆腐᪥ 蒜蓉燒廣島蠔᪥ 蒜蓉燒蟶子᪥ 川燒活蟶子᪥ 日式燒白鱔᪥ 泰式豬額肉᪥ 中切醬燒牛舌芯᪥ 厚切鑞燒牛舌拖羅᪥ 汁燒橫隔理肌

較特別嘅有鵝肝多士

᪥ 中切醬燒牛舌芯
᪥ 厚切鑞燒牛舌拖羅
᪥ 汁燒橫隔理肌
2024-06-14 20 views
✨汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)-雞肉混入軟骨碎富咬口,沾上蛋黃食用更香濃。 ✨豚肉節瓜波棒糖 -豚肉片和節瓜薄片一層層捲起,口感層次分明,配以燒汁和蛋黃,更有風味。 ✨焦糖鰻魚芝士玉子燒 - 玉子燒上的焦糖脆口,包裹住鰻魚和芝士,口感豐富。✨雞皮墨魚滑 - 薄脆的雞皮包裹住彈牙的墨魚滑, 口感層次豐富。✨厚切鹽燒牛舌拖羅-牛舌鮮嫩爽口,牛味香濃。✨鹽燒阿波尾七里香 - 雞肉爽脆嫩滑,香料風味四溢。✨鹽燒原塊雞皮 -雞皮香脆惹味,毫不油膩。 ✨蟹膏燒飯團 - 蟹膏濃郁、飯團燒至焦香脆口。
✨厚切鹽燒牛舌拖羅-牛舌鮮嫩爽口,牛味香濃。
✨鹽燒阿波尾七里香 - 雞肉爽脆嫩滑,香料風味四溢。
✨鹽燒原塊雞皮 -雞皮香脆惹味,毫不油膩。
✨蟹膏燒飯團 - 蟹膏濃郁、飯團燒至焦香脆口。
2024-06-14 9 views
今次係我第一黎燒烤堂食野 整體嘅食物質素都好高 而價錢合理吾算貴 忍吾住叫左好多野食🤣🍀鹽燒A4宮崎和牛第一啖已經食到好香濃嘅牛肉味🐮 咬落有肉汁 愈咬愈入味 食完之後個口腔依然有好濃郁嘅牛肉香味 好正好好食🤤🍀厚切鹽燒牛舌拖羅厚薄適中 口感有嚼勁 好彈牙好有咬口😚 牛肉味濃厚 同樣都係必叫串燒😋🍀焦糖青蘋果鵝肝多士依個一定要食 鵝肝味道濃郁 口感軟嫩 連埋薄薄嘅青蘋果一齊咬🍏 有消油膩嘅感覺 配搭好好😝🍀鹽燒赤雞頸肉雞頸肉有嚼勁 吾會太大舊 可以一小粒一小粒咁食 幾好食😉🍀鹽燒原塊雞皮雞皮燒得好香脆 薄薄地 輕輕力一啪就分得開 鐘諗食雞皮嘅朋友吾好錯過☺️🍀汁燒免治雞肉軟骨棒連埋蛋汁一齊食更加入味 啖啖雞肉 又咬到少少嘅軟骨 增加口感層次感😜🍀蒜蓉燒廣島蠔蒜蓉分量恰到好處 吾會太多蓋過蠔嘅香味 廣島蠔好新鮮 又香又有咬口🤩

🍀厚切鹽燒牛舌拖羅

🍀焦糖青蘋果鵝肝多士